icon

Tradičné meno pre dievča

19. máj 2023

Prosím pomôžte mi vybrať nejaké pekné, neotrepané meno pre dievča. Nevieme sa s mužom dohodnúť. Nechceme žiadnu Emku Sofinku Miu a podobne. Máme čisto slovenské priezvisko🙃 čo tak Peťka? Alebo Johanka ? Či nie?

simsalabim
19. máj 2023

Paulina, Hermina, Vilma, Helena sa volali sestry mojej starkej, narodene zaciatkom 20 storocia. Ona sama mala snad najtradicnejsie meno Anna.

petronellla87
19. máj 2023

My mame Alicu, v hre boli pri vybere mena este Zoja, Marina a Patricia😊😂

noemi155
19. máj 2023

Janka
Elenka
Simonka

Mne sa tieto strašne páčia

lucia245
19. máj 2023

Mam Johanku a Terezu. Tiež sme chceli tradične slovenské, k priezvisku. Ešte boli na zozname Marina, Dorota, Juliana, čo si spomínam.

liloastitch
19. máj 2023

Malvína.

popoluskaxy
19. máj 2023

Máme ❤️Violu a Malvínu❤️ Iné tipy: Vilma, Milota, Milica, Aurélia, Magdaléna, Juliana, Helena, Eva…

lenka.25
19. máj 2023

Petra je krásne meno , ktoré v dnešnej dobe nemá skoro žiadne malé dievča . Išla by som do neho

bolarazjedna
19. máj 2023

Mne sa paci Slávka.

Poznám malú Katku, Radku, čo sú také tradične a neotrepane v súčasnosti.

lucia245
19. máj 2023

Ešte je slovanské netradicnejsie Zuna

elmivelmi
19. máj 2023

my mame najkrajsie meno Lisa

kimmi17
19. máj 2023

U nás boli na zozname : ADELA , Agátka, Božena, Edita , Júlia, Elena a Zoja

yanni
19. máj 2023

Moja mama je Ruzena. Ruzena ako take sa mi velmi nepaci. Ale vsetci odjakziva ju volali a volaju Ruzka. Ruzena ona vobec neakceptuje. Ruza este ako tak. Ked jej niekto zo znamy povie Ruzena, tak ona hne "Ruzena je len moja sukna". 😂 Neviem odkial to ma, ale je to take mile. Vsetci sa len smeju. Ja nemam rada tvrde mena. Pekne su pre mna, ktore maju aspon jednu dlhu slabiku. Katarina, Karolina, Melania, Paulina, Marina, mam doma Antoniu a Aureliu....

elmivelmi
19. máj 2023

ale z tych peknych,tradicnejsich sa mi najviac paci Johana i ked toto meno uz ochvilu bude tuctov,lebo sa zacalo zniva castejaie pouzivat.My sme zvazovali Johanu ale sa nam nehodi k zvysku.Moje babky boli Johany.

yanni
19. máj 2023

@stanislavicenka Jasne, ze Melania nie je slovenske meno. Ale to nie su ani tie, tu spominane. Vsetky si odvodene napr. latinskeho, hebrejskeho atd. povodu. Melania vobec nie je na SK take nezvycajne meno. Moja starka, keby zila mala by tento rok 100 rokov, bola Melania. A poznam aj jednu krasnu mladu dievcinu (maminka je tu na MK) a vola sa Melania.

milanemila
19. máj 2023

Dorota, Mila, Laura, Vanda, Marina, Klara, Dominika…dievcenslych mien je velmi vela peknych 🙂

lua278
19. máj 2023

Lucia, Soňa 🙂

oliviakatka
19. máj 2023

Dorotka

ada85
19. máj 2023

My máme Barboru a Stanislavu

huginko
19. máj 2023

Ivanka

adka176
19. máj 2023

Lucia, Anna, Júlia, Katarína Alžbetka,

gabyyka
19. máj 2023

My máme Kláru

rik01lulaka
19. máj 2023

Terézia, Žofia, Mária, Jarmila, Lada,Jasna, Milada, Antónia, Klára

petulda333
19. máj 2023

Som petra a neznasam to meno 😄 ja mam Natašu doma

jaaty
19. máj 2023

@lilly2303 ja mám doma Hanku, nie Hanu ;)

prasiatko30
19. máj 2023

Katarina magdalena Maria Elena Ana Hana Helena zuzana Adela Alzbeta Žofia Barbora Lucia

Btw predvcerom som akurat citala zaujimavy clanok ako vymieraju typicke mena - napr kde zijem bolo kedysi nie typicke, ale davalo sa dievcatam meno Urraca - pred niekolkymi rokmi zomrela posledna evidovana Urraca, a v ohrozeni vyhynutia su dalsie zaujimave mena ako Gilberta, Crispúla, Tiburcia alebo Marciala, adolfa, Fotrunata,Fulgencia - takze dievcata ak sa chcete inspirovat nezvycajnymi menami staci pobrazdit stare rocenky alebo matriky 😁

deniska14
19. máj 2023

My máme Melániu a žiadna v okolí není.....voláme ju Melinka, Meli, Mel.

zitaje
19. máj 2023

@prasiatko30 moja sestra mala pred x rokmi spolužiaka Fortunáta 😀 teda chlapca.
Z tých mien, ktoré sa už nedávajú, mi napadla ešte Justína, Georgína, Anabela, ale neviem, či spĺňajú autorkinu predstavu o tradičnom mene.
A potom je ešte kategória mien, ktoré sa dávali v našom detstve (ja som 40+) a teraz sa už moc nedávajú: Silvia, Andrea, Alena, Eva, a potom všetky tie slovanské s významom, Viera, Miroslava, Svetlana.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
lauriinkaa
19. máj 2023

My máme Annu, sestra aj mama sa volajú Melanie. Sestru za mala prezývali melón a nebolo jej to dva krát príjemné. Mne sa páčia aj Marína, alebo Malvina.

basska_b
19. máj 2023

Ja som veru tiez zvazovala tu Petru a aj Evu. Ak by bolo tretie dievcatko. No ale bol chlapec... moj muz chcel Máriu, ale mne sa nepacia take tie prezyvky ze Máša, Mara, Mariena, Maruška... proste to meno sa mi musi pacit vo vsetkych podobach.