Tradičné meno pre dievča
Prosím pomôžte mi vybrať nejaké pekné, neotrepané meno pre dievča. Nevieme sa s mužom dohodnúť. Nechceme žiadnu Emku Sofinku Miu a podobne. Máme čisto slovenské priezvisko🙃 čo tak Peťka? Alebo Johanka ? Či nie?
My mame Alicu, v hre boli pri vybere mena este Zoja, Marina a Patricia😊😂
Janka
Elenka
Simonka
Mne sa tieto strašne páčia
Mam Johanku a Terezu. Tiež sme chceli tradične slovenské, k priezvisku. Ešte boli na zozname Marina, Dorota, Juliana, čo si spomínam.
Malvína.
Máme ❤️Violu a Malvínu❤️ Iné tipy: Vilma, Milota, Milica, Aurélia, Magdaléna, Juliana, Helena, Eva…
Petra je krásne meno , ktoré v dnešnej dobe nemá skoro žiadne malé dievča . Išla by som do neho
Mne sa paci Slávka.
Poznám malú Katku, Radku, čo sú také tradične a neotrepane v súčasnosti.
Ešte je slovanské netradicnejsie Zuna
my mame najkrajsie meno Lisa
U nás boli na zozname : ADELA , Agátka, Božena, Edita , Júlia, Elena a Zoja
Moja mama je Ruzena. Ruzena ako take sa mi velmi nepaci. Ale vsetci odjakziva ju volali a volaju Ruzka. Ruzena ona vobec neakceptuje. Ruza este ako tak. Ked jej niekto zo znamy povie Ruzena, tak ona hne "Ruzena je len moja sukna". 😂 Neviem odkial to ma, ale je to take mile. Vsetci sa len smeju. Ja nemam rada tvrde mena. Pekne su pre mna, ktore maju aspon jednu dlhu slabiku. Katarina, Karolina, Melania, Paulina, Marina, mam doma Antoniu a Aureliu....
ale z tych peknych,tradicnejsich sa mi najviac paci Johana i ked toto meno uz ochvilu bude tuctov,lebo sa zacalo zniva castejaie pouzivat.My sme zvazovali Johanu ale sa nam nehodi k zvysku.Moje babky boli Johany.
@stanislavicenka Jasne, ze Melania nie je slovenske meno. Ale to nie su ani tie, tu spominane. Vsetky si odvodene napr. latinskeho, hebrejskeho atd. povodu. Melania vobec nie je na SK take nezvycajne meno. Moja starka, keby zila mala by tento rok 100 rokov, bola Melania. A poznam aj jednu krasnu mladu dievcinu (maminka je tu na MK) a vola sa Melania.
Dorota, Mila, Laura, Vanda, Marina, Klara, Dominika…dievcenslych mien je velmi vela peknych 🙂
Lucia, Soňa 🙂
Dorotka
My máme Barboru a Stanislavu
Ivanka
Lucia, Anna, Júlia, Katarína Alžbetka,
My máme Kláru
Terézia, Žofia, Mária, Jarmila, Lada,Jasna, Milada, Antónia, Klára
Som petra a neznasam to meno 😄 ja mam Natašu doma
Katarina magdalena Maria Elena Ana Hana Helena zuzana Adela Alzbeta Žofia Barbora Lucia
Btw predvcerom som akurat citala zaujimavy clanok ako vymieraju typicke mena - napr kde zijem bolo kedysi nie typicke, ale davalo sa dievcatam meno Urraca - pred niekolkymi rokmi zomrela posledna evidovana Urraca, a v ohrozeni vyhynutia su dalsie zaujimave mena ako Gilberta, Crispúla, Tiburcia alebo Marciala, adolfa, Fotrunata,Fulgencia - takze dievcata ak sa chcete inspirovat nezvycajnymi menami staci pobrazdit stare rocenky alebo matriky 😁
My máme Melániu a žiadna v okolí není.....voláme ju Melinka, Meli, Mel.
@prasiatko30 moja sestra mala pred x rokmi spolužiaka Fortunáta 😀 teda chlapca.
Z tých mien, ktoré sa už nedávajú, mi napadla ešte Justína, Georgína, Anabela, ale neviem, či spĺňajú autorkinu predstavu o tradičnom mene.
A potom je ešte kategória mien, ktoré sa dávali v našom detstve (ja som 40+) a teraz sa už moc nedávajú: Silvia, Andrea, Alena, Eva, a potom všetky tie slovanské s významom, Viera, Miroslava, Svetlana.
My máme Annu, sestra aj mama sa volajú Melanie. Sestru za mala prezývali melón a nebolo jej to dva krát príjemné. Mne sa páčia aj Marína, alebo Malvina.
Ja som veru tiez zvazovala tu Petru a aj Evu. Ak by bolo tretie dievcatko. No ale bol chlapec... moj muz chcel Máriu, ale mne sa nepacia take tie prezyvky ze Máša, Mara, Mariena, Maruška... proste to meno sa mi musi pacit vo vsetkych podobach.

Paulina, Hermina, Vilma, Helena sa volali sestry mojej starkej, narodene zaciatkom 20 storocia. Ona sama mala snad najtradicnejsie meno Anna.