icon

Unikátne dievčenské mená bez diakritiky

3. máj 2025

Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷

Strana
z6
zuzu2636
6. máj 2025

Ja som Zuzana, dcérka sa volá Katarína, svokra je Soňa. Prekrásne mena, slovenské

amelia123
6. máj 2025

Naya, Mila, Olivia, Zara

sisisi1236
6. máj 2025
@malalala14

@sisisi1236 vážne? A ako ľudia reagujú na jej meno? Ako ju voláte? 🙂

@malalala14 Stretli sme sa len s pozitivnymi reakciami 🙂 Volame ju Eli, alebo Elisa, zdrobneninu Eliska nemam rada 🙈

simimi
6. máj 2025

Mne sa páči meno Maxima alebo Inez

janica_
6. máj 2025

My mame Milinu, volame ju najcastejsie Mili, Milinka, Milus. Pri velkej predstavivosti moze byt aj Mina, Mila, Lina, maly jej obcas povie Mimi, Mini

sikra11
6. máj 2025

Dorota ❤️

rebeka_02
6. máj 2025

Aneta

evkatk
6. máj 2025

Len Dorota nie. Za 44 ročnej učiteľskej praxe Doroty oslovovali menom, ale ak mimo nich o nich rozprávali, tak ich inak nenazvali ako hlúpe alepo tupé Dory. To sa stalo už akýmsi prívlastkom toho mena. Pri priamom oslovovaní ich najmä v staršom veku neoslovili ináč ako Dora.

kajka2022
7. máj 2025

Zara,Lia,Nia,Lara,Naomi,Noemi,

duracelka13
7. máj 2025
@zuzu2636

Ja som Zuzana, dcérka sa volá Katarína, svokra je Soňa. Prekrásne mena, slovenské

@zuzu2636 Soňa nieje slovenské meno, je prevzatá z ruského pôvodu rovnako ako Táňa či Tatiana, a má význam ako Sofia- múdrosť

magduska81
7. máj 2025

máme Emily

dextersk
8. máj 2025

Mia

horvmarek
Odpoveď bola odstránená
sjun
8. máj 2025

Mne sa paci Barborka ale preto lebo dcera sa mi tak vola. Ale napr aj Marina je krasne aj Bianka. Ale kazdopadne súhlasím s nazorom ze treba meno ktore bude zniet dobre aj v dospelosti.

betkoviny
8. máj 2025

môj manžel chcel " Desdemona "

Strana
z6