Vanesa, Liana alebo Elisa
Ahojte, ktoré meno sa vám najviac páči? Neviem si vybrať
Vaneska
za mňa tiež Vaneska
je to tvoje dieta, myslim si ze by si mala dat len cisto na pocity a nazory svoje, a svojho manzela...🙂
Vanesa
Pre dospelu ženu sa mi najviac hodí Liana. A dieta prezije vacsinu života ako dospele. Mam pocit, že na to niekedy rodičia zabudaju.
Elisa
Liana je popínavá rastlina, takže ak už, tak Liliana.
Ostatné dve mená sú fajn, ale s dvomi "s".
Vanesa sa mi nepáči keď tak Eliška ( Elisabet ) a Liana tiež nee
Elisa
@stellarstar aj mne sa velmi paci Eliška
Liana určite
Ani jedno, keď už silou mocou tak Liana
Ja dávam tiež Vanesku 😊
Iba Elisa
Mame v rodine všetky tri 🙂
Vanesa
Elisa
Alebo môžete skombinovať Elisu a Lianu a dať Eliánu meniny ma 20.7. na Sk
Ďakujem za názory. Vyzerá to na boj medzi Vaneskou a Elisou. Tiež som skôr naklonená týmto dvom menám. Ale v rodine som sa pri mene Elisa s pochopením veľmi nestretla. Pritom je už aj v kalendári. Ako ho vnímate? Je to už moc na slovenské pomery?
Vsetky su pekne. Ale hlavne nech sa hodia k priezvisku
Vanesa (Vanessa) bola tiež pred 20 rokmi exotika a dnes by som sa nad tým menom ani nepozastavila. Elisa je moderné meno a myslím, že má potencial na to byť oblúbené, pretože je to v podstate mezinárodná varianta u nás dosť populárnej Elišky. Ja poznám už 2 Elisky, jedna má 8 rokov a druha 6. Medzi vrstevníkmi to určite nebude považované za nezvyčajné meno a časom si na to zvykne aj staršia generácia.
Za mna je Elisa taky "patvar". Neviem, z akeho jazyka pochadza. Ako skratka Elizabeth by to mala byt Eliza. Tradična [Elis] je vlastne Alice.
Ja som za klasické mena. V zahraničí (UK, USA) všeobecne platí, že čím jednodušší ludia z nizsej vrstvy, tým exotickejsie znejuce ( a pisuce) mena dávaju. Takže trebars z Alice urobia Alicia, Aleesha, Alysha atd.
@barka1 Elisa je skôr odvodená od Elisabeth a tento tvar je bežný v Nemecku, Taliansku aj v Španielsku...nie je to žiadna skomolenina od ľudí z nižšej vrstvy.
@talia16 a nemajú ľudia potrebu ich volať Eliška?
Volajú ich Eli, Eliska, Elinka možno sa najde nejaka stará babka, ktorá im povie Eliška, ale v bežnom používaní Nie.
@talia16 ako pre koho. Pre niekoho je, pre ineho nie.
Ja by som trebars nedávala zahranicnu verziu mena, ktoré je zauzivane v slovencine v istej forme. Mám pocit, že rodičia sa chcu len nasilu odlišit, aby bolo ich dieta neobycajne. Takže preto nerozumiem Lucasom, keď máme Lukáša, Mathiasom, keď máme Matúšov a Matejov, ani Elisam, ked máme Alžbetu.
Ale to je moj pohlad, na nom vobec nezáleží.
Vanesa
Mne vanesa z tých troch

prvé dve...