icon

Vplyv nezvyčajného mena na dieťa

kukuricka008
14. feb 2019

Ahojte,
chcela by som sa spytat mamiciek deti s nezvycajnymi menami (najma zo slovenskeho kalendara), ktore uz trocha odrastli chodia do skolky ci do skoly. Mavaju s menom problem, nesmeju sa im ine deti? Ako su spokojne s menom samotne deti? A dali by ste rodicia toto meno znovu alebo by ste vybrali radsej nieco klasickejsie? Dakujem za odpovede 🙂

maminecka2
15. feb 2019

Poznam jednu Emerenciu, ma asi 30 rokov. A jedna starsia pani sa volala Oliva

mircalla
15. feb 2019

@letfenixa To myslis vazne? Tak asi otvor oci, decka sa posmievaju kvoli vsetkemu moznemu. Mne sa posmievali, ze som mala same jednotky....napriklad...

zitaje
15. feb 2019

@mircalla nuž, proste viaceré máme inú skúsenosť, ako ty. Vysmievajú sa nie kvôli menu, ale meno si zoberú ako prostriedok, cez ktorý sa posmievajú. A je jedno, či je dotyčná osoba Zuzka, Mišo, Hortenzia alebo Armando.

mircalla
15. feb 2019

@zitaje Tak ja som videla vysmievanie kvoli menu x krat. osobne skusenost nemam, ale videla som to nie raz. aj kvoli priezvisku...a to bolo za sociku, kedy sa este deti dost drzali na uzde. Deti vedia byt v tomto krute, kazda odlisnost je tercom....o teenageroch ani nehovorim.

weronkaa
15. feb 2019

Naša dcerka ma krásne slovenske meno Dorota a pritom sa každy čuduje 😁

chanaaa
15. feb 2019

My máme Cyrila a Timura. Na Cyrila sa pýtajú, či chce brata Metoda a na Timura, že kde má družinu. Debilné reči, ktorémajú ale iba dospelí. Deti v škôlke s našim Cyrkom nemajú žiaden problém.

maminuska
15. feb 2019

@weronkaa no aj takto krásne meno sa dá spotvoriť ... keď som niečo zlé urobila, tak mi moja babka vždy povedala že som taká DORA sprostá alebo ŽOFA hlúpa. Babka bola inak skvelý človek , ako dieťa som ju milovala.

majusska202
15. feb 2019

@kukuricka008 my čakáme teraz dievča strašné by som chcela Lujzu ale každý sa na mňa pozerá ako na prepnutie že čo je to za menom🙄😣

hettinka
15. feb 2019

@mircalla no len v dnešnej dobe je nezvyčajne, ak sa dieťa vola Janko alebo Paľko. To je samy Noah a Zoe... a take Sophie už nemôžem ani počuť, hoci kedysi sa mi to páčilo, chcela som dcéru Sofiu Viktoriu.

mircalla
15. feb 2019

@hettinka podla mna sa vracaju tradicne mena do mody. mne janko a palko nevadi, ale vratko za mna nieee

savoya
15. feb 2019

@nikaeli Leo je otrasne meno,nikdy by som ho nedala synovi.Kebyze mam dceru dam jej norske meno Minken a kebyze chlapca tak Mojmir,Christian alebo Metod.

bmuller
15. feb 2019

@mircalla no mozno je problem, ze to hodnotis z pohladu svojho detstva. teraz je uz v kazdej triede tolko exotickych mien aj priezvisk, ze uz malokomu bude klat oci Sidonia ci Evzen /kedysi by taka Sofia ci Laura boli cervenym tercom celej skoly/. ak sa aj kedysi vysmievali deti za meno, to bol len prostriedok, ako ublizit druhemu /vacsinou zo zavisti, ze je lepsi, ako aj sama pises o svojich dobrych znamkach/. teraz su v kurze na vysmievanie ine veci /znackove oblecenie, vybavenie, stary telefon, a pod.

sylvia217
15. feb 2019

@kukuricka008 mne sa take mena práveže pacia.. ja mám Sylvester, tiež namna pozerali či mi nešibe a Timotei.. ešte sa mi páči, Emanuel, Kornel, Aurel a Ervin.. z dievcenskych Jolana a Matilda.. 👍👍

michellemary
15. feb 2019

Za celý svoj 30 ročný život som postretala veľa ľudí s rôznymi menami. Poznám Eurydiku, Julianu (volajú ju Julienka, podľa princeznej z rozprávky Plavčík a Vratko), Justynu (v PL úplne bežné meno), Lujzu, Marínu, Charlotte, Ferdinanda (volajú ho Frenči), dvojíčky Ľudovíta a Adelu (jedinou poznámkou v súvislosti s nimi bolo konštatovanie, že taká kombinácia je úplne super. 🙂 ), Vladimíru (tie dokonca dve: jednej hovoria Dada, druhej Vladenka), Grétu, Gertrúdu, Margitu... Jediné meno, ktoré mi vždy pripadalo surové, bola vlastne prezývka mamininej kolegyne Brigity-volali ju Biga-jej osobne to ale vôbec neprekážalo. 🙂

letfenixa
15. feb 2019

@mircalla Nuz, bola rec o menach, nie o vsetkom moznom.

didaa
Autor odpoveď zmazal
pajinka91
16. feb 2019

Môj muž dostal úplne obyčajné staré meno a vždy mu vadilo, že aká nuda, že rodičia mu dali prvé, čo ich napadlo 😂 Mama o tom vie, ale ona nemala vtedy slovo, meno bolo kvôli rodine. Takže spokojnosť sa nedá zaručiť ani jedným smerom.

lauriinkaa
16. feb 2019

Naša 1,5 ročná dcérka je Anička, dnes veľmi málo a stretávame sa s kladným komentármi, uvidíme keď pôjde do školy či nám za to meno '' poďakuje,, i keď dnes už nie je v móde si robiť posmešky z Anči 😂😂

petkazamborska
Autor odpoveď zmazal
zulumilo
16. feb 2019

@kukuricka008 skys si samu predstavit s menom napr Hildegarda alebo Klementina a uvidis....podla mba zbytocna komplikacia pre dieta.😉

zulumilo
16. feb 2019

@sisaka ale tak Natan je biblicke meno-aj sa tak vyslovuje.😉 ale suhlasim ze Nathan sa vyslovuje 'nejtn'. a tiez ma trha ked pocujem zoe,sarah,sophia a pod.

ayfer
16. feb 2019

Teda ja mám nezvyčajné meno, ale úplne nepoznám nikoho kdo sa volá ako ja ale nikdy som s tým problém nemala ani v detstve a ani teraz v dospelosti.No a teraz je už toľko nezvyčajnych mien že sa už nad tým niekdo ani nepozastavuje,moja malá je tiež jediná so svojim menom v celej škole a v pohode.

havia
16. feb 2019

Vsetky mena su pekne, len Gertrúda mi pride take zlozite

lynth
16. feb 2019

My sme sa s mužom nevedeli dohodnúť na menách pre deti a tak majú po dve mená. Dcérka je Karolína Zina. Je škôlkarka a nemá s tým žiaden problém ( Zina sme pridali len nedávno, ale páči sa jej to) a synček je Richard Radan ( má mesiac, tak zatiaľ nemá protesty 😂). Myslím, že skôr dospelí majú blbé kecy: "Dzini dzini dzini..." A "Richard Ratan"... Ja to vnímam jedným uchom dnu a druhým von.
A mne sa v škole tiež posmievali Linda - pinda a prežila som 😉

opica
16. feb 2019

Aj ja mam deti,ktorym som v case narodenia davala nie bezne mena z kalendara a cuduj sa svete, teraz sa s tymi menami aj stretavam. Stale nie su frekventovane,ale nie sj uz ani uplne jedinecne. A deti su s nimi spokojni. Len najstarsi mal obdobie,ked sa chcel v dospelosti dat premenovat na "messi" 😂

alicam
16. feb 2019

Adalbert, Teoodor, Leopold?

kika52621
16. feb 2019

Moj syn sa vola Alex ma 3 roky v skolke sa mu deticky nesmeju praveze on je taka silnejsia osobnost a aj starsie deticky ho uz poznaju a na ulici nanho kricia ahoj Alex

nataliaviktoria
16. feb 2019

Môj známy sa volá Arián áno arián bez m na začiatku a okolie to prijalo

nataliaviktoria
16. feb 2019

@kika52621 my teraz čakáme druhé a bude sa volať Alex😍

letfenixa
16. feb 2019

@kika52621 Alex je úplne bežné meno.