Vplyv nezvyčajného mena na dieťa
Ahojte,
chcela by som sa spytat mamiciek deti s nezvycajnymi menami (najma zo slovenskeho kalendara), ktore uz trocha odrastli chodia do skolky ci do skoly. Mavaju s menom problem, nesmeju sa im ine deti? Ako su spokojne s menom samotne deti? A dali by ste rodicia toto meno znovu alebo by ste vybrali radsej nieco klasickejsie? Dakujem za odpovede 🙂
Naša dcerka ma krásne slovenske meno Dorota a pritom sa každy čuduje 😁
My máme Cyrila a Timura. Na Cyrila sa pýtajú, či chce brata Metoda a na Timura, že kde má družinu. Debilné reči, ktorémajú ale iba dospelí. Deti v škôlke s našim Cyrkom nemajú žiaden problém.
@kukuricka008 my čakáme teraz dievča strašné by som chcela Lujzu ale každý sa na mňa pozerá ako na prepnutie že čo je to za menom🙄😣
@mircalla no mozno je problem, ze to hodnotis z pohladu svojho detstva. teraz je uz v kazdej triede tolko exotickych mien aj priezvisk, ze uz malokomu bude klat oci Sidonia ci Evzen /kedysi by taka Sofia ci Laura boli cervenym tercom celej skoly/. ak sa aj kedysi vysmievali deti za meno, to bol len prostriedok, ako ublizit druhemu /vacsinou zo zavisti, ze je lepsi, ako aj sama pises o svojich dobrych znamkach/. teraz su v kurze na vysmievanie ine veci /znackove oblecenie, vybavenie, stary telefon, a pod.
@kukuricka008 mne sa take mena práveže pacia.. ja mám Sylvester, tiež namna pozerali či mi nešibe a Timotei.. ešte sa mi páči, Emanuel, Kornel, Aurel a Ervin.. z dievcenskych Jolana a Matilda.. 👍👍
Za celý svoj 30 ročný život som postretala veľa ľudí s rôznymi menami. Poznám Eurydiku, Julianu (volajú ju Julienka, podľa princeznej z rozprávky Plavčík a Vratko), Justynu (v PL úplne bežné meno), Lujzu, Marínu, Charlotte, Ferdinanda (volajú ho Frenči), dvojíčky Ľudovíta a Adelu (jedinou poznámkou v súvislosti s nimi bolo konštatovanie, že taká kombinácia je úplne super. 🙂 ), Vladimíru (tie dokonca dve: jednej hovoria Dada, druhej Vladenka), Grétu, Gertrúdu, Margitu... Jediné meno, ktoré mi vždy pripadalo surové, bola vlastne prezývka mamininej kolegyne Brigity-volali ju Biga-jej osobne to ale vôbec neprekážalo. 🙂
Môj muž dostal úplne obyčajné staré meno a vždy mu vadilo, že aká nuda, že rodičia mu dali prvé, čo ich napadlo 😂 Mama o tom vie, ale ona nemala vtedy slovo, meno bolo kvôli rodine. Takže spokojnosť sa nedá zaručiť ani jedným smerom.
Naša 1,5 ročná dcérka je Anička, dnes veľmi málo a stretávame sa s kladným komentármi, uvidíme keď pôjde do školy či nám za to meno '' poďakuje,, i keď dnes už nie je v móde si robiť posmešky z Anči 😂😂
@kukuricka008 skys si samu predstavit s menom napr Hildegarda alebo Klementina a uvidis....podla mba zbytocna komplikacia pre dieta.😉
Teda ja mám nezvyčajné meno, ale úplne nepoznám nikoho kdo sa volá ako ja ale nikdy som s tým problém nemala ani v detstve a ani teraz v dospelosti.No a teraz je už toľko nezvyčajnych mien že sa už nad tým niekdo ani nepozastavuje,moja malá je tiež jediná so svojim menom v celej škole a v pohode.
Vsetky mena su pekne, len Gertrúda mi pride take zlozite
My sme sa s mužom nevedeli dohodnúť na menách pre deti a tak majú po dve mená. Dcérka je Karolína Zina. Je škôlkarka a nemá s tým žiaden problém ( Zina sme pridali len nedávno, ale páči sa jej to) a synček je Richard Radan ( má mesiac, tak zatiaľ nemá protesty 😂). Myslím, že skôr dospelí majú blbé kecy: "Dzini dzini dzini..." A "Richard Ratan"... Ja to vnímam jedným uchom dnu a druhým von.
A mne sa v škole tiež posmievali Linda - pinda a prežila som 😉
Aj ja mam deti,ktorym som v case narodenia davala nie bezne mena z kalendara a cuduj sa svete, teraz sa s tymi menami aj stretavam. Stale nie su frekventovane,ale nie sj uz ani uplne jedinecne. A deti su s nimi spokojni. Len najstarsi mal obdobie,ked sa chcel v dospelosti dat premenovat na "messi" 😂
Adalbert, Teoodor, Leopold?
Moj syn sa vola Alex ma 3 roky v skolke sa mu deticky nesmeju praveze on je taka silnejsia osobnost a aj starsie deticky ho uz poznaju a na ulici nanho kricia ahoj Alex
Môj známy sa volá Arián áno arián bez m na začiatku a okolie to prijalo
@kika52621 my teraz čakáme druhé a bude sa volať Alex😍

Poznam jednu Emerenciu, ma asi 30 rokov. A jedna starsia pani sa volala Oliva