icon

Výber mena pre dievčatko na poslednú chvíľu

18. dec 2021

Som v strese z toho že nemám meno viac ako z pôrodu. Čakám tretie dievča a neviem fakt vybrať nič sa mi už nezdá dobré. Už som bola viac-menej rozhodnutá že to bude Júlia, nie že by som bola presvedčená , ale proste niečo v tej pôrodnici povedat musím 🙈 každú chvíľu môžem porodiť a teraz som počula meno Amélia a zdá sa mi lepšie. Amália nie , to som už vyradila pri tisícom listovaní kalendára 😩 ale na tomto sa mi páči skrátená verzia Meli, Melinka...ale niesom si istá , je to na poslednú chvíľu , mám pocit že som pod veľkým časovým tlakom, že sa mám rozhodnúť a ja neviem ....nebudú si to ľudia mýliť aj tak s Amáliou? Júlia je istota, ale zas sa mi nepáči zdrobnenina Julka neviem nejak mi nesedí ....čo si má hodiť mincou ? Muž mi povedal, že ako chcem. Že jemu sa nepáčilo ani druhej dcére aké meno som si presadila ,ale že si zvykol a už sa mu páči 😁

Strana
z2
autor
19. dec 2021

No tak ja som presne ten typ že nemusím skratky lenže viem že tomu sa nevyhne. Druhá dcéra má meno čo som vyberala len podľa seba a nedá sa skrátiť alebo skomolit. Lenže je mi jasné že Júliu aj Améliu budú ľudia skracovať. Ja som Martina doma ma tak volajú nikdy mi inak nepovedali ako Martina Martinka.... až do vysokej školy volali má učiteľky ako som sa predstavila tak aj deti. Lenže potom to začalo každý druhý že Maťa, Maťka neznášam to 😩 aj niektoré kamošky aj že oni si nevedia zvyknúť na Martinu že je to príliš dlhé...

autor
19. dec 2021

Aj svokra tam malo byť 🙈

luuubik
19. dec 2021

Ked nevies, nechaj muza, nech vyberie meno, ake sa paci jemu. Ked si prve dve mena vyberala ty, mohol by aj on a tak ako si zvykol on, zvyknes si aj ty 😉 Ano, je samozrejme, ze ludia automaticky vymyslaju skratky, je to v tychto zemepisnych sirkach tak zauzivane. A je to super, lebo sa tym otvara viac moznosti oslovovania. Mne sa len malo mien paci v povodnej forme, skratky su take domacke, priatelske, mile, doverne... Okrem toho, rodicia sa mozu dohodnut, ze budu dieta nejako oslovovat a ostatni si aj tak spravia po svojom. Nebudete chodit s dietatom do skoly a upozornovat spoluziakov, kamaratov nech ho oslovuju celym menom... To, co si rodicia zmyslia aj tak nemusi korespondovat s tym, co sa paci dietatu, mozno tebe sa skratka Julka nepaci, ale ked dcerka podrastie sama povie, ze jej sa paci, ked ju oslovuju Julka a bude o.k. s takymto oslovenim... A tak je to pri kazdom mene. A upozornovat dospelych ludi, ktori pouziju nejaku bezne zauzivanu skratku mena, ze oslovujte ma takto ci onak... Neviem preco, mne to je vzdy smiesne, pride mi, akoby ti ludia boli strasne "jesitni", precitliveni na svoju osobu...
Mne osobne sa paci viac Julia, ale aj Amelia je o.k. Ked, tak si uz fakt ozaj hodte mincou, nech rozhodne osud, no nepochybujem, ze si v pohode zvyknes na hociktore z tych mien a uz o chvilu to vobec nebudes riesit...

lucmat67
19. dec 2021

Vivien alebo Lilien ale aj Mia 😊

iva4444
19. dec 2021

My máme Emily..voláme ju Emik,Emi alebo Mimi..toto meno som mala vybrate už veľmi dlho😁rozhodni sa pre také meno ktoré sa hodí k priezvisku a ktoré "ti padne do oka"😉

mpg
19. dec 2021

Mohlo by byť meno Melánia a volať ju Meli, Melinka, aj Amélia je pekné meno, teraz veľa dávajú aj Agáta, Anna, aj Júlia je pekné.

mamina0078
19. dec 2021

Ako vies, ze sa tomu nevyhne? Ja ked som vyrastala vsteci ma vratane rodicov, starych rodicov, tiet, ujov, kamaratov, ucitelov, sesternic, bratrancov
.. volali prezyvkou ale cca v 5-6 rokoch sa mi to prestalo pacit a na drzovku som ich opravila ako sa volam a zacali ma tak volat po par upozorneniach a ignoraciach na prezyvku. Dieta si v tomto vie urobit poriadok, koniec koncov dieta rozhoduje o Tom aka forma mena sa mu paci takze tak, ze sa tomu nevyhne by som nerozmyslala.

lejllamt
19. dec 2021

Júlií je teraz dosť veľa....ak sa má narodiť v zime, skús vyberať z mien, čo sú v kalendári na jar a v lete.... nech nemá všetky sviatky nakope 😉

evka258
19. dec 2021

@drimonna alebo rovno Metalinda 🙂))

sunyrose
19. dec 2021

Amélia je veľmi pekné meno. Mne sa páči viac ako Júlia. Opatrovala som jedno dievčatko, ktoré bolo v RL zapísané ako Ameli. Oslovovaná bola Meli, Melinka a "Ejminka".

mpg
19. dec 2021

@sunyrose Jedna známa tiež dala meno Amélia, volajú ju Amy, aj teraz už v škôlke.

missviolet
19. dec 2021

nechces aby sa skracovalo? tak Aneta. mam 28r a jakziv mi nikto neskratil meno.

malinka158
19. dec 2021

Linda tiez sa neda skratit 😊 podla mna velmi pekne meno.
Tiez sa mi paci meno Anna, ale na Slovensku by som ho dcere nikdy nedala pre oslovenie Anča 😒😒😒

autor
19. dec 2021

@luuubik prvej sme vyberali spolu, druhej som vybrala ja a teraz mi muž povedal že jemu je to jedno že ani to čo som vybrala druhej samu nepáčilo ale zvykol si a už zapáčilo sa mu 🙈 takže mi neporadil vôbec. Máš pravdu že to meno sa nemusí dieťaťu páčiť čo sa páči mne ale tak to by som už nevybrala žiadne ....

@mamina0078 no písala som to tu že ma tak volajú niektorí aj keď som vyslovene povedala že sa mi to nepáči a nemaju má volať skrátene 🤷 takže ja s tým mám inú skúsenosť

nevenka
19. dec 2021

Ja som takto isla do porodnice na planovany prijem 9 dni pred terminom. Mala som vysoky tlak a museli vyvolavat. Pri klystire, ked som sedela na wc, som si prehravala v hlave 2 mena a proste som si hovorila, ze ja nemozem porodit, kym toto neviem. Sestricka sa ma pytala, ake meno mu dam a ja ze neviem, ze mam stale 2 mena a neviem sa rozhodnut. V podstate, ked som jej ich povedala, tak vyslovila jedno, ze ako vznesene znie, ze to druhe je take obycajne a tvrde. Tak potom doletel doktor z operacky a teda ideme na to. Prepichol vodu a do 45 minut som porodila... 🤣. Potom som na izbe revala, ze som mu dala blbe meno...Boli okolo toho mena este dalsie moje depky...To nejdem rozoberat. Syncek ma rok a uz si neviem predstavit, ze by sa mal volat tym druhym menom.
Ta sestricka je veriaca, bavili sme sa aj o viere, mojom obrateni, lebo sme dlho cakali na doktora. Mali sme chvilku cas. Ja som veriaca tiez a meno, ktore sme vybrali, je meno velkeho svateho. Verim, ze bude na neho zhora davat pozor...😇
Tak mozno dopadnes ako ja. Ked ju uvidis, to meno z Teba spontanne vyleti.
Aj svokra nevedela tretiemu chlapcovi vybrat meno a ked ho uvidela, skusila ho oslovit oboma menami a jedno jej sadlo k tvaricke. A sedi mu ako rit na serbel 😅

eugenius
19. dec 2021

Moja tretia bambuľka je Vilma❤️ Úplne sa k nej hodí a tiež som už pri druhej myslela,že nič nevymyslím... a jednoducho mi to meno napadlo a bolo (mimochodom tiež mám Aureliu) Júlia je krásne meno, Amélia tiež, daj na vnútorný hlas, okolím sa neovplyvňuje😉

lenka398
20. dec 2021

Ja keby sme mali dievčatko tak buď Michaela alebo Lucia ,dá sa pekne povedať aj normálne .😃

patuska1609
20. dec 2021

@julie19 ja mám syna Karima ale keby bol dievčatko volala by sa Laila

beata_k
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
21. dec 2021

Pri tretom uplne normalne, my sme sa na mene dohodli asi o 21:00 a 00:40 bola na svete. Vyhralo meno, co si mala vybrate povodne, asi je tretorodenym sudene☺️

xsoniax
21. dec 2021

Mme sa narodila teraz v auguste amelia 😍 chcela som amalku ale manzel nie tak sme dali kompromis... S tym ze ja ju aj tak volam amalka, aminka 😍

elementissa
27. dec 2021

Amelia/Amelie je oveľa krajšie ako víla Amalka a aj krajšie ako Júlia podľa mňa. V škôlke máme jednu Julie (s "dž" na začiatku) a to je lepšie ako Julka ale stále... Čo ja ti viem.. už keď tak by som dala Julianu, keby nebolo inej možnosti. Juliana je pekné aj pre bábo, aj pre škôlkarku aj pre pubertiacku aj pre dospelú. Júlia je také ako pre old grumpy lady... Neviem, proste vo mne evokuje také nepríjemné pocity. Ak sa máš rozhodnúť na základe anonymných príspevkov v anonymnom fóre, tak Amelia je lepšie

Strana
z2