icon

Vyberte krásne meno pre dievčatko!

namejanne
19. dec 2024

Ahojte som tehotná a čakám dievčatko 😊 Vôbec sa neviem rozhodnúť aké meno jej dám.. Pre syna to nebolo až také náročné vybrať meno ako pre dievčatko 😄 V zozname mám tieto mená - Rebeka , Sára , Melisa ,Emily , Terezka , Letícia-Leti ,Karina . Najviac sa mi páči Sára no stále som si neistá🙂 Vedeli by ste mi poradiť ? Alebo pridať ešte nejaké meno ďakujem

baskustek
19. dec 2024

Ja nerozumiem týmto anketám cudzích žien sa pýtať meno pre svoju dcéru. Veď my ťa vôbec nepoznáme, nevieme priezvisko (k nejakému typicky slovenskému sa nehodí napríklad ani Letícia ani Melissa, vyznelo by to komicky), musíte sa zhodnúť najmä s manželom. Mne sa teda nepáči ani jedno, Sár a Rebek sú plné škôlky, ešte Emily ako tak

gabrielkaa
19. dec 2024

Sara, alebo Sarah 🙂 to meno sa mi velmi paci a preto ho nosi aj moja dcera. Inak je to velmi osobna vec.

gabrielkaa
19. dec 2024

A este dodam, ze vzdy bola Sarah jedina s tymto menom v triede. aj na zakladnej aj v skolke aj na gymnaziu teraz. takze ani nie je frekventovane.

laurinka27
19. dec 2024

Sara je krasne meno, Rebeka by som sice nedala, ale este ok. Ostatne su podla mna skarede. Pekne su este napr. Alexandra, Alina, Lucia, Loriana, Karolina, Nina, Sophia, Stella, Sandra, Bibiana

namejanne
autor
19. dec 2024

@gabrielkaa a vy máte Sáru alebo Sarah ?

oblecenie99
19. dec 2024

@zuzitko74 No ako kde 😅 moji rodičia bývajú na juhu, tak sme museli vyberať mená, ktoré sa nedajú dobabrat aj v madarcine, keď sme tam, no a práve taká Sára vypadla z výberu, lebo maďarská zdrobnenina je Šári, Šárika 🙈

tilonka
19. dec 2024

@namejanne Sarah alebo Rebeka 🙂 a potom aj Karin je fajn

adik64
19. dec 2024

Za mna je najkrajsie Karin. Ostatne su velmi frekventovane a je ich vsade plno.

mimikarol
19. dec 2024

Rebeka je najkrajšie zo zoznamu

gabrielkaa
19. dec 2024

@namejanne Sarah. Ale je to len o písaní. Číta sa to bez “h”

margotka17
19. dec 2024

@namejanne Eliška? Naši susedia majú Terezku a veľmi sa mi páči to meno 👍

ankare
19. dec 2024

@namejanne terezka

nelka93
19. dec 2024

@anna_2012 inak to sú dve dievčenská mena, nad ktorými uvažujem 🤣 neviem sa rozhodnut

henka123123
19. dec 2024

Za mna karin

libusak
19. dec 2024

Ja ked som sa nevedela rozhodnut tak som pozrela do kalendara a vybrala meno, ktore je tak nejako v strede medzi narodeninami a sviatkami, aby to babulka nemala pokope a potom cely rok nic

ankare
19. dec 2024

@nelka93 aké sú to teda dve mená? Anička tam napísala asi 5 mien. 😅

saxana000
19. dec 2024

My mame Terezku. V kurze bola Monika Klarka Marina Rebeka.. prihliadali sme na priezvisko meno starsej dcery a rozostup medzi terminom porodu a potencionalnymi meninami.

miriamzba
19. dec 2024

Gratulujem a vela zdravia obom!! 😍 tipy na mená- napr. Miriamka, Karin, Hermínka, Larisa, Nina, Anetka, Diana, Gerda, Layla, Loretta, Lucia, Ingrid... vela je krásnych mien🙂

nikol789
19. dec 2024

@namejanne mne sa z tvojho výberu páči Emily, Rebeka, Melisa

siska53
20. dec 2024

@namejanne Tereza alebo Melisa, pripadne Karina.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
lenka.25
20. dec 2024

Z tvojho zoznamu sa mi najviac páči Rebeka , ale najviac sa mi páči meno Stela , lebo ju mám doma 😁 .

matab19
20. dec 2024

@namejanne ak ja budem mať dcérku bude sa volať Zoja...Zojka 😉

mironka
20. dec 2024

@matab19 Zojku som chcela, no máme nakoniec Sáru. 🤗🤣

mironka
20. dec 2024

@namejanne aj my máme Sáru. Manžel si prial,tak má. Okrem Sáry máme doma aj Miriamu a Ester.

monulik52
21. dec 2024

@namejanne ja mám doma Evelynku a Paulinku. Ale pekne sú aj Terezka, Mia, Karin, Dianka , Bianka, Eliška, Emily, Olívia za mňa každý meno má niečo zo seba a je svojím sposob pekné. Vybrala by som take ktoré sa dá najmenej škaredo povedať /zosmiešniť a pod.

rorino
21. dec 2024

@zuzitko74 Saruša😃

zuzitko74
21. dec 2024

@rorino Toto aj niekto reálne používa? Nikdy som to nepočula. Ešte beriem to, čo písali baby predtým, že na juhu Slovenska sa človek môže stretnúť s maďarskou verziou (Šári, Šárika) a keď na to nie sme zvyknutí, tak nám to fakt trhá uši. Ale Saruša? To mi fakt príde také umelohmotne nasilu vymyslené, len kvôli tomu, aby sa poukázalo na to, že aj meno Sára sa dá spotvoriť.

rorino
21. dec 2024

@zuzitko74 keď taká malá potvora Šárka nahnevá,tak je veru aj Sarusa😂

zuzitko74
21. dec 2024

@rorino Hm, to mi pripomína jedného môjho kamoša, ktorý svojej dcérke Esterke hovoril Estriga, keď ho fakt naštvala.