Zahraničné mená a reakcie okolia
Ak by ste mali zahraničné priezvisko, ale plánovali život na Slovensku, zvolili by ste jedno z daných mien? Poprípade iné netradičné? Ide o to, že sa mi už dlhé roky páčia tri, podľa mňa, veľmi pekné ženské mená. Konkrétne Alessia, Aurora a
Deva. Obávam sa však reakcií okolia, neskoršieho nástupu do škôlky a školy...
@anonym_autor prihliadala by som na to, aby sa to meno dobre vyslovovalo, písalo a zbytočne nekomolilo.
Deva je značka cukroviniek, takže to by som rovno vylúčila (rovnako by sa mohla volať Fanta alebo Karička), Alessia a Aurora sa mne osobne celkom páčia a viac asi Aurora, ale trošku ma odrádzajú tie dve r pre prípad, že by dieťa ráčkovalo.
Nejakým blbým komentárom sa asi nevyhneš, ale dnes už to nie je také horúce ako pred pár rokmi, keď prišli do módy Vanessy, Jessicy, Sophie ...
Alessia a Aurora úplne v pohode, Deva určite nie.
Deva sa mi páči a čo si kto myslí ti môže byť jedno, je to len tvoja vec.
Deva nie, to ju budú volať po čokoláde, Alessia no neviem či nebudú mýliť s Alexandrou inak krásne meno, takze z týchto len Aurora
@anonym_autor z tychto Alessia. Deva urcite nie
daj meno aké ty chceš a tebe sa páči , ty to meno budeš vyslovovať xy krát za deň
v dnešnej dobe je veľa nezvyčajných mien a nemôžeš vyhovieť každému vždy sa nájde niekto komu sa to nebude páčiť
mne osobne sa Deva páči ale upravila by som ho na Devana
na každé meno sa dá vymyslieť niečo čo daného človeka urazí a tu presne vidno (MK) odkiaľ to tie deti majú
@anonym_autor prosím ťa, ako by si vyslovovala meno Deva? Ak ho uvádzaš medzi zahraničnými, tak tvrdo? Alebo úplne inak? Asi sa hlúpo pýtam, ale zaujíma ma to.
Ešte ma napadlo, ako by ju tu na SR volali zdrobneninou....ale to radšej ani nepíšem 😎
Deva sa mi páči a čo si kto myslí ti môže byť jedno, je to len tvoja vec.
@anonym_aa3361 to nie je tak uplne pravda. Vybera meno pre dieta ktore s nim bude mozno zapasit cely zivot. V snahe byt strasne kreativni, rodicia niekedy prestrelia. Ak ti vsetci naokolo meno vyhovaraju, asi by sa zislo poriadne zamysliet nad dosledkami, nie len JA CHCEM! JA SOM MATKA!!
Co myslis, ako dlho bude priemernemu pubertiakovi trvat, kym z „Deva“ spravi „Devka“?
@anonym_autor Deva budú ju v ZŠ prezyvat ,,Defka"naozaj jej to chces urobiť😭
Deva na Slovensku fakt nie. Ostatné v pohode.
Nijako. Nezaujíma ma nazor cudzích ludi, skus sa to naučiť aj ty. Človek s nízkym IQ sa bude smiať aj z mena Mia, aj z mena Deva
Nedala.. Fakt sa jej bude lahsie dychat ked jej polichotia ze ma pekne meno, akokeby jej povedali ze ty si jedna obycajna devka a mas to aj v mene.. Ja fakt nechapem, ved ako mama jej chces dobre, ci? Ci chces aby sa jej vysmievali, robili posmesky atd..? Ale ked uz tak asi jedine Aurora to by mohlo byt prijatelne aj tu na SK.
@anonym_aa3361 to nie je tak uplne pravda. Vybera meno pre dieta ktore s nim bude mozno zapasit cely zivot. V snahe byt strasne kreativni, rodicia niekedy prestrelia. Ak ti vsetci naokolo meno vyhovaraju, asi by sa zislo poriadne zamysliet nad dosledkami, nie len JA CHCEM! JA SOM MATKA!!
Co myslis, ako dlho bude priemernemu pubertiakovi trvat, kym z „Deva“ spravi „Devka“?
@anonym_7b837a vychovavajme deti tak, aby si zo žiadneho mena/výzoru/človeka nerobili srandu. Nemôže za to meno, môže za to nevyvhovany clovek.
Tieto mena by som nezvolila pri ziadnom priezvisku. Tiez mame zahranicne, meno sme dali slovenske ale v podstate medzinarodne. Ak sa ti pacia, daj, je to na tebe. Len nechapem aky ma suvis meno s neskorsim nastupom do skoly, preco b mala kvoli menu ist neskor?
@anonym_909f01 myslela, že či tým deti nebudú v škôlke v škole trpieť. Posmešky a tak..pretože ja by som tp svojim deťom neurobila. A nedala som čudesné mená aj kvôli tomu deťom.
@anonym_7b837a vychovavajme deti tak, aby si zo žiadneho mena/výzoru/človeka nerobili srandu. Nemôže za to meno, môže za to nevyvhovany clovek.
@anonym_43b3c6 nie kazdy ma to stastie sa narodit do uvedomelej rodiny....
@anonym_autor Ešte prvé v pohode, ale tie dve ach jaj katastrofa.
Devu si tiež neviem predstaviť, ale kamoška žijúca v UK má dcéru Auroru(doma iba Rory). Prvé čo nás, staršiu generáciu napadlo bol krížnik Aurora, VOSR a Lenin, ale u maldešich to už nehrozí
Tie mena su ako zle mienena rocicovska pomsta. ( amnezia, anachrona, diera ) vskutky nestastna volba .
Deva bola prezývka u nás na jednu učiteľku, starú dievku 😂
@anonym_autor nie, ja by som dieta takto netrestala.
@anonym_43b3c6 100% suhlas.
Spolahnes sa pri vybere mena na to, ze vsetci spoluziaci tvojho dietata su takto vychovavani?
@anonym_autor Z týchto jedine v tvare Alexia. Aurora samo osebe je pekné meno, po slovensky by to bola Zora, ale evokuje to u mňa krížnik Aurora, revolúciu a Lenina.
Ja som poznala dievčatko s menom Alissa, ako občas jej niekto povedal Alica, ale vedela ho opraviť. Mne sa teda páči aj Alessia aj Aurora kludne by som to dala, ak sa ti to páči dnes sú v škôlkach už rôzne mená.
@anonym_autor Deva 😂🙈 ale sak daj jej meno ako uznáš za vhodne, aspoň si každý hneď urobí obraz 🤭
V MŠ nemusi ist hned o vysmievanie sa alebo naschval zhovadenie mena.
U nas ucitelky neviem preco ucia deti ze sa MUSIA oslovovat zdrobneninami.
Tak v dobrej viere budu deti volat tvoju dceru DEVKA.
To ti fakt nevadi ked ti taketo meno napadlo?
V MŠ nemusi ist hned o vysmievanie sa alebo naschval zhovadenie mena.
U nas ucitelky neviem preco ucia deti ze sa MUSIA oslovovat zdrobneninami.
Tak v dobrej viere budu deti volat tvoju dceru DEVKA.
To ti fakt nevadi ked ti taketo meno napadlo?
@anonym_1b0670 prečo by Devu mali nazývať Defka preboha? Keď sa meno Deva vysloví tvrdo, ako DEVA, nie ĎEVA, znie to meno fajn. A čokoládu deva malé deti už ani nepoznajú, takže jedine asociácie s čokoládou budú mať uškierajúce sa "mamičky" .
@anonym_cc7323 nemusia Devka, môžu aj Devinka. Čo už všetci konšpirujete?
vhodné je len prvé. druhé značí meno lode Aurora a Leninová VOSR, ďalšie meno sa raz - dva sklzne na DEVKA.

Tieto mena by som nezvolila pri ziadnom priezvisku. Tiez mame zahranicne, meno sme dali slovenske ale v podstate medzinarodne. Ak sa ti pacia, daj, je to na tebe. Len nechapem aky ma suvis meno s neskorsim nastupom do skoly, preco b mala kvoli menu ist neskor?