Zahraničné mená a reakcie okolia
Ak by ste mali zahraničné priezvisko, ale plánovali život na Slovensku, zvolili by ste jedno z daných mien? Poprípade iné netradičné? Ide o to, že sa mi už dlhé roky páčia tri, podľa mňa, veľmi pekné ženské mená. Konkrétne Alessia, Aurora a
Deva. Obávam sa však reakcií okolia, neskoršieho nástupu do škôlky a školy...
pre boha,kto si ešte pamätá na VOSR.....35 a mladší rozhodne nie
@anonym_autor všetky sú pekné ako už tu ktosi písal miesto Devy, Devana. Ale z uvedených by som dala Alessia. Vyslovuje sa to úplne jasne, nikto si nebude myslieť že je Alexa alebo čo.
Mne sa paci meno Deva, mam rada spevacku co sa vola Deva Premal. To, ze je to cokolada, tak vo? Ved su aj Anity, Mily, atd.
@anonym_autor Meno Deva sa mi nepáči úprimne. Aurora je celkom pekné, zaujímavé.
Alessia je tiež pekné a mi príde ako normálne meno. Nie je až také veľmi nezvyčajné. Poznám aj jedno dievča s takým menom.
Takže z týchto troch sa mi najviac páči Alessia.
@anonym_1b0670 prečo by Devu mali nazývať Defka preboha? Keď sa meno Deva vysloví tvrdo, ako DEVA, nie ĎEVA, znie to meno fajn. A čokoládu deva malé deti už ani nepoznajú, takže jedine asociácie s čokoládou budú mať uškierajúce sa "mamičky" .
@anonym_cc7323 nemusia Devka, môžu aj Devinka. Čo už všetci konšpirujete?
@anonym_cca8df lebo Devinka je vyhra. Miesto Devky, ktoru isto nejaky vytecnik casom premenuje na slecnu pochybnej povesti, z nej bude cislo. Osmicka, devinka, desinka... Jedno lepsie ako druhe.
Deva nie…
Zvysne dve su ok…
A k tomu vysmievaniu. Vzdy sa najdu ludia, ktori si najdu dovod na vysmech. Hlavne tu na mk. Ja som Alexandra, volaju ma Saška, Saša, Sašenka,Alexandra, Alex… tu som sa dozvedela, ze Saša je pekne hnusne meno/prezyvka 😂😂😂 co ti poviem 🤷♀️
Moj znamy ma dceru Auroru. Tiez ma zahranicne priezvisko,takze to znie v pohode. Nie ako Aurora Halušková.
Kto sa bude chcieť vysmievať, bude sa aj zo slovenských mien ako Anna (Anča kráča auto fičí) alebo aj zo Zuzany (Zuza bluza)
Ja mám Aylin a tiež mi vraveli ako sa jej budú vysmievať že Alien a nikto nic
@anonym_autor ja mám len tu prezyvku Aurora a tiež som tu už párkrát citala že som obdivovatelka Lenina (wtf hahaha 😂😂😂) čiže kým som nechodila na MK tak som ani netušila o čo vlastne ide. Mne sa meno Aurora veľmi páči, plus sa mi spája s polárnou žiarou (aurora borealis) ale vtipne je to, ako tu ženy píšu, že máme vychovávať deti aby sa neposmievali a samé sa posmievajú. Je to veľmi smutné.
ak počujem dnes nejaké netradičné meno, tak mne osobne je to jedno. tkaže daj, ako sa vam paci, dnes uz to je fakt jedno, aj vzhladom na mnoho cudzincov...hlavne vy musite byt spokojni..ono aj s "tradicnymi menami" nemusi byt niekto spokojni...takze ak si ako dospelak bude chciet zmenit meno, moze to byt aj meno tradicne, aj nejake cudzie...
Nijako. Nezaujíma ma nazor cudzích ludi, skus sa to naučiť aj ty. Človek s nízkym IQ sa bude smiať aj z mena Mia, aj z mena Deva
@anonym_43b3c6 ale pri mene Deva mu "dávaš palicu do ruky" Viem o com hovorím, tiež mám také exotické meno.
@anonym_cca8df lebo Devinka je vyhra. Miesto Devky, ktoru isto nejaky vytecnik casom premenuje na slecnu pochybnej povesti, z nej bude cislo. Osmicka, devinka, desinka... Jedno lepsie ako druhe.
@elanor a co ty riesis kto ako pomenuje svoje decko? Co je vyhra a co nie je vyhra? Autorka ma vlastny rozum, nech si pomenuje decko ako chce. Blby clovek si vie urobit prdel aj a tvojho nicku elanor ked chce.
Nám sa v marci narodila Aurora. A reakcie ? Len pozitívne typu že Wow krásne meno, že take som ešte nepocula, netradičné a podobne. My sme ho mali roky rokuce vybrate…a pre ňu si iné meno ani predstaviť neviem🥰
@elanor a co ty riesis kto ako pomenuje svoje decko? Co je vyhra a co nie je vyhra? Autorka ma vlastny rozum, nech si pomenuje decko ako chce. Blby clovek si vie urobit prdel aj a tvojho nicku elanor ked chce.
@anonym_cca8df a ty riesis co, prosim? Tu 9ku si predsa vymyslela ty. Iba oponujum, ze to tiez nieje bohvieco.
Ozaj ideme porovnavat vymysleny nick s realnym menom?
A ak je niekto tupy ako bedna gitu, no nech sa smeje, pre mna za mna, je mi to srdecne niekde.
@anonym_43b3c6 ale pri mene Deva mu "dávaš palicu do ruky" Viem o com hovorím, tiež mám také exotické meno.
@anonym_ef3ae4 a vadí to tebe lebo sa tebe nepaci alebo ti vadí kvoli ľuďom?
Nám sa v marci narodila Aurora. A reakcie ? Len pozitívne typu že Wow krásne meno, že take som ešte nepocula, netradičné a podobne. My sme ho mali roky rokuce vybrate…a pre ňu si iné meno ani predstaviť neviem🥰
@marlen16 tak uz len aby naráčkovala😀
Autorka,tá dcerka je už na ceste či riešime dalekú buducnosť?
@anonym_cca8df a ty riesis co, prosim? Tu 9ku si predsa vymyslela ty. Iba oponujum, ze to tiez nieje bohvieco.
Ozaj ideme porovnavat vymysleny nick s realnym menom?
A ak je niekto tupy ako bedna gitu, no nech sa smeje, pre mna za mna, je mi to srdecne niekde.
@elanor ziadne cislo z nikoho nebude. Cislo 9 sa cita mäkko, meno Deva sa cita tvrdo. Ja som reagovala na to, ze niekto uz z Devy urobil Defku, a to uz je fakt cez. Ja som nenapisala, ze Devinka je uzasna alternativa, ale ze preco by mal niekto volat Devu prave Defka, ze jej moze povedat aj Devinka, ale tvrdo, nie ako cislo preboha. Toto ucia matky svoje deti, posmievat sa, vyrabat patvary z mien. No pekne.
@marlen16 tak uz len aby naráčkovala😀
Autorka,tá dcerka je už na ceste či riešime dalekú buducnosť?
No tak baby, ďakujem vám teda za rady... Trošku ma mrzí to negatívne vnímanie mena Deva, pretože sa mi úprimne z tejto trojice páčilo najviac, ale nevadí 😄
A ináč zarazila ma aj "kreativita" niektorých žien, pretože spraviť z DEVY ĎEFKU, by ma fakt nenapadlo
@anonym_cca8df presne tak, v prípade, že by sa dcérka volala Deva, meno by sa vyslovovalo tvrdo... len to asi podaktorí nepochopili...
@janinah momentálne sa s priateľom o bábätko ešte len snažíme
No tak baby, ďakujem vám teda za rady... Trošku ma mrzí to negatívne vnímanie mena Deva, pretože sa mi úprimne z tejto trojice páčilo najviac, ale nevadí 😄
A ináč zarazila ma aj "kreativita" niektorých žien, pretože spraviť z DEVY ĎEFKU, by ma fakt nenapadlo
@anonym_cca8df presne tak, v prípade, že by sa dcérka volala Deva, meno by sa vyslovovalo tvrdo... len to asi podaktorí nepochopili...
Mne napr. vôbec ani nenapadlo, že sa to má čítať tvrdo. A to sa nevyžívam v komolení mien.
@anonym_autor málokto by to podla mňa prečítal ako Deva bez mäkčeňa, pretože slováci sú už zvyknutý z tej čokoládovej tyčinky, že sa to má čítať mäkko.
Mame zahranicne priezvisko, nevedeli sme, či budeme zit v zahranici alebo na Sk, dali sme univerzalne medzinárodné krstne mena. Keď je už priezvisko hlavne zahranicne komplikovane, krstne meno daj čo najmenej komplikovane
Ja by som Auroru dala vpohode. Alessia sa mne osobne nepaci, ale poznam dievcatko s menom Alexia, aj chlapceka Alessandra, tak preco nie? Deva je pekne, mne sa take cudne mena pacia, pri prvom som mala v zozname Ladu, ale doma mi to nepreslo, a ked citam komentare, aj chapem preco.
Deva by ti neprešla na matrike, tak ako v Taliansku na matrike nezapíšu meno Nutella...
niekde som čitala dvojičky Aurora a Aurelia..to su veĺmi silné mená spolu
@anonym_autor kolegyňa ma auroru a nemá teda zahraničné znejúce priezvisko
No z tychto mien za mna Aurora, kym bude malá tak to bude rozkošné ked ju budu volat Aulola 😀 dcera v skolke ma Marínu a ked este nevedela povedat R mi rozpravala o Malinke prislo mi to strasne zlate 😅
Och keby mi tieto mena presli cez muza moje baby maju davno tieto krasne mena. Pri prvej som chcela Alexiu nepreslo,pri druhej som snivala o Aurore (kym sme este len planovali,nakoniec boli dve 🤣)
Dalej som chcela aj Nadia,Dalia..atd ale zial moj muz bol v tomto konzerva. Som sa cudovala ked mi presli mena pre dvojicky 🙂
@anonym_1b0670 prečo by Devu mali nazývať Defka preboha? Keď sa meno Deva vysloví tvrdo, ako DEVA, nie ĎEVA, znie to meno fajn. A čokoládu deva malé deti už ani nepoznajú, takže jedine asociácie s čokoládou budú mať uškierajúce sa "mamičky" .
@anonym_cc7323 nemusia Devka, môžu aj Devinka. Čo už všetci konšpirujete?
@anonym_cca8df ta cokolada sa stale opredava, deti ju poznaju 🙂

@anonym_autor len aby vaše vlastné dieťa vedelo ako sa vlastne volá! Doma zdrobnenina, v škole ako v rodnom liste. V 18.rokoch si meno zmení na matrike. Deti sa vysmievali a komolili mená vždy. Môžem knihu napísať🤣, aké mená sú “in” podľa matiek, a to nežijem v osade.