Zlatka a Zlatko
Ahojky
Ešte nevieme, že či to bude chlapček alebo dievčatko, ale veľmi sa nám páčia mená Zlatka a Zlatko. Dá sa podľa vás zapísať meno Zlatka takto? Nepáči sa nám verzia Zlatica... ❤️ A aký máte názor na tieto mená? Páčia sa vám tiež?
Mam svokru Zlaticu, volaju ju Zlaťa, Zlatka. Ale mne sa nepaci to meno. To skor Aurelia.
Môj ujo je Zlatko,jeho syn je Zlatko a aj jeho vnuk je Zlatko. Bráchovci ho volajú Zlato. Nikto nikdy nemal problém s ich menani. Pre nás je to také isté meno ako Jakub a x ďalších bežne používaných 😉
No ja som ku väčšine mien tolerantná, ale Zlatko je čistá hrôza. A keď mu budeš chcieť vynadať? Tak bude čo? Zlato? :D :D :D viem inak o forme ženského mena Milenka (nie Milena, existuje to aj takto, Milenka)- jednoducho niektoré mená nie sú v našom jazyku vhodné, lebo sú to bežné familiárne oslovenia. Napríklad ten Zlatko. Ani Chrústik a Miláčik by som nedala, ale tie našťastie nie sú v kalendári. Meno keby to bolo len meno, tak možno nie je zlé. Ale všetci sa budú červenať, keď ho budú mať osloviť, vytvorí to zbytočné dusno. Zlatko sa naozaj používa ako oslovenie pre milovaného človeka, mne osobne by bolo hrozne trápne osloviť v puberte spolužiaka Zlatko či Zlato.... Ak už mu chceš hovoriť Zlatko, tak daj Zlatan. Pre ostatných bude Zlatan, Zlatanko a pre teba môže byť Zlatko. A Zlatka je neutrálne. Aj Zlata, Zlatica, Zlatka... To je jedno, v pohode meno, nemám s ním žiadny problém 🤔😅👍
A nejaké iné chlapčenské meno na Z?
Zdeno Zoltan Zoran Žigmund Zlatan za mna Zlatan a Zdeno😊
@elementissa si ma pobavila, že Zlato 😂😂😂 Ale máš pravdu, súhlasím s tým čo si napísala
Muzov kolega sa tak vola... dost tym trpi
@beata110 Zlatan je dosť podobné, ako Zlatko a je to asi aj krajšie... A Zdeno je tiež pekné

Pre dievca zlatka ok teraz mali 28.2 meniny zlatky ale pre chlapca to nie skor ten zlatan ako uz bolo spomenute😊