Zmena mena dieťaťa: Je to dobrý nápad?
Ahojte, riesim s kamoskou jej problém - ona je z toho dost na nervy uz dlho - nevie sa stotožniť s menom, ktoré dali dcerke. Nemali nic vybrate, prisiel necakany predcasny porod....Mne sa paci aj mnohym inym- je sice slovenske z kalendára ale pomerne neobvykle. Uz pol roka riesi, ze malej mali dat nieco klasicke typu Veronika, ze by sa jej viac hodilo. Ze ludia maju casto potrebu komentovať co jej predtym ani nenapadlo, stale niekde pocuje, ze to sme este nemali, ake nezvycajne a podobne, co jej na pohode nepridava...ona nema rada vystrednosti a nevie ako by zmenu mena po takom case vysvetlila okoliu, starsiemu surodencovi a podobne. Najde sa tu niekto s podobnou skusenostou? Pripadne mamicka s nezvycajnym menom dieťatka,ktore je uz starsie - ako reaguje? Nehneva sa, ze je jedine siroko daleko?
Mám kamarátku čo zmenila...teda pridala meno dieťatku tiež po dlhej dobe. Proste nemohla sa úplne zmieriť s prvým dali k nemu druhé...ale len pre jej pokoj. Stále ju volajú prvým 😊. Ja som dala tiež meno staršie...typické skôr 2 generácie dozadu a neľutujem. Ale myslím že ide zas do módy . Keď poviem ako sa malá volá, všetci sa potešia.
@kittykat22 toto co pises je nepochopenie problemu. Ona nechce zmenit meno kvoli okoliu. Sama s nim nie je stotoznena a ak sa vyskytnu nejake poznamky na dane meno, o to viac ju to zneistuje a nici.
Dcéra má dve mená,obe nezvyčajné a nikto s tým nemá problém. Aj syn má nezvyčajné meno. A obe sú v slovenskom kalendár. Dcéra je Rea Filipa a syn Arne

Ano, tak, asi po dvoch rokoch. Ona ani nevie, že ho nemala od začiatku, však bábätko aj tak všetci oslovujú miláčik, pokladík atď. Ale pri dcére sa mi páči aj to prvé meno, nemala som s ním problém, ale až s oboma je taká úplná. Ja ju oslovujem zdrobneninou druhého, všetci ostatní ju volajú prvým menom, počúva na obe a vždy mi povie, že aspoň vie, že ju volám ja, keď začuje to druhé meno. Na zošity si píše celé prvé meno a začiatočné písmeno s bodkou z druhého mena, aby to nebolo príliš dlhé.