Zmenili by ste meno svojho dieťaťa?
Vybrali by ste dnes uz ine meno pre svoje dieta? Ak ano, co zmenilo vas nazor?
@luciah187 tak neviem, myslim Andrea a Miriam k sebe idu. tie druhe ani nie...ale ako hovorim, bolo to podla rodicov, este ze sa otec nevolal Jozef alebo Frantisek, ci nejaky Ctibor... no to by som dopadla!
vtedy /70te 80 roky/ to bol bezny zvyk, davat mena detom po rodicoch.
Ked si niekto pamata film S tebou mne bavi svet. tak tam vsetky deti boli po rodicoch.
rodicia Katerina a Albert - filmove deti Kačenka a Bertík
rodičia Dagmar a Michal... detičky Míša a Dášenka
otec Pepa /jozef/ - a firlmovi syn Pepino
akurat Matýsek nebol...ale to bolo tretie dieta, tak po rodičoch mu nezvysilo.
@negymama tento zvyk ma zdviha zo stolicky 😃 v rodine z druhej strany to tak maju vsetci.
Stary Jozef, mlady Jozo, vnuk Dodko, prizeneny Pepa, bratranec Jojo 🤦
Stary Peter, mlady Peťo, maly Peťko, prizeneny Peto Adrikin, este aj jedna vdova si nasla dalsieho Petra.
Zameny, mylenie, posta otvorena, lebo nie kazda instiucia napise titul, nieco absurdne. Stale musis hovorit priezviska, upresnovat KTORY pride, mal uraz, je chory, umrel.
A co vobec nechapem, ked da jedna z troch sestier meno dcerke podla jednej tej sestry. Uplna motanica.
@babulkomale katastrofa! u nas byvali dospele sestry, co dali obom synom, bratrancom rovnake mena, este chlapci boli rovesnici, tak dvaja rovnaki 3rocni Petkovia , oh! Samozrejme aj ich ockovia boli Petrovia, ako inak. Mne to ani vtipne neprislo.
a suseda ma muza Mareka, jej sestra si tiez nasla Mareka. a dospela dcera susedy...ako inak frajer je Marek! Dufam, ze vnuca nedaju Mareka.
Nie dala by som rovnaké meno, aj keď je pravda že sme už medzi časom pri rozhovoroch prišli na úplne parádne dievčenské meno. Ale meno ktoré sme dali dcére sa mi k nej hodí viac.
@negymama to aj Sajfa má tak, on má dcéru Sáru a aj jeho brat má Sáru..akoby iných mien nebolo dosť.
@markaterka ja mam znamu co ma synov Mateja a Matuša...tiez museli asi dlho vymyslat.
@negymama to aj ja poznam. Manžel je Martin a deti dvojičky Matúš a Matej
inak Matúš, Matej a Matiáš, Matias su rozne verzie toho isteho mena z hebrj. Mattijah
@negymama no ti verím, Andrea a Miriam sú pekné mena, Jana je v pohode, ale Božena, keď mohla byť Miriam , to verím že nebola nadšená, ja by som sa snáď aj premenovať dala. Sa čudujem,že mama súhlasila už len z dôvodu,že je po nej a nebola s ním spokojná, ja som Zuzana, s menom som spokojná, ale neznášam volať niekoho iného mojim vlastným menom,je mi to čudné,dcéru by som po sebe nedala. Ale tak dobre,že sa tvoja sestra nakoniec s tým menom nejako stotožnila.
Moja svokra by asi dala zmeniť aj po skoro štyridsiatich rokoch - manžel bol pol hodinu Róbert, ale jeho otec (už odvtedy exmanžel svokry) si vydupal, aby sa dieťa volalo po ňom. Už aj z úcty k tomuto príbehu, plus že ma pred pôrodom môj muž veľmi nasral :D náš prvorodený syn nedostal meno po svojom otcovi. Už by som nemenila, ale po pôrode som bola dosť nalomená, že aj hej.
@summer23456
no babka mala krasne meno Juliana, tak neviem preco vsetkym 5 detoch dala take starosvetske mena... Bartolomej, Frantisek, Božena, Mária...a najmladsi bol Stanislav - to uz bol asi vrchol modernosti v rodine.
Dala by som znova tie mena 💚
@negymama Ježiš to kde vyhrabala naozaj také čudné mena. Keď už aspoň tú Boženu mala dať radšej Július/Julianu, to je aj dnes moderné.
No čo už, musíme s tým žiť,keď mám rodičia vyberajú mena. Ja som chcela pre dcéru také,čo sa nedá mrzlo povedať, napr ako Zuzana - Zuza. To bola hlavná podmienka,aj keď meno vybral nakoniec exmanžel, ale nedá sa povedať škaredo.
@negymama a tvojmu otcovi sa veľmi páčilo mamine meno,keď dal po nej aj dcéru?
@summer23456 to neviem ci sa pacilo, skor myslim, ze to bol taky hlupy zvyk davat detom mena po rodicoch.
napr. aj moja svokra sa pri kazdom nasom dietati pytala, po kom sme dali meno, kto sa tak v nasej rodine vola. Ja som nechapala, preco by dieta nemohlo mat fungl nove nerodinne meno?
@kaktusik007 aké mená to sú ? Samozrejme ak to nieje tajomstvo 😊
@oblecenie99 ake to je meno? Zvedavaa
@negymama hej to dá ani mne nepáči, vo vzdialenej rodine máme Anny tri generácie. A je to stará Hana, mladá Hana a mala Anča. Ako keby nebolo veľa iných krásnych mien.
@luciah187 tak prvy vyber bol mamin, chcela nieco v tej dobe pekne moderne, a otec si presadil klasiku pomenovat deti po rodichoch.
ja by som nedala svoje ci muzove meno dietatu, aj keby bolo ake pekne. Kazdy nech ma svoje, neznasam take tie rozlisovania typu velka Lenka, mala Lenka, alebo mlady Paľo, stary Palo.
@babulkomale ten Peter 😂 ano ako u nas, nastastie muz na tom netrval a synovia sa volaju inak. A ked som sa svokry opytala na typ na meno, hadajte, ake povedala 😂 reku ani za nic 🤣 a hadajte, aky typ dala pri druhom synovi 😂
@negymama Andrea a Miriam by boli v tej dobe extra moderné😉
@summer23456 Aj teraz su to pekne mena a pekne spolu zneju a ladia 🙂
@negymama Skoda, ze vam ich otec zmenil..
@beloved áno, aj teraz by boli moderné a netuctove, ale Andrea poznám len dve a Miriam jednu,čiže by boli fakt výnimka. Pekné mená

@beloved ale vies co je sranda, ze ja ako "byvala" Andrea, stretam cely zivot Andrey alebo Adriany a su to moje kamaratky alebo zname. A sestra ako "Mirka" zase stretava Mirky.