Zmenili by ste meno svojho dieťaťa?
Vybrali by ste dnes uz ine meno pre svoje dieta? Ak ano, co zmenilo vas nazor?
nie . dala by som opat tie iste mena vsetkym styrom. kazdemu jeho meno velmi sedi.
Nie
Určite nie.
Nie.
ano. Dala som mu meno, ktorym mu absolutne nik nevravel a nevravi. Ma ho iba formalne v dokumentoch.
ked sa narodil - vyzorovo mu sadlo uplne ine meno a tak mu aj hovorime cely jeho zivot. Ked mal sest, ex konecne suhlasil so zmenou rodneho listu a tak ma syn dve mena. Hovorime mu vsak druhym, to prve je iba do poctu.
Nie,nemenila by som.. aj ked ma meno po mojom byvalom, jednoducho sa mu hodi a ine si k nemu ozaj nedokazem predstavit
ja som zmenila tesne pred porodom a som za to rada.. hned ako som ju zbadala som vedela ze to proste bude kiara - dnes ked jej poviem ako sa mala volat sa len smeje a dakuje ze som to zmenila
pri poslednej ľutujem... mm sa nedal prehovoriť.
Nie, nemenila by som
Prvú polhodinu som bola Gabriela, lebo otec chcel Gabiku, tak bez maminho vedomia ma tak napísal.
Vieš si predstaviť ten krik, tesne po pôrode, keď to zistila. A sestrička sa jej snažila vysvetliť, že sa to nedá zmeniť, že rodný list, je to úradný dokument, nejde to meniť len tak hala-bala, ale no so ženou po pôrode sa nemôžeš hádať a zmenili to 😂
Nie nemenila by som tak som to cítila a cítim stále
Áno 😁 dali sme synovi meno, ktoré "zostalo" ako neutrálne na konci vyberania a nemám pocit, že by mu sedelo a hodilo sa mu. Hodilo by sa mu iné, na ktorom sme sa s mužom obaja zhodli, akurát mne sa zdalo, že spolu s priezviskom neladí, akurát že to, ktoré sme dali, vlastne neladí tiež 🤣🤦🏼♀️
inak ja som z dvojcat. Nie ze prvu polohodinu ale hadam aj mesiac sme sa volali Miriam a Andrea podla mamineho vyberu. Prve strany zdravotnej karty mame tieto mena. Potom dorazil otec ze sa dohodli, ze dceram dava mena on /haha mal tri dcery/ a zmenil nam na mena po rodicoch, segra je po mame a ja mam zensku verziu otcoveho mena. v detstve som obcas lutovala ze nie som andrea...teraz som spokojna.
Nie nemenila by som. Jemu to meno pasuje 🔝
Nie, obom pasuje a sú s menami spokojní…
Ja nelutujem, u nas sa v podstate o inom mene ani nikdy neuvazovalo. Maly je s nim tiez spokojny, aj vsetci ostatni. Ale kamoska olutovala a par dni po porode menila meno na matrike.
Máme zatiaľ len jedného drobca, ale ja som pôvodne nechcela meno po mužovi no potom v polke tehotenstva sa vo mne niečo zlomilo a oznámila som mu, že syn bude po ňom a dobre som spravila synove meno je pre neho ako stvorené 😊
@kaktusik007 podľa čoho sa určuje, či novorodencovi sedí meno podľa výzoru?
@belllinka proste sa pozries a vidis
My nie, so vsetkymi 3 sme stale spokojni, aj starsie deti su, mladsi este nevie povedat 🙂 ale ked im povieme, co bolo vo vybere, tak su radi, ze sa volaju tak, ako sa volaju. A ked pozrieme na mladsieho, co bolo vo vybere, tak mu najviac sedi to vybrane. Ja si na tom davam velmi zalezat, je to pre mna velmi dolezite. Tak som rada, ze sme trafili.
@negymama aj sestra je spokojná s menom Božena? Koľko má rokov?
@summer23456 tak vies ze v detsve a mladosti ju nenadchynalo sa volat tak staromodne, uz pre moju mamu to bolo zastarale meno. Ale neskor z toho vytazila, kazdy ju bola len Bodka, ona je taka umelecka dusa - takze to je jej znacka ci podpis na dielach a iny sa tak nevola.
Mne sa paci, ked maju zladene mena aj deti v jednej rodine. Tym nemyslim zladenie typu Sebastian, Kristian, ci Janka a Danka...ale aby mena boli jedneho povodu ci typu. Nie ye jedno je Drahomíra a druhe Amanda, Alebo Svatozár a Noah.

Nie