icon

Ako určuje súd styk otca s dieťaťom?

alexis846
Včera o 06:04

Ahojte, chcem sa spytat, ako vam urcite sud styk otca s dietatom? Idem o 5 mesacne babatko, s ex nezijeme uz nejaku dobu, nemame ani dobre vztahy... na sud sa ide riesit vyzivne ale aj toto stretavanie. Ako dlho trvalo vsetko okolo, kym sa podala ziadost? Dakujem

pribinak
Včera o 06:22

Kým je dieťa takéto maličké tak zväčša je to za prítomnosti matky
Najmä ak nežijete spolu a dieťa nie je zvyknuté na druhého rodiča

alexis846
autor
Včera o 07:05
@pribinak

Kým je dieťa takéto maličké tak zväčša je to za prítomnosti matky
Najmä ak nežijete spolu a dieťa nie je zvyknuté na druhého rodiča

@pribinak a ako casto moze sud urcit navstevy?

anonym_3e1b46
Včera o 07:13
@alexis846

@alexis846 2x do týžňa, raz do týžňa, raz za dva týždne na 2h, je to individuálne.

alexis846
autor
Včera o 07:19
@anonym_3e1b46

@alexis846 2x do týžňa, raz do týžňa, raz za dva týždne na 2h, je to individuálne.

@anonym_3e1b46 ale nie kazdy den? Expartner ma strasi ze na sude mu priklepnu caste navstevy aj denne, preto tato moja otazka

pribinak
Včera o 07:20
@alexis846

@alexis846 to ti nikto presne nepovie, zvyčajne 1-2 za týždeň, alebo 3x za mesiac, zsvisi to napr od toho ako otec dieťaťa pracuje a iných faktorov. Proste musí rám byt priestor na ich vzťah

Niekedy sa rodičia hádajú až do dospelosti dieťaťa, ini si nájdi systém stretávaní sami aj bez súdu

pribinak
Včera o 07:20
@alexis846

@anonym_3e1b46 ale nie kazdy den? Expartner ma strasi ze na sude mu priklepnu caste navstevy aj denne, preto tato moja otazka

@alexis846 každý deň nie. Zas potrebuješ aj ty nejaký priestor pre seba

anonym_f9d571
Včera o 07:43
@alexis846

@alexis846 hocijako dnes je to na svojvoli sudu a upsvar. Ja by som na sud nesla ani kvoli vyzivnemu ak o to neziada otec. Ak sa raz dostanes na sud tak koniec. Su pripady kedy daju aj takym malym detom striedavku. Pozri na Fb zakazane matky alebo iniciativa za zakazanych rodicov. Nie je to strasenie len realita.

bambulkaaskatulka
Včera o 07:54
@alexis846

@alexis846 rozhodne nie každý deň. V prvom rade sa súd bude snažiť dosiahnuť vašu dohodu. Typicky býva cez víkend a plus ešte jeden deň v týždni. Hlavne nepočúvaj strašenie ako od anonyma predo mnou. Pravá a povinnosti musia byť upravené, keď nie sú, nemáš istotu v ničom. Ani len v tom, že malý zostane u teba.

pribinak
Včera o 08:10
@bambulkaaskatulka

@alexis846 rozhodne nie každý deň. V prvom rade sa súd bude snažiť dosiahnuť vašu dohodu. Typicky býva cez víkend a plus ešte jeden deň v týždni. Hlavne nepočúvaj strašenie ako od anonyma predo mnou. Pravá a povinnosti musia byť upravené, keď nie sú, nemáš istotu v ničom. Ani len v tom, že malý zostane u teba.

@bambulkaaskatulka toto je strašenie. Prečo by maly nemal zostať u nej? To by musela dieťa zanedbávať, brat drogy, pravidelne sa spijat, má neliecena dusevne ochorenie, alebo dieťa týrať
Ani súd nemôže matke len tak odobrať bez zjavnej príčiny

bambulkaaskatulka
Včera o 09:04
@pribinak

@bambulkaaskatulka toto je strašenie. Prečo by maly nemal zostať u nej? To by musela dieťa zanedbávať, brat drogy, pravidelne sa spijat, má neliecena dusevne ochorenie, alebo dieťa týrať
Ani súd nemôže matke len tak odobrať bez zjavnej príčiny

@pribinak nemyslela som to tak, ako si to pochopila. Pozri, ak máš dieťa z partnerského vzťahu, ktorý sa rozpadol a nemáš upravený výkon práv a povinností rodičov, obaja rodičia majú ROVNAKÉ práva a povinnosti k dieťaťu, takže otec si dieťa môže zobrať rovnako ako si ho môže zobrať matka. Jasné, že je to hlúposť u tak malého dieťaťa, ale opakujem legálne na to právo má. Pokým súd nerozhodne o osobnej starostlivosti a styku. Za strašenie som neoznacila tvoj príspevok, ale príspevok anonym_f9d571 nadomnou, ktorý rozpráva, že ak sa autorka dostane na súd, tak koniec...

anonym_417c21
Včera o 09:15

Veľakrát sa otec matke vyhráža a zastrašuje ju ako teba. Vieš si predstaviť, že by s ním bol každý deň? a kedy? večer? on nechodí do práce? čo by s ním robil, keď sa teraz nestretávate? neviem ti odpovedať, neviem ako môže u vás rozhodnúť súd, chcem ťa len povzbudiť, aby si sa nebála. Aj môj robil divadlo, doslova plakal na súde. Síce bolo dieťa staršie, ale aj tak. Dohodli sme sa, že môže prísť kedykoľvek po predchádzajúcej dohode (dieťa s ním chcelo byť). Nakoniec chodil sotva každú druhú nedeľu a posledných 5, či 6 rokov už vôbec.

alexis846
autor
Včera o 09:22
@anonym_417c21

Veľakrát sa otec matke vyhráža a zastrašuje ju ako teba. Vieš si predstaviť, že by s ním bol každý deň? a kedy? večer? on nechodí do práce? čo by s ním robil, keď sa teraz nestretávate? neviem ti odpovedať, neviem ako môže u vás rozhodnúť súd, chcem ťa len povzbudiť, aby si sa nebála. Aj môj robil divadlo, doslova plakal na súde. Síce bolo dieťa staršie, ale aj tak. Dohodli sme sa, že môže prísť kedykoľvek po predchádzajúcej dohode (dieťa s ním chcelo byť). Nakoniec chodil sotva každú druhú nedeľu a posledných 5, či 6 rokov už vôbec.

@anonym_417c21 nie do prace teraz nechodi 🙂 on je nejaku dobu doma a potom ide na par mesiacov do nemecka...a takto to toci pracovne

bosorkabb
Včera o 10:43

Je to veľmi individuálne. Mám dve susedky jedna má striedavu starostlivosť od 1,5 roka malého a druhá model že týždeň je dieťa u otca zvyšok u nej. Dieťa má 2,5 roka.

anonym_f9d571
Včera o 13:02
@anonym_f9d571

@alexis846 hocijako dnes je to na svojvoli sudu a upsvar. Ja by som na sud nesla ani kvoli vyzivnemu ak o to neziada otec. Ak sa raz dostanes na sud tak koniec. Su pripady kedy daju aj takym malym detom striedavku. Pozri na Fb zakazane matky alebo iniciativa za zakazanych rodicov. Nie je to strasenie len realita.

@anonym_f9d571 iniciativa za vynazanych rodicov