Ako zvládnuť tehotenstvo a samotu bez partnera?
Ahojte baby. Tipu, ze som hlupa alebo, ze som si to mala dat zobrat prosim nepiste. Zistila som o partnerovi nejake veci a viem, ze s nim nechcem byt a nechcem ho ani v rodnom liste lebo od zaciatku ma posielal na interupciu. Ako ste to zvladli, ak ste boli na vsetko same, ze ste nemali rodicov, nikoho. Da sa popri rodicaku najst nejaka praca na doma? Bude to tazke, ale radsej sama ako s niekym, kto nie je normalny.
Vserko sa dá, bude to mega náročné, ale dá sa
Len ešte jedna vec, ty ho nechceš do RL, ale on si môže dať návrh na určenie otcovstva a keď to testy potvrdia tak súd ho zápise ako otca
@anonym_17f418 myslim, ze si neda, ak si to nebudem zelat
...alebo to nevzdaj a hľadaj vhodného partnera, nie všetci chlapi sú rovnakí ....
dalsie dve deti mozu pracovat a ty si uzivaj tehotenstvo.
@anonym_17f418 myslim, ze si neda, ak si to nebudem zelat
@ema234 myslím, že sa mýliš
@anonym_d30897 13 ročné a pracovať? 🤔
@anonym_d30897 pozri sa koľko majú decka rokov.
@anonym_d30897 aj ked ma 20 rocne dieta, nie je jeho zodpovednost, ze otehotnela znova a to 20 rocne dieta ma pravo na svoj vlastny zivot a nie zivot surodenca. Vy si robite deti na to, aby sa starsie postarali o tie mladsie?
@anonym_d30897 aj ked ma 20 rocne dieta, nie je jeho zodpovednost, ze otehotnela znova a to 20 rocne dieta ma pravo na svoj vlastny zivot a nie zivot surodenca. Vy si robite deti na to, aby sa starsie postarali o tie mladsie?
@anonym_95d18d zivit*
Nechcem byť zla, ale na tvojom mieste aby som išla na interrupciu a druhýkrát rozmýšľaj s kym si urobíš dieťa a či ti je vôbec treba.
@anonym_d30897 preboha a tie deti si to dalsie spravili ? Či ich mama? Jasné ze pomahat môžu ale nie je to ich povinost… hlavne starší uz je dost mozne ze si vedie svoj zivot a nie zivot s mamou…
Toto ja nikdy nepochopím.vie,ze je chlap debil a aj tak si s ním spraví dieťa, (a nechá si ho). Prečo toto ženy robíte? A potom sa ešte príde sťažovať na mk. Choré hlavy mate niektoré.
Po materskej mozes ist do prace, nemusis mat len brigady. Dieta do jasliciek a mas normalny plat.
Nechcem byť zla, ale na tvojom mieste aby som išla na interrupciu a druhýkrát rozmýšľaj s kym si urobíš dieťa a či ti je vôbec treba.
@anonym_1801de je v 25tt takze rada poslat ju na potrat jej urcite nijak nepomoze
@anonym_d30897 13 ročné a pracovať? 🤔
@anonym_d4c40e to urcite nie 🤦♀️ starsi uz pracuje
@anonym_95d18d presne v tomto mas pravdu. Syn je zarabajuci. Najdem daku brigadu
Prajem vela sil, je to fakt narocne aby si na to bola sama bez pomoci 🙏🍀 nechcem ta odradit, len nemam rada, ked sa vsetko pozlatkuje, realita zivota je proste taka, ze je to narocne...aj financne, prave preto by som nezahadzovala moznost zapisu do RL, pretoze ta podpora zo statu je velmi biedna a fakt sa to taha samej velmi tazko, dieta vzdy nieco potrebuje ako rastie vydavky sa zvysuju, strava, kazde 3m nove oblecko lebo do tych 5r deti pomerne rychlo rastie takze kazdu sezonu oblecenie topanky, strava byvanie, ak by si chcela kruzky nejake, sama to neutiahnes..plus ked dieta zacne chodit do kolektivu zacnu choroby, resp kolobeh chorob tyzden skolka 2-3 tyzdne doma..my sme tak boli 1,5 roka, takze stale riesit kto bude s dietatom aby mohla ist mama do prace, opatrovatelka? 6-10e na hodinu pytaju, dalsia vec zverit dieta cudzej osobe? Toto su veci, ktore zenu matku dopredu nenapadnu, ale ja vzdy rozmyslam ze ako to tie zeny samozivitelky zvladaju lebo ja kym som nezacala pracovat, tak to bolo financne strasne, kazde euro preratavat
Si uz za polovicou tehotenstva a teraz sa nad tym zamyslas?
Najstarsi pracuje. Mladsi na strednej skole.. takze skusenosti s detmi a predstavu mas.
Takze ak si taka odvazna, ze ides do tretieho bez chlapa predpokladala by som, ze ten plan mas...
Po MD ked sa vam prijem znizi, zvladnete ty a syn finacne domacnost? Prispieva 300 z vyplaty.. navysis mu to ci ako to bude?
Ake mate momentalne vydavky?
Vybavu a veci pre male zozenies aj za postovne, trh je presyteny, takze zalezi na odtatnych vydavkoch.
Samozrejme mozes ist do prace skor ci ocakavas ze starsie deti nahradia chybajuceho partnera?
Prajem vela sil, je to fakt narocne aby si na to bola sama bez pomoci 🙏🍀 nechcem ta odradit, len nemam rada, ked sa vsetko pozlatkuje, realita zivota je proste taka, ze je to narocne...aj financne, prave preto by som nezahadzovala moznost zapisu do RL, pretoze ta podpora zo statu je velmi biedna a fakt sa to taha samej velmi tazko, dieta vzdy nieco potrebuje ako rastie vydavky sa zvysuju, strava, kazde 3m nove oblecko lebo do tych 5r deti pomerne rychlo rastie takze kazdu sezonu oblecenie topanky, strava byvanie, ak by si chcela kruzky nejake, sama to neutiahnes..plus ked dieta zacne chodit do kolektivu zacnu choroby, resp kolobeh chorob tyzden skolka 2-3 tyzdne doma..my sme tak boli 1,5 roka, takze stale riesit kto bude s dietatom aby mohla ist mama do prace, opatrovatelka? 6-10e na hodinu pytaju, dalsia vec zverit dieta cudzej osobe? Toto su veci, ktore zenu matku dopredu nenapadnu, ale ja vzdy rozmyslam ze ako to tie zeny samozivitelky zvladaju lebo ja kym som nezacala pracovat, tak to bolo financne strasne, kazde euro preratavat
@anonym_a46556 ved toto. Veru pravda. Sama som nebola este , tak hadam dako pomalicky to dam. Hlavne este daku rezervu utvorit kym robim a mam dobry plat. Zial neratala som s takouto variantou, ale niekedy sa ludia ukazu az neskor.
Si uz za polovicou tehotenstva a teraz sa nad tym zamyslas?
Najstarsi pracuje. Mladsi na strednej skole.. takze skusenosti s detmi a predstavu mas.
Takze ak si taka odvazna, ze ides do tretieho bez chlapa predpokladala by som, ze ten plan mas...
Po MD ked sa vam prijem znizi, zvladnete ty a syn finacne domacnost? Prispieva 300 z vyplaty.. navysis mu to ci ako to bude?
Ake mate momentalne vydavky?
Vybavu a veci pre male zozenies aj za postovne, trh je presyteny, takze zalezi na odtatnych vydavkoch.
Samozrejme mozes ist do prace skor ci ocakavas ze starsie deti nahradia chybajuceho partnera?
@anonym_cc6d80 Nie, deti s tym nemaju nic spolocne, ja ich do takych veci nezatahujem a synovi nic zvysovat nemienim. Ma uz ako tak svoj zivot len zije u mna.
@anonym_cc6d80 Nie, deti s tym nemaju nic spolocne, ja ich do takych veci nezatahujem a synovi nic zvysovat nemienim. Ma uz ako tak svoj zivot len zije u mna.
@ema234 ostava ti jedine teraz riadne setrit z vyplaty. Ak budes kojit, naklady na babatko budes mat minimalne. Vecicky zozenies aj na fb v darovacich skupinkach, alebo aj na bazariku za symbolicke ceny. Kocik ti staci z bazaru za par eur, aj tak ho budes pouzivat iba par mesiacov. A mozno niekto aj daruje.
@anonym_366c2f
@ema234 To v kolkych rokoch si mala toho najstarsieho ?

Vserko sa dá, bude to mega náročné, ale dá sa
Len ešte jedna vec, ty ho nechceš do RL, ale on si môže dať návrh na určenie otcovstva a keď to testy potvrdia tak súd ho zápise ako otca