Bezvýchodisková situácia
Ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, nevidím východisko
Skúsim to tu teda napísať, možno sa nájde medzi vami niekto koho niečo napadne, čokoľvek to bude, prosím, sem s tým..
Žijem sama s jedným dieťaťom (školák na prvom stupni ZŠ), nemám už ani rodičov, ani svokrovcov, ani žiadnu rodinu v blízkom okolí...mám vzdialenejšiu rodinu, ale ďaleko a tou diaľkou sa časom tak stalo, že už ani neviem či ich možem za rodinu považovať, keďže kontakt medzi nami je taký, že žiadny 😖
Tým, že žijem sama, potrebujem peniaze na prežitie, čiže potrebujem chodiť do práce, ale na druhej strane ako mám do práce chodiť, keď všade sa robí na smeny, na dvanástky a proste od vidím do nevidím...kde mám dať dieťa v tej dobe, keď som v práci a dieťa nie je v škole? či už z dôvodu sviatkov, choroby, alebo prázdnin..opatrovateľka si pýta takú sumu na hodinu, že ja sama za hodinu toľko nezarobím, čiže nemysliteľné, keď počítam s každým centom čo zarobím.
A myslím že nikto mi nebude dieťa strážiť len tak zadara, z dlhej chvíle ..
Otec dieťaťa ho postráži len po dobu nevyhnutnú, aj to mi potom vyplakáva, že musel skôr z práce odísť, že nestíha, že málo zarobí tým pádom....aj z toho dôvodu som pred časom dala výpoveď z práce kde som robila na smeny, lebo to sa proste nedalo..
Teraz pracujem len na dohodu, pár hodín denne, čo bolo doteraz super časovo, lebo som dieťa odniesla do školy ráno a poobede som poňho šla, neobmedzovali sme otca...už čo sa týka zárobku je to na trt, ale aspoň niečo a snažím sa zohnať ešte niečo k tomu.
Ale čo teraz, cez prázdniny? Ja naozaj nemám tušenie, že čo mám robiť... sa cítim ako piate koleso na voze na tomto po*ratom svete 😔
@samantha009 ........veris tomu, ze keby mal, tak ti da, ale nema tak neda.......
????????????
a ty ked nemas, tiez nedas synovi jest? pit? strechu nad hlavou? topanky? oblecenie?
tiez nedas, ked nemas?
das.....
kazdy rodic totiz musi dat svojmu dietatu minimalne to zakladne! ci ma ci nema! ked nema, ma sa postarat o to, aby mal!
tak ako sa ty musis postarat o to, aby mal, tak aj tvoj ex sa MUSI postarat o to, aby dal svojmu synovi to zakladne co mu ma dat!
ja sa ti strasne moc cudujem ze ti stoji za to udrzovat vobec dobry vztah s chlapom co nie je schopny postarat sa o zakladne zivotne potreby svojho dietata - aby malo co jest, co pit, kde byvat, kde a s kym travit cas. to ti je vazne taky neschopny chlap prednejsi ako tvoje dieta???????????????
@samantha009 ty sa bojíš že by vás to rozhádalo?? sa počúvaš? to mi príde len že kvôli peknému slovu oberáš malého o to na čo má nárok. a ex mu kupuje oblečenie? školské potreby? prispieva ti bokom naňho? nie? tak na čo čakáš? veď on to musí očakávať že platiť alimenty je normálna vec keď nežijete spolu...aaach boože... dievča dievča...kde žiješ? každý kto nežije vo vzťahu má povinnosť platiť alimenty....
@samantha009 tak si konečne napísala, čoho sa bojíš. ale to, na čom staviaš ti nemusí zostať. pretože nejde zo strany tvojho ex o žiadny záväzok. a toto, čo si napísala si len myslíš, alebo ako vieš, že to takto dopadne? pretože mne to znie ako žiadna istota pre teba a tvojho syna.
ja takto, ako si ty opísala ľudí a starých ľudí nevidím. a to tiež bývam vo veľkomeste. a pre mňa už veľa ľudí urobilo kopec vecí zadarmo. a ja pre nich tiež.
@natalym nuz napriklad z toho vyzivneho, ktore si bude musiet vyriesit. Ale tak moze ostat aj na socialnych davkach, nebude mat problem s letom, len hold bude mat este vacsi problem...nehovorim, ze je to najlepsie mozne riesenie. V krizovej situacii zrusi mobil a internet a bude mat 10 eur na splatku....
@rough za to že ty si veriaca, buď..ja mám svoj názor na toto a neurážam ťa ani nikoho veriaceho tak si nechaj poznámky pre seba
@rough ja mám dojem, že ak by on nemohol platiť výživné, tak má matka nárok na nejaké príspevky od štátu.
@samantha009 ozaj, nemáš nárok na nejaké dávky alebo sociálnu podporu od štátu?
@ena70 keď má, tak mi dá, nie veľa ale dá...veď to píšem celý čas do prdele, že žiadny súd ani žiadne rozhodnutie o alimentoch nevyrieši jeho finančnú situáciu, ani ho neprinúti platiť, keď raz nemá z čoho...čo ste osprostené už načisto?
@samantha009 a ešte čosi. ja vôbec nie som veriaca. ani malý nechodí na nábožko. v druhej triede ale sám zvažoval či neprejde z etiky na nábožko. vravím mu, rozhodni sa ty sám, ako ty chceš, ako to cítiš. nakoniec nešiel, ale v pohode všetko akceptuje keď sa druhí modlia, nevadí. veď aj jeho babka chodí, aj bratranec či sesterka. ani ja nemusím počúvať "tie veci" ako ty vravíš, ale ty si vôbec nepochopila môj príbeh o tých centoch.... ja kebyže sa mám zle, tak idem kľudne sa popýtať na tie tábory...veď tie tábory sú o všelijakých aktivitách. a práve tvoj je v takom veku, keď aj môj zvažoval či ísť alebo neísť na nábožko, takže jemu by to nevadilo, nekonali by sa žiadne puberťácke revolty 😉 ...neboj nič
@gubiko ano, ale to potom od neho vymáhajú
@samantha009 Prosim ta, co tvoj ex robi, ze v Kosiciach nevie zarobit ani 49 e na tyzden? Je vazne chory, alebo ma nejaky hendikep? Lebo zas Ke nie je Ba, ale zas netvarme sa, ze sa tu neda zarobit aj viac ako minimalka.
@samantha009 ja ta neurazam, ty sa obavas, ze by ti dieta oblbovali bajkami...asi az tak zle na tom nebudes, ked sa ti bridi potencialna pomoc zadarmo. Bez akejkolvek urazky, co by sa mu v takom cirkevnom tabore mihlo tak zle stat? Ze uvidi ako ziju veriaci? Vsak z toho neochorie. Ja som ta neurazala, len som bola ironicka.
@ena70 kto povedal, že som nepochopila? nechce sa mi na všetko odpisovať
@alby2014 no už toto tu nebudem rozoberať, že čo robí, nehnevaj sa
@samantha009 no prepac precitala som kazdy jeden koment...chces rady ale ked nejake dostanez tak hladas dovod preco to nejde,neda sa,nepaci sa atd atd...vies ty si tu pomoc ani nezasluzis!!je mi luto akurat tvojho syna!tvoj ex si zije ako kral a ty mu to dovolis a potom sa tu hras na chudatko!potrebovala by si poriadny kopanec do zadku aby si sa rozhybala a konecne nieco preto dieta urobila!normalne mam zlost ako citam ako sa nic neda.nechapem naco si pytas rady ked vsetko zamietas!mam pocit ze cakas ze to niekto za tebs poriesi..no tak to nefunguje!
Proste má problémy a prachy nemá ani nebude mať. Tak ale kamoška by som s ním rozhodne nebola, keď moje decko nemá na tábor.
@samantha009 počuj neurážaj ma ....ja osprostená nie som. ešte som ťa ani raz neurazila slovom. ale už to poviem. ty si asi osprostená, veď ja sama som ti písala, že čo sa stalo mojej kamoške. jej ex neplatil, musela babka, nakoniec sestra. má to nejaký reťazec. ale mám pocit že ty len čítaš to, čo sa ti hodí a nech ti radíme ako chceme, neberieš nič do úvahy. a alimenty bude musieť platiť ešte veľa rokov, a ty nikdy nevieš akú on bude mať v budúcnosti robotu. ale ty papier naňho budeš mať.
....tak nebuď ako tá najsprostejšia sliepka ty. lebo len sprostá si nepodá na súd papier o výživné a sedí si na očiach a ušiach. a len sprostá obchádza nejakého debila že ahoj moj pekný, postrážiš mi syna...nebude ťa to obťažovať???? no chudáčik môj...som ťa vytiahla skôr z roboty..prepááč....sorry. ale začala si ty. a ja keď mi niekto podkúri, tak sa bijem. ak nie slovami, tak lakťami. a pocítilo to už pár ľudí na vlastnej koži.
@samantha009 Mna to fakt zaujima, lebo opis jeho situacie mi pride v Kosiciach dost nerealny, jedine, ak by mal hendikep, resp. neorbil legalne, ale to sa robi kvoli tomu, aby si zas realne mal viac penazi ako na papieri a teda nizsie odvody... Zda sami absolutne neralne, aby zdravy, sikovny chlap v Kosiciach, co nie je lenivy, nezarobil viac ako 49e za tyzden a nemohol plati 30e alimenty kazdy mesiac -pravidelne.
@samantha009 a máš nárok na dávky od štátu, zisťovala si si to?
@ena70 nerozculuj sa...mam pocit ze pre nu je dolezitejsi dobry vztah s ex nez to ci jej dieta ma co jest atd...lebo ja by som kaslala na ex kebyze som v takej situacii a ona opacne!zbytocne jej radit ked o to nestoji a nema zaujem to riesit a len sa lutuje!a este aj uraza
@petulda333 máš pravdu....ale mňa takéto veci vedia tak dožrať... mne je luto dietata....ale ona chodi okolo ex ako okolo pana krala....nechapem...celé zle...
@petulda333 ne do pindy, nič som neurobila...sedím na zadku a poberám sociálne dávky...že som si krvopotne zohnala robotu na pár hodín denne, aby som neobťažovala exa a popri tom som našla ešte jednu robotu, že aby som vykryla náklady ako tak...to som neurobila nič..a ty si urobila čo? prišla si ma kopnúť, lebo sa mi ani rada nepáči....no nepáči sa mi nič z toho, je to tak
na nič svetoborné ste nedošli a to vas serie, že?
viete čo, ja si skor myslím že závidíte, lebo vy by ste nemali gule na takú situáciu, by ste sa šli všetke schovať mamičke pod sukňu :-P
a že ja to zvládnem aj bez farára čo preťahuje malých chlapcov...to si možte byť isté ..koniec diskusie
Ak by si mala sudne stanovene vyzivne, ktore by ti ex neplatil, lebo je - ako pises - nezamestnany, tak docasne nahradne vyzivne plati stat. Minimalne o toto sa ukracujes.
Existuje k tomu kopa clankov, vsak googli ...http://peniaze.pravda.sk/obcan-a-stat/clanok/22...
poniektoré z nás už ani tie mamičky nemajú.... ☹
@samantha009 No to bolo krásne...............

@samantha009 Tak pouvažuj čo si máme o tom myslieť? 😉