Dopady rozvodej rodiny na psychiku dieťaťa
Ahoj. Dlhšie zvažujem odchod od partnera.mame spolu 6r dieťa.vztah zlý..trápi ma ale otázka, aké stopy zanecha na detoch rozvod, odlúčenie od otca,život v rozpadnutej rodine....skôr ma ale zaujma postreh od mamičiek, oteckov, ktoré takto žijú už roky.
Čo poznám pubertiakov ktorí sú z rozvedenej rodiny, veru ani jeden bez problémov, alkohol, drogy, úteky z domu....tiež mám známu ktorá robí psychologicku na základnej škole a podľa toho čo rozpráva má plné ruky práce s deťmi z nekompletnych, rozvedený h rodín...strachy, úzkosti,depresie....a tak sa točím v kolotoči zmätku,že čo bude pre moje dieťa horšie ( áno život v toxickým vzťahu je určite zlý) po odchode by sme ostali naozaj len dvaja, rodičov síce mám ale to je celá rodina ktorú mám na blízku
Ďakujem
2 roky po rozvode. Deti šťastne a spokojne. Otec sa stará a zaujíma. Samozrejme si nejaké veci v ktorých si vo výchove nerozumieme ale prevažne sa zhodujeme a dcéra mi často hovorí že som teraz spokojnejšia a je nám takto lepšie.

@egonsk chapem, len ma zaujimalo, ze preco mas tento striktny postoj a chcela som ho pochopit, nechcela som zasahovat do tvojho sukromia. som sice z kompletnej rodiny a predsa som v zivote spravila kroky, ktore by skor boli hodne osoby, co si seba nevazi a mala nekompletnu rodinu ci nejaky komplex 🤷♀️. Ja len dufam, ze moja dcera taku chybu nespravi a radsej som jej ukazala, ze da sa zit aj inak..