Kto je považovaný za jednorodiča podľa legislatívy?
Ahojte ako to je teraz z jednorodicmi? Co budu mat vlastne na vyse a prosim vas kto je vobec ten jednorodic ako sa to definuje? Nakolko mam sesternicu a ta ma teraz 6 rocnu dceru dlho bola len s nou bez nejakeho partnera.. sice striedala nejakych frajerov ale to boli len ulety. Momentalne ma uz rok a pol priatela a stihli proste uz aj dieta uz je na materskej a ma termin teraz vo februari.. moze sa stale definovat stale ako jednorodic? Ide o to ze zije proste s dcerou aj s tym priatelom v jednej domacnosti tak ci je stale brana ako jednorodic ci nie, kedze ona tvrdi ze ano nakolko nema toho priatela tam proste ani pridaneho ze tam byva u nej v byte. A vsade kde sa jej hodi tak tvrdi ze je sama proste co sa tyka uradov a tak ze je sama. Ako to je prosim vas nech jej proste vyhovorim ze uz asi nebude brana ako jednorodic.
Aj napriek tomu, že sú v mojej osobnej starostlivosti, je ich zákonným zastupcom aj otec, to by mu museli byť odobraté rodičovské práva, aby ním nebol. A nemám ten nárok, lebo nie som osamelý zamestnanec, keďže žijem s rodičmi v jednom dome, to je jedna z podmienok, ktorú nespĺňam. Už som si to zisťovala. Takto nastavený systém jednoducho nefunguje..
@ivanabat v praci nech si to dostuduju... prikladam link Jozefa Mihala na vysvetlenie...
Aj napriek tomu, že sú v mojej osobnej starostlivosti, je ich zákonným zastupcom aj otec, to by mu museli byť odobraté rodičovské práva, aby ním nebol. A nemám ten nárok, lebo nie som osamelý zamestnanec, keďže žijem s rodičmi v jednom dome, to je jedna z podmienok, ktorú nespĺňam. Už som si to zisťovala. Takto nastavený systém jednoducho nefunguje..
@ivanabat ja som sa na to informovala... v prvom rade osamela, v druhom tá, ktorej dieta je zverene do vylucnej starostlivosti... ak si jednou z tychto pripadov, mas narok... overovala som si to aj v praci...

@ivanabat neviem ci sa chapeme... mas deti vo svojej vylucnej starostlivosti? ak ano +7 ti patri... tam je uplne jedno, ci si osamela alebo nie.. pretoze tvoj partner nie je zakonnym zastupcom tvojich deti, cize k lekarovi chodis a musis chodit vylucne ty... ked patrnera mas, ano z pohladu ineho osamela matka nie si, nakolko sa na chode domacnosti nepodielas sama...