icon

Rodinné vstupné verzus samoživitelia

4. feb 2026

baby, preco je to tak nefer nastavene voci rodicom samozivitelom, ktori uz tak su na tom financne horsie a ziju z 1 prijmu :( ten rozdiel, ci vyletuje 1 alebo 2 rodicia, je zalostne minimalny 😔

teraz vyhladane konkretne priklady:

1. akvapark: rodinne akciove vstupne 2+2 - 41.5e. 1+2 - 38e akcia nie je k dispozicii
2. hotel s bazenom na SK , jarne prazdniny: 2+2 - 1090e, 1+2 - 1036e
3. letna 8d dovolenka v grecku cez ck: 2+2 - 4111e a 1+2 - 3518e

mate ine skusenosti? daju sa napr hotely kontaktovat a pytat zvlast cennik?

Strana
z2
anonym_a7ddb5
Včera o 07:46
@anjelicek26

Hm fajn a my rodiny s viac detmi, kde su akcie 2+5 😂😂😂 Tri izby zakazdym 😅 Autorka teraz vazne, neda sa prihiadat na vsetko, dat niekde zlavu nie je nikoho povinnost...

@anjelicek26 tak ty už máš dospelé a juniora,to by si snáď nechcela zľavu ako rodina s deťmi....

maciatkolulu
Včera o 07:49
@anonym_c301b3

Ja len zasnem, kde vsade chcu mat samozivitelia, ci jednorodici vyhody.
Prepacte, vy nemate vyzivne? Alebo ak ste prisli o partnera, co mi je samozrejme luto, tak sirotske a vdovske?

@anonym_c301b3 inak,skúsila si byť niekedy samoživiteľka? S výživným dajme tomu 150 eur a s čisto východniarsky.priemernym.platom? Mňa tiež skoro fascinujú rodinky s plnými peňaženkami,čo zneužívajú čo sa dá a kde sa dá. A v pohode im to s pánom mihalikom vychádza a ešte dávajú ostatným rady. Takže trochu skrot hormón a pod s kožou na trh.

autor
Včera o 07:51
@simsalabim

U nas na to institucie zjavne nie su nastavene, nezaregistrovali, ze takych rodin je dost...V Anglicku som bezne videla take akcie, aj na vstupne do muzei a podobne, 2+3 ci 4 deti, ale aj 1+2deti a podobne.

@anonym_c301b3 naozaj zasnes? ale ved vyhoda je ponukana - no len stastnemu manzelskemu paru,a samozivitel, luzer co si neudrzal manzelstvo, vyhodu nema.

@anonym_ff72ec nejde o cenu ako taku, ale o ten rozdiel za rovnaky zajazd predsa.

@simsalabim vdaka za koment, ze niekde to ide.

betulinka1
Včera o 07:52

@anonym_autor každý hotel vieš kontaktovať, že ideš 1+ 1 dieťa a nech ti spravia cenovú ponuku. Niektorý hotel ti dá jednotku izbu a šupnú tam jedno rozťahovacie kreslo. Niektoré hotely, keď majú voľné kapacity, tak je pre nich výhodnejšie dať dvojku izbu aspoň s nejakou zľavou ako ju nechať prázdnu. Obvolaj tie, ktoré sa ti páčia a spýtaj sa. Veľa som cestovala s malým sama. Veľakrát som využila aj Airbnb, apartman s tým, že pri nejakom welness, ktorý som chcela a vyšlo to zase lacnejšie. Ale musíš si prepočítať či cena s ubytovaním v hotely s wellnes a stravou na konci nevychádza výhodnejšie ako keď si platíš ubytovanie blízko a plnú sumu za vstupy do wellnes. Aj keď veľa ubytovateľov blízko wellnes má aj zľavy na vstupy, ktoré ti dajú pri ubytovaní. Trosku roboty, telefonovania, mailov, kalkulačka ale vždy sa dá niečo ušetriť a ísť potom za ušetrene na dalsí výlet. Ak máš auto, tak určite by som pozerala aj Poľsko, Rakúsko, Maďarsko. Ak ti nejde vyslovene lyžovanie, tak máš teraz lacné letenky a vieš ísť kam chceš.

muchotrafka298
Včera o 08:01
@maciatkolulu

@muchotrafka298 iné štáty si treba rovnako pohľadať,ale existujú hotely. Zaručene a nie jeden. Len cestovky toto neponúknu. Po vlastnej osi

@maciatkolulu mna sa to netyka. Pisem len sprostredkovanu skusenost. A ked niekto chce ist len vyslovene s CK a zo Slovenska, tak tolko tych moznosti nie je. Ked ma este k tomu par preferovanych krajin a orientuje sa len na tie.

maciatkolulu
Včera o 08:02

Stále sú myslím,že dvaja zarábajúci ľudia vo väčšine prípadov majú viac(dáva to dosť aj logika). Ako jednorodic, s jedným príjmom a nákladmi na dvoch,plus všetky bonusu,čo patria k samozivitelstvu. Seniori majú celkom slušne zľavy a seniorské balíky.

maciatkolulu
Včera o 08:04
@muchotrafka298

@maciatkolulu mna sa to netyka. Pisem len sprostredkovanu skusenost. A ked niekto chce ist len vyslovene s CK a zo Slovenska, tak tolko tych moznosti nie je. Ked ma este k tomu par preferovanych krajin a orientuje sa len na tie.

@muchotrafka298 tak ako píše vyššie ,i
@muchotrafka298 tak to nie,ale to už sa potom nemôže sťažovať.

muchotrafka298
Včera o 08:06
@maciatkolulu

@muchotrafka298 tak ako píše vyššie ,i
@muchotrafka298 tak to nie,ale to už sa potom nemôže sťažovať.

@maciatkolulu ona sa nestazuje, proste to berie ako fakt. Viem z akych dovodov nepojde zo zahranicia. U nas ked pozries CK, tak 3 patria tomu istemu, potom su dve drahe a to je vsetko. A ten vyber hotelov, par v kazdej destinacii. Ale tak staci to. Nie kazdy ma kapacity na to, aby isiel sam, vsetko si vyhladal, zaplatil a bol odkazany len sam na seba, co ja respektujem. Mne to problem napriklad nerobi. S CK som bola naposledy v roku 2019 na poznavacke.

maciatkolulu
Včera o 08:08
@muchotrafka298

@maciatkolulu ona sa nestazuje, proste to berie ako fakt. Viem z akych dovodov nepojde zo zahranicia. U nas ked pozries CK, tak 3 patria tomu istemu, potom su dve drahe a to je vsetko. A ten vyber hotelov, par v kazdej destinacii. Ale tak staci to. Nie kazdy ma kapacity na to, aby isiel sam, vsetko si vyhladal, zaplatil a bol odkazany len sam na seba, co ja respektujem. Mne to problem napriklad nerobi. S CK som bola naposledy v roku 2019 na poznavacke.

@muchotrafka298 al rakusko,hotel,to snáď dá....aj keď áno,každý máme niečo iné.

maciatkolulu
Včera o 08:10
@muchotrafka298

muchotrafka298
Včera o 08:12
@maciatkolulu

@muchotrafka298 al rakusko,hotel,to snáď dá....aj keď áno,každý máme niečo iné.

@maciatkolulu ona chodi z urcitych dovod vylucne iba zo slovenskymi CK a z Bratislavy. A poznam viac ludi, ktori maju proste tuto preferenciu z roznych dovodov, ze potrebuju mat slovenskeho delegata, ist z Bratislavy. Aj ked dnes v case internetu si vsetko vyklikas z pohodlia domova za par minut.

zuzinka888
Včera o 08:15

Mam deti 12, 6 a 4 a kupujem listky 2+2- nikdy to nikde nekontroloval

maciatkolulu
Včera o 08:17

A inak neverím tomu,že väčšina z vás nenadáva,keď sú deti niekde len do 12 rokov deti a nesnažite sa odrbkat. A kopec reči k tomu....

autor
Včera o 08:20
@maciatkolulu

Stále sú myslím,že dvaja zarábajúci ľudia vo väčšine prípadov majú viac(dáva to dosť aj logika). Ako jednorodic, s jedným príjmom a nákladmi na dvoch,plus všetky bonusu,čo patria k samozivitelstvu. Seniori majú celkom slušne zľavy a seniorské balíky.

@maciatkolulu dakujem za trefnu formulaciu ❤️ toho, comu na tom nerozumiem. hoc pojde o minimalnu mzdu - vzdy na tom je par s dvoma lepsie, ako po rozvode kazdy s jednou.

anonym_600d8a
Včera o 08:21

@anonym_autor lebo ide o akciu, ktorá je výhodná pre prevádzky a rezort, nie pre vás. Hotelom je jedno či si sama s jedným, dvoma, štyrmi deťmi. Viac členov, najmä dospelých, viac sa zje, rodičia si večer možno posedia v bare, alebo zaplatia romantickú večeru atď, viac atrakcií sa zaplatí. Tá akcia nie je preto, aby to rodinkám uľahčila ale preto aby hotel zarobil.

simca06022011
Včera o 08:21

Poviem to priamo, hotelom a sluzbam je jedno ci si jednorodic, z akehokolvek dovodu, alebo kto vlastne tam ide.. ide o to kolko OSOB pride, bude uzivat sluzby, platit za sluzby atd.. mozes si zobrat kamosku, babku, dedka alebo si mozes zaplaitt + 1 osoba ak chces. To nie je charita, ani pomoc tieto baliky sluzieb, je to vypocitane, poskytuje sa to tak, ako ked ide na dovolenku, pobyt, atrakcie skupina...
samozrejme, specialnu cenu si vies vzdy vypytat, skusit.. mozu urobit / nemusia, vsade je tato moznost, vsade su podnikatelia, majitelia za tym, co rozhoduju o cene. SAmozrejme pani pri pokladni aquaparku nepomoze.

anonym_c301b3
Včera o 08:49
@maciatkolulu

@anonym_c301b3 inak,skúsila si byť niekedy samoživiteľka? S výživným dajme tomu 150 eur a s čisto východniarsky.priemernym.platom? Mňa tiež skoro fascinujú rodinky s plnými peňaženkami,čo zneužívajú čo sa dá a kde sa dá. A v pohode im to s pánom mihalikom vychádza a ešte dávajú ostatným rady. Takže trochu skrot hormón a pod s kožou na trh.

@anonym_a7ddb5
@maciatkolulu
Ja im tie vyhody sice neberiem, no zaroven naozaj uvazujem, ze kde vsade by este mali/nemali mat zlavu. Preco? Jasne, niektore to maju tazke, ale podpory maju ozaj dost.

anonym_5bc88c
Včera o 08:52
@maciatkolulu

@maciatkolulu tak porovnavat seniorov a rodicov mi nepride velmi vhodne. Ja mozem povedat, ze drviva vacsina jednorodicov je jednorodicmi zo svojho pricinenia. Vyzadovat ulavy a vyhody, lebo som matka sama s detmi mi uz pride odveci. Deti maju rodicov, maju sa postarat. Rozvedeni? maju sa postarat aj tak. Ovdoveni? na to mali mysliet poistkami a pod. Hnusne? je to realita. Lutovat jednorodicov, lebo rodiny kde su 2d+x deti maju viac financii? nuz o tomto treba premyslat pri zakladani rodiny, pri domacich nezhodach, pri vsetkom. Poznam kopec parov co sa rozviedli pre totalne somariny, ze som nechapala. Naopak take, kde sa divim, ze to drzia sa nerozvadzaju. Ak uz musia su socialne davky, praca je, vyzivne je a treba sa prikryvat takou perinou na aku mame, ak nemame na 4t dovolenku v grecku, tak nepojdeme. A to ci niekto skusil zit, nezit = nemusime skusit, vieme si predstavit a preto riesime problemy, ktore sa daju riesit. Treba, aby si to uvedomovali vsetci, aby sa neukazovalo, len to ako sa treba spoliehat na pomoc z vonku, davky, zlavy = byt jednorodic nie je lahke a treba proti tomu urobit vsetko co sa da, aby som neostala s detmi sama, bez financii a bola odkazana na par eurovu zlavu, inak si nebudem moct dovolit nieco.

anonym_5bc88c
Včera o 08:55
@maciatkolulu

A inak neverím tomu,že väčšina z vás nenadáva,keď sú deti niekde len do 12 rokov deti a nesnažite sa odrbkat. A kopec reči k tomu....

@maciatkolulu nie, nikdy som sa o to nesnazila. Ano nechapem, preco tam musi byt prave 12r, ale nikdy som to neriesila. Ak na nieco nemam, tak, ze polka "cloveka"/listka by ma uvrhla do biedy, nejdeme tam.

anonym_c0e6d2
Včera o 09:31

Autorka, ani 2+1 nebyva v akcii. Keby mali dat akcie na vsetky mozne varianty rodicov a poctu deti, to by vyzeralo. A nie nemas byt ako jednorodic zvyhodnena. Potom by mali byt aj rodicia 5 deti atd. Treba sa tesit, ze male deti casto mavaju zvyhodnene vstupne na vela akcii.

anonym_778b1f
Včera o 11:55
@abbey1

A čo my chuderky, ktorých manželia pracujú a musíme s deťmi samé chodiť, pripadne máme už len 1 mladšie dieťa a vtipné výhodné až 2+2. No fuj, hnusný nespravodlivý svet!

@abbey1 no chuderky fakt. Vám manželia tie peniaze posielajú a reálne mate 2 príjmy ale čo ženy s jedným príjmom? To ako môžeš toto zrovnať?

maciatkolulu
Včera o 16:40
@anonym_c301b3

@anonym_a7ddb5
@maciatkolulu
Ja im tie vyhody sice neberiem, no zaroven naozaj uvazujem, ze kde vsade by este mali/nemali mat zlavu. Preco? Jasne, niektore to maju tazke, ale podpory maju ozaj dost.

@anonym_c301b3 ma zaujalo akú podporu má rozvedená,vdova,slobodná matka. Vážne daj jednu. Aspoň jednu. Okrem bonusov,ktoré majú rozvedené a rozvadzajice ,ako súdy,naťahovačky psychológovia a iné. Naozaj ma to zaujíma.

maciatkolulu
Včera o 16:40
@anonym_c0e6d2

Autorka, ani 2+1 nebyva v akcii. Keby mali dat akcie na vsetky mozne varianty rodicov a poctu deti, to by vyzeralo. A nie nemas byt ako jednorodic zvyhodnena. Potom by mali byt aj rodicia 5 deti atd. Treba sa tesit, ze male deti casto mavaju zvyhodnene vstupne na vela akcii.

@anonym_c0e6d2 ale bývajú.

maciatkolulu
Včera o 16:42
@anonym_5bc88c

@maciatkolulu tak porovnavat seniorov a rodicov mi nepride velmi vhodne. Ja mozem povedat, ze drviva vacsina jednorodicov je jednorodicmi zo svojho pricinenia. Vyzadovat ulavy a vyhody, lebo som matka sama s detmi mi uz pride odveci. Deti maju rodicov, maju sa postarat. Rozvedeni? maju sa postarat aj tak. Ovdoveni? na to mali mysliet poistkami a pod. Hnusne? je to realita. Lutovat jednorodicov, lebo rodiny kde su 2d+x deti maju viac financii? nuz o tomto treba premyslat pri zakladani rodiny, pri domacich nezhodach, pri vsetkom. Poznam kopec parov co sa rozviedli pre totalne somariny, ze som nechapala. Naopak take, kde sa divim, ze to drzia sa nerozvadzaju. Ak uz musia su socialne davky, praca je, vyzivne je a treba sa prikryvat takou perinou na aku mame, ak nemame na 4t dovolenku v grecku, tak nepojdeme. A to ci niekto skusil zit, nezit = nemusime skusit, vieme si predstavit a preto riesime problemy, ktore sa daju riesit. Treba, aby si to uvedomovali vsetci, aby sa neukazovalo, len to ako sa treba spoliehat na pomoc z vonku, davky, zlavy = byt jednorodic nie je lahke a treba proti tomu urobit vsetko co sa da, aby som neostala s detmi sama, bez financii a bola odkazana na par eurovu zlavu, inak si nebudem moct dovolit nieco.

@anonym_5bc88c ja len tak.....bacha,aby si niekedy neokúsila horkú kašu..... Silné reči dokáže mať každý. A tie tvoje sú veľmi odvážne,ale veľmi.

Strana
z2