icon

Negatívna skúsenosť s letným táborom Pohoďák CK Slniečko

tatianammm
2. aug 2025

Uverili sme farebným fotkám na stránke organizátora a zaplatili sme nášmu dieťaťu pobyt v tomto „tábore“. Teraz preklínam deň, keď som ich webstránku otvorila. Prišli sme o 510 eur a pokazili dieťaťu prázdniny.

Informácie na stránke tábora nezodpovedajú realite. Uvádzané stravovanie 5-krát denne je lož! Deti dostávali jedlo len 3-krát denne. Dieťa bolo stále hladné. Celkový dojem z jedla – veľmi málo a úplne nechutné. Na obed riedka polievka, suché kuracie mäso, presolená ryža a nejaká zakalená tekutina, ktorú nazývali „čaj“. Medzi obedom a večerou dostali jeden malý kúsok melóna – tzv. olovrant. Na druhú večeru mal byť perník – nebol.

Pitný režim – tiež lož. Vody nebolo dostatok. Bola len v jedálni počas jedla. Obyčajná voda z vodovodu, žiadna minerálka ani džús. Potom si dieťa muselo ísť do izby nabrať vodu z kúpeľne.

Sľubovaná WiFi na stránke tábora – tiež lož. Na táborovej lokalite sa nedalo pripojiť nikde. Animátori o tom vedeli a tiež sa na to sťažovali. Písali sme si s dieťaťom cez SMS, ktoré chodili s dvojhodinovým oneskorením.

Prvý večer bola ohlásená Oldies párty. Po niekoľkých naozaj starých hitoch pustili moderný rap s vulgarizmami. Bohužiaľ, tínedžeri v škole tiež nadávajú a moja dcéra si nemôže stále zakrývať uši. Ale oni si aspoň uvedomujú, že je to nesprávne, a robia to len keď nie sú nablízku dospelí. A tu samotní dospelí púšťajú deťom pesničky s vulgarizmami. To nie je normálne!

Sľubované workshopy neprebehli. Organizátori sa vyhovorili na dážď. Ale veď v lete často prší! Prečo si nepripravili náhradný program – to nikto nevie. Deti nahnali do jednej miestnosti a nepúšťali ich von. Ako „zábavu“ ponúkli jeden mini biliard, jeden stolný futbal, jeden stolný tenis a jednu PlayStation. Bol aj šípky, ale všetky šípy boli polámané. A to je VŠETKA aktivita pre vyše 100 detí. Niekoľko detí sa hralo, ostatní sa nudili alebo hrali na mobiloch.

Keď sme prišli pre dieťa, prebiehal večerný program. Deti sedeli v polotme vo vstupnej hale budovy, animátorka niečo znudene mrmlala do mikrofónu a deti, usadené kde sa len dalo, pozerali do mobilov. Moje dieťa povedalo, že sa deti pokúšali z tejto „aktivity“ ujsť, vyhovárali sa na WC a už sa nevracali. A ja ich úplne chápem. Radšej pozerať z okna ako na takýto večerný program.

A za toto všetko sme zaplatili 510 eur. Dieťa sme zobrali predčasne, ale peniaze sme, samozrejme, späť nedostali. Vedúci tohto „tábora“ nemyslia na pohodlie ani rozvoj detí, ani na to, aby im darovali krásne letné zážitky. Nie, snažia sa len získať čo najviac dôverčivých hlupákov a vylákať od nich peniaze. Boh im buď sudcom.

Strana
z4
klarissa25
2. aug 2025

Syn bol tento rok na ich tabore sunny action a maximalna spokojnost z jeho strany…

anonym_f34f6e
2. aug 2025

Tak ja by som v prvom rade zakázala brat mobil do tábora, aby ste mu denne písali sms, kontrolovali atď...no hrôza. Na čo tam potom išlo?
Animátorom sa ani nečudujem, že ich nemotivuje vymyslieť niečo lepšie, keďže väčšina detí uniká, vyťahuje telefón atď...
Nevadí, aspoň ste sa poučili a nabudúce budete vyberať podľa recenzií...držím palce.

anonym_d11f4b
2. aug 2025

@tatianammm dali ste reklamaciu?

anonym_6db764
2. aug 2025

Moja ked bola v tabore, mobil dostali len pocas poobedneho odpocinku. Ano, na stravu sa stazovala, ale viem co mam doma.
A k tomu jedlu. Vidim ako jedia deti v skolskej jedalni, ako jedia v švp. Tak to iste je aj v tabore. Vsetko ofrflu, pobrblu a vybavene.
Netusim kolko rokob ma dcera, ale zapchavat si usi pri neslusnych slovach je divne. Ano, pouzivaju ich aj na 2.stupni zs a nevyhne sa tomu ani v buducom zivote. Asi bude z tych haklivejsich na vsetko a ty tiez z tych precitlivelych rodicov. Asi najlepsie nevymyslat ziadny tabor pre nu. Kedze si nespomenula 1 pozitivnu vec, vsetko len negativne a dieta sa len stazuje.

prasiatko30
2. aug 2025

Moje ked isli na skautsky tabor telefon nechali rovno doma. Spali v stanoch prakticky na zemi. Na priprave jedla sa museli podielat - hruza, ze jo. Pitny rezim dodrziavali vodou z vodovodu - nemali ziadne ine pakoviny na pitie. Najhorsie bolo to, ze sa nachadzali v oblasti a v rocnom obdobi kedy boli horucavy okolo 40st, nemohli byt v stanoch pocas dna lebo by ich bola klepla pepka, jedalen bola len strecha pod ktorou boli stoly s lavickami, bez stien a airka. A cuduj sa sveta decka prezili. Vytvarali si programi sami, prakticky a isli aj na dalsi rok - tam im nasli aspon miesto blizko takych jazierok a ked udreli 40st horucavy tak ich nacpali do tych jazierok. A prezili to vsetci a dokonca aj bez signalu a s vodou s vodovodu a v zhnitych kupelniach a zachodoch

anonym_c51ff3
2. aug 2025

dcéra bola z Wachumby . bolo to pomerne dávno - min. 7 r dozadu.
povedala že bolo super, ale viac na tábor ísť nechcela. Už vtedy stál cca 300 e/týždeň.
takže ozaj neviem či to bolo až tak super.
Bola vo Vysokých Tatrách, tábor bol ohľadom turistiky.
čo viem deti mobily nemali stále, tuším ich dostávali len večer na určitý čas.

mandzula
2. aug 2025

Moja dcera bola v inom type tabora, no bola zhrozena tiez - tiekla takmer studena voda, lebo v casti objektu prebiehala rekonstrukcia, popred kupelnu, na ktorej sa nedali poriadne zavriet dvere, pobehovali robotnici, na oknach ziadne sietky, izby plne hmyzu, zatuchnute matrace a periny, hry typu hladaj kluce v pomyjach, animatorka, co chodila masirovat 16-rocneho chlapca a balila ho, jedlo ako pre prasata. Je otras, ze niektori si myslia, ze dieta ma vydrzat vsetko, nie nema, je to pred ponizujuce, ze ho vnimaju ako odpad, dolezite je, ze tabor na nom zarobil. Pisala som negativnu recenziu.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@anonym_f34f6e

Tak ja by som v prvom rade zakázala brat mobil do tábora, aby ste mu denne písali sms, kontrolovali atď...no hrôza. Na čo tam potom išlo?
Animátorom sa ani nečudujem, že ich nemotivuje vymyslieť niečo lepšie, keďže väčšina detí uniká, vyťahuje telefón atď...
Nevadí, aspoň ste sa poučili a nabudúce budete vyberať podľa recenzií...držím palce.

@anonym_f34f6e Deti sedia s mobilmi preto, že animátori im nedokážu nič ponúknuť. Keby existoval nejaký program – hry, súťaže, čokoľvek – mobily by okamžite odložili. Niekedy v škole, keď učiteľ ochorie, zaskočí zaňho iný učiteľ, aby boli deti počas hodiny pod dozorom a nerobili hluk. Sú takí učitelia, ktorým je to jedno – formálne dajú zadanie a sami sedia s mobilom. A potom sú takí, ktorí sa s deťmi rozprávajú, žartujú, vymýšľajú slovné hry, ktoré sa dajú hrať aj v triede za lavicami. Takýchto učiteľov majú deti rady a pri ďalšom stretnutí ich vítajú s radosťou. Tu však špeciálne najatí ľudia nedokážu deti zabaviť!
Áno, už žiadne tábory!

tatianammm
autor
2. aug 2025
@anonym_d11f4b

@tatianammm dali ste reklamaciu?

@anonym_d11f4b Áno, podali sme reklamaciu. Odpísali nám, že u nich je všetko v poriadku, že deti aj rodičia sú spokojní a že my sme jediní, komu sa niečo nepáčilo – a že to je už náš problém. Peniaze nám nevrátili. Preto chcem upozorniť ostatných rodičov, aby o tom vedeli.

patka06
2. aug 2025
@tatianammm

@anonym_d11f4b Áno, podali sme reklamaciu. Odpísali nám, že u nich je všetko v poriadku, že deti aj rodičia sú spokojní a že my sme jediní, komu sa niečo nepáčilo – a že to je už náš problém. Peniaze nám nevrátili. Preto chcem upozorniť ostatných rodičov, aby o tom vedeli.

@tatianammm skús sa popýtať iných rodičov, ktorí mali deti v tom konkrétnom tábore, či majú rovnaký názor.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@anonym_6db764

Moja ked bola v tabore, mobil dostali len pocas poobedneho odpocinku. Ano, na stravu sa stazovala, ale viem co mam doma.
A k tomu jedlu. Vidim ako jedia deti v skolskej jedalni, ako jedia v švp. Tak to iste je aj v tabore. Vsetko ofrflu, pobrblu a vybavene.
Netusim kolko rokob ma dcera, ale zapchavat si usi pri neslusnych slovach je divne. Ano, pouzivaju ich aj na 2.stupni zs a nevyhne sa tomu ani v buducom zivote. Asi bude z tych haklivejsich na vsetko a ty tiez z tych precitlivelych rodicov. Asi najlepsie nevymyslat ziadny tabor pre nu. Kedze si nespomenula 1 pozitivnu vec, vsetko len negativne a dieta sa len stazuje.

@anonym_6db764 Boli aj pozitívne momenty – samotné deti, s ktorými sa zoznámila, a jej animátorka bola milá. Ale s nadávkami nesúhlasím. Tínedžeri síce nadávajú, ale vedia, že to nie je správne, a nikdy to nerobia pred dospelými. Tu však ide o to, že im takéto pesničky s vulgarizmami púšťajú priamo dospelí – čím im dávajú najavo, že je to vlastne úplne v poriadku. A to určite nie je!

mondolina
2. aug 2025
@tatianammm

@tatianammm
predpokladám, že takto ti ten tábor vykreslila dcéra, a koľko tam vlastne pobudla keď ste pre ňu išli skôr domov?
pohľad tvojej dcéry, ktorá chcela ísť skôr domov, neberiem ako objektívny.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@prasiatko30

Moje ked isli na skautsky tabor telefon nechali rovno doma. Spali v stanoch prakticky na zemi. Na priprave jedla sa museli podielat - hruza, ze jo. Pitny rezim dodrziavali vodou z vodovodu - nemali ziadne ine pakoviny na pitie. Najhorsie bolo to, ze sa nachadzali v oblasti a v rocnom obdobi kedy boli horucavy okolo 40st, nemohli byt v stanoch pocas dna lebo by ich bola klepla pepka, jedalen bola len strecha pod ktorou boli stoly s lavickami, bez stien a airka. A cuduj sa sveta decka prezili. Vytvarali si programi sami, prakticky a isli aj na dalsi rok - tam im nasli aspon miesto blizko takych jazierok a ked udreli 40st horucavy tak ich nacpali do tych jazierok. A prezili to vsetci a dokonca aj bez signalu a s vodou s vodovodu a v zhnitych kupelniach a zachodoch

@prasiatko30 No vám asi organizátori úprimne povedali, čo vaše deti čaká. A vy ste vedeli, kam ich posielate a čo tam budú robiť. Ale tu bolo sľúbené jedno a realita bola úplne iná. To je klamstvo. Ak raz budem chcieť pre dieťa skautský tábor so stanmi v lese a ono tam bude chcieť ísť, tak tam pôjde. Ale chcem vopred vedieť, za čo platím nemalé peniaze. A chcem dostať to, čo mi bolo sľúbené.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@anonym_c51ff3

dcéra bola z Wachumby . bolo to pomerne dávno - min. 7 r dozadu.
povedala že bolo super, ale viac na tábor ísť nechcela. Už vtedy stál cca 300 e/týždeň.
takže ozaj neviem či to bolo až tak super.
Bola vo Vysokých Tatrách, tábor bol ohľadom turistiky.
čo viem deti mobily nemali stále, tuším ich dostávali len večer na určitý čas.

@anonym_c51ff3 No a pre nás je to prvý a posledný tábor. Nejde predsa o mobily, ale o to, že sľubujú jedno a dostaneme úplne niečo iné. Dieťa mi píše SMS: „som hladná, chcem jesť“. A to hneď po obede. A do večere je ešte ďaleko. A čo vôbec dajú – to nikto nevie. A pritom doma vždy jedáva málo. A ja jej ani nemôžem zavolať, aby som sa porozprávala a zistila, čo sa deje.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@mandzula

Moja dcera bola v inom type tabora, no bola zhrozena tiez - tiekla takmer studena voda, lebo v casti objektu prebiehala rekonstrukcia, popred kupelnu, na ktorej sa nedali poriadne zavriet dvere, pobehovali robotnici, na oknach ziadne sietky, izby plne hmyzu, zatuchnute matrace a periny, hry typu hladaj kluce v pomyjach, animatorka, co chodila masirovat 16-rocneho chlapca a balila ho, jedlo ako pre prasata. Je otras, ze niektori si myslia, ze dieta ma vydrzat vsetko, nie nema, je to pred ponizujuce, ze ho vnimaju ako odpad, dolezite je, ze tabor na nom zarobil. Pisala som negativnu recenziu.

@mandzula Úprimne s vami súcitím! U vás to naozaj muselo byť hrozné! Ako sa volal váš tábor? Nech sa o takýchto prípadoch dozvie čo najviac ľudí. Pred odchodom som hľadala recenzie – na tento Pohoďák boli len dve, pozitívne a bez podrobností. Teraz si myslím, že ich možno napísali samotní pracovníci tábora.

zafir01
2. aug 2025
@klarissa25

Syn bol tento rok na ich tabore sunny action a maximalna spokojnost z jeho strany…

@klarissa25 moj syn sa dnes vrátil zas z tábora Misia ..je športovec. Je zvyknutý jest 5x denne a väčšie porcie ,a tiež povedal ,ze jedlal bolo dosť, ze si ani raz nemusel nic dokupovať

zafir01
2. aug 2025

@tatianammm k tomu telefónu. Animátori brali ,resp detom kázala telefóny odložiť a mali ich len medzin18_19 hod a signál slabý na sieť, ale wifi bola .no syn mi poslal.jedinu spravu s tým, ze je tam fajn a ide za chalanmi ( šiel sam bez kamošov do tábora) .. a veľa.rpdpic9v chcelo ,aby mali ich deti mobil.pri sebe ,vraj keby nieco .a keď to z tábora odmietli ,taka rodicia odhlasovali svoje deti . Ze to je nonsens aby sa s detmi nemohli porozprávať... úplne im inuka pointa tábora

tatianammm
autor
2. aug 2025
@mondolina

@tatianammm
predpokladám, že takto ti ten tábor vykreslila dcéra, a koľko tam vlastne pobudla keď ste pre ňu išli skôr domov?
pohľad tvojej dcéry, ktorá chcela ísť skôr domov, neberiem ako objektívny.

@mondolina Dcéra tam strávila presne jeden deň. A to stačilo. Veľmi chcela ísť do tábora. Čakala naň a odpočítavala dni. Bol to pre ňu zážitok – prezrela si všetky fotky na ich webovej stránke a tešila sa celú cestu, kým sme tam išli. Dúfala, že ju čakajú zaujímavé aktivity, nové zážitky a dojmy. Zbytočne.
A čí názor možno považovať za objektívny? Názor riaditeľa tábora?

anonym_674e60
2. aug 2025

Nasi boli s CK Slniecko v SvP a teda to ubytko aj so stravou stalo za ...Takze tej strave uplne verim a urcite by som s nimi dieta do tabora nedala.

adreena
2. aug 2025

Jeden deň???? Tak je to jasné, ževraj objektívne hodnotenie , keď tam nestravila ani jednu noc...Že rovno po obede bola hladná? Tak mala ten obed zjesť. A ty si im nič nepribalila z jedla? Ja keď viem, že moje decko je vyberave, tak mu pribalim čosi, nech nehladuje, ak mu niečo nechutí. A že mali len vodu z vodovodu? A vy čo doma pijete? Cocacolu každý deň? My pijeme vodu z vodovodu. Čo je na tom čudné? To aj keď povie, že v škole jej nechutí jesť a na pitie bola voda, tak ju prehlasis na inú školu?

mandzula
2. aug 2025
@tatianammm

@mandzula Úprimne s vami súcitím! U vás to naozaj muselo byť hrozné! Ako sa volal váš tábor? Nech sa o takýchto prípadoch dozvie čo najviac ľudí. Pred odchodom som hľadala recenzie – na tento Pohoďák boli len dve, pozitívne a bez podrobností. Teraz si myslím, že ich možno napísali samotní pracovníci tábora.

@tatianammm bolo to v Motovej pri Zvolene, CK Boomerang.

mandzula
2. aug 2025
@adreena

Jeden deň???? Tak je to jasné, ževraj objektívne hodnotenie , keď tam nestravila ani jednu noc...Že rovno po obede bola hladná? Tak mala ten obed zjesť. A ty si im nič nepribalila z jedla? Ja keď viem, že moje decko je vyberave, tak mu pribalim čosi, nech nehladuje, ak mu niečo nechutí. A že mali len vodu z vodovodu? A vy čo doma pijete? Cocacolu každý deň? My pijeme vodu z vodovodu. Čo je na tom čudné? To aj keď povie, že v škole jej nechutí jesť a na pitie bola voda, tak ju prehlasis na inú školu?

@adreena ked mas niekde, napriklad na dovolenke, napisane, ze ti zabezpecia pitny rezim, predstavis si vodu z vodovodu, ktoru si nacapujes v kupelni? Ak si pitny rezim predstavuju takto, nemaju to pisat ako nejaky akoze bonus, kedze pristup k pitnej vode je snad standard.

anonym_a352ab
2. aug 2025

Jeden deň? Tie decká sa ešte ani nepoznali. Trošku menej drámy by to chcelo.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@adreena

@adreena V pokynoch, ktoré mi poslali z tábora pred príchodom, bolo napísané: „Neodporúčame do let. tábora dávať deťom sladkosti, prípadne iné jedlo“. Pre istotu som jej dala balíček krekerov. Ale to by sotva stačilo na 8 dní.
Nie je rozmaznaná a doma je málo. Na obed zjedla VŠETKO, čo jej ponúkli. A aj tak zostala hladná. Preto som bola veľmi prekvapená.
Medzi jedlami nebolo nič. Len voda z kohútika. A doma okrem vody pijeme džús, kompót, minerálku. Za sumu, ktorú som zaplatila, bolo možné kúpiť aspoň niečo z toho?
Netreba sem zatahovať školu. Tam chodíme študovať. A tu ide o to, že som kúpila konkrétne služby a neboli mi poskytnuté.

tatianammm
autor
2. aug 2025
@mandzula

@adreena ked mas niekde, napriklad na dovolenke, napisane, ze ti zabezpecia pitny rezim, predstavis si vodu z vodovodu, ktoru si nacapujes v kupelni? Ak si pitny rezim predstavuju takto, nemaju to pisat ako nejaky akoze bonus, kedze pristup k pitnej vode je snad standard.

@mandzula Krásne povedané! 👍

katica06
2. aug 2025

@tatianammm bola tu téka pred pár dňami o strave v letných táboroch. Asi všade to bude podobne. Viem že nie je to bohviečo. Moje baby chodili desať rokov do toho istého tábora, plus raz za čas vyskúšali aj niečo nové. Strava ani tam nie je ako doma ale, zobrali si pár jabĺk alebo iné aby vydržali do večera. Či už Polo teplo zima alebo pršalo vždy sa vynašli aby sa tam deti nenudili a už vôbec neboli celé dni na mobiloch

namornicka
2. aug 2025

Moj syn na tento konkretny tabor chodil niekolko rokov po sebe, vzdy sa tam rad vratil a preto som prekvapena, ze sa tvojej dcere nepacilo. Je to tabor pre teenagerov od 13 do 17 rokov a prave preto ho mal tak rad, ze tam boli starsie decka a nevodili ich az tak za rucicku. Ale tak je to individualne, mozno tvoje dieta natrafilo na zlu partiu. Mozno ste ju tam mohli nechat dlhsie a nasla by si kam kamaratky. Zvykne chodit na sustredenia alebo skoly v prirode? Kolko ma rokov?

reela
2. aug 2025

@tatianammm inak ja ti skladam poklonu. Dcere sa to nepacilo z objektivnych dovodov (jedlo, pitie nic moc, zabava 0 bodov, ziadne workshopy), ty si to nebanalizovala a zobrala si ju z prostredia, kde nechce byt... co by som ja dala za to, aby ku mne moji rodicia boli takto ohladuplni ked som ja bola mala...
Inak za 500eur na 8 dni... su all inclusive dovolenky pri mori, kde sa 2 dospely 2 deti plati za deti: nic... a chcela by som vidiet ako by toto osadenstvo tu reagovalo, keby pri all inclusive im nosili vodu z vodovodu :D

lion777
2. aug 2025

Tak a to je celé? Tvoja dcéra celé dni len je? To by som ju chcela vidieť ako vyzerá. Áno potrebuje takýto tábor, rozmaznana slečna, s ofuknutou hubinou. Ešte by som pritvrdila.

marsmykkok
2. aug 2025

Len ofukávajte tie deti a ak budú dospelé zrútia sa, lebo nevedia vôbec ako funguje život. Ako jedlo na tábore nie je ako od babičky určite, ale normálka, pôjde do roboty a tam tiež na obed bud si objedná menučko čo je vývarovňa alebo nech neje nič a je hladná. Treba si zvykať a zjesť proste aj horšie jedlo. Deti nejedia to, ono, lebo sú rozmaznané a majú všetkého veľa. A tá hudba, rap pustili predpokladám na želenie detí, lebo ich oldies nebavil. Ak nevyhovejú deckám je zlé, ak vyhovejú tiež, proste ťažko dnešným deťom a rodičom vyhovieť. A program vo vnútri nejaký prevratný nevymyslíš ani ty ani nik aby zaujal všetky deti ak von prší, za to fakt nemôžu. Ak si na dovolenke tak tiež zabaviš teenegera dnu v apartmáne alebo na izbe? Ako? Nejako, bude čumieť celý deň do mobilu len a nudiť sa.

Strana
z4