icon

Prečo letné denné tábory začínajú tak neskoro?

Dnes o 14:25

Idem sa postazovat.. cakam negativne komentare. Ako som si uz na to zvykla. V prvom rade. Nie nemam dieta so statom! Len nerozumiem jednej veci. Preco letne tabory su od 7:30. Casovo tak, ze rodic co pracuje na 1 smenu nemoze dieta tam odviezt lebo v tom case musu byt v praci. A nie nepoznam 10 ludi co su doma, nemaju nic ine na robote len sa starat o cudzie dieta..

Strana
z5
anonym_c80369
Dnes o 14:29

To chces fakt dieta cez prazdniny budit o piatej a vodit ho o tom case volakam aby stihas rannu na siestu? Zas trochu sudnosti tiez....ked ho nevies vodit, daj ho na tabor, kde bude rovno aj spat, nie na denny...

viestta
Dnes o 14:32

Neber to ako rypanie, ale co cez skolsky rok? Vsak aj skola otvara 7:30 a druzina 6:30, to tiez nestihas

autor
Dnes o 14:34
@anonym_c80369

To chces fakt dieta cez prazdniny budit o piatej a vodit ho o tom case volakam aby stihas rannu na siestu? Zas trochu sudnosti tiez....ked ho nevies vodit, daj ho na tabor, kde bude rovno aj spat, nie na denny...

@anonym_c80369 to vazne chcem dieta budit tak isto ako ho budim cez skolsky den. Je to v pkriadku ak dieta vstava do skoly???Vies preco? Lebo pracujem. Ci necham 7 rocne dieta same doma? Alebo nechas 7 rocne dieta na tyzden kde bude spat a plakat za mnou? Lebo zaspava pri mne? Hm..

autor
Dnes o 14:35
@viestta

Neber to ako rypanie, ale co cez skolsky rok? Vsak aj skola otvara 7:30 a druzina 6:30, to tiez nestihas

@viestta co nestiham? Druzina otvara 6:30. O 7 som v praci... jedna smena. Casovo to presne vychadza. Stiham rannu aj poobednu druzinu.

anonym_7c22a5
Dnes o 14:36
@anonym_autor

@viestta co nestiham? Druzina otvara 6:30. O 7 som v praci... jedna smena. Casovo to presne vychadza. Stiham rannu aj poobednu druzinu.

@anonym_autor a otec?

autor
@viestta

@viestta presne preto aby som stihala pracu hladala som skolu a skolku v okoli aby to casovo vyslo.
Ale ak je tabor od 7:30. Nestiham zial uz pol hodinu som v praci.

autor
@anonym_7c22a5

@anonym_autor a otec?

@anonym_7c22a5 pracuje od 6:00

viestta
Dnes o 14:37
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa na ten tyzden co bude chodit do tabora dohodni o posune pracovnej doby. Ked o siestej nepotrebujes otvarat potraviny, co asi o siedmej nepotrebujes, tak sa to da. Skus sa spytat v robote

autor
Dnes o 14:38
@viestta

@anonym_autor tak sa na ten tyzden co bude chodit do tabora dohodni o posune pracovnej doby. Ked o siestej nepotrebujes otvarat potraviny, co asi o siedmej nepotrebujes, tak sa to da. Skus sa spytat v robote

@viestta cela firma 500 a vyse zamestnancov pracuje tak ako ja. Ti ludia odchadzaju tak ako ja. Sama tam nemozem byt. Ked chlap co obsluhuje stroj bude davno doma.

autor
Dnes o 14:39
@viestta

@viestta ja som sa len pytala preco je to tak nadstavene. Tabor ma pomahat rodicom co nemaju kam dat dieta cez leto. Ale casovo tam moze byt neskor. Niekedy od 8:00. A doba je casto 8 hodi. Co je normalna pracovna doba zamestnanca.

autor
Dnes o 14:40
@anonym_c80369

@anonym_c80369 a odkial mas ze na 6tu?

anonym_dd30a7
Dnes o 14:44

Lebo ked pracujes na smeny,tak od 6hod do 14tej.Preto a clovek ide z domu o 5tej,nech sa vklude prezlecie,vypije kavu.A od 14tej do 22hod.A od 22hod do 6hod.

blondiee83
Dnes o 14:45

Skus kontaktovat ten tabor, mozno by sa dalo dohodnut, aby si dieta vodila trochu skor. Nevieme ti ine poradit. Uz len k dedkovcom alebo poprosit susedu za mensi poplatok. Dochodkyna si urcite rada nieco privirobi

anonym_508787
@anonym_autor

@anonym_c80369 a odkial mas ze na 6tu?

@anonym_autor Príchod do tábora je nastavený podľa záujmu rodičov, mali sme jeden rok od 7mej. Deti reálne chodili medzi 7.30 - 7.45,
Poučili sme sa, ďalší rok bol 7.30 všetci spokojní

autor
@anonym_dd30a7

Lebo ked pracujes na smeny,tak od 6hod do 14tej.Preto a clovek ide z domu o 5tej,nech sa vklude prezlecie,vypije kavu.A od 14tej do 22hod.A od 22hod do 6hod.

@anonym_dd30a7 pracujem na 1 smenu aby som stihala rano skolu, poobede skolu. Na smeny nemozem kvoli dietati, ani home office nemzoem mat.

anonym_412426
Dnes o 14:46

Veľa rodičom to vyhovuje práve takto, aspoň u nás sú máloktoré deti v rannej družine aj pred 7 a aj keď sme niečo takéto organizovali, tak aj pri zbieraní deti medzi 7:30-8:00 začiatku sme mali plné turnusy, deti prichádzali postupne v tej polhodine… je mi jasne, že veľa rodičom to nemusí vyhovovať, ale naozaj sa nedá všetkým

anonym_dd30a7
Dnes o 14:46
@anonym_autor

@anonym_dd30a7 pracujem na 1 smenu aby som stihala rano skolu, poobede skolu. Na smeny nemozem kvoli dietati, ani home office nemzoem mat.

@anonym_autor a otec??Ten neni???

autor
Dnes o 14:47
@blondiee83

Skus kontaktovat ten tabor, mozno by sa dalo dohodnut, aby si dieta vodila trochu skor. Nevieme ti ine poradit. Uz len k dedkovcom alebo poprosit susedu za mensi poplatok. Dochodkyna si urcite rada nieco privirobi

@blondiee83 kontaktovala som. Jeden tabor vyhovel. Dalsich 6 co som pisalo odmietli. Su to 2 mesiace. Ja nepoznam v okoli nikoho takehoto ze by som mohla zverit len tak dieta. Moja babka bola na dochodku a uz vtedy nevladala.

autor
Dnes o 14:48
@anonym_508787

@anonym_autor Príchod do tábora je nastavený podľa záujmu rodičov, mali sme jeden rok od 7mej. Deti reálne chodili medzi 7.30 - 7.45,
Poučili sme sa, ďalší rok bol 7.30 všetci spokojní

@anonym_508787 a kde pracujes? Ako by si to davala keby si bola sama?

autor
Dnes o 14:48
@anonym_dd30a7

@anonym_dd30a7 otec pracuje od 6:00????

mogaa
Dnes o 14:49
@anonym_dd30a7

@anonym_autor to ale nie je o štáte....tábory robia mestá ale aj niektoré školy...7:30 je presne ten čas kedy veľa mamičiek stihne dať dieťa do tábora a dieťa sa aj cez prázdniny vyspí....lebo ano, niektoré mamičky pracujú od 8:00, prípadne majú flexibilnú pracovnú dobu...to že ty nie, nie je nikoho chyba...

autor
Dnes o 14:49
@anonym_412426

Veľa rodičom to vyhovuje práve takto, aspoň u nás sú máloktoré deti v rannej družine aj pred 7 a aj keď sme niečo takéto organizovali, tak aj pri zbieraní deti medzi 7:30-8:00 začiatku sme mali plné turnusy, deti prichádzali postupne v tej polhodine… je mi jasne, že veľa rodičom to nemusí vyhovovať, ale naozaj sa nedá všetkým

@anonym_412426 len ja nerozumien. Ano v okoli mam vela ludi.. nepracuju, maju babky, postara sa druhy rodic. Ale co ten rodic ktory nema tieto moznosti. Ja si neviem predstavit nepracovat z coho by som zila? Nemozem kvoli tomu ani menit pracu.

blondiee83
Dnes o 14:50
@anonym_autor

@blondiee83 kontaktovala som. Jeden tabor vyhovel. Dalsich 6 co som pisalo odmietli. Su to 2 mesiace. Ja nepoznam v okoli nikoho takehoto ze by som mohla zverit len tak dieta. Moja babka bola na dochodku a uz vtedy nevladala.

@anonym_autor no, tak jeden vyhovel, vidis to. Druha vec jw, ze mysite mat aj nejake dovolenky. Aj ty, aj muz. Cize to nie su 2 mesiace. A vo vasi surodenci, tety? Nie ste hadam obaja s manzelom jedinacikovia a v celej rodine su vsetci jedinacikovia. Treba hladat moznosti na tych par tyzdnov
Vasi rodicia su uz taki stari, ze nevedia pomoct?

autor
Dnes o 14:53
@mogaa

@anonym_autor to ale nie je o štáte....tábory robia mestá ale aj niektoré školy...7:30 je presne ten čas kedy veľa mamičiek stihne dať dieťa do tábora a dieťa sa aj cez prázdniny vyspí....lebo ano, niektoré mamičky pracujú od 8:00, prípadne majú flexibilnú pracovnú dobu...to že ty nie, nie je nikoho chyba...

@mogaa jaj takze je to moja chyba ze nemam inu pracu.. a to aby stat spravil nieco aby neklesala porodnost tak ako klesa. Preco asi? Je to nenormalne tazke ako jednorodic platit vsetko plus postarat sa o prazdniny.. vies aky je to stres? Ked od februara hladas, riesis kde bude dieta? Komu ho das?
Myslis ze mne to netrha srdce? Ale nie nemozem byt doma a nerobit. Vies ale nz tychto rodicov sa zabuda ze nielomu to casovo nevychadza alebo maju uplne obmedzene moznosti. Za mna to neni nic zle ak by tabor zacal o 6:30 ako skolsky klub. Pre nieco tam dieti chodia o tom case.. kasleme na to lebo je ich malo? Ak mam dovolenku ide medzi poslednymi do skoly a odchadza prva.

anonym_412426
Dnes o 14:54
@anonym_autor

@anonym_412426 len ja nerozumien. Ano v okoli mam vela ludi.. nepracuju, maju babky, postara sa druhy rodic. Ale co ten rodic ktory nema tieto moznosti. Ja si neviem predstavit nepracovat z coho by som zila? Nemozem kvoli tomu ani menit pracu.

@anonym_autor u nás je plná skôr poobedná družina a deti sú tam relatívne dlho, najbežnejšia pracovná doba v mojom okoli je 8-16… žiaľ nemám žiadnu super radu ako to majú riešiť rodičia, ktorým to jednoducho nevychádza, ale chápem aj zo skúsenosti, že takáto služba sa prispôsobuje dopytu, keby sa na to pýtalo veľa rodičov, tie časy by sa upravili, ale funguje to väčšinou práve takto…

autor
@blondiee83

@anonym_autor no, tak jeden vyhovel, vidis to. Druha vec jw, ze mysite mat aj nejake dovolenky. Aj ty, aj muz. Cize to nie su 2 mesiace. A vo vasi surodenci, tety? Nie ste hadam obaja s manzelom jedinacikovia a v celej rodine su vsetci jedinacikovia. Treba hladat moznosti na tych par tyzdnov
Vasi rodicia su uz taki stari, ze nevedia pomoct?

@blondiee83 ja uz nemam rodicov. Niesom vydata. Otec ma celozavodnu ako ja. Tabor je na 4 tyzdne.. 2 tyzdne z toho dovolenka. Kde je dalsich 5 tyzdnov?

anonym_508787
@anonym_autor

@anonym_508787 a kde pracujes? Ako by si to davala keby si bola sama?

@anonym_autor píšem ti ako organizátor denných táborov

autor
Dnes o 14:56
@anonym_508787

@anonym_autor píšem ti ako organizátor denných táborov

@anonym_508787 a keby si pracovala od 7mej? Neorganizovala by si tabory. A nenasla by si nic vhodne.. necitila by si stres a tlak co teraz?
Ano ja viem. V skolke som bola jedina z triedy co nemala kam dat dieta. Polovica zien bola doma a zivil ju manzel.

anonym_508787
Dnes o 14:59
@anonym_autor

@anonym_508787 a keby si pracovala od 7mej? Neorganizovala by si tabory. A nenasla by si nic vhodne.. necitila by si stres a tlak co teraz?
Ano ja viem. V skolke som bola jedina z triedy co nemala kam dat dieta. Polovica zien bola doma a zivil ju manzel.

@anonym_autor Nie, dieťa môže prísť aj s kamarátom, privedie ich jedna mamička, starší súrodenec, babka, dedko
Tak som to riešila v škole ja, nech nemusí do rannej družiny

blondiee83
Dnes o 15:02
@anonym_autor

@blondiee83 ja uz nemam rodicov. Niesom vydata. Otec ma celozavodnu ako ja. Tabor je na 4 tyzdne.. 2 tyzdne z toho dovolenka. Kde je dalsich 5 tyzdnov?

@anonym_autor zial, my tvoju situaciu nevyriesime. Treba skusit v rodine-surodenci, tety. Ked nie, ist este na 2 tyzdne na ocr (dohodnut sa s lekarom). A viest dieta k samostatnosti, ze mozno o rok/dva bude musiet zvladnut byt doma same.
Ja chapem, ze je to tazka situacia. A stoji to vela sil, ale urcite to zvladnete

Strana
z5