Prečo letné denné tábory začínajú tak neskoro?
Idem sa postazovat.. cakam negativne komentare. Ako som si uz na to zvykla. V prvom rade. Nie nemam dieta so statom! Len nerozumiem jednej veci. Preco letne tabory su od 7:30. Casovo tak, ze rodic co pracuje na 1 smenu nemoze dieta tam odviezt lebo v tom case musu byt v praci. A nie nepoznam 10 ludi co su doma, nemaju nic ine na robote len sa starat o cudzie dieta..
@anonym_c80369 to vazne chcem dieta budit tak isto ako ho budim cez skolsky den. Je to v pkriadku ak dieta vstava do skoly???Vies preco? Lebo pracujem. Ci necham 7 rocne dieta same doma? Alebo nechas 7 rocne dieta na tyzden kde bude spat a plakat za mnou? Lebo zaspava pri mne? Hm..
@anonym_autor 7 ročne dieťa spi s matkou? Otras! Chcela som poradiť opatrovateľku, ktorá príde k dieťaťu ráno a odvedie ho do tábora, nejaká študentka, ale keď ti to decko dobreze nevisí na cecku, tak to asi nie…
Poprosit zamestnávateľa o to, aby si chodila na 8:00 a pôjdeš domov o hodinu neskôr. Iba na leto, v septembri po starom.
@anonym_autor 7 ročne dieťa nevie vydržať niekoľko hodín samé doma?? Keď mu nachystas jedlo a toto všetko?? Divné. Alebo nech sám chodí do toho tábora. Ráno ho nachystaj a nech ide na 7:30 do tábora.
@anonym_a02140 ako sa tam dostane? Tabor je 15 minut autom.
Poprosit zamestnávateľa o to, aby si chodila na 8:00 a pôjdeš domov o hodinu neskôr. Iba na leto, v septembri po starom.
@doriiis neda sa cela firma sa zatvara o rovnakom case.
@anonym_autor 7 ročne dieťa spi s matkou? Otras! Chcela som poradiť opatrovateľku, ktorá príde k dieťaťu ráno a odvedie ho do tábora, nejaká študentka, ale keď ti to decko dobreze nevisí na cecku, tak to asi nie…
@anonym_3f219b a predpokladam, ze kojit prestala iba nedavno
@anonym_autor veď možno sa aj odvezie 😁niektoré by isto toto dovolili
@anonym_autor tak ho nauč bývať samé doma. Najvyšší čas. Môj syn od prvej triedy ( čerstvých 6 rokov) bol niekoľko hodín sám doma. Teraz úplne v pohode je aj celý deň sám. Viem sa na neho spoľahnúť, je zodpovedný. Má 10 rokov.
Autorka, zbytočne sa budeš tu rozčuľovať, prečo sú tak tábory nastavené. Denný tábor nie je letná škola ani družina, takže nie je automaticky "vyžadované"aby bol od 6.30,tak ako fungujú škôlky či družiny. U nás na dedine je v lete denný tábor tiež od 7.30 a to tam chodia deti v podstate len z dediny.
Jedine dohodnút sa v práci,že budeš chodiť trochu neskôr v ten týždeň,alebo poprosiť nejakú susedu či kamošku,aby ti dieťa tam odviedla. Nič iné urobiť nemôžeš. Alebo ho dať na ten tábor, kde súhlasili so skorším príchodom .
@anonym_autor 7 ročne dieťa nevie vydržať niekoľko hodín samé doma?? Keď mu nachystas jedlo a toto všetko?? Divné. Alebo nech sám chodí do toho tábora. Ráno ho nachystaj a nech ide na 7:30 do tábora.
@anonym_a02140 ja som za to 7 ročne zodpovedná, aj keď bude neviem aké šikovné, zlaté, najsamlepsia, stať sa môže hocičo a nemusí v Tom strese ani zavolať.
@anonym_3f219b a predpokladam, ze kojit prestala iba nedavno
@belllinka v 6 a pol roku. Preco sa pytas
@anonym_3f219b daj 20 rocnej babe co ma vodicak pol roka dieta do auta . Chcem to vidiet. A este do mesta.
@anonym_autor u nas bylo taky ze od pul 8, ale kdyz sme se zeptali tak slo aj na 7. Zkus se zeptat, jestli uz tam nekdo neni driv
@anonym_autor veď možno sa aj odvezie 😁niektoré by isto toto dovolili
@parvinka0001 zeby som jej nechala autom? Alebo ju rovno poslem autobusom sak to nejako najde zo zastavky
@belllinka v 6 a pol roku. Preco sa pytas
@anonym_autor neverím! tak skoro?
@parvinka0001 zeby som jej nechala autom? Alebo ju rovno poslem autobusom sak to nejako najde zo zastavky
@anonym_autor podľa mňa keď ju teraz začnes učiť do prázdnin to zvládne a aj sama sa odvezie .😁
Autorka ... Hľadáš rady, alebo si sa prišla iba vyžalovat a pindat?
@doriiis rady som dostala az az. Len som sa chcela spytat preco to je tak nadstavene.. ale nedostala som odpoved.
Len som sa dozvedela ine zaujimave veci. 🤣🤣🥰 ja si to poriesim.
@anonym_autor neverím! tak skoro?
@anonym_f5bf13 ano som zla matka!!!!!
@anonym_autor podľa mňa keď ju teraz začnes učiť do prázdnin to zvládne a aj sama sa odvezie .😁
@parvinka0001 🤣🤣 potom moze vyvazat mna. Sak nejako jej dam pod rit vankus
@anonym_3f219b daj 20 rocnej babe co ma vodicak pol roka dieta do auta . Chcem to vidiet. A este do mesta.
@anonym_autor Hľadáš ako sa nedá, hľadaj teda 20 ročnú, čo má vodičák 3 roky a čosi odjazdené, dnes ich už nie je málo
@doriiis rady som dostala az az. Len som sa chcela spytat preco to je tak nadstavene.. ale nedostala som odpoved.
@anonym_autor .... Lebo ľudia nemozu zato, že si to nevieš zariadiť. O tvoje dieťa sa v tábore starajú ľudia, ktori nie sú povinný sa prispôsobovať tebe. Ty chces od nich tábor, oni ti ho ponúknu. Keď si tábor hľadala a platila, tak si vedela, od kedy do kedy bude. Ak ti to nevyhovovalo tak si mala hľadať iný, alebo dať dieťa do pobytového tábora.
@anonym_autor Odpoveď som ti dala, je to podľa záujmu. Skôr ako 7.30 deti proste nechodia
Tvoj problém by najlepšie vyriešil pobytový tábor.
@viestta ja som sa len pytala preco je to tak nadstavene. Tabor ma pomahat rodicom co nemaju kam dat dieta cez leto. Ale casovo tam moze byt neskor. Niekedy od 8:00. A doba je casto 8 hodi. Co je normalna pracovna doba zamestnanca.
@anonym_autor .. to je skôr požiadavka na organizátora tábora ako na "modrého koníka"... tu tento problém nevyriešiš tým, že ti rôzní ľudia napíšu rôzne odpovede..
A zamyslela si sa nad tým, že za to môžu personálne dôvody? Animátori a dozor majú nastavené pracovné zmeny, tiež nemôžu pracovať 10 hodín. Skorší začiatok by zase znamenal skorší koniec 🤷♀️
@anonym_autor Este pred polhodinou si sa tu rucala, ale teraz uz vies riesenie🙃 Este stale nevieme, ci to trapi aj otca dietata. Ocividne nie.
je to nastavene tak, ako si to tabory nastavia, najma kovli pracovnemu casu podla mna... su to vacsinou sukromne tabory, takze neviem co s tym ma stat. Treba si to zariadit.. mas skolaka, pocka, pojde sam.. alebo ja by som sa popytala po taboroch, ci sa to neda nejak vyriesit... tiez tam robia ludia. Nechapem neustale ponosy na to, co robi stat, detom mame zabezpecit prazdniny my. Vacsina rodicov naozaj pred 7mou nechodi, preto vela veci pred tou hodinou nefunguje. U nas prave naopak vzdy sa snazili ludia posunut zaciatok na neskor.
Dieta si mozes viest aj k samostatnosti, moja bola v prespavacom tabore uz predskolacka aj s kopou rovesnicok, neplakala prekvapivo a odvetdy kazdy rok chodi na tyzdnove tabory...
@anonym_autor Hľadáš ako sa nedá, hľadaj teda 20 ročnú, čo má vodičák 3 roky a čosi odjazdené, dnes ich už nie je málo
@anonym_508787 ja som nasla cloveka co ho poznam roky a ma vodicak vyse 20 rokov
@anonym_autor .. to je skôr požiadavka na organizátora tábora ako na "modrého koníka"... tu tento problém nevyriešiš tým, že ti rôzní ľudia napíšu rôzne odpovede..
@mirka2405 nevyriesim ale pobavim sa 🤣

@belllinka takze vek 7 rokov a 1 den? Uz je cas aby spala sama? A ako najlepsie? Po tme? Lampu moze mat? Ci to je este pre male dieta.
Ak mi povie, ze sa boji byt sama a ci budem pri nej co mam povedat? Nie!! Mas 7 rokov a zamknem ju?
@anonym_autor myslim, ze spravny cas si uz davno presvihla, spat sama mala uz par rokov, teraz to budes mat o to tazsie 🙂