Prečo letné denné tábory začínajú tak neskoro?
Idem sa postazovat.. cakam negativne komentare. Ako som si uz na to zvykla. V prvom rade. Nie nemam dieta so statom! Len nerozumiem jednej veci. Preco letne tabory su od 7:30. Casovo tak, ze rodic co pracuje na 1 smenu nemoze dieta tam odviezt lebo v tom case musu byt v praci. A nie nepoznam 10 ludi co su doma, nemaju nic ine na robote len sa starat o cudzie dieta..
Škola je od 8mej teda nevidím nič zlé na tom. Do školy tiež treba dieťa nosiť do istého veku. Tiež ho tam nedáš o 6tej ráno či. A to neber v zlom aj syn chodil do tábora od 7,30 bol do 15,30 denne su tak väčšinou. Potom tie kde sa spí máš bez starostí a deti berú niekto od 6-7r
@blackcat8885 do 4 ročníka môže chodiť dieťa aspoň u nás do družiny . Tak piatak prípadne aj ten stvrtak už môže ostať sám ale prváci asi ťažko. Tak dieťa ktoré moze byť samé nemusí asi už chodiť do tábora keď nechce
@anonym_autor Ahoj autorka, ja ťa úplne chápem. Tiež mám prváka 6 ročného a rozmýšľam do akého denného tábora ho dať cez leto. Ja pracujem na jednu smenu od 6.30 do 14.30 kvôli škole aby som stihla dieťa nosiť aj vyzdvihovať. Ráno ho budím 5.30 a o 6.20 vyrážame z domu do škôly do družiny. Družina u nás funguje od 6tej hod.
Čo som pozerala tábory všetky začínajú o 8.00 hod tak to je pre mňa tiež problém keďže v tom čase som už v práci. Manžel robí 12tky týždeň denná týždeň nočná, takže s ním moc rátať nemôžem.
Som rozmýšľala že by som sa opýtala v práci či by som mohla ráno nosiť malého so sebou do roboty a potom ho zaniesť na 8 hod do tábora. Len to by musel aj cez prázdniny vstávať o 5.30 ale keď inú možnosť nevidím.
Rozmýšľala som aj nad táborom kde by prespaval no to by nevydržal, on ešte nikdy nespal u nikoho mimo domu.
To znamená že babky nemajú záujem o vnúča tým pádom ani žiadna pomoc cez leto z ich strany.
Niektoré to máme veľmi ťažké ako kam dať deti cez prázdniny. Väčšina žien to nikdy nepochopí hlavne také čo majú pomoc z každej strany. Prajem ti veľa síl a trpezlivosti by si vyriešila tento problém.
A to čo písali niektoré že nechať samé doma dieťa, jasné 6 ročné dieťa nech je 8 hodín doma samé. A keď sa niečo stane, kto bude na vine, samozrejme rodič že to dopustil.
@anonym_autor popravde ja sama skôr poznám ženy ktoré skôr pracujú od 6 alebo od 7 . Od 8-9 teraz asi ani nikoho .
@parvinka0001 ked zatvorili skolku v lete na skoro 2 mesiace. Jedina som sa zhrozila ze kam dam dieta. Ostatni len pozerali lebo mali riesenia. Ked som povedala, ze 2 tyzdne sukromna skolka.. len krutili hlavou ako je to drahe. Vacsina zien materska, nepracovala lebo mala pomoc.
Ako ja si myslim, ze cas v praci mam super. Preto nerozmyslam nad zmenou. Rano stiham druzinu, pracu, po praci skolu. Pokial nebude samostatna. Ak by som pracovala od 8. Co neviem kde je aj taka praca na 1 smenu tak by som chodila neskoro domov, ucenie, ulohy by boli zlositejsie. Ked som pozerala ponuky. 90% od 6:00 a na dve smeny co nemozem.
Ak som sa pytala zien ako riesili leto. Vacsina povedala bola som doma manzel pracoval do kym dieta nevyrastlo.
@blackcat8885 do 4 ročníka môže chodiť dieťa aspoň u nás do družiny . Tak piatak prípadne aj ten stvrtak už môže ostať sám ale prváci asi ťažko. Tak dieťa ktoré moze byť samé nemusí asi už chodiť do tábora keď nechce
@parvinka0001 ano planujem ze od 5teho rocnika bude samostatna. Popripadw aby isla autobusom, vedela pockat. Bude mat mobil bude vediet pisat, volat. To uz bude ine. Do 4 rocnika bude musiet chodit do druziny. No myslim, ze to dieta uz je ine.. vyspelejsie.
Samozrejme ak bude chciet tabor pojde tam.. ale nebude to nevyhnutne ako teraz.
@anonym_autor Ahoj autorka, ja ťa úplne chápem. Tiež mám prváka 6 ročného a rozmýšľam do akého denného tábora ho dať cez leto. Ja pracujem na jednu smenu od 6.30 do 14.30 kvôli škole aby som stihla dieťa nosiť aj vyzdvihovať. Ráno ho budím 5.30 a o 6.20 vyrážame z domu do škôly do družiny. Družina u nás funguje od 6tej hod.
Čo som pozerala tábory všetky začínajú o 8.00 hod tak to je pre mňa tiež problém keďže v tom čase som už v práci. Manžel robí 12tky týždeň denná týždeň nočná, takže s ním moc rátať nemôžem.
Som rozmýšľala že by som sa opýtala v práci či by som mohla ráno nosiť malého so sebou do roboty a potom ho zaniesť na 8 hod do tábora. Len to by musel aj cez prázdniny vstávať o 5.30 ale keď inú možnosť nevidím.
Rozmýšľala som aj nad táborom kde by prespaval no to by nevydržal, on ešte nikdy nespal u nikoho mimo domu.
To znamená že babky nemajú záujem o vnúča tým pádom ani žiadna pomoc cez leto z ich strany.
Niektoré to máme veľmi ťažké ako kam dať deti cez prázdniny. Väčšina žien to nikdy nepochopí hlavne také čo majú pomoc z každej strany. Prajem ti veľa síl a trpezlivosti by si vyriešila tento problém.
A to čo písali niektoré že nechať samé doma dieťa, jasné 6 ročné dieťa nech je 8 hodín doma samé. A keď sa niečo stane, kto bude na vine, samozrejme rodič že to dopustil.
@anonym_5b68e4 dakujem 🙂 urcite skus sa na to opytat. Ja nad tym nerozmyslam, lebo pracujem vo vacsej vyske takze je to nebezpecne a viem, ze by to nedovolili. Verim, ze to zvladne a do buducna bude naucene na rezim.
Mne mala povie, ze ona je uz vytrenovana rano vstavat. Chodila medzi prvymi do skolky, a aj do skoly. Zial inak sa to neda. Do prace musime chodit.. skus aj pisat do taborov. Ako mne jedna pani povolila skorsi prichod. Na konci tyzdna som jej podakovala a kupila drobnost. Peniaze nechcela. Taktiez vstavame 5:30.
@doriiis rady som dostala az az. Len som sa chcela spytat preco to je tak nadstavene.. ale nedostala som odpoved.
Len som sa dozvedela ine zaujimave veci. 🤣🤣🥰 ja si to poriesim.
@anonym_autor ale odpoved si dostala, je to nastavene tak, ako to vyhovuje vacsine rodicov
@doriiis rady som dostala az az. Len som sa chcela spytat preco to je tak nadstavene.. ale nedostala som odpoved.
Len som sa dozvedela ine zaujimave veci. 🤣🤣🥰 ja si to poriesim.
@anonym_autor odpoveď si predsa dostala, lebo taký je dopyt
@anonym_autor občas, keď potrebujem ráno odísť z domu skoro a nechce sa mi to riešiť manželovou dovolenkou kvôli hodine ráno ,tak mám v okolí asi 5 susediek, ktorým môžem zavolať a viem, že mi dieťa vezmú aj o 6 ráno a odnesú do školy o 7:30. Neverim, že ty nemáš ani jednu osobu vo svojom okolí, ktorá by hodinu nevydržala s tvojim dieťaťom.
@anonym_autor občas, keď potrebujem ráno odísť z domu skoro a nechce sa mi to riešiť manželovou dovolenkou kvôli hodine ráno ,tak mám v okolí asi 5 susediek, ktorým môžem zavolať a viem, že mi dieťa vezmú aj o 6 ráno a odnesú do školy o 7:30. Neverim, že ty nemáš ani jednu osobu vo svojom okolí, ktorá by hodinu nevydržala s tvojim dieťaťom.
@a0 tie susedky nepracuju? Ja stretavam rano susedou chodia do prace.. a co poznam 2 zeny beru deti do skoly na opacny smer ako chodim ja 🤔 neverim, ze som jedina co nema v okoli susedou co budu kvoli cudziemu dietatu jazdit niekam 15 minut cesty autom a nemaju inu pracu.
@a0 tie susedky nepracuju? Ja stretavam rano susedou chodia do prace.. a co poznam 2 zeny beru deti do skoly na opacny smer ako chodim ja 🤔 neverim, ze som jedina co nema v okoli susedou co budu kvoli cudziemu dietatu jazdit niekam 15 minut cesty autom a nemaju inu pracu.
@anonym_autor ja som asi jediné psycho ktoré nedovolí nikomu inému ísť cudziemu s mojím dieťaťom asi . Ani do auta by som ich nikomu nedala cudziemu a myslíte si čo chcete
Na normalne otazky si uplne od veci odpovedala, ako keby mali mat vsetci vestecke gule, ze tabor je 15 min autom napr. Tak sa necuduj ustipacnym poznamkam. A tiez tvoje neustale narazky na matky na materskej, co ich muzia zivia. Ja nepoznam osobne ani jednu zenu, co ostala doma do 6 rokov dietata len tak. Ci myslis na materskej s druhym dietatom😄
Ale tesim sa, ze si si to zariadila k svojej spokojnosti. 😊
@anonym_autor
@anonym_autor pracujú. Všetky pracujeme.
@anonym_6ae9d2 kolko ma rokov? To je tiez zla situacii. Da sa zobray do prace? Nevahala by som a islo by
@anonym_df10b5 a zase ich to napadne až keď je dieťa na svete, príp.väčšie. kks to nerozmyslaju fakt než si to dieťa urbia že budú ho musieť časom dať do škôlky, školy, cez jarné, veľkonočné, letné, zimné prázdniny🙄
@anonym_autor jasné do práce🙏🙄 nech tam vyrušuje zbytok kancelárie. 👍takým ako ty by som dala povinnú dovolenku a nie si ťahať decko čo nevie byť ticho do práce. Pracovisko nie je ihrisko.
Na normalne otazky si uplne od veci odpovedala, ako keby mali mat vsetci vestecke gule, ze tabor je 15 min autom napr. Tak sa necuduj ustipacnym poznamkam. A tiez tvoje neustale narazky na matky na materskej, co ich muzia zivia. Ja nepoznam osobne ani jednu zenu, co ostala doma do 6 rokov dietata len tak. Ci myslis na materskej s druhym dietatom😄
Ale tesim sa, ze si si to zariadila k svojej spokojnosti. 😊
@anonym_autor
@anonym_75c07e ja poznam vela zien co dieta skolka, muz praca a zena doma lebo muz dobre zaraba. Treba sa pytat a nedomyslat si. Ja sa tym poznamkam vobec necudujem viem ako to tu chodi.
A pisala som o 2 roznych pripadoch. Zena na materskej s mladsim dietatom neriesi prazdniny lebo moze byt so starsim. Druhy pripad zena co nepracuje a muz zivi. Tak si to nemyl.
@anonym_autor pracujú. Všetky pracujeme.
@a0 a to ako prosim? Robia na smeny, maju poobednu. Skoncia o 22:00 a s usmevom rano postrazia ine dieta. Alebo kedy chodia pracovat ak o takomto case mozu byt vzdy k dispozicii.
@anonym_df10b5 a zase ich to napadne až keď je dieťa na svete, príp.väčšie. kks to nerozmyslaju fakt než si to dieťa urbia že budú ho musieť časom dať do škôlky, školy, cez jarné, veľkonočné, letné, zimné prázdniny🙄
@anonym_autor jasné do práce🙏🙄 nech tam vyrušuje zbytok kancelárie. 👍takým ako ty by som dala povinnú dovolenku a nie si ťahať decko čo nevie byť ticho do práce. Pracovisko nie je ihrisko.
@1sally12 a ako som mala vediet ze je to kancelaria? Mas pravdu. Zena planuje babatko a zacne googlit prazdniny, o akom case su tabory.Nakupi vitaminy aby nikto nebodaj neochorel sak bude za 4 roky potrebovat strazenie a pomoc.
Ide sa pytat susedy ci jej bude za par rokov napomocna a zakaze jej prestahovat sa.. ako sa da prosim toto naplanovat?
Ale nebolo by zle. Daj mi dovolenku na 2 mesiace 🤣🤣🤣
@anonym_autor ja som asi jediné psycho ktoré nedovolí nikomu inému ísť cudziemu s mojím dieťaťom asi . Ani do auta by som ich nikomu nedala cudziemu a myslíte si čo chcete
@parvinka0001 preco? Posadit dieta 20 rocnej studentke do auta alebo susede od vedla. Sak normalna vec 🤣
@parvinka0001 preco? Posadit dieta 20 rocnej studentke do auta alebo susede od vedla. Sak normalna vec 🤣
@anonym_autor lebo ja som psycho 😁😁😁😁 ale asi naučím radšej deti šoférovať 😁
@anonym_autor lebo ja som psycho 😁😁😁😁 ale asi naučím radšej deti šoférovať 😁
@parvinka0001 ono ako pozeram je to uplne bezne doverovat cudzim ludom co poznam len z videnia..
@parvinka0001 ono ako pozeram je to uplne bezne doverovat cudzim ludom co poznam len z videnia..
@anonym_autor tak to sme asi dve divné 😁
@anonym_autor Riešenie ? Turnusový tábor, čiže napr. týždeň nepretržite bude decko v tábore.
@anonym_autor pretoze pre vacsinu ludi je to viac nez dost skoro. Chapeme sa?
@anonym_autor a este si neodpustim jednu poznamku: Co myslis, kolko deti (okrem tvojho) by bolo v tabore, ktory by zacinal tak neludsky skoro? Mozno 2-3 na cele mesto. Mozes skusit hladat tabor, ktory ma nieco ako druzinu pred zaciatkom (aj ked pochybujem), takze mozes: oslovit pribuznych alebo znamych a poziadat ich o pomoc, najat si opatrovatelku alebo naucit dieta byt samostatnym alebo zmenit pracu.
@a0 a to ako prosim? Robia na smeny, maju poobednu. Skoncia o 22:00 a s usmevom rano postrazia ine dieta. Alebo kedy chodia pracovat ak o takomto case mozu byt vzdy k dispozicii.
@anonym_autor väčšina má flexibilnú pracovnú dobu 🙂. Akože strašná pasívna agresivita ide z teba. Ako keby si pred 7 rokmi nevedela, že dieťa bude mať prázdniny, ktoré bude treba vyplniť.

Škola je od 8mej teda nevidím nič zlé na tom. Do školy tiež treba dieťa nosiť do istého veku. Tiež ho tam nedáš o 6tej ráno či. A to neber v zlom aj syn chodil do tábora od 7,30 bol do 15,30 denne su tak väčšinou. Potom tie kde sa spí máš bez starostí a deti berú niekto od 6-7r
@blackcat8885 pise, ze im druzina otvara 6:30