Čo sa oplatí dnes externé študovať po štyridsiatke?
Ahojte, mám 40 rokov, pracujem v administratíve. Rozmýšľam zmenou profesie. Čo sa oplatí dnes študovať externe? Odbor, v ktorom by som si ako začiatočník našla prácu aj po 40tke? Rozmýšľala som nad praktickou sestrou, avšak tých je už celkom dosť na trhu, skôr chýbajú zdravotné a to by som musela študovať najskôr PS a až potom zdravotnú, na to by som už asi síl nenašla...
Dorobit si DPS a ist robit do druziny.
Dorobit si DPS a ist robit do druziny.
@anonym_ba1af8 aj to na napadlo, alebo pedagogického asistenta, len či človek nájde prácu.
Neviem čo presne robíš v administratíve a prečo presne chceš meniť miesto, ale rozmýšľala by som skôr smerom si rozšíriť kompetencie v tom čo už robíš a hľadať lepšie miesto v tom kde už máš nejakú prax...
"oplati" sa psychológia, špeciálna pedagogika, tych ľudí je zalostne malo a smrncnutych deti stale viac a viac 😁😬 ja som do toho išla v 43 a nelutujem.
@anonym_autor a máš aj VS? Tiež robím v administratíve a vyzerá to na prepúšťanie.Vek 46 rokov.Ked som mala 38r. chcela som študovať špeciálnu pedagogiku,ale som sa k tomu nedokopala.Teraz mám len SS-technicko administratívny pracovník a rozmýšľam, čo ďalej.
trosku zalezi aj na tom, o co mas zaujem.. ved len "hocijaka" profesia ti asi nestaci, cloveka to musi aj bavit... za mna zdravotnictvo a tie veci co uz boli spoemnute, su vsetky ziadane = ak sa clovek vie uplatnit. A ak ho to bavi a ma na to bunky, lebo nie kazdy to zvladne ludsky. K comu by si viac inklinovala, k praci s ludmi, starostlivost, alebo administrativne veci, marketing, IT? poradenstvo v nejakej oblasti, alebo...? podla svojich zaujmov sa zariad
ahoj, aj ja zvažujem štúdium na VŠ (ďalšie štúdium - nerobím vo vyštudovanom odbore). nemám síce ešte po 40tke, ale kým by som doštudovala 5 rokov VŠ, už by som ju prekročila. tých 5 rokov je dosť náročných - časovo aj finančne, preto už niekoľko rokov zvažujem či do toho ísť a čo vlastne študovať - v tejto fáze to musí mať význam pre kariérny postup. problém je, že ten odbor musí byťaj externe a to nie je. napadol mi potom mamažment alebo niečo takéto, len či to má význam stráviť 5 rokov nad manažmentom... veľmi to teraz riešim a popravde, neviem ako ´dalej. doba sa mení, AI mení profesie a správne si vybrať je ťažké (nechcem zdravotníctvo ani školstvo).
@anonym_ba1af8 aj to na napadlo, alebo pedagogického asistenta, len či človek nájde prácu.
@anonym_autor pracu najdes, ale ocakavaj tak 800 v cistom ako asistent
Ach žienky, nebaví ma ta práca, neviem si predstaviť robiť tu to dôchodku, aj vôbec.
Ja som 3. a 4. VŠ študovala už po štyridsiatke a to z dôvodu, že som potrebovala zarobiť viac ako bol učiteľský plat s dvoma ukončenými VŠ. Najprv som zisťovala, kde sa dá koľko zarobiť a potom po výbere zvažovala, čo by ma z vybraného bavilo robiť. Štúdium nebol problém, to som vedela, že akýkoľvek odbor hravo zvládnem, ale dôležité bolo, aby ma vybraná profesia bavila a nie do konca života ubíjala. A podarilo sa to, robím ju aj v dôchodku.
@laura19102 čo si študovala ty po 40tke? Nech sa inšpirujeme.
@anonym_a542ba nestudovala. studujem len trpezlivost s tagmi 😊
ja napríklad uvažujem aj o práci jazykového lektora - odchod z korporátu a lektorka na voľnej nohe. znie to super, len či aj realita bude taká super 😀 takže pozerám možnosti štúdia učiteľstva jazyka AJ + kombinácia s niečím.

Optometria.