icon

Externé štúdium a práca v zdravotníctve popri materskej

Včera o 09:50

Ahojte,
Mám 28 rokov a 3 mesačne babo. Mám vyštudovanú vysokú školu ale problém je ten, že ma kancelárska praca, ktorú som robila pred materskou nebaví a nechcem sa už do tejto ani podobnej prace vrátiť. Chcela by som pracovať v zdravotníctve, čo nie je tak úplne mimo môj aktuálny odbor, ktorý mám vystudovany. Premýšľam nad externým štúdiom osetrovatelstva, aby som mohol robiť zdravotnú sestru. Máte niekto podobnú skúsenosť, myslím napríklad ohladom praxe, ako to budem stíhať popri materskej a tak?
Ide mi o to, že potrebujem robiť ešte cca 40 rokov a fakt chcem robiť niečo, čo by ma bavilo…

patrike
Včera o 09:54

Cize chces vymenit pohodovu pracu v kancelarii za prebalovanie pacientov kdesi na nocnej smene, kde budes mat takych pacientov 50 ? To ta teda bavit nebude.

27dianka
Včera o 09:55

@patrike Ako ty môžeš vedieť, čo koho bude a nebude baviť? Asi by to neriešila, keby vedela, že ju taká práca nebude baviť.

27dianka
Včera o 09:56

@anonym_autor Ahoj, ono dosť asi aj záleží, že aké máš zázemie, či si s bábätkom sama, alebo má s kým byť, kým ty by si riešila tieto školské a pracovné záležitosti. Ale určite sa to dá 🙂

patrike
Včera o 10:03
@27dianka

@patrike Ako ty môžeš vedieť, čo koho bude a nebude baviť? Asi by to neriešila, keby vedela, že ju taká práca nebude baviť.

@27dianka Len ci nema iluzie, ze bude sestra v ambulancii od 8 do 14.

anonym_ec77ac
Včera o 10:10

Podla mna si to prilis idealizujes. Aby si po 3 mesiacoch v nemocnici nezistila, ze v kancli bolo lepsie. A velke peniaze za to tiez necakaj.

27dianka
Včera o 10:10

@patrike A možno bude. Veď sú aj také.

anonym_da9942
Včera o 10:19

Externe mozes studovat len ked robis v zariadeni (nemocnica, dss, ambulancia)

anonym_b11dbe
Včera o 10:32

VŠ len denné, musela by si si urobiť najskôr maturitu napr. ako praktická sestra a potom sa zamestnať v zdravotníctve - potom sa dá VŠ študovať aj externe popri práci

lauriik
Včera o 11:06

@patrike
@anonym_ec77ac
Vy ste dobri. Budte radi, ze niekto ma o taku pracu zaujem a chce ju robit. Ved sestier je na slovenaku dlhodoby nedostatok. Naco ju hned odhovarate?

dankabg
Včera o 12:54

@anonym_autor na VŠ ťa externé nevezmú pokiaľ si nespravis prakticku sestru, externé je to dva roky. V spitali by si mohla robiť len sanitarku a 5 rokov si robiť školy. Najprv tu praktickú a potom vs. Zákon sa menil, na externé ošetrovateľstvo ťa už bez polročnej praxe na ambulancii/ v spitali a maturity zo zdravotku nezoberú.
Ale ak chces naozaj robit v zdravotníctve tak rozhod siete, ak ti nevadí, že ti niekoľko rokov potrvá, nez sa prepracujes k bc titulu