icon

Kurz kozmetičky alebo masérky. Aký kurz by ste si spravili?

29. jan 2026

Aký kurz by ste si spravili, kebyže musíte? Rozhodujem sa medzi niekoľkými, keďže to, čo som študovala v škole ma nebaví. Rozmýšľam medzi kozmetičkou a masérkou.

anonym_67e6a3
29. jan 2026

@anonym_autor tak z týchto ani jeden

janinah
29. jan 2026

Vsak chod do skoly,ktora ťa bavit bude.S kurzom chceš vystaciť do dôchodku?

anonym_55a309
29. jan 2026

Zvárač

viestta
29. jan 2026
@anonym_55a309

Zvárač

@anonym_55a309 dobry napad, nebude mat problem zamestnat sa za dobry plat

anonym_be747a
29. jan 2026

@anonym_autor za mňa ani jedno... osobne by som nešla k masérke, ktorá má len kurz

rozculena
29. jan 2026

@anonym_autor nemôžeš vykonávať živnosť maséra len s kurzom.A myslím,že ani kozmetičku.
To na ÚP toto ponúkajú?

haley7897
29. jan 2026

Elektrikár, inštalatér a pod. Tie, ktoré reálne prinesú peniaze. Kaderníciek, nechtariek a pod je na mraky a budú to prvé položky odpisane z nákladov keď udru ťažké časy = veľmi ľahko sa z nich stane neprofitujuci business.

rozculena
29. jan 2026
@haley7897

Elektrikár, inštalatér a pod. Tie, ktoré reálne prinesú peniaze. Kaderníciek, nechtariek a pod je na mraky a budú to prvé položky odpisane z nákladov keď udru ťažké časy = veľmi ľahko sa z nich stane neprofitujuci business.

@haley7897 elektrikár,inštalatér s kurzom....to potom aj tá robota tak vyzerá

haley7897
29. jan 2026
@rozculena

@haley7897 elektrikár,inštalatér s kurzom....to potom aj tá robota tak vyzerá

@rozculena závisí od kurzu, ze? Neviem ako vyzerá taký kurz u vás.

anonym_86a8f5
29. jan 2026

naco kurz? mam kamosku, robi tantricke masaze, od masaze to ma ddaleko, s tantrou to nema nic, ale zaraba slusne.

janinah
29. jan 2026
@anonym_86a8f5

naco kurz? mam kamosku, robi tantricke masaze, od masaze to ma ddaleko, s tantrou to nema nic, ale zaraba slusne.

@anonym_86a8f5 a budes sa tym zivit do dôchodku,že?

anonym_86a8f5
29. jan 2026
@janinah

@anonym_86a8f5 a budes sa tym zivit do dôchodku,že?

@janinah a preco nie?

janinah
29. jan 2026

@anonym_86a8f5 😆😁🤣

alexis41
Odpoveď bola odstránená
ankare
29. jan 2026

@anonym_autor maserka

anonym_81223a
29. jan 2026

Ja som si robila masersky kurz, bol akreditovany, na strednej zdravotnickej skole. Dala sa s tym otvorit zivnost. Ale teraz tusim su ine podmienky, neviem, ci kurz staci a ak by aj, tak musis najprv robit pod superviziou, niekde v masaznom salone, nadobudnut prax a neviem, co to nie su 2 roky. Uz to nesledujem. S kozmetickou neviem, ako to je.
Ale neviem, co sa vysmievate, kolko maserov robi "do dochodku", alebo si hned predstavite, ze bude sexualne sluzby poskytovat...🫣. To je tiez uroven. Clovek sa snazi, rozmysla, ze chce zmenit profesiu, akoze co ma kazdy robit uctovnicky kurz? Alebo ma 45+ zena chodit na dalsiu strednu alebo co?
Uz vidim tie diskusie, ze ked niekto nevie najst robotu, tak radite rekvalifikacne kurzy a neviem co a ked sa spyta na konkretne veci, tak ho vysmejete. Naaahoodou, uz na tom kurze sa dalo vidiet, kto bude aky maser. Kto to ma "v rukach" a potrebuje len nejake techniky pochopit, naucit sa, a kto bude len ciste technicky suchat sem tam. A veruze som stretla aj maserov, co si len odmasirovali postup a bolo jedno, ze niekde mam blok, nepomohlo, ba niekedy to aj zhorsilo, k takemu som uz nesla. A mal strednu skolu - maser. A potom som bola u "laika" kurzoveho a sla som odtial ako znovuzrodena. Toto musi clovek mat aj "talent" trochu a mozno z kurzoveho masera bude ten najlepsi. Ak ma k tomu vztah, treba podporit.

anonym_7bcc13
29. jan 2026

@anonym_autor masérky potrebujú priestor so sprchou, čo je nákladnejšie na prevádzku, asi preto kozmetička.
A aj preto, že momentálne žiadnu nemám a hľadám😅

viestta
29. jan 2026
@anonym_81223a

Ja som si robila masersky kurz, bol akreditovany, na strednej zdravotnickej skole. Dala sa s tym otvorit zivnost. Ale teraz tusim su ine podmienky, neviem, ci kurz staci a ak by aj, tak musis najprv robit pod superviziou, niekde v masaznom salone, nadobudnut prax a neviem, co to nie su 2 roky. Uz to nesledujem. S kozmetickou neviem, ako to je.
Ale neviem, co sa vysmievate, kolko maserov robi "do dochodku", alebo si hned predstavite, ze bude sexualne sluzby poskytovat...🫣. To je tiez uroven. Clovek sa snazi, rozmysla, ze chce zmenit profesiu, akoze co ma kazdy robit uctovnicky kurz? Alebo ma 45+ zena chodit na dalsiu strednu alebo co?
Uz vidim tie diskusie, ze ked niekto nevie najst robotu, tak radite rekvalifikacne kurzy a neviem co a ked sa spyta na konkretne veci, tak ho vysmejete. Naaahoodou, uz na tom kurze sa dalo vidiet, kto bude aky maser. Kto to ma "v rukach" a potrebuje len nejake techniky pochopit, naucit sa, a kto bude len ciste technicky suchat sem tam. A veruze som stretla aj maserov, co si len odmasirovali postup a bolo jedno, ze niekde mam blok, nepomohlo, ba niekedy to aj zhorsilo, k takemu som uz nesla. A mal strednu skolu - maser. A potom som bola u "laika" kurzoveho a sla som odtial ako znovuzrodena. Toto musi clovek mat aj "talent" trochu a mozno z kurzoveho masera bude ten najlepsi. Ak ma k tomu vztah, treba podporit.

@anonym_81223a to nie je vysmech, jednoducho kurz nestaci, treba toho viac aby rozbehla podnikanie este viac aby sa aj uzivila

anonym_81223a
29. jan 2026
@viestta

@anonym_81223a to nie je vysmech, jednoducho kurz nestaci, treba toho viac aby rozbehla podnikanie este viac aby sa aj uzivila

@viestta ale zacat niekde musi. A ano, bude makat najprv pod dohladom, musi nadobudnut prax. To som pisala. A ano, aj vysmesne komentare tu boli.

lasona
29. jan 2026
@rozculena

@anonym_autor nemôžeš vykonávať živnosť maséra len s kurzom.A myslím,že ani kozmetičku.
To na ÚP toto ponúkajú?

@rozculena pokiaľ si urobi kurz wellness pracovníka a zakončí ho živnostenskou skúškou, inak nazvanou skúškou odbornej spôsobilosti tak moze robiť masérka aj s kurzom. To isté platí pre kozmeticku. Kurzy musia byť akreditované a spĺňať daný počet hodín. A to ze dotyčná ma "len"kurz absolutne nevypoveda o jej schopnostiach. Poznám kopec kozmeticiek, co maju školy a nevedia nič, a tie co maju kurzy su niekde inde. Da sa vzdelávať aj počas ďalších pracovných rokov. , absolvovanie rôznych seminárov, kongresov....

estellas
29. jan 2026

Z týchto dvoch určite skôr kozmetický.
Ja by som nešla k masérke ktorá má len kurz.
Keď zle prevedieš tú masáž tak môžeš niekomu ublížiť.
Ani neviem či sa dá robiť masérka len s kurzom.

rozculena
29. jan 2026

Masér je viazaná živnosť.

Podmienkou prevádzkovania živnosti je splnenie podmienky odbornej spôsobilosti, a to nasledovným spôsobom:

doklad preukazujúci absolvovanie strednej zdravotníckej školy v odbore, alebo
doklad preukazujúci absolvovanie lekárskej fakulty, fakulty zdravotníctva alebo zdravotníckej univerzity, alebo
doklad preukazujúci absolvovanie vysokej školy telovýchovného smeru.

rozculena
29. jan 2026

nechápem,načo dávajú podmienku takéhoto vzdelania,keď potom stačí len 320hodinový kurz...

anonym_e95654
29. jan 2026
@rozculena

Podmienkou prevádzkovania živnosti je splnenie podmienky odbornej spôsobilosti, a to nasledovným spôsobom:

doklad preukazujúci absolvovanie lekárskej fakulty, fakulty zdravotníctva alebo zdravotníckej univerzity, alebo

@rozculena tak môže mat ešte nejakého garanta

ivicatolic
29. jan 2026
@anonym_81223a

@anonym_81223a ,👍👍👍👍, presne ako píšeš, kto to má v rukách a baví ho niečo, tak nepotrebuje školu, stačí podľa mňa aj kurz ...

ivicatolic
29. jan 2026
@rozculena

@rozculena alebo doklad o akreditovanom kurze

anonym_bcbd16
30. jan 2026
@rozculena

To na ÚP toto ponúkajú?

@rozculena Ale áno, dá sa to. Volá sa to akreditovaný kurz, kozmetička, masérka, ale aj elektrikár, zvárač atď. Dnes je už akreditované skoro všetko. Sama som kozmetička na živnosť s kurzom už skoro šesť rokov