Kurz kozmetičky alebo masérky. Aký kurz by ste si spravili?
Aký kurz by ste si spravili, kebyže musíte? Rozhodujem sa medzi niekoľkými, keďže to, čo som študovala v škole ma nebaví. Rozmýšľam medzi kozmetičkou a masérkou.
Zvárač
Zvárač
@anonym_55a309 dobry napad, nebude mat problem zamestnat sa za dobry plat
@anonym_autor za mňa ani jedno... osobne by som nešla k masérke, ktorá má len kurz
@anonym_autor nemôžeš vykonávať živnosť maséra len s kurzom.A myslím,že ani kozmetičku.
To na ÚP toto ponúkajú?
Elektrikár, inštalatér a pod. Tie, ktoré reálne prinesú peniaze. Kaderníciek, nechtariek a pod je na mraky a budú to prvé položky odpisane z nákladov keď udru ťažké časy = veľmi ľahko sa z nich stane neprofitujuci business.
Elektrikár, inštalatér a pod. Tie, ktoré reálne prinesú peniaze. Kaderníciek, nechtariek a pod je na mraky a budú to prvé položky odpisane z nákladov keď udru ťažké časy = veľmi ľahko sa z nich stane neprofitujuci business.
@haley7897 elektrikár,inštalatér s kurzom....to potom aj tá robota tak vyzerá
naco kurz? mam kamosku, robi tantricke masaze, od masaze to ma ddaleko, s tantrou to nema nic, ale zaraba slusne.
naco kurz? mam kamosku, robi tantricke masaze, od masaze to ma ddaleko, s tantrou to nema nic, ale zaraba slusne.
@anonym_86a8f5 a budes sa tym zivit do dôchodku,že?
@anonym_86a8f5 a budes sa tym zivit do dôchodku,že?
@janinah a preco nie?
Ja som si robila masersky kurz, bol akreditovany, na strednej zdravotnickej skole. Dala sa s tym otvorit zivnost. Ale teraz tusim su ine podmienky, neviem, ci kurz staci a ak by aj, tak musis najprv robit pod superviziou, niekde v masaznom salone, nadobudnut prax a neviem, co to nie su 2 roky. Uz to nesledujem. S kozmetickou neviem, ako to je.
Ale neviem, co sa vysmievate, kolko maserov robi "do dochodku", alebo si hned predstavite, ze bude sexualne sluzby poskytovat...🫣. To je tiez uroven. Clovek sa snazi, rozmysla, ze chce zmenit profesiu, akoze co ma kazdy robit uctovnicky kurz? Alebo ma 45+ zena chodit na dalsiu strednu alebo co?
Uz vidim tie diskusie, ze ked niekto nevie najst robotu, tak radite rekvalifikacne kurzy a neviem co a ked sa spyta na konkretne veci, tak ho vysmejete. Naaahoodou, uz na tom kurze sa dalo vidiet, kto bude aky maser. Kto to ma "v rukach" a potrebuje len nejake techniky pochopit, naucit sa, a kto bude len ciste technicky suchat sem tam. A veruze som stretla aj maserov, co si len odmasirovali postup a bolo jedno, ze niekde mam blok, nepomohlo, ba niekedy to aj zhorsilo, k takemu som uz nesla. A mal strednu skolu - maser. A potom som bola u "laika" kurzoveho a sla som odtial ako znovuzrodena. Toto musi clovek mat aj "talent" trochu a mozno z kurzoveho masera bude ten najlepsi. Ak ma k tomu vztah, treba podporit.
@anonym_autor masérky potrebujú priestor so sprchou, čo je nákladnejšie na prevádzku, asi preto kozmetička.
A aj preto, že momentálne žiadnu nemám a hľadám😅
Ja som si robila masersky kurz, bol akreditovany, na strednej zdravotnickej skole. Dala sa s tym otvorit zivnost. Ale teraz tusim su ine podmienky, neviem, ci kurz staci a ak by aj, tak musis najprv robit pod superviziou, niekde v masaznom salone, nadobudnut prax a neviem, co to nie su 2 roky. Uz to nesledujem. S kozmetickou neviem, ako to je.
Ale neviem, co sa vysmievate, kolko maserov robi "do dochodku", alebo si hned predstavite, ze bude sexualne sluzby poskytovat...🫣. To je tiez uroven. Clovek sa snazi, rozmysla, ze chce zmenit profesiu, akoze co ma kazdy robit uctovnicky kurz? Alebo ma 45+ zena chodit na dalsiu strednu alebo co?
Uz vidim tie diskusie, ze ked niekto nevie najst robotu, tak radite rekvalifikacne kurzy a neviem co a ked sa spyta na konkretne veci, tak ho vysmejete. Naaahoodou, uz na tom kurze sa dalo vidiet, kto bude aky maser. Kto to ma "v rukach" a potrebuje len nejake techniky pochopit, naucit sa, a kto bude len ciste technicky suchat sem tam. A veruze som stretla aj maserov, co si len odmasirovali postup a bolo jedno, ze niekde mam blok, nepomohlo, ba niekedy to aj zhorsilo, k takemu som uz nesla. A mal strednu skolu - maser. A potom som bola u "laika" kurzoveho a sla som odtial ako znovuzrodena. Toto musi clovek mat aj "talent" trochu a mozno z kurzoveho masera bude ten najlepsi. Ak ma k tomu vztah, treba podporit.
@anonym_81223a to nie je vysmech, jednoducho kurz nestaci, treba toho viac aby rozbehla podnikanie este viac aby sa aj uzivila
@anonym_81223a to nie je vysmech, jednoducho kurz nestaci, treba toho viac aby rozbehla podnikanie este viac aby sa aj uzivila
@viestta ale zacat niekde musi. A ano, bude makat najprv pod dohladom, musi nadobudnut prax. To som pisala. A ano, aj vysmesne komentare tu boli.
@anonym_autor nemôžeš vykonávať živnosť maséra len s kurzom.A myslím,že ani kozmetičku.
To na ÚP toto ponúkajú?
@rozculena pokiaľ si urobi kurz wellness pracovníka a zakončí ho živnostenskou skúškou, inak nazvanou skúškou odbornej spôsobilosti tak moze robiť masérka aj s kurzom. To isté platí pre kozmeticku. Kurzy musia byť akreditované a spĺňať daný počet hodín. A to ze dotyčná ma "len"kurz absolutne nevypoveda o jej schopnostiach. Poznám kopec kozmeticiek, co maju školy a nevedia nič, a tie co maju kurzy su niekde inde. Da sa vzdelávať aj počas ďalších pracovných rokov. , absolvovanie rôznych seminárov, kongresov....
Z týchto dvoch určite skôr kozmetický.
Ja by som nešla k masérke ktorá má len kurz.
Keď zle prevedieš tú masáž tak môžeš niekomu ublížiť.
Ani neviem či sa dá robiť masérka len s kurzom.
Masér je viazaná živnosť.
Podmienkou prevádzkovania živnosti je splnenie podmienky odbornej spôsobilosti, a to nasledovným spôsobom:
doklad preukazujúci absolvovanie strednej zdravotníckej školy v odbore, alebo
doklad preukazujúci absolvovanie lekárskej fakulty, fakulty zdravotníctva alebo zdravotníckej univerzity, alebo
doklad preukazujúci absolvovanie vysokej školy telovýchovného smeru.
nechápem,načo dávajú podmienku takéhoto vzdelania,keď potom stačí len 320hodinový kurz...
Podmienkou prevádzkovania živnosti je splnenie podmienky odbornej spôsobilosti, a to nasledovným spôsobom:
doklad preukazujúci absolvovanie lekárskej fakulty, fakulty zdravotníctva alebo zdravotníckej univerzity, alebo
@rozculena tak môže mat ešte nejakého garanta
@anonym_81223a ,👍👍👍👍, presne ako píšeš, kto to má v rukách a baví ho niečo, tak nepotrebuje školu, stačí podľa mňa aj kurz ...
@rozculena alebo doklad o akreditovanom kurze
To na ÚP toto ponúkajú?
@rozculena Ale áno, dá sa to. Volá sa to akreditovaný kurz, kozmetička, masérka, ale aj elektrikár, zvárač atď. Dnes je už akreditované skoro všetko. Sama som kozmetička na živnosť s kurzom už skoro šesť rokov

@anonym_autor tak z týchto ani jeden