icon

Máte skúsenosti so vzdelávacím programom na operátora výroby cez úrad práce?

mmm34565
3. júl 2026

Pekný deň

Som momentalne evidovana na urade prace, a zaradili ma do toho vzdelavacieho programu na operatora vyroby.
Mate s niecim takym skusenost?
Vraj je to je to 21 dní, je to od pondelka do piatku po 8 hodin denne? Viem, že ako kompenzaciu dostanem 317€.

anonym_103a22
3. júl 2026

to je povinne? Aj mne spominala, lakovac. za 21 dni len 317 v cistom? a to ta nechaju na urade nadalej? to je dohoda ci tpp ci ako sa to berie kebyze ochories a tak

anonym_1b85a2
3. júl 2026

317 € za 21 dni...no to by som ani nevstala z postele (pardon my French).

patrike
3. júl 2026
@anonym_1b85a2

@anonym_1b85a2 Nemusis, odmietnutie spoluprace s uradom = vyradenie. Nespolupraca je odmetnutie ponuky alebo rekvalifikacie alebo kurzu alebo skolenia.
Tie peniaze su cosi ako nahrada stravneho, nie plat.

za7
3. júl 2026
@anonym_1b85a2

@anonym_1b85a2 to je vzdelanie pre teba nie ze zadarmo ale este aj ti zaplatia, ked nechces sed dalej na urade ty mudrlantka ze ani z postele by si nestala

patrike
3. júl 2026
@anonym_103a22

to je povinne? Aj mne spominala, lakovac. za 21 dni len 317 v cistom? a to ta nechaju na urade nadalej? to je dohoda ci tpp ci ako sa to berie kebyze ochories a tak

@anonym_103a22 To je kurz organizovany uradom, nie brigada.

patrike
3. júl 2026
@za7

@anonym_1b85a2 to je vzdelanie pre teba nie ze zadarmo ale este aj ti zaplatia, ked nechces sed dalej na urade ty mudrlantka ze ani z postele by si nestala

@za7 Na urade sediet nebude, lebo ked povie "toto nie", hned v ten den ju vyradia.

anonym_103a22
3. júl 2026
@patrike

@anonym_103a22 To je kurz organizovany uradom, nie brigada.

@patrike ok takze clovek pocas takeho kurzu je stale evidovany na urade, dobre chapem?

patrike
3. júl 2026
@anonym_103a22

@patrike ok takze clovek pocas takeho kurzu je stale evidovany na urade, dobre chapem?

@anonym_103a22 Ano.

anonym_c0e1c4
3. júl 2026
@anonym_1b85a2

@anonym_1b85a2 to je celkom dobre este, aktivacni maju za 80hodin 85e… to su akoze tie brutalne davky, o ktorych tu mnohi tak casto hovoria 😀

anonym_103a22
3. júl 2026
@anonym_c0e1c4

@anonym_1b85a2 to je celkom dobre este, aktivacni maju za 80hodin 85e… to su akoze tie brutalne davky, o ktorych tu mnohi tak casto hovoria 😀

@anonym_c0e1c4 ti co poberaju brutalny davky, maju stale sancu sa aj zamestnat ale mnohim sa nechce pracovat

anonym_c0e1c4
Včera o 05:22
@anonym_103a22

@anonym_c0e1c4 ti co poberaju brutalny davky, maju stale sancu sa aj zamestnat ale mnohim sa nechce pracovat

@anonym_103a22 brutalne davky nikto nepobera, lebo take neexistuju. Davka pre jednotlivca je 90e mesacne, ak vykonava aktivacne prace tak +85e za 80 hodin. Ak ma 5 deti skolopovinnych, dostane na ne 5x60e tzn 300, ale to dostane kazdy, aj pracujuci clovek, ked ma 5deti. Prispevok na skolsku dochadzku je nejakych 25e na 1 dieta, tak na 5 deti je to 100. Dobre priratajme este pridpevok na byvanie 200. Tak to je brutalna davka pre 6 ludi? 200+90+85+100=475. Z toho ked si zaplati byt 300 +elektrina a plyn dajme tomu 50 tak pre 6 ludi zostane 125e na zivobytie na cely mesiac. Rodinne pridavky som nezapocitala- lebo tie dostane aj pracujuci clovek. Stale ale 425e nie je brutalna suma pre 6 ludi. Dokonca je to nastavene tak, ze ak je ta matka rozvedena, tak ak ma na 5 deti urcene vyzivne, povedzme len 30% zivotneho minima keby mala na kazde, tak je to 5x40e co je 200e, a tie jej odrataju z tych 425, takze dostane len 225 od statu.
Ja neviem kde tu vsetci (a nie len tu ale aj na fb, ig a podobne kde vsade citam) beriete ze ako sa maju ti co dostavaju davky dobre. Lebo nie, nemaju sa dobre a keby mali moznost ist do prace tak idu.

anonym_103a22
Včera o 05:53
@anonym_c0e1c4

@anonym_103a22 brutalne davky nikto nepobera, lebo take neexistuju. Davka pre jednotlivca je 90e mesacne, ak vykonava aktivacne prace tak +85e za 80 hodin. Ak ma 5 deti skolopovinnych, dostane na ne 5x60e tzn 300, ale to dostane kazdy, aj pracujuci clovek, ked ma 5deti. Prispevok na skolsku dochadzku je nejakych 25e na 1 dieta, tak na 5 deti je to 100. Dobre priratajme este pridpevok na byvanie 200. Tak to je brutalna davka pre 6 ludi? 200+90+85+100=475. Z toho ked si zaplati byt 300 +elektrina a plyn dajme tomu 50 tak pre 6 ludi zostane 125e na zivobytie na cely mesiac. Rodinne pridavky som nezapocitala- lebo tie dostane aj pracujuci clovek. Stale ale 425e nie je brutalna suma pre 6 ludi. Dokonca je to nastavene tak, ze ak je ta matka rozvedena, tak ak ma na 5 deti urcene vyzivne, povedzme len 30% zivotneho minima keby mala na kazde, tak je to 5x40e co je 200e, a tie jej odrataju z tych 425, takze dostane len 225 od statu.
Ja neviem kde tu vsetci (a nie len tu ale aj na fb, ig a podobne kde vsade citam) beriete ze ako sa maju ti co dostavaju davky dobre. Lebo nie, nemaju sa dobre a keby mali moznost ist do prace tak idu.

@anonym_c0e1c4 ja som davky nenazvala brutalnymi a preco mas potrebu sa takto rozpisovat? sa obhajujes? Poznam mnohych co su na aktivacnych a nejakej ten HN a kazdy den v krcme, tak ma ozaj enmsusi presviedcat a pisat hned o matke, co porodila 5 deti a ako chudatko trpi. Nemala si tolko deti robit a vies, zena, co ma porobenych 5 deti, mala byt dopredu zabezpecena, aby nemusela chuda cakat , ze stat ju spasi.
5 deti je riadny zavazok, a pocitat a kalkul;ovat, ako si ty krasne predviedla, ze kolko to vlastne vobec dostane, to je OZAJ SMUTNE. Taka zena, predtym nez vysadila gumu, mala mysliet na nasledky.
A muz je kde? ci kazde dieta ma ineho otca?

ak mozem slabucku opravu, nema sa vyzivne zvysovat na 150 eur na dieta?
To budes potom v riadnom baliku ;)))))))

a to ma mrzi, ze ste si nasli debilov, co Vam platia z minima, ano, chudcaik muz curak robi dakde na ruku a namiesto platenia posiela almuzny, a co je najhorsie, vzdy najviac trpia deti.

a este jedna vec, pride ti normalne ze zena co ma 5 deti, NEPRACUJE?

Starsie sa vedia o mladsie postarat, preco taka zena nejde aspon na brigadu? Ci dalsia bez auta, v hladovej doline?

Vies, smutne je to, ze tu sa plodi jedna radost a ludia nemaju ziadne rezervy. Dakujem za tvoje prepocty, a nie, nejdme nikoho lutovat, lebo deti sa maju robit do rodin, kde ludia nezivoria. A viem, ze svet je narocny a tazky a nepredvidatelny. Ale prave preto, ma mat clovek aj dake ine moznosti, prave pre toto.

anonym_103a22
Včera o 06:01
@anonym_c0e1c4

@anonym_c0e1c4 a este mi neda
pises ze

''takze dostane len 225 od statu.''

A co cakas? Akoze jej / tebe maju platit vsetky naklady? Si robis srandu?????? Preco ma stat zaujimat, ze niekto ma 5 deti a hovno na zivot? Stat sa nezaujima o nic, a uz vobec nie o obcana ako takeho.

Potom ma este zaujima, z coho bude taka zena zit, ked pojde na dochodok, alebo preto si robila 5 deti aby ju potom zivili? Vies, lebo aj take sa stava, ze matka to potom od deti ocakava spat. Tu pravu matersku lasku spat.

sticker
mmm34565
autor
Včera o 06:33
@anonym_103a22

@anonym_103a22 čo mne spomínala, je, že budem podpisovať dohodu na vzdelávanie. A ako konpenzáciu po úspešnom skončení mi dajú 317€. Len netuším, čo od toho očakávať.

anonym_b0bb22
Včera o 06:53
@anonym_c0e1c4

@anonym_c0e1c4 Pre darmožráčov je to až priveľa peňazí. A skladáme sa na to my, pracujúci.Ľudí, ktorí nechcú pracovať by som nechala pokojne pokapať aj s ich potomstvom, od štátu by nedostali ani cent.

patrike
Včera o 07:02
@mmm34565

@anonym_103a22 čo mne spomínala, je, že budem podpisovať dohodu na vzdelávanie. A ako konpenzáciu po úspešnom skončení mi dajú 317€. Len netuším, čo od toho očakávať.

@mmm34565 Ty neries, co bude. Ty dohodu bud podpises a budes tam chodit ako ti nakazu alebo ta urad vyradi pre nespolupracu. Na zaver, ked ta urad posle po kurze do fabriky, tiez budes vyradena pri odmietnuti.

anonym_9af645
Včera o 07:10

Nuz lepsie ako nic,skolenia len presedis a pocuvas o bezpecnosti,isto pojdete do vyroby a budete sa ucit.Ked clovek nastupi mimo takeho to kurzu,tak uz musi pomaly hned na dalsi den podavat vykony,ako by tam pracoval roky.Tu sa budete pomaly zoznamovat a od ich vyplaty 800eur mnohi,co robia ako operator naozaj za taku,,,pracu,,,to je super ,,,,plat,,,.Po kurze mozes sa tam napr.zamestnat.Ak sa ti to bude pacit.

anonym_103a22
Včera o 08:17
@anonym_9af645

Nuz lepsie ako nic,skolenia len presedis a pocuvas o bezpecnosti,isto pojdete do vyroby a budete sa ucit.Ked clovek nastupi mimo takeho to kurzu,tak uz musi pomaly hned na dalsi den podavat vykony,ako by tam pracoval roky.Tu sa budete pomaly zoznamovat a od ich vyplaty 800eur mnohi,co robia ako operator naozaj za taku,,,pracu,,,to je super ,,,,plat,,,.Po kurze mozes sa tam napr.zamestnat.Ak sa ti to bude pacit.

@anonym_9af645 tam sa len sedi, a fyzicky nerobi? Resp. funguju teda ako clovek, ktoreho realne zaucaju na prijatie do zamestnania, tak?

anonym_103a22
Včera o 08:19
@anonym_b0bb22

@anonym_c0e1c4 Pre darmožráčov je to až priveľa peňazí. A skladáme sa na to my, pracujúci.Ľudí, ktorí nechcú pracovať by som nechala pokojne pokapať aj s ich potomstvom, od štátu by nedostali ani cent.

@anonym_b0bb22 presne tak, plne s tebou suhlasim...

anonym_103a22
Včera o 08:19
@mmm34565

@mmm34565 akoze aspon daco, tu je problem najst aj brigadu, takto budes mat aspon dake peniaze a mozno daku novu skusenost..

anonym_9af645
Včera o 08:34
@anonym_103a22

@anonym_9af645 tam sa len sedi, a fyzicky nerobi? Resp. funguju teda ako clovek, ktoreho realne zaucaju na prijatie do zamestnania, tak?

@anonym_103a22 ano,a potom ponuknu aj zamestnanie.