Máte skúsenosti so vzdelávacím programom na operátora výroby cez úrad práce?
Pekný deň
Som momentalne evidovana na urade prace, a zaradili ma do toho vzdelavacieho programu na operatora vyroby.
Mate s niecim takym skusenost?
Vraj je to je to 21 dní, je to od pondelka do piatku po 8 hodin denne? Viem, že ako kompenzaciu dostanem 317€.
317 € za 21 dni...no to by som ani nevstala z postele (pardon my French).
@anonym_1b85a2 Nemusis, odmietnutie spoluprace s uradom = vyradenie. Nespolupraca je odmetnutie ponuky alebo rekvalifikacie alebo kurzu alebo skolenia.
Tie peniaze su cosi ako nahrada stravneho, nie plat.
@anonym_1b85a2 to je vzdelanie pre teba nie ze zadarmo ale este aj ti zaplatia, ked nechces sed dalej na urade ty mudrlantka ze ani z postele by si nestala
to je povinne? Aj mne spominala, lakovac. za 21 dni len 317 v cistom? a to ta nechaju na urade nadalej? to je dohoda ci tpp ci ako sa to berie kebyze ochories a tak
@anonym_103a22 To je kurz organizovany uradom, nie brigada.
@anonym_103a22 To je kurz organizovany uradom, nie brigada.
@patrike ok takze clovek pocas takeho kurzu je stale evidovany na urade, dobre chapem?
@anonym_1b85a2 to je celkom dobre este, aktivacni maju za 80hodin 85e… to su akoze tie brutalne davky, o ktorych tu mnohi tak casto hovoria 😀
@anonym_1b85a2 to je celkom dobre este, aktivacni maju za 80hodin 85e… to su akoze tie brutalne davky, o ktorych tu mnohi tak casto hovoria 😀
@anonym_c0e1c4 ti co poberaju brutalny davky, maju stale sancu sa aj zamestnat ale mnohim sa nechce pracovat
@anonym_c0e1c4 ti co poberaju brutalny davky, maju stale sancu sa aj zamestnat ale mnohim sa nechce pracovat
@anonym_103a22 brutalne davky nikto nepobera, lebo take neexistuju. Davka pre jednotlivca je 90e mesacne, ak vykonava aktivacne prace tak +85e za 80 hodin. Ak ma 5 deti skolopovinnych, dostane na ne 5x60e tzn 300, ale to dostane kazdy, aj pracujuci clovek, ked ma 5deti. Prispevok na skolsku dochadzku je nejakych 25e na 1 dieta, tak na 5 deti je to 100. Dobre priratajme este pridpevok na byvanie 200. Tak to je brutalna davka pre 6 ludi? 200+90+85+100=475. Z toho ked si zaplati byt 300 +elektrina a plyn dajme tomu 50 tak pre 6 ludi zostane 125e na zivobytie na cely mesiac. Rodinne pridavky som nezapocitala- lebo tie dostane aj pracujuci clovek. Stale ale 425e nie je brutalna suma pre 6 ludi. Dokonca je to nastavene tak, ze ak je ta matka rozvedena, tak ak ma na 5 deti urcene vyzivne, povedzme len 30% zivotneho minima keby mala na kazde, tak je to 5x40e co je 200e, a tie jej odrataju z tych 425, takze dostane len 225 od statu.
Ja neviem kde tu vsetci (a nie len tu ale aj na fb, ig a podobne kde vsade citam) beriete ze ako sa maju ti co dostavaju davky dobre. Lebo nie, nemaju sa dobre a keby mali moznost ist do prace tak idu.
@anonym_103a22 brutalne davky nikto nepobera, lebo take neexistuju. Davka pre jednotlivca je 90e mesacne, ak vykonava aktivacne prace tak +85e za 80 hodin. Ak ma 5 deti skolopovinnych, dostane na ne 5x60e tzn 300, ale to dostane kazdy, aj pracujuci clovek, ked ma 5deti. Prispevok na skolsku dochadzku je nejakych 25e na 1 dieta, tak na 5 deti je to 100. Dobre priratajme este pridpevok na byvanie 200. Tak to je brutalna davka pre 6 ludi? 200+90+85+100=475. Z toho ked si zaplati byt 300 +elektrina a plyn dajme tomu 50 tak pre 6 ludi zostane 125e na zivobytie na cely mesiac. Rodinne pridavky som nezapocitala- lebo tie dostane aj pracujuci clovek. Stale ale 425e nie je brutalna suma pre 6 ludi. Dokonca je to nastavene tak, ze ak je ta matka rozvedena, tak ak ma na 5 deti urcene vyzivne, povedzme len 30% zivotneho minima keby mala na kazde, tak je to 5x40e co je 200e, a tie jej odrataju z tych 425, takze dostane len 225 od statu.
Ja neviem kde tu vsetci (a nie len tu ale aj na fb, ig a podobne kde vsade citam) beriete ze ako sa maju ti co dostavaju davky dobre. Lebo nie, nemaju sa dobre a keby mali moznost ist do prace tak idu.
@anonym_c0e1c4 ja som davky nenazvala brutalnymi a preco mas potrebu sa takto rozpisovat? sa obhajujes? Poznam mnohych co su na aktivacnych a nejakej ten HN a kazdy den v krcme, tak ma ozaj enmsusi presviedcat a pisat hned o matke, co porodila 5 deti a ako chudatko trpi. Nemala si tolko deti robit a vies, zena, co ma porobenych 5 deti, mala byt dopredu zabezpecena, aby nemusela chuda cakat , ze stat ju spasi.
5 deti je riadny zavazok, a pocitat a kalkul;ovat, ako si ty krasne predviedla, ze kolko to vlastne vobec dostane, to je OZAJ SMUTNE. Taka zena, predtym nez vysadila gumu, mala mysliet na nasledky.
A muz je kde? ci kazde dieta ma ineho otca?
ak mozem slabucku opravu, nema sa vyzivne zvysovat na 150 eur na dieta?
To budes potom v riadnom baliku ;)))))))
a to ma mrzi, ze ste si nasli debilov, co Vam platia z minima, ano, chudcaik muz curak robi dakde na ruku a namiesto platenia posiela almuzny, a co je najhorsie, vzdy najviac trpia deti.
a este jedna vec, pride ti normalne ze zena co ma 5 deti, NEPRACUJE?
Starsie sa vedia o mladsie postarat, preco taka zena nejde aspon na brigadu? Ci dalsia bez auta, v hladovej doline?
Vies, smutne je to, ze tu sa plodi jedna radost a ludia nemaju ziadne rezervy. Dakujem za tvoje prepocty, a nie, nejdme nikoho lutovat, lebo deti sa maju robit do rodin, kde ludia nezivoria. A viem, ze svet je narocny a tazky a nepredvidatelny. Ale prave preto, ma mat clovek aj dake ine moznosti, prave pre toto.
@anonym_c0e1c4 a este mi neda
pises ze
''takze dostane len 225 od statu.''
A co cakas? Akoze jej / tebe maju platit vsetky naklady? Si robis srandu?????? Preco ma stat zaujimat, ze niekto ma 5 deti a hovno na zivot? Stat sa nezaujima o nic, a uz vobec nie o obcana ako takeho.
Potom ma este zaujima, z coho bude taka zena zit, ked pojde na dochodok, alebo preto si robila 5 deti aby ju potom zivili? Vies, lebo aj take sa stava, ze matka to potom od deti ocakava spat. Tu pravu matersku lasku spat.

to je povinne? Aj mne spominala, lakovac. za 21 dni len 317 v cistom? a to ta nechaju na urade nadalej? to je dohoda ci tpp ci ako sa to berie kebyze ochories a tak
@anonym_103a22 čo mne spomínala, je, že budem podpisovať dohodu na vzdelávanie. A ako konpenzáciu po úspešnom skončení mi dajú 317€. Len netuším, čo od toho očakávať.
@anonym_c0e1c4 Pre darmožráčov je to až priveľa peňazí. A skladáme sa na to my, pracujúci.Ľudí, ktorí nechcú pracovať by som nechala pokojne pokapať aj s ich potomstvom, od štátu by nedostali ani cent.
@anonym_103a22 čo mne spomínala, je, že budem podpisovať dohodu na vzdelávanie. A ako konpenzáciu po úspešnom skončení mi dajú 317€. Len netuším, čo od toho očakávať.
@mmm34565 Ty neries, co bude. Ty dohodu bud podpises a budes tam chodit ako ti nakazu alebo ta urad vyradi pre nespolupracu. Na zaver, ked ta urad posle po kurze do fabriky, tiez budes vyradena pri odmietnuti.
Nuz lepsie ako nic,skolenia len presedis a pocuvas o bezpecnosti,isto pojdete do vyroby a budete sa ucit.Ked clovek nastupi mimo takeho to kurzu,tak uz musi pomaly hned na dalsi den podavat vykony,ako by tam pracoval roky.Tu sa budete pomaly zoznamovat a od ich vyplaty 800eur mnohi,co robia ako operator naozaj za taku,,,pracu,,,to je super ,,,,plat,,,.Po kurze mozes sa tam napr.zamestnat.Ak sa ti to bude pacit.
Nuz lepsie ako nic,skolenia len presedis a pocuvas o bezpecnosti,isto pojdete do vyroby a budete sa ucit.Ked clovek nastupi mimo takeho to kurzu,tak uz musi pomaly hned na dalsi den podavat vykony,ako by tam pracoval roky.Tu sa budete pomaly zoznamovat a od ich vyplaty 800eur mnohi,co robia ako operator naozaj za taku,,,pracu,,,to je super ,,,,plat,,,.Po kurze mozes sa tam napr.zamestnat.Ak sa ti to bude pacit.
@anonym_9af645 tam sa len sedi, a fyzicky nerobi? Resp. funguju teda ako clovek, ktoreho realne zaucaju na prijatie do zamestnania, tak?
@anonym_c0e1c4 Pre darmožráčov je to až priveľa peňazí. A skladáme sa na to my, pracujúci.Ľudí, ktorí nechcú pracovať by som nechala pokojne pokapať aj s ich potomstvom, od štátu by nedostali ani cent.
@anonym_b0bb22 presne tak, plne s tebou suhlasim...
@mmm34565 akoze aspon daco, tu je problem najst aj brigadu, takto budes mat aspon dake peniaze a mozno daku novu skusenost..
@anonym_9af645 tam sa len sedi, a fyzicky nerobi? Resp. funguju teda ako clovek, ktoreho realne zaucaju na prijatie do zamestnania, tak?
@anonym_103a22 ano,a potom ponuknu aj zamestnanie.