Môžem si nahrávať výklad na kurze účtovníctva?
Cez víkend som bola na kurze účtovníctva a pri niektorých témach som vôbec nestíhala zapisovať. Teraz ma čaká ďalšia hodina a napadlo mi, že by som si pustila nahrávanie zvuku a poznámky doplnila doma.
Nahrávku by som mala len pre seba. Aj tak sa mám lektorky najprv opýtať?
Za mna ano, ty nemozes len tak niekoho kurz nahravat. Mas ho zaplateny, si tam, ale to ze si spravis nahravku, s tym musi aj veduci kurzu suhlasit.
Nehovoriac o tom, ze nemozes poziadat normalne prednasajucu o prezentaciu / poznamky / materialy ku kruzu? Teda v dnesnej dobe, aby si si musela nieco pisat je dost old school... Vzdy a vsade uz roky rokuce dostaneme podklady, aby sme mohli davat dobry pozor...
Normalne nahraj, doma urob poznamky a vymaz
Ja sa hlasim do teamu proti. Ak nahravas nieco tak automaticky a podvedome vypinas obrovsju cast mozgu. Prejdes do modu ja som v tazkej pohode nic mi neutecie, nahravam a tak neexistuje ze by mi nieco uslo tralalaaa tralalaaa a zacnes pocitat pavuky na stene, rozmyslat nad obedom atd....podvedome zavries schopnost absolutnej koncentracie a prejdes do modu salam.
A doma to budes odkladat s tym istym podtextim - vsak vsetko mam, nic mi neutecie , vsak nehori.
Pocas vykladu musis naozaj davat 100% fokus a hlavne sa Pytat. Aj 100x kym je prednasajuci furt pred tebou. Ak niecomu nerozumies ostatny mozno tiez tomu istemu nerozumeju.
Ja by som absolutne zakazal nahravat nieco na prvej prednaske a dovolil az na druhej identickej (ano utopia)
Ked tam nebudes mavat s mobilom, ako zisti, ze si to nahravas? Ved tam nepadaju doverne veci a zaplatila si si to.
Ked tam nebudes mavat s mobilom, ako zisti, ze si to nahravas? Ved tam nepadaju doverne veci a zaplatila si si to.
@anonym_00c6b7 lektorka musi suhlasiť. Nemôže to robiť tajne, to je ako ked ukradneš niečo v potravinach-ved to nikto nevidel
Nehovoriac o tom, ze nemozes poziadat normalne prednasajucu o prezentaciu / poznamky / materialy ku kruzu? Teda v dnesnej dobe, aby si si musela nieco pisat je dost old school... Vzdy a vsade uz roky rokuce dostaneme podklady, aby sme mohli davat dobry pozor...
@anonym_6cb651 suhlasim, myslim, že prednašajuca ti da bud poznamky, prezentaciu, alebo zdroj, odkial maš čerpať informacie
niektori lektori daju link na nahravku celeho skolenia platnu cca 2 tyzdne po ukonceni.
Ja som obvykle na týchto školeniach dostala nejaký vystup (poznámky od prednášajúcich, prípadne ppt, brožúry) a poznamkovala som si fakt len zaujímavosti. Nahrávky tiež niekedy boli, ale oficiálne ich. Nedovolila by som si len tak niekoho nahrávať.

@anonym_autor urcite... za prve je to dusevne vlastnictvo a potom gdpr... inac nevie ti ked tak AI robit rovno poznamky v telefone z prepisu?
A mimochodom, asi aj ostatni ucastnici by s tym mali suhlasit (lebo asi nahras aj ich ak budu nahodou hovorit...