icon

Prepláca úrad práce v rámci rekvalifikácie pedagogické minimum?

modnaarena
28. jan 2026

neviete ci úrad prace neprepláca v ramci rekvalifikacie pedagogické minimum?

Strana
z2
simca06022011
2. feb 2026
@anonym_aa22ac

@simca06022011 to nie je pravda preplatia ti to, čo si vyberieš a presvedčis ich, že keď si spravíš kurz zamestnas sa.Kurz si vyberas sama.Ale pedadogicke minimum nepreplácajú je to škola nie kurz.
@modnaarena

@anonym_aa22ac ano kurzy preplatia = ak to schvalia a obhaji si to clovek, co vobec nemusia nakoniec, tak isto ako davaju tie dotacie na podnikanie ako podporu zamestnancosti.. a nic ine ani nepisem.. tu zacali tahat do toho ze preco preplacaju VS, extrne studium by bolo to iste ako pedagocicke minimum.. atd.. preto som sem napisala, nik ziadne vs ani nic podobne nepreplaca, a to je pravda.

modnaarena
autor
2. feb 2026
@simca06022011

@modnaarena neviem aka frustracia.. :D ale dobre.. nie nepreplaca a ak chces vediet presne, mas starnku upsvaru a mozes si podat ziadost = zistis...raz dav..

@simca06022011 citujem ,,to by sme si aj vysoke skoly mohli dat preplacat" ... mi zrovna mila odpoved neprisla. stat ich plati. ale dakujem

katkaseiner
2. feb 2026
@modnaarena

@katkaseiner prave ukludni sa. chod si vybit frustracie inde a neotvaraj si tu na mna hubu. ak nevies rozumne radit, tak nepredvadzaj vlastnu hlupost

@modnaarena nie som frustrovana. Ked prides na forum, tak ti tu ludia prispeju prispevkom...o to ti zrejme islo. Ja hubu nemám, vyjadrujem sa slusne. A mam pravo prispiet kolkokrat chcem. Zial ty si tu ta nespokojná. Cakas odpoved, ale ked nie je taka aku chces, tak tu vyskakujes. Maj pekny den, nebudem sa tu s tebou zahadzovat. Mylis si skutočne vzdelavanie a kurzy z uradu prace

simca06022011
2. feb 2026
@modnaarena

@simca06022011 citujem ,,to by sme si aj vysoke skoly mohli dat preplacat" ... mi zrovna mila odpoved neprisla. stat ich plati. ale dakujem

@modnaarena stat neplati externe studium :DD ale dobry pokus (presne som napisala: TO by sme si mohli davat aj externe vysoke skoly preplacat popri upsvar)

simca06022011
2. feb 2026
@modnaarena

@modnaarena a neviem, aku milu odpoved cakas, to su fakty. Ziadna milota/nemilota

anonym_aa22ac
2. feb 2026
@modnaarena

@anonym_aa22ac dakujem za slusnu odpoved ked sa tu vacsina vie len obuvat 🙂

@lucik194 na úrade práce môže byť aj x rokov.Tiez som si dorabala školu a bola som tam dlho.Piatky, soboty som bola v škole a na úrade práce rok aj pol na vl.ziadost som sa dala vyradit
@modnaarena

sara07
2. feb 2026
@modnaarena

@sara07 a to si este nepovedala len co sa na urade registrujes aj ked mas narok na podporu v nezamestnanosti, hned ta zenu do prace aj neadekvatnej ... za mna ak ma stat narok zrazat mi veci s vyplaty, ak ma stat narok preplacat kurzy a tebe tim zabrani pokracovat v odvetvi tak bud plati meter na vsetkych a nech preplacaju vsetko kde si chces odvetvie rozsirit, alebo ak si ho zacvakas sama nech ho nepreplnaju nech teda plati rozsirovanie vzdelania v kazdom smere alebo v ziadnom

@modnaarena no inak tie kurzy na urade prace su drvivo financované z EU, aj teraz došli pracha , fondy tak sa čaka a nepreplacauju
maju o pozastaveni aj na stránke

sara07
2. feb 2026
@simca06022011

@modnaarena stat neplati externe studium :DD ale dobry pokus (presne som napisala: TO by sme si mohli davat aj externe vysoke skoly preplacat popri upsvar)

@simca06022011 a prečo by nemohol ? ked máme na pompezne oslavy snp a cyrila a metoda, mega vyzdoby, podia, machové steny
mi povedz prečo by ti nemohli preplatit celé externe alebo čast ak by si sa zaviazala pracovat v danom odbore xy rokov ??????
načo platíš odvody, dane dph ???? na prvy riadok iba a len a pre blahobyt dôchodcovskej kasty ?

simca06022011
2. feb 2026
@sara07

@simca06022011 a prečo by nemohol ? ked máme na pompezne oslavy snp a cyrila a metoda, mega vyzdoby, podia, machové steny
mi povedz prečo by ti nemohli preplatit celé externe alebo čast ak by si sa zaviazala pracovat v danom odbore xy rokov ??????
načo platíš odvody, dane dph ???? na prvy riadok iba a len a pre blahobyt dôchodcovskej kasty ?

@sara07 co sa tu do mna zadrapujes? ja ti pisem nieco na tvoje napady so zaviazanim k praci atd?? nie, napisala som autorke k jej otazke..

katkaseiner
2. feb 2026
@sara07

@sara07 nehnevaj sa, ale toto takto fakt nefunguje. Chapem ze sa tu rozkrada, ale mala si sa v skole ucit a mohla si mat studium zadarmo, nie sa tvarit ze idem studovat externe vysoku skolu, tak mi na to prispejete...je to blbost.

sara07
2. feb 2026
@katkaseiner

@sara07 nehnevaj sa, ale toto takto fakt nefunguje. Chapem ze sa tu rozkrada, ale mala si sa v skole ucit a mohla si mat studium zadarmo, nie sa tvarit ze idem studovat externe vysoku skolu, tak mi na to prispejete...je to blbost.

@katkaseiner čiže máš platit dane odvody dph , neodvadzame a neplatíme ho náhodou preto aby to štát mohol cez určite svoje možnosti prerozdelovat ?
nebolo by jednoduchšie dat všetko nižšie aby ti viac ostalo a potom si to celé proste zacaluješ a bude vybavené ,drvivú väčšinu si proste tak či tak platíš už
je xy dôvodov prečo sa nedostanu na vš ,alebo nemaju šancu na nu íst, nie je to vždy o učení
čiže politikom na ich avanturky a oslavy je v poriadku prispiet ale prispiet niekomu kto chce robit v školstve a ulahčit školu dietatu nie je v poriadku ???
ak semester je 400€ , si vypočitaj kolko by sa dalo ped.min za také oslavy snp, alebo ozvučenie oslav, machova stena a mohla by som tu pisat ešte hodinu snad
to nemyslíš vážne , nie vždy sa ti dá hned študovat , darmo budeš mat lesnicku vš alebo ekonomicku ked potrebuješ zrovna toto ped. minumum , na tu prácu ?
čiže ak niekto študuje pravo a potom sa nájde v pečení alebo rezbarstve tak je to v pohode, to nie su vyhodené prachy ???
ak vš tak nech si tiež platia semestre
bud ide o princip alebo nie
unavuje ma tu večné posuvanie že štát nemusí nič , keca o tom ako tie fondy a prachy od občanov socialne prerozdeli, a na 100% je vinny človek , nikdy nie vlada alebo ich zakony, novely atd ... teraz nepíšem konkrétne ktorá ani

sara07
2. feb 2026
@simca06022011

@sara07 co sa tu do mna zadrapujes? ja ti pisem nieco na tvoje napady so zaviazanim k praci atd?? nie, napisala som autorke k jej otazke..

@simca06022011 mne len udivil tvoj postoj , si na fore , skus sa predychat

katkaseiner
3. feb 2026
@sara07

@katkaseiner čiže máš platit dane odvody dph , neodvadzame a neplatíme ho náhodou preto aby to štát mohol cez určite svoje možnosti prerozdelovat ?
nebolo by jednoduchšie dat všetko nižšie aby ti viac ostalo a potom si to celé proste zacaluješ a bude vybavené ,drvivú väčšinu si proste tak či tak platíš už
je xy dôvodov prečo sa nedostanu na vš ,alebo nemaju šancu na nu íst, nie je to vždy o učení
čiže politikom na ich avanturky a oslavy je v poriadku prispiet ale prispiet niekomu kto chce robit v školstve a ulahčit školu dietatu nie je v poriadku ???
ak semester je 400€ , si vypočitaj kolko by sa dalo ped.min za také oslavy snp, alebo ozvučenie oslav, machova stena a mohla by som tu pisat ešte hodinu snad
to nemyslíš vážne , nie vždy sa ti dá hned študovat , darmo budeš mat lesnicku vš alebo ekonomicku ked potrebuješ zrovna toto ped. minumum , na tu prácu ?
čiže ak niekto študuje pravo a potom sa nájde v pečení alebo rezbarstve tak je to v pohode, to nie su vyhodené prachy ???
ak vš tak nech si tiež platia semestre
bud ide o princip alebo nie
unavuje ma tu večné posuvanie že štát nemusí nič , keca o tom ako tie fondy a prachy od občanov socialne prerozdeli, a na 100% je vinny človek , nikdy nie vlada alebo ich zakony, novely atd ... teraz nepíšem konkrétne ktorá ani

@sara07 pozri, čo a ako by mohlo byt, nepomoze ti ze sa budes rozčuľovať. To co sme si zvolili teraz musime vydržať... Ano su opatrenia ktore v zahranici existuju a venuju sa podpore (financnej) studentov. Tato vlada ta nechce mat inteligentnu cize bude pchat drobne dochodcom a vsetko ostatne do vlastného vačku. Ver mi, sama by som bola rada keby sa sikovnost podporovala, zial tu si v nespravnom state a nepomoze ti sa tu nad tym zavzdusnovat, rozculovat, pripadne mi za to vynadat. Chod do politiky s podporim ta (mozno). Jednoducho to tu na MK nevyriesime

simca06022011
3. feb 2026
@sara07

@simca06022011 mne len udivil tvoj postoj , si na fore , skus sa predychat

Ja mam predychavat nieco? Skor ty sa ukludni s flustraciu si chod vybit pred urad vlady napriklad

bosorkabb
3. feb 2026

Nie úrad práce školu ( školné) neprepláca. Ponúka len rôzne rýchle kurzy.

anonym_aa22ac
3. feb 2026
@katkaseiner

@sara07 pozri, čo a ako by mohlo byt, nepomoze ti ze sa budes rozčuľovať. To co sme si zvolili teraz musime vydržať... Ano su opatrenia ktore v zahranici existuju a venuju sa podpore (financnej) studentov. Tato vlada ta nechce mat inteligentnu cize bude pchat drobne dochodcom a vsetko ostatne do vlastného vačku. Ver mi, sama by som bola rada keby sa sikovnost podporovala, zial tu si v nespravnom state a nepomoze ti sa tu nad tym zavzdusnovat, rozculovat, pripadne mi za to vynadat. Chod do politiky s podporim ta (mozno). Jednoducho to tu na MK nevyriesime

@katkaseiner teraz musíme vydržať?Ani v ďalších voľbách sa nič nezmení žiadna strana nemá takú silu a zase tam zostane ten psychopat

sara07
3. feb 2026
@simca06022011

Ja mam predychavat nieco? Skor ty sa ukludni s flustraciu si chod vybit pred urad vlady napriklad

@simca06022011 skus argumentovat v čom nemám pravdu , ale vidím že tak daleko si nedošla , len štekat vieš

sara07
3. feb 2026
@katkaseiner

@katkaseiner ja sa nerozčulujem , ja len poukazujem na fakty ...
opatrovatelsky kurz napr urad prace preplaca v plnej vyške čo je od 350 -500 € ako kde aký rozsah + cestovné
čiže ked chce niekto pomôcť dochodcovi dá sa, dietatu hradi si to uplne komplet celé sama .... tomu dietatu asistent dokáže neskutočne pomôct , v podstate aj celej triede aj učitelke,,,,

katkaseiner
3. feb 2026
@anonym_aa22ac

@katkaseiner teraz musíme vydržať?Ani v ďalších voľbách sa nič nezmení žiadna strana nemá takú silu a zase tam zostane ten psychopat

@anonym_aa22ac pozri, ja verim ze uz každému je dost zle z psychopata, tak dufam ze sa zas nezvoli. Trollovia na stastie nemajú volebne pravo. A potom sa uvidi... Necakaj vsak ze tu nieco stat bude preplacat a urcite si na tom nebudes dorabat vzdelanie. Priste do toho musis investovať sama

anonym_aa22ac
3. feb 2026
@sara07

@katkaseiner ja sa nerozčulujem , ja len poukazujem na fakty ...
opatrovatelsky kurz napr urad prace preplaca v plnej vyške čo je od 350 -500 € ako kde aký rozsah + cestovné
čiže ked chce niekto pomôcť dochodcovi dá sa, dietatu hradi si to uplne komplet celé sama .... tomu dietatu asistent dokáže neskutočne pomôct , v podstate aj celej triede aj učitelke,,,,

@sara07 opatrovateľské kurzy preplácajú, lebo nemá kto pracovať v DSS a zdr.zariadeniach😉

sara07
3. feb 2026
@anonym_aa22ac

@sara07 opatrovateľské kurzy preplácajú, lebo nemá kto pracovať v DSS a zdr.zariadeniach😉

@anonym_aa22ac myslíš že asistentov je nejak na rozdavanie, je vela deti ktore ho nemalo a ani nemaju šancu mať ,

Strana
z2