icon

Skúsenosti s Best English jazykovou školou

1. apr 2026

Ahojte prosím vás aké máte skúsenosti s touto jazykovkou? Boli ste niekto aj nespokojný? Oplatí sa to za také peniaze?

kimoki
2. apr 2026

Za mna super, a pozitivna skusenost.

Je to velmi casovo narocne, obcas unavujuce, ale ak chces najlepsie vysledky a vytazit z toho maximum, treba to vydrzat a hlavne poctivo robit aj domace ulohy.

autor
2. apr 2026
@kimoki

Za mna super, a pozitivna skusenost.

Je to velmi casovo narocne, obcas unavujuce, ale ak chces najlepsie vysledky a vytazit z toho maximum, treba to vydrzat a hlavne poctivo robit aj domace ulohy.

@kimoki a prosím vás vy ste navštevovali kurz do akej úrovne? Ako ste sa potom učili po kurze aby ste to nezabudli?

kimoki
2. apr 2026
@anonym_autor

@kimoki a prosím vás vy ste navštevovali kurz do akej úrovne? Ako ste sa potom učili po kurze aby ste to nezabudli?

@anonym_autor ja som navstevovala kurz od urovne B3 po ADV1 (tu uz je aj na zaver prezentacia).
Nasledne treba vela rozpravat (na to mi to pomohlo najviac, ze aj ked robim chyby, nebojim sa ozvat) v praci vyuzivam AJ denne.
Potom vela citat, pisat emaily, poznamky...

autor
2. apr 2026
@kimoki

@anonym_autor ja som navstevovala kurz od urovne B3 po ADV1 (tu uz je aj na zaver prezentacia).
Nasledne treba vela rozpravat (na to mi to pomohlo najviac, ze aj ked robim chyby, nebojim sa ozvat) v praci vyuzivam AJ denne.

@kimoki wau to vás obdivujem, ja som chcela len nejaké dva kurzy lebo je to pre mňa aj finančne náročné, tak preto som chcela vedieť či sa také niečo vôbec oplatí.. zaradili ma do B4 keby som chcela..

kimoki
2. apr 2026
@anonym_autor

@kimoki wau to vás obdivujem, ja som chcela len nejaké dva kurzy lebo je to pre mňa aj finančne náročné, tak preto som chcela vedieť či sa také niečo vôbec oplatí.. zaradili ma do B4 keby som chcela..

@anonym_autor B4 to uz mate velmi peknu uroven. Ano, je to velmi drahe, preto to treba vyuzit na maximum.
Tu ADV1 otvaraju len raz za rok, niekedy 2x podla zaujmu. A aktualne prebieha.
Cize k ADV kurzom (su len dva) sa viete vratit aj neskor. A mozno uz ani nebude treba.
Drzim palce!

vkatush
2. apr 2026

Ja som tak... Áno aj nie.
Mám skúsenosť sama vo vyššej skupine (tuším B3 alebo B4) a zároveň skúsenosť blízkej od prvých úrovni.

Je to super v tom, že tam naozaj veľa rozprávaš, gramatiku prejdú postupne pekne, je to intenzívne, takže naozaj sa tomu veľa venuješ, nemáš čas z toho vyjsť.

Nevýhoda ak sú úplný začiatočník, prvý kurz už aj tak začínaš akoby si nejaký základ mala mať (sú tam ľudia, čo naozaj nevedia ani slovo s takými, čo nejaký základ majú. Pre tých prvých je to potom dosť blbé a demotivujúce).
Ak ideš do vyššej skupiny a ste 1on1 a akurát vás "nestráži" lektor, veľmi ľahko môžete robiť chyby, ktoré vám nikto neopraví a naučíte sa to zle.
Nehovoriac o tom, ako je to naozaj náročné časovo.
Chýba mi aj to, že nie sú žiadne náhrady alebo aspoň videá z hodiny (aspoň na teóriu), aby ak nemáš čas, aby si si to mohla pozrieť.

Za mňa... Okey experience, ale za tie prachy by som možno hľadala už skôr 1on1 alebo by mali vychytať muchy po takom čase.
Oktavu si mnohí pochvaľujú. Sesterka nedávno začala, zatiaľ tiež si pochvaľuje.

kimoki
3. apr 2026
@vkatush

Mám skúsenosť sama vo vyššej skupine (tuším B3 alebo B4) a zároveň skúsenosť blízkej od prvých úrovni.

Je to super v tom, že tam naozaj veľa rozprávaš, gramatiku prejdú postupne pekne, je to intenzívne, takže naozaj sa tomu veľa venuješ, nemáš čas z toho vyjsť.

Nevýhoda ak sú úplný začiatočník, prvý kurz už aj tak začínaš akoby si nejaký základ mala mať (sú tam ľudia, čo naozaj nevedia ani slovo s takými, čo nejaký základ majú. Pre tých prvých je to potom dosť blbé a demotivujúce).
Ak ideš do vyššej skupiny a ste 1on1 a akurát vás "nestráži" lektor, veľmi ľahko môžete robiť chyby, ktoré vám nikto neopraví a naučíte sa to zle.
Chýba mi aj to, že nie sú žiadne náhrady alebo aspoň videá z hodiny (aspoň na teóriu), aby ak nemáš čas, aby si si to mohla pozrieť.

Za mňa... Okey experience, ale za tie prachy by som možno hľadala už skôr 1on1 alebo by mali vychytať muchy po takom čase.

@vkatush oktavu? Vies prosim poslat viac informacii? Dakujem!

kimoki
3. apr 2026
@vkatush

@vkatush uz som nasla 😊

autor
12. apr 2026
@vkatush

@vkatush ďakujem pekne za odpoveď.. no veď stretla som sa s názormi, že človek tam cvičí vetne vzory, áno to sa naučí pekne, ale keď príde potom nejaká reálna konverzácia okrem toho čo si dnes alebo tento týždeň robila/ budeš robiť, tak tam začne problém, že vlastne zistia že akokeby nevedeli nič.. tak neviem láka ma to kvôli tým super recenziam a na druhej strane tieto skúsenosti od druhych odrádzajú..

vkatush
12. apr 2026
@anonym_autor

@vkatush ďakujem pekne za odpoveď.. no veď stretla som sa s názormi, že človek tam cvičí vetne vzory, áno to sa naučí pekne, ale keď príde potom nejaká reálna konverzácia okrem toho čo si dnes alebo tento týždeň robila/ budeš robiť, tak tam začne problém, že vlastne zistia že akokeby nevedeli nič.. tak neviem láka ma to kvôli tým super recenziam a na druhej strane tieto skúsenosti od druhych odrádzajú..

@anonym_autor no ono to funguje tak, že počas jednej session (tie 3 hodiny) si prejdete nejaké slovíčka, nejakých 20-25 slov. Zároveň si budete prechádzať 1-2 vetné vzorce, ktoré budete trénovať s týmito slovami (či už je to vetny vzorec úplne základný jednoduchý prítomný čas alebo neskôr nejakú zložitejší, napr podmienovace vety, proste doooookola tvoríte vety v tomto vetnom vzorci. Ten vzorec je to, ako sa gramaticky skladá a používa veta). A potom ešte zvykne byť ešte taký bonus, nejaké slovíčko alebo frázy, ktoré sa využívajú a na to budete robiť vety. To sa zvykne poslednú polhodinu.

Ono princíp to má skvelý. Ale osobne by som ho využívala len pri 4-6 študentoch max, kde vieš ustriehnuť správne tvorenie a gramatické chyby, aby si to zle nezafixovali.
Lenže ak máš skupinu napr 14-16 ľudí, nie je šanca

Ja som počúvala, keď mala mama (úplná začiatočníčka) tie hodiny a toľkokrát som musela zasiahnuť, opraviť a vysvetliť, lebo niečo robili zle a lektor nebol akurát prítomný pri ich konverzácii (dávajú vás do skupín po 2-3, kde si skúšate tie vety a on skáče medzi miestnosťami a počúva).

A vravím, časovo je to enormne náročné a ak napr si chorá, odcestovaná a nemôžeš jeden týždeň byť, tak to ti vypadne 9 hodín, ktoré nedostaneš.

(Napr ja teraz chodím na iný kurz a tam lektor nahráva hodinu a na konci nám ju pošle. Takže ak sa nemôžem zúčastniť, o nič som neprišla, plus aj dodatočne sa s ním viem dohodnúť na vysvetlení alebo aby mi poslal nejaký materiál k tomu).

Pero vravím, že skôr by som šla do niečoho individuálnejšieho. A z okolia najlepšie ohlasy mám na Oktavu z tých veľkých.
Potom samozrejme ešte 1on1 s nejakou učiteľkou/lektorkou.

autor
17. apr 2026
@kimoki

@kimoki prosím vás a vy máte nejaké poznámky z INT3 ALEBO INT4? Nebolo by možné mi ich nejako posunut prosím vás? Že by sme sa nejako dohodli