Skúsenosti so 4-dňovým masérskym kurzom. Ako prebiehal?
Má niekto skúsenosti? Koľko hodín denne trval? Ako prebiehala záverečná skúška? Ďakujem za každú správu
Skusenosti nemam, ale teda nesla by som k maserovi, co ma len 4dnovy kurz.
@anonym_681e7b ako vies, ake vzdelanie ma maser, ktoremu ides na masaz?
@anonym_3f0ac1 kazdy ma nejake osvedcenie, nie? A opytam sa, ked neviem, pozeram recenzie. Teraz nemoze ziskat povolenie na taku oracu bez vzdelania. Kurz urcite nestaci.
@anonym_3f0ac1 mozes sa ho to opytat a zo zakona uz musi mat zdravotnu strednu skolu.
@anonym_3f0ac1 kazdy ma nejake osvedcenie, nie? A opytam sa, ked neviem, pozeram recenzie. Teraz nemoze ziskat povolenie na taku oracu bez vzdelania. Kurz urcite nestaci.
@anonym_681e7b by si sa čudovala.
Kamoš tak začal pracovať ako masér. Mal kurz 3, moooožno takmer 4 týždne. Proste bolo to menej ako mesiac.
Keď mi vravel, že tehotnú išiel masírovať hneď medzi prvými 😬
Ďalšieho poznám, šiel do zahraničia robiť kurz (Dánsko alebo Švédsko, jedna z tých severných). Kurz nedokončil. Ale do praxe si to aj tak píše, že tam študoval 😂
Zato sestra je vyštudovaná 3 roky, za tým kopu dodatočných kurzov, ktoré trvajú dlhšie (a drahšie 😂), pravidelne aktualizačné vzdelávania, zamerania, každý víkend niekde inde (akurát odlietala do Prahy na ďalší kurz), pracuje pod lekárkami s minimálne 20 ročnou praxou... A napr by si tehotnú nedovolila, lebo na to nemá zameranie.
Takže ja by som k žiadnemu nešla bez toho, aby som nevedela o jeho vzdelaní.
@anonym_autor kvoli comu nad niecim takymto rozmyslas? Za prve, v dnesnej dobe ti uz na masaze nestaci chvalabohu ziaden kurz, potrebujes zdravotnu sš, aby si mohla masaze vykonavat a zivit ci privyrabat si tym. Ano, viem, existuju stale aj taki, ktori to robia len na zaklade kurzov - osobne by som nesla k takemu maserovi, je obrovsky rozdiel, ak niekto pozna anatomiu a fyziologiu a pouziva liecebne masaze - ale pamataj, ze kurzovi maseri to svoje podnikanie nemaju uplne koser a skor ci neskor na nich dojde.
Za druhe, ani neviem o ziadnom certifikovanom kurze masazi, ktory by trval len 4 dni, takze su dve moznosti: 1.bud je to len nejaky doplnkovy kurz, ku ktoremu uz potrebujes mat predosle znalosti, 2.je to len taky "akoze" kurz, ktory ta nauci nejaku jednu zostavu, co mozes doma robit manzelovi.
Ak ti ide len o "domace pouzitie", radsej si pozri nejake video na youtube, usetris peniaze za kurz. Predpokladam, ze za 4 dni zopar stoviek vypytaju, daj mi polovicu, prídem ta naucit 😆

Skusenosti nemam, ale teda nesla by som k maserovi, co ma len 4dnovy kurz.