icon

Tipy pre začiatočníkov na manikérsky kurz

19janett19
20. máj 2026

Ahojte. Chystám sa prihlásiť na manikérsky kurz ako úplná začiatočníčka (nikdy som nikomu nerobila nechty okrem môjho gél laku). Chcem sa opýtať, ak ste niektorá boli na takom kurze, či ste si aj domov nakúpili veci ešte pred jeho ukončením? Viem že na zdokonaľovanie sa by som mala trénovať aj doma, len radšej by som si po kurze našla prácu v salóne, aby som mala pre prípadné otázky pri sebe profesionálku, ktorá mi bude vedieť pomôcť a poradiť. Pripadne ak máte niektorá veci na manikúru na predaj za dobrú cenu tak sa nebudem brániť dohode. Ďakujem za názor a odpovede

frflos_nespokojny
20. máj 2026

Ak je to profi kurz, tak ho absolvuj. Poradia ti aky materiál a náradie su vhodne. Je zbytocne ti kupovať lacnejší tovar, ktory vlastne ani nepouzijes. Pokial sa tomu chces naozaj venovať, tak sa ti oplatí investovať do kvalitného tovaru. Na nete nájdeš štartovacie balíčky kde mas kopec nezmyslov a aj tak to potom vyhodíš. Kupoval som brusku na nechty tusim za cca 50€. Isla tusim 3-4 roky a uz je motor na pokraji svojej zivotnosti. Ano investícia sa vrátila, ale ak vyskúšaš na kurze lepsiu brusku, tak tam zistíš, ze to bolo iba trápenie. Ano cena je ina a pre porovnanie: niekedy sa chodievalo trabantom do chorvatska. Skus to dnes 😁 , potom pochopíš .

19janett19
autor
Dnes o 09:33
@frflos_nespokojny

Ak je to profi kurz, tak ho absolvuj. Poradia ti aky materiál a náradie su vhodne. Je zbytocne ti kupovať lacnejší tovar, ktory vlastne ani nepouzijes. Pokial sa tomu chces naozaj venovať, tak sa ti oplatí investovať do kvalitného tovaru. Na nete nájdeš štartovacie balíčky kde mas kopec nezmyslov a aj tak to potom vyhodíš. Kupoval som brusku na nechty tusim za cca 50€. Isla tusim 3-4 roky a uz je motor na pokraji svojej zivotnosti. Ano investícia sa vrátila, ale ak vyskúšaš na kurze lepsiu brusku, tak tam zistíš, ze to bolo iba trápenie. Ano cena je ina a pre porovnanie: niekedy sa chodievalo trabantom do chorvatska. Skus to dnes 😁 , potom pochopíš .

@frflos_nespokojny presne preto sa radšej pýtam aj tu aby som zbytočne nevyhodila peniaze za blbosti ktoré mi akurát tak skomplikujú život a zrušia nervy. Ďakujem za radu ❤️