icon

Ako si udržiavať dobré vzťahy na pracovisku?

Včera o 13:37

V maji nastupujem do novej prace. Zo starej som odisla pre otrasne vztahy na pracovisku a tym nemyslim voci mne. Ja som mala a mam vztahy s kolegami dobre. Ale medzi niektorymi kolegami bola nevrazivost, pretoze chybal nejaky ten tmeliaci clanok z vyssich miest od nadriadenych. Nadriadeni sa tvarili ze nic, nie je ich vec riesit personalne veci. No, ja to vnimam inak, ked mate vacsinu dna stravit v prostredi, kde je napatie a dostanete sa do timu, kde sa dvaja ludia idealne nechcu ani stretnut osobne, tak je to naprd.

Zaujimalo by ma, ako si vy udrzujete dobre vztahy na pracovisku? Mna mali kolegovia radi, pretoze som organizovala stretavky mimo prace a v praci som vzdy nieco upiekla, ak mal prave niekto narodeniny (mali sme zoznam, kazdy dal suhlas so zverejnenim datumu). Tiez som nikdy neodmietla niekomu pomoct, ak to bolo v mojich silach. Kolegovia vedeli, ze za mnou mozu dojst a nebudem prekrucat oci, ze co zase.

Ako to mate vy? Co robite pre to, aby ste sa v praci citili dobre a aby sa udrzala dobra atmosfera a vztahy na pracovisku? Mozno som toho mohla urobit viac, tak uvitam nejake tipy 🙂

venom19
Včera o 13:59

Ja sa snazim byt mila a napomocna, aj ked nie vzdy ma clovek dobry den, nevybijam si zle situacie napr doma na kolegoch. Zaroven ale si aj drzim odstup, nezverujem sa napr so sukromim velmi

anonym_b3c262
Včera o 14:21

Vždy som sa snazila byt milý profesionál a nemám problém

viestta
Včera o 14:50

Po case som si uvedomila, ze nie kazdemu sa musim zavdacit, ze staci ak budeme korektne vychadzat a kazdy si spravi svoju robotu. Ked treba pomoct tak sa pomoze, ale aj pomoc ma svoje hranice.

anonym_384dc1
Včera o 14:53

Ja ked viem tak pomozem, nerobim vsak uz pracu za inych, ktori za to dostavaju plat. Nehovorim kolegom ziadne sukromne veci ani to, kam a s kym idem napriklad na dovolenku. Poucila som sa. Momentalne pracujem v dost toxickom kolektive (jedna osoba ma pod sebou dalsich XY ktori na nu robia, ona ich stve proti sebe a kedze ma silnu poziciu, tak s nou nikto nepohne) takze nechcem im davat ziadnu zamienku na vysmech alebo sikanu.

anonym_eb1dab
Včera o 15:21

Ja mám asi veľké šťastie, ale nikdy som nezažila vyslovene nepríjemné a zlé vzťahy na pracovisku... že si každý s každým nesadne a nebude aj kamoš je samozrejmosť, ale nikdy som to nenažila v takej miere, že by to ovplyvňovalo prácu či vytváralo pre všetkých negatívnu atmosféru... udržiavame vzťahy aj mimo práce, vybehneme na pivo, bežne niekto donesie niečo napečené aj mimo narodenín, v rámci možností sú všetci ochotní pomôcť kolegom, ale mne príde že to sú veci, ktoré vyplývajú prirodzene z toho, že sme si sadli a nedá sa to robiť na silu ...čo robím pre dobré vzťahy vedome je, že sa snažím byť v každej situácii profesionálna, ale stále ľudská... každopádne navnímala by som najskôr atmosféru a zvyky v novej práci, niekedy je na škodu byť iniciatívnym "blbcom" a prílišná snaha môže byť vnímaná skôr negatívne...

magduska2
Včera o 15:28

Ja som bola zo začiatku taka..stale milá,usmiata,ochotná pomoct,urobit niečo na vyše..a potom zrazu zistit ,že každá dalsia sila ktorá prišla po tebe nerobí ani z polovice čo ty,a je to v pohode a ty si este na smiech.
Nemá si ta ani vlastne kto zastať ,lebo presne tak ,vedúce pozicie toto riešit nechcu-nim je v celku jedno že sú na pracovisku šikany,hlavne že byznys šlape"
Takže samozrejme dobré vzťahy nemáme..a presne ako ty,nemam to rada a hladam si inu prácu.
Takže podla mna je to velmi individuální, a nezáleží len od teba ako sa spravas ale aj ako funguje okolie..v spoločnosti stačí 1 jedinec ktorý dokáže robiť zle a kolotoč sa rozbehne 🤷‍♀️

anonym_801b10
Včera o 15:37

@anonym_autor V pracovnej oblasti je dobré byť korektným a ústretovým kolegom/kolegyňou.O svojom súkromí veľmi nehovoriť, nedávať vietor do plachiet tým, ktorí majú málo svojich starostí,a preto sa s obľubou starajú o iných.V prípade, že sa ti niekto s niečím zdôveri, vždy si to nechaj pre seba.Idealnou témou na konverzáciu je počasie,o neprítomných kolegoch a politike je najlepšie sa nebavit.Nakoniec ešte niečo podstatné:Je osoznejsie počúvať, než hovoriť, lebo keď počúvaš, veľa sa dozvies, ale keď hovoríš ty, veľa sa o tebe dozvedajú iní

anonym_fa35bf
Včera o 15:38

@anonym_autor v novej práci im var aj obedy, okrem vypekania koláčov k narodeninám.

autor
Včera o 15:57
@anonym_fa35bf

@anonym_autor v novej práci im var aj obedy, okrem vypekania koláčov k narodeninám.

@anonym_fa35bf ja som to robila rada a nezistne, zacalo to, ze som na svoje narodeniny upiekla a niekto sa spytal ci urobim aj na jeho o tyzden a ja ze dobre 😆 Z kolaca som si vzdy dala tiez a pre samu sa mi piect neoplati a bolo to parkrat do roka, nie kazdy tyzden, takze ma to nejak nezatazovalo 😉

jogy1984
Včera o 16:21

Ja mám pocit že čím viac som sa snažil byť milí a pomáhať tým horšie

anonym_f5fb09
Včera o 22:01
@anonym_fa35bf

@anonym_fa35bf ty budes ten "prijemny oblubeny" co "tmeli" kolektiv 😉

anonym_fa35bf
Dnes o 03:31
@anonym_f5fb09

@anonym_fa35bf ty budes ten "prijemny oblubeny" co "tmeli" kolektiv 😉

@anonym_f5fb09 nuž,bola by si prekvapená...