Ako zvládať toxickú nadriadenú na pracovisku?
Ahojte, boli sme super kolektív, všetko fungovalo, ona bola medzi nami. Nikto ju nemal rád, vždy bola neznesiteľná povaha a poukazovala na chyby všetkých naokolo, všetkých ohovárala a všetci okolo nej boli vždy neschopní. Ale nejako sa to neriešilo, proste sme sa s ňou bavili minimálne. Ale ako to býva, vedenie po odchode šéfky pol roka dozadu rozhodlo, že tam dosadia práve túto ženu.
Myslela som si že keď budem robiť ako povie, tak bude pokoj. Ale nebol.
Nerobí celé dni nič len hľadá chyby na mojej práci a rovnako aj na práci kolegýň. Pritom ona sama robí chyby, nikto to nerieši. Rieši také blbosti na ktorých nič nestojí, drbe len preto aby drbala. Keď som zvolila taktiku že budem robiť čo povie aby bol pokoj, začala nás kolegyne huckať proti sebe. Niečo sa ma "nevinne spýtala" štýlom či by som ju to mohla naučiť, ja som jej to vysvetlila a následne zdrbala inú kolegyňu že robí horšia ako ja, pomalšie ako ja, a opačne, od kolegýň niečo zistí a potom drbe mňa. Hodinové a niekedy aj dlhšie drbačky, niekoľkokrát za týždeň.
Po pol roku sa cítim vyhorená, mám úzkosti, už som mala aj panický atak cestou do práce. Každú nedeľu mi je zle, na vracanie, bolí ma brucho.
S kolegyňami sme sa vzopreli a nahlásili jej správanie vedeniu, to to ale odmieta riešiť. Nevieme prečo. Ale postavilo sa k tomu že si to máme vyriešiť medzi sebou, máme si nájsť k sebe cestu ale to sa proste nedá. Spravilo len menšie úpravy - pravidlá v komunikácii, zaviedlo jej maximálne časy porád a teda nás "verejne" drbe trošku menej, ale aj tak je to neznesiteľné.
Práca ma baví, plat mám dobrý, pracovnú dobu super, len táto jedna žena.
Som viac-menej rozhodnutá dať výpoveď. Viem že aj iné kolegyne takto rozmýšľajú, ale boja sa, buď majú deti alebo hypotéky. Aj ja mám hypotéku ale už nevládzem. Takže tento alebo budúci mesiac určite končím. To znamená, že ešte 2-3 mesiace budem musieť pod ňou vydržať. Viem že mi poviete že mi to už môže byť jedno, ale nie je to také jednoduché sa odosobniť a usmievať, keď ide do vás alebo do kolegýň.
Aj tak, máte nejaké tipy, techniky, na čo myslieť keď zas spustí, nejako vydržať... Ďakujem!
nie je na to žiadna technika. a keď to nechce vedenie riešiť, veľa s tým nenarobíte 😔
ak by som už bola rozhodnutá že idem, by som sa jej postavila. resp. ja by som sa jej postavila tak či tak… 😏
@anonym_autor podat staznost vyssie a kolektivne. Ked nepomoze, tak odist. Idealne nechat sa vyhodit. Kolegyne su sproste, ze sa boja kvoli hypoteke. Ved na urade prace je podpora, tak coho sa boja.. a ked uz len pri hypoteke su bojazlive, tak ver, ze keby si sa stazovala vyssie, tak ta nepodrzia
@domkakvet vieš čo, kamoška má takú šéfku - korporát, teda tých šefov nad šéfkou je dosť - ale nikomu to žily netrhá. strašnú fluktuáciu tam majú - a nič…
@biba_18 tak potom by som este pockala, ci sa to zacne nejako riesit, ked ze ich tam je viac, ktorym tato nadriadena vadi, pripadne popri tom hladat inu pracu.
@domkakvet vieš čo, kamoška má takú šéfku - korporát, teda tých šefov nad šéfkou je dosť - ale nikomu to žily netrhá. strašnú fluktuáciu tam majú - a nič…
@biba_18 ja som robila v korporate. Nadriadeny si na mna zasadol. Podala som oficialnu staznost, tri mesiace ho grilovali, kazdy tyzden bol na koberceku u CEO, nakoniec ho vyhodili.
Dalsia sefka si na mna tiez zasadla, hodila som sa na 9mesiacov na PN, po navrate som z firmy vytrieskala 7 vyplat odstupneho.
Tak sa to robi do psej matere. Netreba sa bat.
@anonym_autor vydržala som rok, tiež som riešila u nadriadeného, bezúspešne.
Mala som malé deti aj hypo a fakt hroznú finančnú situáciu. Po roku mi nepredĺžili zmluvu.
Dotyčná tak je stále hoc prešlo niekoľko rokov,je už na starobnom dôchodku. Vedenie si ju drzí, ani netuším prečo sa neriešia jej chyby.
Keď som tam bola naposledy bývalé kolegyne makali ako fretky a milostivá si čítala počas pracovnej doby knihu s náboženskou tématikou.
@biba_18 ja som robila v korporate. Nadriadeny si na mna zasadol. Podala som oficialnu staznost, tri mesiace ho grilovali, kazdy tyzden bol na koberceku u CEO, nakoniec ho vyhodili.
Dalsia sefka si na mna tiez zasadla, hodila som sa na 9mesiacov na PN, po navrate som z firmy vytrieskala 7 vyplat odstupneho.
@anonym_08659f možno nie je firma ako firma 😏
@anonym_08659f možno nie je firma ako firma 😏
@biba_18 skor nie je zamestnanec ako zamestnanec. Ja si viem urobit poriadky a branit sa. To nevie kazdy
@anonym_autor ako sa poznam ak by boli jej drbacky jediny problem, a z tych drbaciek ziadny iny postih, tak by som to brala jednym uchom dnu druhym von. Su typy ktore sa musia vykecavat a povysovt a radi sa pocuvaju a potrebuju k tomu obecenstvo. Tak by som ju nechala rochnit sa v tych jej kecoch.
Čo má učit podriadená nadriadenú? Keď ju vybrali za šéfku, tak hádam je dostatočne fundovaná. Ona by mala byť tá, čo ovláda.
@biba_18 skor nie je zamestnanec ako zamestnanec. Ja si viem urobit poriadky a branit sa. To nevie kazdy
@anonym_08659f brániť sa tým, že sa na 9 mesiacov hodím PN ?
nie je na to žiadna technika. a keď to nechce vedenie riešiť, veľa s tým nenarobíte 😔
ak by som už bola rozhodnutá že idem, by som sa jej postavila. resp. ja by som sa jej postavila tak či tak… 😏
@biba_18 my sme sa postavili a aj tak nič.
@anonym_08659f a to sa ti ako podarilo dať výpoveď a vytrieskať odstupné? A čo PN vyriešila?
@anonym_08659f a to sa ti ako podarilo dať výpoveď a vytrieskať odstupné? A čo PN vyriešila?
@anonym_autor long story. A toto moje know-how nechcem zdielat 😁. Ja som vypoved nedala, donutila som ich dat mi vypoved. PN v tom zohravala zasadnu ulohu, takze vyriesila velmi vela a okrem toho, som si poriadne oddychla a pripravovala sa na rozbehnutie vlastneho biznisu
Čo má učit podriadená nadriadenú? Keď ju vybrali za šéfku, tak hádam je dostatočne fundovaná. Ona by mala byť tá, čo ovláda.
@anonym_874262 Dobrý vtip. Naša vedúca bola dosadená, kompetencie na vedenie ľudí nemá.
@anonym_08659f brániť sa tým, že sa na 9 mesiacov hodím PN ?
@anonym_543039 tomu ver! A bolo to velmi vyhodne!
@anonym_543039 tomu ver! A bolo to velmi vyhodne!
@anonym_08659f lenže to nie je bránenie sa toxickej nadriadenej , ale zbabely útek zavesenim sa na krk statu
@anonym_autor long story. A toto moje know-how nechcem zdielat 😁. Ja som vypoved nedala, donutila som ich dat mi vypoved. PN v tom zohravala zasadnu ulohu, takze vyriesila velmi vela a okrem toho, som si poriadne oddychla a pripravovala sa na rozbehnutie vlastneho biznisu
@anonym_08659f nevidím potom žiadny význam v týchto príspevkoch. Lebo bežný smrteľník dá výpoveď, firma so ho tam ešte 2 mesiace podrží a odíde s dlhým nosom.
To je presne ako keby som povedala že veď odleť, ja som odletela. Nepoviem ti ako lietať, to viem len ja, ale proste lietam a som spokojná
@anonym_08659f lenže to nie je bránenie sa toxickej nadriadenej , ale zbabely útek zavesenim sa na krk statu
@anonym_543039 tak nad pn som tiež rozmýšľala lebo naozaj už mám zdravotné problémy z toho, začali mi presne pred pol rokom takže je je to náhoda a tiež som rozmýšľala ísť za doktorom nech ma vypíše aspoň na 2 mesiace. Akurát že viem že to nič nevyrieši, vrátim sa, bude to to isté a aj tak si chystám výpoveď už len za to ako sa vedenie k tomu postavilo.
Čiže skôr to vidím tak že dám výpoveď a potom pôjdem na pn nech ju už nemusím posledné 2 mesiace počúvať.
@anonym_874262 by si sa čudovala akí tupí dokážu byť manažeri a vedia to dokonale skryť pred vedením, a to ponižovaním svojich podriadených. mala som takú šefku. nechápem, čo robila na svojej pozícií. a charakterovo bola presne ako popisuje autor.
Ziadne sťažnosti na dosadenú osobu nepomôžu. Co pomoze: hromadná vypoved; hromadná sťažnosť , alebo hromadne dohovorenie na parkovisku mimo kamier. Inak si mozte laby lízať, nezmôžete hole nic. Osobná skusenost, a nie jedna.
Vieš čo technika na to neexistuje.
Tiež máme takú šéfku.
Teda ja nie som priamo pod ňou chvalabohu.
Nepomohlo nič. Ľudia sa sťažovali aj na etickú linku ktorú máme. Výsledky sa zhoršili . A vedenie? Tomu to nevadí. Ľudia odchádzajú, mení sa to rýchlosťou blesku ale táto toxická osoba ostáva.
V dávnejšej minulosti som mala šéfku, ktorá s jednou kolegyňou bola veľká kamoška/donasala jej/,dvoch sa bála/mali vplyvných manželov/ a tri sme jej slúžili ako fackovaci panák.Jedna v záujme vlastného zdravia odišla na dlhšiu PN, druhá sa dostala až k psychiatrovi/v jej prípade šéfka obzvlášť dôsledne uplatňovala zásadu, že do slabých a zraniteľných sa najlepšie kope/.A bola som tu ja, voči ktorej porušovala zákonník i dobré mravy, ale popri terore a vyhrážkach sa navonok tvárila ako najsefka, čo jej verilo aj vedenie/s výnimkou námestníčky, tá ju prekukla/.Aby som to skrátila.Moja šéfka v dôsledku nepriaznivých zmien v organizácii skončila tiež na psychiatrii.Nie ambulantne,ustavne.Obcas sa veci vyriešia aj nečakane.
V dávnejšej minulosti som mala šéfku, ktorá s jednou kolegyňou bola veľká kamoška/donasala jej/,dvoch sa bála/mali vplyvných manželov/ a tri sme jej slúžili ako fackovaci panák.Jedna v záujme vlastného zdravia odišla na dlhšiu PN, druhá sa dostala až k psychiatrovi/v jej prípade šéfka obzvlášť dôsledne uplatňovala zásadu, že do slabých a zraniteľných sa najlepšie kope/.A bola som tu ja, voči ktorej porušovala zákonník i dobré mravy, ale popri terore a vyhrážkach sa navonok tvárila ako najsefka, čo jej verilo aj vedenie/s výnimkou námestníčky, tá ju prekukla/.Aby som to skrátila.Moja šéfka v dôsledku nepriaznivých zmien v organizácii skončila tiež na psychiatrii.Nie ambulantne,ustavne.Obcas sa veci vyriešia aj nečakane.
@anonym_7cec0b Strašné toto aj čítať a nieto prežívať.
@anonym_543039 myslis? Ked mi firma musela po PN vyplatit odstupne 7 vyplat? To nie je zbabely utek. Je to velmi dobre premyslena strategia
@anonym_543039 myslis? Ked mi firma musela po PN vyplatit odstupne 7 vyplat? To nie je zbabely utek. Je to velmi dobre premyslena strategia
@anonym_08659f Na zaklade coho ti vyplatili 7 vyplat?
@anonym_08659f Na zaklade coho ti vyplatili 7 vyplat?
@anonym_6a2a95 nebudem zdielat. Nech si kazdy sam zisti a nastuduje legalne moznosti a podla toho sa zariadi.

@anonym_autor ak je este niekto nad tym vedenim, tak podat staznost aj tam.