Ako zvládnuť závisť kolegyne na pracovisku?
Ahojte. Pred nedávnom som si kúpila auto vyššej triedy ( bmw). Keď to zistila ostala veľmi šokovaná ba až nešťastná. Celkovo porovnáva sa s každým v korporate a všetci sa podla nej maju lepsie než ona. Neustále sa sťažuje na svoj život a plat. Na základe jej povahy sa mi s nou veľmi zle pracuje. Teraz máme prideleny spoločný projekt takže spolu budeme tráviť veľa času. Ja uz mam z toho stres. Nerada sa stretávam s ľuďmi ked viem ze mi neprajú dobre. Da sa proti tomuto nejako obrnit? Ďakujem vam za radu.
Asi s ňou riešiť čo najmenej takýchto vecí, nevzťahovať si to na seba, to že sa sťažuje, neznamená automaticky, že nepraje... a pokúsiť sa jej sťažovanie čo najrýchlejšie zahrať do outu a hneď stopnúť, prípadne povedať priamo, že každý máme niečo svoje a jej neustále sťažovanie sa je vyčerpávajúce... jednoducho v komunikácii s ňou sa sústrediť naozaj na prácu...
@anonym_autor povec si, že je to len zakomplexovaná osoba čo sa s každým porovnáva a je z toho nešťastná. Nemôžeš to brať ako tragédiu nie každý kolega ti sadne. Ja keď som chodila na strednú mala som dve profesorky ktoré sa nenávideli do špiku kosti a boli nútené spolu sedieť v kabinete a prežili to. Aspoň, že doma s ňou nemusíš byť...
ries s nou len pracu a nie sukromie ... pousmej sa ak nieco nadhodi ale nekomunikuj ... bude totazke ,ale najlepsie riesenie ...
A to ako zistila ake a ze mas nove auto? Ci si rano prisla , ze ahojte, kuknite ake mam nove BMW tej a tej troedy? ....Aj z tvojho komrntu citit chvalenkarstvo ....vyber inak super, tiez zvazujem
Minimálne nos na ruke červenú šnúrku.To že je závistliva neovplyvnís .
A to ako zistila ake a ze mas nove auto? Ci si rano prisla , ze ahojte, kuknite ake mam nove BMW tej a tej troedy? ....Aj z tvojho komrntu citit chvalenkarstvo ....vyber inak super, tiez zvazujem
@petkavka kolega to vytiahol na spoločnom obede na ktorom bola aj ona . Povedal mi ze ma videl parkovať a začal sa pýtať aký mam typ bmw. Nie nie som typ človeka čo by sa chválil. So svojimi kamaradkami sa rada podelím o nieco z čoho som šťastná a co sa mi podarilo ale s cudzími sa o takýchto veciach nebavim. Iba ked sa ma opýtaju
@anonym_autor podaruj jej to bmw a budete kamošky 😆😄😆
@anonym_autor Povedala, iba svoj nazor. Pri mne by si mohla mat aj Bugatti a ani brvou nepohnem. Pre mna je to iba kus zeleza.
Ty jej pekne povedz, ze ma krasne oci a mozete pokracovat v praci.😂
Jasne, že sa dá obrniť. Čo najmenej riešiť samu seba. Čím menej vie, tým menej ma pripomienok. Ak sa už dačo dozvie, treba jej vysvetliť, že materiálno nie je dôležité….dolezite je pevne zdravie a na tom treba bazírovať. Inak, ja nikdy nepochopím, ako môže dospelý clovek poukazovať na cudzie materiálno 🫣 je to veľmi trápne.
@anonym_autor to ze je negativna nie je zavist
povedz jeh, ze to bmw ma najazdenych 200k a kupila si ho za 15k. To nie je predsa ziadna slava.. a mas vyriesene. Ja to tak robim 🙂 Tiez mam bmw a akurat kupujem nove. Tymto argumentujem nech v praci nemutim vodu.
@anonym_autor ved jej nedavaj material na porovnavanie, a je to. Moje kolegyne naozaj nevedia, ake auto soferujem. 🙂
stačí o sebe nerozpravat. Len predpokladam ze obe dostavate za pracu vyplatu...nech svoju minie tak aby bola stastna..vacsinou sa to ludia tak snazia urobit..
@petkavka kolega to vytiahol na spoločnom obede na ktorom bola aj ona . Povedal mi ze ma videl parkovať a začal sa pýtať aký mam typ bmw. Nie nie som typ človeka čo by sa chválil. So svojimi kamaradkami sa rada podelím o nieco z čoho som šťastná a co sa mi podarilo ale s cudzími sa o takýchto veciach nebavim. Iba ked sa ma opýtaju
@anonym_autor ale ved si nemusela dopodrobna opisovat auto. A to, ze sa stazuje, neznamena, ze akurat tebe zavidi... Ona ma taku povahu, s nou nic nespravis.
Ja som mala kolegynu, co tak bola zavistliva, ze aj nos medzi ocami kazdemu zavidela. Pritom nemala maly plat,len setrila na luxusny byt. Bola z dediny a tie dedinske maniere ala nase babky a ich susedy, ze davat okato najavo co mam, tak to sa na nej prejavilo naplno. Aj ked to bola mlada baba. Ona zavidela niekomu aj tricko z vypredaja zo Sinsay, nehovoriac o drahych dovolenkach. Tiez mam kolegynu, co chodi na drahe luxusne dovolenky /zo svojho platu stredneho managementu si ich dovoli lavou zadnou/ a ta jej bola trnom v oku najviac, ohovaracky, zavist. Skodila jej, kade mohla.
Preto nikomu v robote ziadne sukromne veci nehovorim, ani kam idem an dovolenku, kde byvam ani co si kupujem. Som poucena rokmi pracovneho procesu a roznymi kolektivmi.
povedz jeh, ze to bmw ma najazdenych 200k a kupila si ho za 15k. To nie je predsa ziadna slava.. a mas vyriesene. Ja to tak robim 🙂 Tiez mam bmw a akurat kupujem nove. Tymto argumentujem nech v praci nemutim vodu.
@anonym_3837e9 Kolegovia v praci su slepi...nerozoznaju nove od jazdeneho. 😀
@anonym_autor to odkial si mala peniaze na bmw vyssej triedy ked robis v korporate? Dufam ze len ojazdene si kupovala.
@anonym_autor to odkial si mala peniaze na bmw vyssej triedy ked robis v korporate? Dufam ze len ojazdene si kupovala.
@anonym_fb0a51 ty budeš asi ako ta jej kolegyňa, keď dúfaš, že nemá na nové… navyše v korporátoch nie sú vysoké a dobre ohodnotené pozície? Čuduješ sa akoby napísala, že ho kúpila z platu pomocnej sily v školskej kuchyni
@anonym_fb0a51 ty budeš asi ako ta jej kolegyňa, keď dúfaš, že nemá na nové… navyše v korporátoch nie sú vysoké a dobre ohodnotené pozície? Čuduješ sa akoby napísala, že ho kúpila z platu pomocnej sily v školskej kuchyni
@anonym_876f3d no mna by fakt zaujimalo odkial na to mala. Lebo mam pocit ze je to zase diskusia na rozhojdanie kona.
A ako sa prejavuje ta zavist? Vela ludi si len namysla, ze im niekto zavidi..
@anonym_bf236e Presne tak veľa ľudí si len namysla že im niekto závidí. Príklad ako moja známa, stretli sme sa vonku hovorila mi že boli cez jarné prázdniny na lyžovačke. Ja jej hovorím že super určite ste si to užili aj deti sa tešili z toho. A ona že čo mi závidíš.
@anonym_autor ale ved si nemusela dopodrobna opisovat auto. A to, ze sa stazuje, neznamena, ze akurat tebe zavidi... Ona ma taku povahu, s nou nic nespravis.
@anonym_5ab74c ja som neopisovala akú má auto výbavu. Odpovedala som len na základnú otázku. Co som mala klamať ze to mam požičané auto? Žijeme vo svete kde ludia musia klamať ze nieco majú aby náhodou druhým neležali v žalúdku?
@anonym_autor ja tomu nerozumiem. ak okato nevystavujes na obdiv svoje financne pomery a majetok, ako sa ma dozvediet o tom? ja mam aj blizke kolegyne, ktore nevedia skoro nic o mojich majetkovych pomeroch,lebo to neriesim pred nimi. a poviem ti aj z druhej strany. jedno moje kamaratstvo skoncilo,lebo "kamaratka" v kuse vyhadzovala na oci kde bola, co kupila, aky majetok nadobudla. nedalo sa to vydrzat a uz to hranicilo so sikanou. radikalne som to musela utat.
@anonym_autor ja tomu nerozumiem. ak okato nevystavujes na obdiv svoje financne pomery a majetok, ako sa ma dozvediet o tom? ja mam aj blizke kolegyne, ktore nevedia skoro nic o mojich majetkovych pomeroch,lebo to neriesim pred nimi. a poviem ti aj z druhej strany. jedno moje kamaratstvo skoncilo,lebo "kamaratka" v kuse vyhadzovala na oci kde bola, co kupila, aky majetok nadobudla. nedalo sa to vydrzat a uz to hranicilo so sikanou. radikalne som to musela utat.
@anonym_fe9eaf ja mojim kamaratkam nic na oči nevyhadzujem. Vždy sme sa spolu tešili ked sa jednej z nás niečo podarilo. Tešila som sa spolu s ňou ked stavili dom s manželom, keď sa brali, keď sa im narodilo dieťa.
Inak viete,ze aj ludia sleduju z coho kto vystupuje??Staci,ze vystupi na parkovisku v rovnakom case a uz vedia.Ja som tiez menila auta v robote ale jazdenky a uz boli reci ako casto menim auta,raz pridem takym,potom zase inym.
Ale my sme sa na tom smiali,nebolo to nic,co by zavideli.
Ja nechápem
@anonym_autor , čo chceš zvládať? To, že ti niekto závidí (ak ti vôbec zavidi), je problem toho človeka, nie tvoj. Nemá to na teba absolútne žiaden vplyv.
Ak má druhá strana nevhodné komentáre, tak buď ich treba zahrať do outu alebo ignorovať.
Pocity závisti majú riešiť tí, ktorí ich majú, tí sa majú učiť , ako ich zvládať, ak sa ťa kolegyňa nepýta na to, ako ich zvládnuť nemáš čo riešiť.
Typicka diskusia tak namiesto toho, aby ste uznali to, že kolegyňa je závistliva sa z autorky stane chvalenkarka🤣tiež poznám také hlupane, ktoré sa ma pýtali odkiaľ mám kabát a vzápätí kde pracuje moj muž, lebo ona si taký nemôže dovoliť.Grcat sa mi chce
Aké chvalenie snáď nebude parkovať vo vedľajšej ulici, aby náhodou nebudila pozornosť.Kolegovia občas pozerajú aj inam ako do PC ráno sa stretnú pred firmou, pozerajú z okna čo to tu je za otázku odkiaľ o tom vedela?
@anonym_autor rob si svoje o súkromí nerozpravaj a mysli si o nej svoje.Vacsina žien si závidí či šikovné deti, majetky čokoľvek
@anonym_autor máš kolegu čo sa nerozumie BMW, že aký je to tip?,😁... Načo,?
Veď stačí BMW...koľko má najazdené?....
Hmmm no aj servis je tiež drahý, toto kolega vie?
Vieš čo, dobrý nápad požičiam si synove auto, a uvidím kto závidí, obyčajnou otázkou čo to za auto mám 🤣😀😂😂😂
@anonym_autor máš kolegu čo sa nerozumie BMW, že aký je to tip?,😁... Načo,?
Veď stačí BMW...koľko má najazdené?....
Hmmm no aj servis je tiež drahý, toto kolega vie?
Vieš čo, dobrý nápad požičiam si synove auto, a uvidím kto závidí, obyčajnou otázkou čo to za auto mám 🤣😀😂😂😂
@brendaa nepochopili ste ma ..ja som netvrdila ze som cítila zavist od kolegu. Pýtal sa ma bežné otázky

A ako sa prejavuje ta zavist? Vela ludi si len namysla, ze im niekto zavidi..