icon

Čo robiť, keď šéf organizuje porady po pracovnej dobe?

18. sep 2026

Posledné týždne nám šéf začal dávať porady až po konci pracovnej doby. Keď niekto povie, že už vtedy niečo má, odpovie, že musíme byť trochu flexibilní.
Raz za čas by mi to nevadilo, ale už sa to opakuje dosť často a nijako sa nám ten čas navyše neráta. Začínam mať chuť po skončení pracovnej doby jednoducho odísť a poradu neriešiť. Len teda prácu potrebujem :-/ Vôbec neviem, ako sa ohradiť :-/

anonym_92a611
18. sep 2026

Prísť neskôr do prace pripadne očakávať príplatok za prácu nadčas

minenkaa
18. sep 2026

@anonym_autor jednoducho odísť alebo potom odísť ďalší deň skoro,koľko si bola po pracovnej dobe
Nemáš dôvod sa uhrádzať ,skončila ti pracovná doba
Nemôžeš na porade zdvihnúť ruku a zacat to riesit?

domkakvet
18. sep 2026

@anonym_autor dohodnite sa vsetci spolu, ze mu poviete, ze chcete za to zaplatit, ved predsa nebudete v praci zadarmo.

anonym_47b2c2
18. sep 2026

Určite by som bola flexibilná, len je otázne, či by sa to šéfovi páčilo.Ked si to šéf vyžaduje, ostala by som na porade aj po pracovnej dobe, ale inokedy by som si ráno dovolia flexibilne prísť neskôr a riešiť si pred príchodom svoje záležitosti/úrad, nákup, atď./

sissy27
18. sep 2026

@anonym_autor v pohode by som bola flexibilná - ale oboma smermi. Zostanem na poradu po skončení oficiálnej pracovnej doby, ale inokedy odídem v rámci flexibility ešte pred skončením oficiálnej pracovnej doby, alebo prídem neskôr, ako mi bude vyhovovať.
Väčšina z nás prácu potrebuje, ale to neznamená, že s tebou bude niekto vytierať špinavú dlážku.

anonym_345fc6
18. sep 2026

Nemáte to platené? Nikto ťa nemôže nútiť byť v práci nadčas bez preplatenia. Okráda ťa o tvoj voľný čas.

anonym_85f12f
18. sep 2026

Nám raz šéf zvolal poradu 10 minút pred koncom. Viac ako polícia ľudí v strede porady odišla. Presne v čase kedy normálne končíme. Nezostala by som.

mirkava
18. sep 2026

@anonym_autor treba sa s ním porozprávať a dohodnúť sa. Akceptovala by som napr. poradu po prac. dobe dva krát do mesiaca, ale šéf musí pochopiť, že potrebujem vedieť kedy v ktorý deň sa bude porada konať aspoň dva dni dopredu. Ľudia si misia zariadiť aj súkromný život. Deti krúžky atď. môže to ľuďom spôsobovať nie malé problémy.

anonym_7f8dbb
18. sep 2026

Ak trva porada hodinu po skonceni pracovnej doby na druhy den dojdem hodinu neskor do roboty

anonym_8af2a3
18. sep 2026

Ako si vtedy zapíšeš dochádzku?
Čo potom s prácou nadčas, vyberieš si voľno, alebo ti preplatí?

patrike
18. sep 2026

Hned na druhy posielas mail, do kopie davas personalne :
- vzhladom na vcerajsiu poradu 17 - 18 hod mimo bezneho pracovmeho casu 8 - 16 hod ziadam o infromaciu, ako toto vykazat v dochadzke a tiez, ci cerpat nahradne volno za nadcasy alebo budu preplatene podla ZP

mogaa
18. sep 2026

pokiaľ ide o majiteľa firmy alebo menšiu súkromnú firmu, tak smola....rozhoduje šéf a pokiaľ sa ti to nepáči , môžeš odísť....pri väčšej firme záleží ako sa k tomu postavia ostatní zamestnanci.....tam jednotlivec nezmôže nič, iba ak príde o prémie alebo rovno o prácu....

minenkaa
18. sep 2026
@mogaa

pokiaľ ide o majiteľa firmy alebo menšiu súkromnú firmu, tak smola....rozhoduje šéf a pokiaľ sa ti to nepáči , môžeš odísť....pri väčšej firme záleží ako sa k tomu postavia ostatní zamestnanci.....tam jednotlivec nezmôže nič, iba ak príde o prémie alebo rovno o prácu....

@mogaa a potom sa šéfovia čudujú,prečo im odchádzajú dobrí ľudia

anonym_343246
18. sep 2026

@anonym_autor však sa vyjadril šéf jasné " musíte byť flexibilní" no, tak sa treba podľa pokynov šéfa zariadiť. Napríklad na ďalší deň o 9 ráno mu zaklopať a povedať, " šéfe, dnes idem ku lekárke o tu hodku skôr z práce, za tú včerajší hodku nadčas čo bola porada. Diky, dovi.

anonym_345fc6
18. sep 2026
@mogaa

@mogaa No nerozhoduje šéf, existuje Zákonník práce.

anonym_f85270
18. sep 2026

V školstve úplne bežné. Nemám to ani ako nadčas, ani na výmenu, že dnes som ostala dve hodiny dlhšie, zajtra môžem odísť skôr (samozrejme po vyučovaní).

nairobi
18. sep 2026

@anonym_autor my mame porady vždy po pracovnej dobe - školstvo - je to az o 17h alebo až o 17:30h, čiže ked koncis o 14h,tak sa musis vrátiť "do práce",viem ze som nepomohla,ale ja to takto mam 19 rokov

anonym_289700
18. sep 2026

Ak si všetci takto nevhávate roky s*at na hlavu, tak sa nečudujem, že práca na SR je v takej situácii, v akej je. Však hlavne, že máme kde pracovať. Všakže.
Platí to, čo je v pracovnej zmluve. Zmeny v pracovnom čase atď sa dávajú v písomnom dodatku ak sa nemýlim.

anonym_085910
18. sep 2026

@anonym_autor my máme vždy náhradné volno keď sme dlhšie v praci

anonym_085910
18. sep 2026
@nairobi

@anonym_autor my mame porady vždy po pracovnej dobe - školstvo - je to az o 17h alebo až o 17:30h, čiže ked koncis o 14h,tak sa musis vrátiť "do práce",viem ze som nepomohla,ale ja to takto mam 19 rokov

@nairobi my máme vždy o 14:00.

nairobi
18. sep 2026
@anonym_085910

@nairobi my máme vždy o 14:00.

@anonym_085910 my kvôli tomu, pretože nie vsetci kolegovia končia rovnako,niekto končí o 17h,tak preto všetci naraz a až po pracovnej dobe ☹

anonym_085910
18. sep 2026
@nairobi

@anonym_085910 my kvôli tomu, pretože nie vsetci kolegovia končia rovnako,niekto končí o 17h,tak preto všetci naraz a až po pracovnej dobe ☹

@nairobi myslíš vychovavatelky? Lebo u nás ich chodia zastupovať ak tak asistentky.

nairobi
18. sep 2026
@anonym_085910

@nairobi myslíš vychovavatelky? Lebo u nás ich chodia zastupovať ak tak asistentky.

@anonym_085910 nie,v MŠ,,, robíme na dve zmeny... ranná sa musí vrátiť na poradu,kym poobedna skončí svoju zmenu a ideme na poradu - čiže všetci sme už po pracovnej dobe

anonym_0284ee
19. sep 2026
@anonym_f85270

V školstve úplne bežné. Nemám to ani ako nadčas, ani na výmenu, že dnes som ostala dve hodiny dlhšie, zajtra môžem odísť skôr (samozrejme po vyučovaní).

@nairobi
@anonym_f85270 preco to trpite?

anonym_f85270
19. sep 2026
@anonym_0284ee

@nairobi
@anonym_f85270 preco to trpite?

@anonym_0284ee a čo máme urobiť?