Kto má čistiť spoločnú chladničku v práci?
Máme v práci spoločnú chladničku pre celé poschodie a začína to byť celkom nechutné.
Staré jogurty, zabudnuté krabičky, niečo vytečené v poličke. Každý sa tvári, že sa ho to netýka, ale všetci ju používame.
Ako to máte v práci vyriešené? Striedate sa pri čistení, alebo sa vždy nájde jeden človek, ktorý to nakoniec uprace za všetkých?
@anonym_autor u nas je pravidlo, ze v piatok vecer upratovacka vyhodi vsetko, co v nej ostalo. Kazdy tak vie, ze ak si do piatku vecera nezoberie, co je jeho, poleti to von
U nas (je nas v budove asi 100, chladnicky 3) posle HR info ze v den xy sa bude chladnicka cistit - robi to firma ktora upratuje a vyhadzuje vsetko hlava nehlava. Jedine ak je na baleni nepisane nevyhodit, len v tom pripade to nechaju.
Ak na to nemate firmu, navrhla by som, ze kazde oddelenie (kancelaria, pracovisko, neviem ako to mate urobene) bude cistit 1x do mesiaca. Posle email s tym ze v ktory den to bude. Vsetko co nebude oznacene, pojde do kosa. Utriet tych par polieciek uz potom nie je velka veda. Ale chapem o co ti ide..
Dávajte si nálepky s menom a čo nebude označené menom vyhoď, alebo spotrebuj.
Potom budeš vedieť koho sú tie staré veci.
Mám extrémne šetrnú kolegyňu ktorá využíva aj mrazničku a drží si tam mäso aby doma nemíňala elektrinu, mobil nabíja v práci a prišla aj cez dovolenku si dobiť mobil lebo "zabudla si nabíjačku v práci"
Upratuje to ten, čo sa už nevydrží na to pozerať. Ziadna upratovačka, ta ani podlahy neumyva nie ze este kuchyňu 🙈 máme to otrasne a vsetci sa tvária, ze je to OK a potom nadávajú potichu medzi sebou.
@anonym_autor u nas je pravidlo, ze v piatok vsetko jedlo ide aj s nadobami do kosa... sem tam uprace upratovacka, zvacsa to spravim ja, ze povyhadzujem chodiace jogurty a polievky s plesnou na vrchu... ked z domu si to niekto nedoniesol, tak v piatok to konci tam, kde ma... nemam zlutovanie a vyhodim vsetko... nehodlavam si dat navarene jedlo medzi splesnate
@anonym_autor máme upratovačky 😀😀😀preboha
@anonym_autor centrofixy na chladničke a každý si všetko, čo tam dáva, označí iniciálami. Keď sa niekto rozhodne chladničku vypratať a vyčistiť (dobrák "dobrovoľník"), rozpošle varovný mail a (takmer) všetko neoznačené, plus aj označené a príliš staré, ide do koša.
@anonym_autor u nas to upratuje chuda upratovacka.
@0silvia0 hladuje alebo má zdravotné problémy keď je chudá?
Upratuje to ten, čo sa už nevydrží na to pozerať. Ziadna upratovačka, ta ani podlahy neumyva nie ze este kuchyňu 🙈 máme to otrasne a vsetci sa tvária, ze je to OK a potom nadávajú potichu medzi sebou.
@anonym_4c424b zvyčajne som to bola ja😂 bavilo ma to
U nas to robim ja, ziadna upratovacka. Raz tyzdenne vacsinou v piatok to vsetko povyhadzujem. Co tam nema co robit, je stare a pod. Jeden kolega si denne nosi z domu obed, co mu zena da a nikdy to nezje. Cize keby to nevyhodim, tak je plna chladnicka jeho doz s plesnivym jedlom.
Nás je na poschodí 12, tiež máme rozpis, keď sa to takto udržiava, chladnička je stále čista. Ale my si tam dávame málo, väčšina kolegýň si obedy objednáva.
@anonym_autor Urobte si zoznam, že kedy ktorá kancelária je na rade a v rámci kancelárie to urobíte buď spolu,alebo sa dohodnite že kto čo urobí/jeden pretriedi obsah a staré veci vyhodí, druhý chladničku umyje, tretí uloží potraviny, ktoré su ešte pozivatelne.Je tu ešte aj jednoduchšie riešenie: Dať oznam pre poschodie,aby si každý vzal co je jeho, lebo dňa toho a toho o xy hodine sa bude umývať chladnička.U nás v práci napr.mame mycku.Umyvaju sa v nej šálky, hrnčeky, poháre, ale aj riad tých, ktorí si obedy nosia.Na obsluhu mycky máme pravidelné týždňové služby.

nas nieje vela a tak cistime podla poradia. na chladnicke je papier s datumom kto a kedy ...