icon

Kto má čistiť spoločnú chladničku v práci?

7. júl 2026

Máme v práci spoločnú chladničku pre celé poschodie a začína to byť celkom nechutné.
Staré jogurty, zabudnuté krabičky, niečo vytečené v poličke. Každý sa tvári, že sa ho to netýka, ale všetci ju používame.

Ako to máte v práci vyriešené? Striedate sa pri čistení, alebo sa vždy nájde jeden človek, ktorý to nakoniec uprace za všetkých?

anonym_e23026
7. júl 2026

nas nieje vela a tak cistime podla poradia. na chladnicke je papier s datumom kto a kedy ...

vikusjk
7. júl 2026

@anonym_autor u nas je pravidlo, ze v piatok vecer upratovacka vyhodi vsetko, co v nej ostalo. Kazdy tak vie, ze ak si do piatku vecera nezoberie, co je jeho, poleti to von

katkaseiner
7. júl 2026

U nas (je nas v budove asi 100, chladnicky 3) posle HR info ze v den xy sa bude chladnicka cistit - robi to firma ktora upratuje a vyhadzuje vsetko hlava nehlava. Jedine ak je na baleni nepisane nevyhodit, len v tom pripade to nechaju.
Ak na to nemate firmu, navrhla by som, ze kazde oddelenie (kancelaria, pracovisko, neviem ako to mate urobene) bude cistit 1x do mesiaca. Posle email s tym ze v ktory den to bude. Vsetko co nebude oznacene, pojde do kosa. Utriet tych par polieciek uz potom nie je velka veda. Ale chapem o co ti ide..

anonym_877cc3
7. júl 2026

Dávajte si nálepky s menom a čo nebude označené menom vyhoď, alebo spotrebuj.
Potom budeš vedieť koho sú tie staré veci.

Mám extrémne šetrnú kolegyňu ktorá využíva aj mrazničku a drží si tam mäso aby doma nemíňala elektrinu, mobil nabíja v práci a prišla aj cez dovolenku si dobiť mobil lebo "zabudla si nabíjačku v práci"

0silvia0
7. júl 2026

@anonym_autor u nas to upratuje chuda upratovacka.

anonym_4c424b
7. júl 2026

Upratuje to ten, čo sa už nevydrží na to pozerať. Ziadna upratovačka, ta ani podlahy neumyva nie ze este kuchyňu 🙈 máme to otrasne a vsetci sa tvária, ze je to OK a potom nadávajú potichu medzi sebou.

anonym_227ad2
7. júl 2026

@anonym_autor u nas je pravidlo, ze v piatok vsetko jedlo ide aj s nadobami do kosa... sem tam uprace upratovacka, zvacsa to spravim ja, ze povyhadzujem chodiace jogurty a polievky s plesnou na vrchu... ked z domu si to niekto nedoniesol, tak v piatok to konci tam, kde ma... nemam zlutovanie a vyhodim vsetko... nehodlavam si dat navarene jedlo medzi splesnate

lindusss2016
7. júl 2026

@anonym_autor kazdy mesiac ma sluzbu niekto iny, mame vytlaceny rozpis

anonym_f0c42c
7. júl 2026

@anonym_autor máme upratovačky 😀😀😀preboha

anonym_81f69b
7. júl 2026

@anonym_autor centrofixy na chladničke a každý si všetko, čo tam dáva, označí iniciálami. Keď sa niekto rozhodne chladničku vypratať a vyčistiť (dobrák "dobrovoľník"), rozpošle varovný mail a (takmer) všetko neoznačené, plus aj označené a príliš staré, ide do koša.

anonym_877cc3
7. júl 2026
@0silvia0

@anonym_autor u nas to upratuje chuda upratovacka.

@0silvia0 hladuje alebo má zdravotné problémy keď je chudá?

0silvia0
7. júl 2026
@anonym_877cc3

@0silvia0 hladuje alebo má zdravotné problémy keď je chudá?

@anonym_877cc3 ok tak dam to specialne pre teba s diakritikou, nech to je citatelnejsie: u nás to upratuje chúďa upratovačka😉

rozculena
7. júl 2026
@anonym_4c424b

Upratuje to ten, čo sa už nevydrží na to pozerať. Ziadna upratovačka, ta ani podlahy neumyva nie ze este kuchyňu 🙈 máme to otrasne a vsetci sa tvária, ze je to OK a potom nadávajú potichu medzi sebou.

@anonym_4c424b zvyčajne som to bola ja😂 bavilo ma to

anonym_d9cae4
7. júl 2026

U nas to robim ja, ziadna upratovacka. Raz tyzdenne vacsinou v piatok to vsetko povyhadzujem. Co tam nema co robit, je stare a pod. Jeden kolega si denne nosi z domu obed, co mu zena da a nikdy to nezje. Cize keby to nevyhodim, tak je plna chladnicka jeho doz s plesnivym jedlom.

anonym_df6100
7. júl 2026

Nás je na poschodí 12, tiež máme rozpis, keď sa to takto udržiava, chladnička je stále čista. Ale my si tam dávame málo, väčšina kolegýň si obedy objednáva.

anonym_becc71
12. júl 2026

@anonym_autor Urobte si zoznam, že kedy ktorá kancelária je na rade a v rámci kancelárie to urobíte buď spolu,alebo sa dohodnite že kto čo urobí/jeden pretriedi obsah a staré veci vyhodí, druhý chladničku umyje, tretí uloží potraviny, ktoré su ešte pozivatelne.Je tu ešte aj jednoduchšie riešenie: Dať oznam pre poschodie,aby si každý vzal co je jeho, lebo dňa toho a toho o xy hodine sa bude umývať chladnička.U nás v práci napr.mame mycku.Umyvaju sa v nej šálky, hrnčeky, poháre, ale aj riad tých, ktorí si obedy nosia.Na obsluhu mycky máme pravidelné týždňové služby.