icon

Nezaznamenávajú vám všetky nadčasy v práci? Ako postupovať.

Dnes o 11:35

Posledné týždne zostávame dlhšie skoro každý deň, ale v elektronickej dochádzke nám upravia odchod na normálny koniec pracovnej doby. Šéf tvrdí, že je to len dočasne, kým sa dokončí jeden projekt, a potom nám vraj vyjde v ústrety pri voľne.
Lenže nič z toho nie je nikde napísané a ostatní kolegovia to nechcú riešiť, aby si nepokazili vzťahy. Nechali by ste to ešte tak, alebo by ste si už začali nadčasy evidovať aj sami?

anonym_9ccf3a
Dnes o 11:37

@anonym_autor jasne pis si to niekam do kalendara...bohuzial ludia sa boja a nemaju dostatok odvahy, potom si to mozu dovolit

svetlonos
Dnes o 11:44

@anonym_autor
Píš si to a denne nech ti podpisuje. Je to Max neseriózne. V ďalšom projekte vám všetkým vijde v ústrety v rovnako (ne)odrobenych hodinách? To ťazko. Keby bol seriózny, píše vám to ako treba. Nič vám nevynahradi.

sissy27
Dnes o 11:58

ja by som o tom nediskutovala - koniec pracovnej doby a zberám sa domov, nezostávam.
Nadčas je to, čo nariadi alebo schváli nadriadený nad rámec určeného týždenného pracovného času. Ak mi teda niekto nariadi zostať dlhšie, tak je to nadčas a bude riadne evidovaný a zaplatený alebo vyčerpaný v rámci náhradného voľna. Ak mi nikto nenariadi ostať dlhšie, tak dovidenia, vidíme sa zajtra.

anonym_13f460
Dnes o 12:04

@anonym_autor zapisovala by som si samozrejme sama. Keď teda máte chvílu vydržať tak aby šéf potom vedel, kto ma koľko nadčasov 😅😅 aj keď teda, tomu to je určite u prdele. Kým ste ticho a robíte navyše zadarmo, nič sa nezmení, ani teraz ani potom, ani nikdy.

anonym_ccc66f
Dnes o 12:08
@sissy27

ja by som o tom nediskutovala - koniec pracovnej doby a zberám sa domov, nezostávam.
Nadčas je to, čo nariadi alebo schváli nadriadený nad rámec určeného týždenného pracovného času. Ak mi teda niekto nariadi zostať dlhšie, tak je to nadčas a bude riadne evidovaný a zaplatený alebo vyčerpaný v rámci náhradného voľna. Ak mi nikto nenariadi ostať dlhšie, tak dovidenia, vidíme sa zajtra.

@sissy27 Len ak je z nejakej oblasti, kde je malo prace a zamestnavatel si je toho vedomy, tak vie, ze zamestnanci prilis vyskakovat nebudu a trochu si pofrflu a ostanu aj tak.

anonym_e1a3ef
Dnes o 12:10

Nezapisuju ich ak ich nikto nenariadil. Takto by hoc kto mohol byt hocijak dlho len aby mal viac penazi dalsi mesiac.

eleanor2510
Dnes o 12:29

Netolerovala by som upravovanie zaznamov dochadzky. Jedna vec je, ze tym padom nemas nikde dolozene nadcasy, ale druha je bezpecnost prace. Nahodou sa ti nedajboze pocas nadcasu o 17.25 nieco stane, ale v dochadzke mas zaevidovane, ze si o 17.00 odisla, tak nemas narok na pracovny uraz. Maximalne neseriozny zamestnavatel, razne by som sa ohradila

sissy27
Dnes o 12:38
@anonym_ccc66f

@sissy27 Len ak je z nejakej oblasti, kde je malo prace a zamestnavatel si je toho vedomy, tak vie, ze zamestnanci prilis vyskakovat nebudu a trochu si pofrflu a ostanu aj tak.

@anonym_ccc66f no a kým budú všetci zamestnanci takto šúchať nožičkami, tak sa k nim zamestnávatelia aj budú chovať stále rovnako. A ako správne podotkla @eleanor2510 nie je to len o nadčasoch, ale aj o bozp.

anonym_f7fc61
Dnes o 12:42

pár ludí sa ozve, ostatní budú ticho a poslúchnu. Hádaj kto pôjde pri najbližšom prepúšťaní z firmy na úrad práce.

stankadu
Dnes o 19:02

Ked sa projekt dokonci, kto vam dokaze, kolko nadcasov ste odrobili, ked to nebude nikde zapisané? Presne tak. Ziadna evidencia nadcasov, ziadne peniaze, ziadne dôkazy. A ked sef bude vidiet, ze drzite usta a krok, zacne to zneuzivat (a robi to uz teraz). Treba sa ohradit, alebo odist ked skonci pracovna doba.