Nezaznamenávajú vám všetky nadčasy v práci? Ako postupovať.
Posledné týždne zostávame dlhšie skoro každý deň, ale v elektronickej dochádzke nám upravia odchod na normálny koniec pracovnej doby. Šéf tvrdí, že je to len dočasne, kým sa dokončí jeden projekt, a potom nám vraj vyjde v ústrety pri voľne.
Lenže nič z toho nie je nikde napísané a ostatní kolegovia to nechcú riešiť, aby si nepokazili vzťahy. Nechali by ste to ešte tak, alebo by ste si už začali nadčasy evidovať aj sami?
@anonym_autor
Píš si to a denne nech ti podpisuje. Je to Max neseriózne. V ďalšom projekte vám všetkým vijde v ústrety v rovnako (ne)odrobenych hodinách? To ťazko. Keby bol seriózny, píše vám to ako treba. Nič vám nevynahradi.
ja by som o tom nediskutovala - koniec pracovnej doby a zberám sa domov, nezostávam.
Nadčas je to, čo nariadi alebo schváli nadriadený nad rámec určeného týždenného pracovného času. Ak mi teda niekto nariadi zostať dlhšie, tak je to nadčas a bude riadne evidovaný a zaplatený alebo vyčerpaný v rámci náhradného voľna. Ak mi nikto nenariadi ostať dlhšie, tak dovidenia, vidíme sa zajtra.
@anonym_autor zapisovala by som si samozrejme sama. Keď teda máte chvílu vydržať tak aby šéf potom vedel, kto ma koľko nadčasov 😅😅 aj keď teda, tomu to je určite u prdele. Kým ste ticho a robíte navyše zadarmo, nič sa nezmení, ani teraz ani potom, ani nikdy.
ja by som o tom nediskutovala - koniec pracovnej doby a zberám sa domov, nezostávam.
Nadčas je to, čo nariadi alebo schváli nadriadený nad rámec určeného týždenného pracovného času. Ak mi teda niekto nariadi zostať dlhšie, tak je to nadčas a bude riadne evidovaný a zaplatený alebo vyčerpaný v rámci náhradného voľna. Ak mi nikto nenariadi ostať dlhšie, tak dovidenia, vidíme sa zajtra.
@sissy27 Len ak je z nejakej oblasti, kde je malo prace a zamestnavatel si je toho vedomy, tak vie, ze zamestnanci prilis vyskakovat nebudu a trochu si pofrflu a ostanu aj tak.
Nezapisuju ich ak ich nikto nenariadil. Takto by hoc kto mohol byt hocijak dlho len aby mal viac penazi dalsi mesiac.
Netolerovala by som upravovanie zaznamov dochadzky. Jedna vec je, ze tym padom nemas nikde dolozene nadcasy, ale druha je bezpecnost prace. Nahodou sa ti nedajboze pocas nadcasu o 17.25 nieco stane, ale v dochadzke mas zaevidovane, ze si o 17.00 odisla, tak nemas narok na pracovny uraz. Maximalne neseriozny zamestnavatel, razne by som sa ohradila
@sissy27 Len ak je z nejakej oblasti, kde je malo prace a zamestnavatel si je toho vedomy, tak vie, ze zamestnanci prilis vyskakovat nebudu a trochu si pofrflu a ostanu aj tak.
@anonym_ccc66f no a kým budú všetci zamestnanci takto šúchať nožičkami, tak sa k nim zamestnávatelia aj budú chovať stále rovnako. A ako správne podotkla @eleanor2510 nie je to len o nadčasoch, ale aj o bozp.
pár ludí sa ozve, ostatní budú ticho a poslúchnu. Hádaj kto pôjde pri najbližšom prepúšťaní z firmy na úrad práce.
Ked sa projekt dokonci, kto vam dokaze, kolko nadcasov ste odrobili, ked to nebude nikde zapisané? Presne tak. Ziadna evidencia nadcasov, ziadne peniaze, ziadne dôkazy. A ked sef bude vidiet, ze drzite usta a krok, zacne to zneuzivat (a robi to uz teraz). Treba sa ohradit, alebo odist ked skonci pracovna doba.

@anonym_autor jasne pis si to niekam do kalendara...bohuzial ludia sa boja a nemaju dostatok odvahy, potom si to mozu dovolit