icon

Poníženie v zamestnaní: Čo robiť v takejto situácii?

Dnes o 06:15

Ahojte žienky. Poprosím o radu ,som úplne zmätená. V zamestnaní kde som ,alebo som bola viac než 2 roky ma riaditeľ ponižil pred 2 kolegyňami. Pracujem v DSS ako opatrovatelka. Od januára sa vraj lieky ktoré sú vybraté z lekárne zámerne sú pomiešane t.j: v danom sáčku nie je ten blok ktorý by mal byť alebo naopak. Riaditeľ to skonštatoval, že som mohla ro byť jedine ja lebo sa to stáva počas mojej smene. Ale dodal dôkaz vôbec nemá. Oznámil mi aby som na nasledujúci deň už nešla do práce ,potom ze mám ísť a poobede sa porozprávame, o chvíľku na to povedal nech obdobím celý mesiac. Ja som mu povedal ,že z poníženie si viac neprosím. Vcera som ho vyhľadala v jeho zamestnaní nakoľko ešte večer mi písal sms ku ,ze sa porozprávame v kľude. A zase dookola to iste. On mne vinu nevie dokázať. Toto počúvam dookola.Ale ja sa tej krabice liekov ani náhodou som sa nedotkla. Čo mám robiť?

anonym_4ea0c9
Dnes o 06:19

Hľadať inú prácu

moonlight1210
Dnes o 06:24

Okrem hladania inej prace, by som sa ho spytala, ci mu pride normalne, ze za 2 roky sa to nestalo a zacalo sa to diat iba teraz. Zrazu.

A ze by sa mal hlboko zamysliet nad tym, co sa mu snazi, kto nahovorit a neverit hned prvemu.

A ak toto ma byt snaha ma vyhodit a hlada iba priehladne zamienky, tak ma sklamal, ze nevie jednat na rovinu ako dospely muz.

tibor79
Dnes o 06:51

@anonym_autor neviem, no. Väčšinou v DSS a ZPS smú podávať lieky sestry, prakt.s.Nie opatrovateľky. No, je to od zariadenia k zariadeniu. O dôvere. A dohode

ivicatolic
Dnes o 06:53

@anonym_autor ty si vlastne čo?????..... Píšeš....ja som mu povedal..... včera som ho vyhľadala....si chlap alebo žena???? .....tebe by som nedala na starosť ani upratovanie 👎👎👎

anonym_5a0340
Dnes o 07:09

@anonym_autor nie je opravneny bez dokazov ta obvinovat... riesila by som s jeho nadriadenym taketo spravanie...

autor
Dnes o 07:10
@ivicatolic

@anonym_autor ty si vlastne čo?????..... Píšeš....ja som mu povedal..... včera som ho vyhľadala....si chlap alebo žena???? .....tebe by som nedala na starosť ani upratovanie 👎👎👎

@ivicatolic Ospravedlňujem sa, ak sa v mojom texte objavila pravopisná chyba. Posledné dva dni som takmer vôbec nespala, takže možno moja pozornosť nebola úplne dokonalá. Dúfam však, že to prežijete a že Vám to nepokazi inak pekný deň. Prajem Vám všetko dobré.

autor
Dnes o 07:17
@tibor79

@anonym_autor neviem, no. Väčšinou v DSS a ZPS smú podávať lieky sestry, prakt.s.Nie opatrovateľky. No, je to od zariadenia k zariadeniu. O dôvere. A dohode

@tibor79 áno. V tomto pripade to nijako nesúvisí s podávaním liekov.

melanta
Dnes o 07:29

Riaditeľovi písomne oznám, stačí mailom, že nie si si vedomá žiadneho pochybenia v práci. Zároveň napíš, že pokiaľ ťa chce obviniť z pracovných pochybení a zvlášť konkrétne ohľadom liekov, tak ho žiadaš, aby tak urobil písomne a s predložením dôkazov. Pokiaľ dôkazy nemá, že ho upozorňuješ, že v prípade pokračovania obviňovania budeš situáciu konzultovať s právnikom a inšpektorátom práce. A že zároveň mieniš pokračovať vo svojej práci ako doteraz.

Ak máš naplánované zmeny, normálne pracuj. Ak ti zmeny nedal, napíš mi k vyššie uvedenému, že žiadaš o okamžité nastavenie zmien v zmysle tvojej pracovnej zmluvy.

Slušne ale asertívne.

anonym_65bdcc
Dnes o 07:50

@anonym_autor skontrolovať krabicu s liekmi, či je v poriadku, lieky na svojom mieste a odfotit si to. Je tam aj čas fotenia, dôkaz by si mala. Odfotiť si svoj bloček ktorý založíš a založený odfotis. Nijak inak nevieš preukázať svoju nevinu. A dopredu nikomu nepovedať svoje konanie. Potom, pri obvinení ukazat foto s časom fotenia….. iba tak dokážeš, že to dakto zámerne chce ublížiť

autor
Dnes o 08:59
@anonym_65bdcc

@anonym_autor skontrolovať krabicu s liekmi, či je v poriadku, lieky na svojom mieste a odfotit si to. Je tam aj čas fotenia, dôkaz by si mala. Odfotiť si svoj bloček ktorý založíš a založený odfotis. Nijak inak nevieš preukázať svoju nevinu. A dopredu nikomu nepovedať svoje konanie. Potom, pri obvinení ukazat foto s časom fotenia….. iba tak dokážeš, že to dakto zámerne chce ublížiť

@anonym_65bdcc Ja sa ku krabici už nedostanem. A ja som s liekmi nikdy nikdy nijako nemanipulovala. Nemám to v kompetencii. Ani žiadna iná opatrovatelka. Lieky vždy preberie zdravotnícky asistent. Skontroluje. Blocek dá k príslušnému lieku . Zavrie sáčok a vráti do krabice. A keď príde zdravotná sestra do nočnej tak ona pracuje ďalej s tými liekami. Ale udajne už 3 krát boli pozmenené . A vždy počas mojej dennej. Podotýkam na dennej sme 2. Lieky v krabice boli na ošetrovni pod posteľou. Na ošetrovnu má prístup každý zamestnanec.

anonym_0d40b4
Dnes o 09:06

Držím palce v riešení. Neviem ti poradiť, prechádzam si niečím podobným a do toho ešte nepríjemná kolegyňa, ktorá si vymýšľa a donáša. Žiadne debaty s vedením nepomáhajú, žiadala som o dôkazy jej tvrdenia, k ničomu to vedenie. Kolegyňa je tu po známosti. Poctivý človek si v dnešnej dobe nepomôže, zato darmožráči a zákeráci sa majú super. Bohužiaľ taký je obraz dnešnej doby. Ešte raz držím palce, aby si to vyriešila k svojej spokojnosti, alebo si našla lepšiu prácu.