Práca v korporáte bez odovzdania agendy: Čo robiť?
Stalo sa vam, alebo poznate niekoho, komu v korporate nebol poskytnuty handover? Ako sa to potom riesilo. Ja mam z toho traumu.
@anonym_autor myslíš on onboarding?z čoho konkrétne máš traumu?
@barborab1411 Ze nebol a znovu nebude poskytnuty handover - teda vysvetlene co, ako a a v akom toole treba robit.
A z coho mas traumu? Ze to nezvladnes, ze sa nenaucis, ked ti nik neodovzdal agendu? Verim tomu, ze tam je nejaky nadriadeny, ktory ma o tom vedomost a na teba teda bude mat adekvatne ocakavania.
A z coho mas traumu? Ze to nezvladnes, ze sa nenaucis, ked ti nik neodovzdal agendu? Verim tomu, ze tam je nejaky nadriadeny, ktory ma o tom vedomost a na teba teda bude mat adekvatne ocakavania.
@petamich co myslis adekvatnymi ocakavaniami?
@petamich co myslis adekvatnymi ocakavaniami?
@anonym_autor no tak ked nadriadeny vie, ze si nedostala ziadny handover, tak asi pochopitelne necaka, ze budes po dvoch tyzdnoch plnohodnotna nahrada a verim, ze si uvedomuje, ze to chvilu potrva kym zistis co a ako sama
traumu mat nemusis lebo v korporate je urcite niekto kto ti ten handover da. Vacsinou to funguje tak, ze clovek je zastupitelny, takze urcite niekto tvoju pracovnu napln ovlada a teda ti bude vediet poradit. Rovnako nemas len Team leadera ale nad nim je manazer, takze urcite mas komu adresovat pripadny pocit nespravodlivosti. Na toto sa urcite vzdy treba pytat na pohovoroch. Ci budes mat cloveka, ktory ta zauci, kolko cakaju cca, ze sa budes zaucat. Ci ti bude k dispozicii v pripade otazok jeden alebo viac ludi, na ktorych sa mozes obratit, ci maju spracovany manual v textovej podobe alebo pripadne videomanual. Kto ti spravi prvotny "vstup" do procesu a vysvetli ti co sa od teba ocakava atd. Ked budes mat info, nemusis mat traumu a vies do coho ides.
@anonym_autor " trauma z korporatu, lebo nie je hanover", to je tak moderné a cool 😂🤣hlavne nemaj traumu, je to len robota, aj keď v modernom nazosloví.🥹
@anonym_autor
Áno, poznám. Dobrý známy po troch dňoch, keď videl, že sa nič nedeje a ani diať nebude, otočil sa na opätku a odišiel na RAV v Zürichu, kde vysvetlil situáciu. Dostal podporu v nezamestnanosti 8 000 CHF mesačne. RAV-u sa nechcelo platiť tak veľa, takže mu do dvoch mesiacov našli ešte lepšiu korporátnu pozíciu.
Myslím že sa to stává dosť bezne pri senior poziciach, dostaneš nejaké základne info kde čo hladat (sharepoint, guideline, alebo priamo v systémoch) a už sa ocakava, že si poradíš a zorientujes sa. Je to na začiatku velmi náročné, ale podstatné je, či ti nehodili hneď na krk projekt, ktorý by si mohla zmrvit.
Bohuzial toto je cim dalej tym častejsie. Muz sa s tym akurat pasuje. Žial iné ti neostava len počkať si kto s čím príde. Vždy som sa snažila novačikom pomoct, len casto tie role su sice podobne ale majú veľa špecifik. V kazdom pripade by som sa snazila dostat ku komunikacii a na zaklade nej sa začať kolegov pytat. Postupne si vytvoris agendu. Žial často ide o pokus/omyl...to ale nie je tvoja vina
@barborab1411 Ze nebol a znovu nebude poskytnuty handover - teda vysvetlene co, ako a a v akom toole treba robit.
@anonym_autor no ale veď máš nejaký onboarding process a tam to máš mať vysvetlené na základe toho sa predsa robí evaluácia na konci skúšobnej doby či?môžeš napísať o akú pozíciu ide ?

@anonym_autor myslíš on onboarding?z čoho konkrétne máš traumu?