32-ročný syn mi vyčíta, že som si do bytu nasťahovala priateľa
Som dávno rozvedená a mám tri dospelé deti. Najmladší syn 32 ročný mi vyčíta , že som si do bytu nasťahovala priateľa . Syn žil a pracoval 13 rokov v zahraničí a teraz sa vrátil domov je tu mesiac a vyčíta mi, že som si tu nasťahovala cudzieho muža , ktorý tu nepatrí . Nechcem o partnera prísť , ale bojím sa mu povedať pravdu o probléme , že syn ho u mňa nechce. Vraj on ako syn tu je doma on sa tu narodil a ….Neviem čo mám robiť . Poradíte čo by ste urobili vy?
@viestta no niektoré tak postupne dávkujú okolnosti, že potom situácia vyzerá úplne inak 🙂 Je to jednoduchá odpoveď na jednoduchú otázku, neodpovedala. Može ešte kľudne byť všetko inak. A do bytu - mohla myslieť aj do bytu, kde žijem.
Môže ešte kľudne byť, že byt deddením nie je úplne jej - mohol ho muž nadobudnúť pred svadbou. Len tam dlho žije takže už ho berie ako jej byt
a ja si myslím, že byt je dedičstvo čo mali s manželom/otcom čiže prakticky je to byt autorky, reálne podľa LV tam majú podiel aj všetky deti 😉 preto autorka tak váha s odpoveďou
@janage ano , byt je môj a partner si naň nárok nerobí a nikdy nebude
@evulienka123 tak potom nevidím problém synovi vysvetliť ako sa veci majú. Rád od žien už máš plno. A nevraveli sme o nároku partnera, ale syna. Ak by v pripade dedenia mal na LV svoju čiastku, tak by situácia bola iná
@evulienka123 Poznam jedneho takeho "synacka". Dovtedy hucal, kym si partner nepovedal dost a odisiel. Synacik si zalozil rodinu...Vies, co je s mamou? Je sama v byte.
Daj si pozor aby si raz neostala sama. Synackovi by som expresne rychlo vysvetlila kde je sever, ze mi urcite decko nebude rozkazovat v mojom zivote.
@evulienka123 a keby sa tebe nieco stalo.tak ten priatel ma kam ist? lebo to ze teraz plati a vraj si nebude narokovat.sa moze zmenit....vraj ak partneri ziju nejaky cas spolu,tak ten druhy moze dedit....myslim,ze toto moze tvojmu synovi vadit...a je tam u vas doma len mesiac,takze neviem co ho tu niektore tak hejtuju a vyhadzuju...doba je zla a ludia vselijaki..teba byt obozretny...navyse komentujuce-to on mal hned ako prisiel spat na svk odist do hotela? isiel k matke,a k domovu kde vyrastal....a este len spoznava priatela matky a mozno sa boji...netreba ho hned vykopavat z bytu ani ho zosmiesnovat...
@1andrea111 áno, byt je môj
@evulienka123 Syna sa spýtaj akoby sa mu páčilo, ak by si ty brojila proti jeho partnerke v jeho byte, potom čo by si tam došla prechodne na mesiac,dva, tri. Lebo OK prišiel domov, ale má vek, kedy sa musí dokázať postarať sám o seba, prípadne partnerku a deti, kým sú malé. Teda jeho pobyt považujme za dočasný. Pokiaľ je zdravý, nič mu nebráni starať sa sám o seba.
O pol roka môže začať žiť s partnerkou alebo sa rozhodne ísť späť a ty ostaneš sama.
Sadnite si a na rovinu hoďte reč ako dlho sa chce zdržať a koľko si ty a za akých podmienok akceptovať jeho pobyt.
Ak je s partnerom tvojim všetko v poriadku a nie je dôvod na obavy, nevzdávaj sa ho. Ako si syn predstavuje svoj ďalší život?
@evulienka123 s partnerom do jeho bývania, syn doma
Ako dlho je u teba priateľ?
Je mozne, ze syn sa za par mesiacov zdekuje, najde si zenu, budu deti a pridu ta pozriet mozno raz za mesiac. A co bude s tebou? Budes navzdy sama kvoli synovi, lebo to je jeho domov a nepraje si tam mat niekoho? Nech sa nad tym zamysli a hlavne nech nemysli len na seba.
Ale súhlasím s mnohými ... Syn je dospelý, 13 rokov fungoval mimo...človek by povedal, že je vyzretý a vetrom ošľahaný a on sa naopak schováva za maminu sukňu ...
Ty si mu tiež nehovorila, že v 20 r nema od teba odísť do zahraničia.Ale deti žiarlia a sú majetnicke aj v tomto veku...nedopraju mame ani priateľa. Je dospelý môže byť rád, že tam teraz býva.Najde si frajerku a zabudne🙂vedel o tom, ze máš priateľa?
Zobrali ste mu detskú izbu či čo mu vadí?
Deti si myslia, že rodičia nemajú právo aj na svoj život
@evulienka123 tak 32 rocny syn by uz nemal byvat s mamou.
@poppy22, @majada35, myslím, že autorku trošku zavádzate. Nie som 100% istá, ale druh môže dediť len vtedy, ak družka (resp. poručiteľ) nemá žiadne deti a žijú spolu v spoločnej domácnosti viac ako rok. V tomto prípade @evulienka123 deti má, byt nadobudla predtým, ako prišiel k nej bývať terajší partner, tak on naozaj nemá na jej byt žiaden nárok. Teda, myslím si to.
Však keď si to vezmeme tak, že pri rozvode, kde teda boli manželia (nielen druh a družka), na majetok nadobudnutý pred uzavretím manželstva druhý manžel nemá nárok.
K tomuto by sa mohla adekvátne vyjadriť @draik, nech má v tom @evulienka123 jasno a aby mohol jej syn kľudne spávať, že niekedy v ďalekej budúcnosti bude dediť len on so súrodencami.
@poppy22, ináč, to čo @evulienka123 napísala, si si prečítala s porozumením? Ona syna z domu nevyhadzuje. Práve naopak, jemu sa nepáči, že v byte býva mamka s partnerom. Však byt je jej a ona má snáď právo si svoj život žiť, tak ako ona chce. Hádam sa nebude pýtať svojho dospelého syna čo môže a nemôže robiť vo vlastnom byte? On príde po 13 rokoch zo zahraničia, nasáčkuje sa k mame a ešte bude vymýšľať, čo sa mu nepáči🙈
@evulienka123, ak to nie je tajomstvo, môžeš nám napísať, akú profesiu syn v zahraničí vykonával? Lebo neverím, že nemá našetrené aspoň na 2 izbový byt.
Co by som ja dala za to, keby si moja mama nasla priatela a bola s nim stastna v dome, kde som vyrastla. Synovi vysvetli, ze je to tvoj zivot a tvoj byt a si s partnerom stastna a on ako spravny syn, by mal byt stastny s tebou.
@sovica citala som s velkym porozumenim 😉,dokonca aj porozumenim pre syna...pretoze si myslim,ze ani autorka si to s nim nechce pokaslat,predsa len je to jej syn...asi to bol pre neho sok...a ciastocne som ho obhajila len preto,ze prisiel po 13 rokoch a je tam doma len mesiac-a zrazu sa v jeho domove ktory opustil kvoli praci,pohybuje cudzi muz...takze asi vela sukromia len s matkou nemal,ake asi ocakaval po prichode...a niektore komentujuce tu z neho robia grobiana,ktoremu je vycitane ze si to pochopitelne zamieril najskor k mame...myslim,ze to musi spracovat aj on...ale autorka nenapisala,ze syn jej dal nejake ultimatum..ak ano,v tom pripade by ho mala poziadat,aby si nasiel podnajom,lebo ona bude zit s priatelom,.. a myslim,ze by sa mali porozpravat aj so surodencami a ze syn si tak ci tak casom musi zaobstarat vlastne byvanie...ved si predsa nebude vodit frajerky k mame...
@poppy22 OK, v poriadku. Beriem to so zreteľom na to, že si matka (aj ja som) a že si to čítala aj s porozumením pre syna... Aj keď si myslím, že mladý muž bol už dávno oboznámený s tým, že mama má priateľa a žijú spolu. Čiže spracované to mal mať už dávno. Zjavne mu to nevadilo, keď bol preč. Akonáhle sa má o miesto deliť s niekým iným, vadí mu to. A keďže mu to vadí, môže si nájsť vlastné bývanie a nie vyčítať mame, že žije v jej vlastnom byte s priateľom. Čo má ona robiť, byť už do konca života sama a čakať na smrť? Mňa to proste vytáča do vývrtky.
To, že v tom byte vyrastal neznamená, že mu byt patrí a môže si tam robiť čo chce. Má byť mame vďačný, že tam môže momentálne bývať a má si hľadať vlastné bývanie. Ak pracoval v zahraničí 13 rokov, tak predpokladám, že má niečo našetrené a vie sa o seba postarať.
Ak by sem ešte @evulienka123 napísala, že mladý muž nič neprispieva, varí mu, perie mu..., tak ma asi odpáli na Mesiac😈
Tiež mám deti a mám ich nadovšetko rada, ale odtiaľ - potiaľ.
@evulienka123 A preco 32r. capo byva s tebou. Synacikovi by som povedala, ze ma dost rokov na to aby sa porucal, ved chces mat s partnerom sukromie a klud ci nie?
Co tam este robi 32 rocny syn po tolkych rokov v zahranici? Davno mal mat nasporene na vlastne byvanie alebo minimalne mat dostatocnu rezervu na prechodne obdobie kym si na Slovensku najde pracu uz davno tam nie je doma. Dufam ze mu malinkemu aj nakupujes vyvaras peres zehlis a upratujes izbu .nezabudni ze doma si tam jedine ty..uzemni ho velmi rychlo ze je tam len na navsteve a ked sa mu nepaci moze maširovat do podnajmu... a ty si do SVOJHO bytu kludne nastahuj aj krokodila..
@evulienka123 tak 32 rocny syn uz mal davno byvat vo svojom byte.
@evulienka123 Vysvetliť synovi,že zarába a nech si kúpi svoj byt a tam si môže rozkazovať tento byt je na vašom mene je Váš a nemá čo do vášho rozhodnutia kto bude svami žiť a kto nie je to váš život,on je dospelý nech si založí so svojím životom ako chce,nie je povinný u Vás žiť.
Tak 32 ročný syn už mal dávno bývať vo svojom a 70 ročný podnikateľ si dovolí nasťahovať sa do cudzej rodiny . Správne som tomu pochopil ?
@evulienka123 syn sa trošku zabudol osamostatniť, nie? 32 ročný aby mi niečo takéto vyčítal, no to by som sa dobre zasmiala. Ak sa mu nepáči, nech si ide platiť prenájom. Synovi by som povedala, že ak sa aj rozhodnem sa za priateľa vydať a prepísať mu polku MÔJHO bytu, jeho do toho nič, on nech si zariadi svoj život a nech láskavo neriadi ten môj.

@janage "som si do bytu..." predpokladam, ze je majitelkou bytu