6 rokov tápame na jednom mieste
Ahojte, mam priatela zajtra to budde 6 rokov co sme spolu. V lete sme mali velku krizu aj sme sa rozisli. Odstahoval sa. Dost sme sa hadali, kvôli blbostiam. Nebola v tom nevera ani nic take. Ja som zacala chodit aj psychologičke keďže som mala dost zle stavy a bela veci s minulosti sa mi vynaralo do zivota a bola som aj dost zla. Po lete ma cakala operacia, a nejako sme sa zase dali dokopy. Ako prisiel lokdown nasťahoval sa. Mam dve deti ( niesu jeho, kazde ma ineho otca)... Ale k veci stale mam pocit akoby 6 rokov tapame na mieste. Bývame u mojej mamy, neposuvame sa nikam.. Ked sa bavime o kupe domu alebo nieco vzdy to skoncil len tak ze sak mozme. Ale nic sa neriesi. Akoby on caka na mna a ja na neho. Ked spomeniem dieťa povie ved ja som uz chcel, vraj teraz to medzi nami neni 100%.. Ja vobec neviem kedy ho chcel, mysli asi raz ked mi pri filme pobedal spravíme si babo? A ja ze co ti sibe? Odvtedy to vzdy vytiahne ja som chcel... Alebo chovaj sa a moze byt aj svadba aj dieťa. Ja uz niekedy sa stracam v tom ako sa mam este chovať aby som si konečne zasluzila to ze si po 6 rokoch somnou nieco vybuduje. Lubim ho, lubi deti. Neviem si predstaviť uz priviesť k nim ineho chlapa, ked sme boli od seba dost zle to znášali... Ale Niekedy sa pytam co by bolo kebyže sa nedame dokopy... Niekedy mam chut mu povedať ze ked sa do konca roka ne rozhýbeme ze ideme od seba definitívne... Ja som síce uz vydatá bola možno by mi kľudne atacil len prsten, len pocit ze k sebe patrime.. Ze nieco.. A ohladom dietata, ja uz mozem mat iba jedno. Mam 30 rokov a dva cisárske. On deti miluje vie to snima. Malu susedku rocnu uplne zbožňuje a ked ich vidim sa jasit vzdy to na mna pride ze preco nemame spoločne. Lem nechcem sa vydávat zase ze uz mame dieta zoberme sa.. Ale jednoducho mam pocit ze sme v zacarovanom kruhu... A uz neviem ako mu to vysvetliť vzdy skoncime debatu pri tom uz sme sa o tom. Bavili povedal som ti chovaj sa bude vsetko... ( moj najväčší problem vidi to ze mu nedôverujem ale som velmi opatrna po skúsenostiach a neverim uz nikomu pretoze ma velmi zradili najbližší ludia a on to nevie pochopiť ze ked robi veci take co vo mne vyvolavaju obavy neviem sa tváriť ze som. V pohode. Snazim sa na tom pracovať ale jednoducho toto by ani v dalsom vzťahu bol moj problém)..
A k veci ja neviem ale uz niekedy si velmi hryziemdo jazyka ze nezvladam to ako ame stále na mieste.. Ze kolko mam este čakať kym sa niekam pohneme.. Ale bojim sa tuto temu otvoriť lebo vzdy s toho vznikne hadka a ticha domácnost tak na 3 dni... Uz aj jeho mama veľakrát ked sme u nich ze kedy bude vnúča.. Aj ked sme boli rozideny som snou vela komunilovala mam ju rada aj ona mna... Velmi by mi chybali ale uz to niekedy naozaj nedavam necitim sa šťastná...
dietata ja uz môžem mat iba jedno, mam 3p rokov
@diamond007 toto je problem on to tiez vidi ako zaklad vztahu ale ja to jednoducho nedokážem
Tak potom nechci žiadny vzťah. Vzťah je o dôvere. Nech je tvoja skúsenost akokoľvek zla, máš nového muža a nie vsetci sú rovnakí. Ak máš priamy dôkaz tak ok, ale ak toto robíš bez dôkazov tak mu ver. Čo najhoršie sa môže stať predsa? Rozchod? Nevera ťa tak zdeptala že nikomu neveríš? Odpusť, vyries si ju v hlave a až potom sa posunies dalej. Ja si myslím že len smrť je nezvratna, ostatné veci sú v našej hlave a hlavne riešiteľné.
chovaj sa a bude... 😀
Prepac, ale taketo jednanie po 6 rokoch vztahu je pre mna ponizujuce a trapne a hlavne nevyzrele.
Prosim, neber to v zlom, ale mas uz 2 deti s roznymi chlapmi (pravdepodobne ani jeden z nich nebol manzel) a teraz mas chtic si spraviť bábo s človekom, ktorý sa takto k tebe správa?
Prosím ťa, ani o tom neuvazuj.
tiež som nepochopila načo ďalšie bábo keď nie ste ani manželia a nemáte vo vzťahu pohodu...dokonca nemáte ani vlastnú strechu nad hlavou...
začala by som tým, že nemusíš mať dieťa s každým, ktorý si pri tebe dá dole trenky... môžeš mať už len jedno, ale nemusíš mať ďalšie, hlavne nie zase s pánom Nesprávnym, vieš o tom, že? ale to len tak na okraj.
čo znamená to jeho "sa chovaj a bude..." ? ano, je to vrchol neúcty, na druhej strane to vo mne vyvoláva otázku, čo to znamená... čo ti to on vyčíta, čo robíš zle, čo on chce na tebe zmeniť a kam si sa v tomto smere posunula? netvrdím, že je chyba len a len v tebe, ale asi aj on má nejaký dôvod, prečo sa v tom vzťahu neposúva.
prečo bývate u mamy? prečo ty 6 rokov čakáš, že on ťa zoberie od mamy preč? máš dve deti s dvoma mužmi, ešte aj by si chcela tretie s tretím, ale čo ty sama robíš pre to, aby si sa s deťmi niekam posunula a nemusela byť závislá na mame?
neveríš mu, ale na druhej strane chceš aby vás materiálne zabezpečil, zobral si ťa za ženu, stará sa o tvoje dve deti a ešte chceš aj tretie... to mi nejako nesedí.
@sissy27 ja pracujem uz 6 rokov odkedy mal. Mladsi syn rok, som. Jedinacik, mama bola na mna sama a je ztp čiže to je moj dovod preco som stale tu.. Ked by som odisla ona by to sama nedala takto sa ako tak drzi, pomôže s detmi. Finančne mam ja svoje a on svoje. Kazdy si plati to svoje. Viacmenej na energie sa skladam s mamou a potraviny nakupujem ja.. Ja upratujem periem robim co treba mama vari pokial nema bolesti.
@diamond007 ja som svojmu ex odpustila praveze. Ale nedoverujem nikomu od vtedy. Snazim sa v hlave mat poriadok ale jednoducho niekedy je to silnejšie ako ja a je to somna cítiť ze nieje dovera 100...
Ste obaja rovnaki. Ty cakas princa, ktory ta vyslobodi, on caka princeznu, ktora ho vyslobodi. A ani jeden sa neviete rozhybat. Tak chodte od seba a postarajte sa sami o seba a nevesajte sa na krk chudere matke.
@cocolino234 mama by isla snami, pokial by ostala sama boli by to denno denne telefonaty, správy aka som nevdacna dcera a podobne. Uz som si to zazila byvala som prec chvíľu ked som nemala deti. Skor to bolo myslene kupa niecoho väčšieho. Pripadne prestavba tohto.. Alebo noby vlastny na pozemku za domom aby som bola blizko mamy
tak ale zase si odporuješ - hneď v úvodnom príspevku fňukáš, že sa bavíte o spoločnom dome, ale on nič pre to nerobí... a potom napíšeš, že u mamy bývate preto, lebo ona ťa potrebuje zo zdravotných dôvodov (čo chápem). Takže aj tak by si nikam neodišla. A nehnevaj sa, načo on má investovať do domu, ktorý bude prioritne pre teba, tvoje deti a tvoju mamu?? Veď by musel byť na hlavu padnutý...
@0silvia0 my niesme na jej krku ona je invalid a skor je " na krku ona mne" ale to je iny príbeh len (napr to ze som kvôli nej neodišla za dobrou pracovnou ponuki do zahraničia ako mlada pretoze by to nedopadlo dobre).. Ja som do tohto domu investovala uz dost energie a penazi odkedy som začala robiť. Ale ano tiez mam pocit ze sme obaja rovnaky v tomto a to ma mozno na tom depta... Ze sme rovnaký ale pritom asi moc rozdielny
Ja nie celkom chápem tomu, na čo chceš priviesť ďalšie dieťa do nie úplne fungujúceho vzťahu. Mať tri deti s tromi rôznymi mužmi nie je úplne v poriadku. Ak sa máte rozchádzať a schádzať, nikdy nebude medzi vami taká dôvera, že budeš vedieť, že sa môžeš o partnera oprieť a podrží ťa v ťažších chvíľach. Takže o dieťati by som absolútne neuvažovala. A čo sa týka domu, vieš ty čo chceš? Keď máte dom s mamou a ty si jedináčik, na čo chceš za rodičovským domov stavať ďalší dom?
@sissy27 bol by nas praveze, bola rec o kupe tohto domu od mamy a prerobenie len stym ona nesuhlasila. Myslím ze kúpiť dom ktory by bol nas spolocny. Nie ze kupit dom a ja pridem na hotove. Aby to bolo nase a aby aj on presne si mohol povedať ze takto to chcem a takto to bude a nebolo to o tom ze som u vas a nemozem noc pretoze ja to chcem takto a mama takto.
@a_alexandra_a ja nevravim ze to dieta musi byt hneď teraz (vsetky tieto veci si uvedomujem 3 deti kazdy ineho otca a podobne. Tiez som dlhu dobu tvrdila ze dalsoe dieta nechcem. Uz len s tohto princípu. No zial asi pribudajucim vekom mam tuzbu to este raz zazit a taktiez kedze on vlastne nema dat mu tu možnosť byt otcom, nechcem aby mi za par rokov povedal ze som mu to nedala. Samozrejme ze tiez suhlasim stym ze nie je ten vztah natolko este v poriadku aby sme hned zacali na tom robit, momentálne ani nemozem zo zdravotných dôvodov musim najskor podstúpiť liečbu. Ide hlavne o to aby sme sa nielam posunuli aby mozno o rok o dva sme to dieta realne riešili. Ohladom domu hlavne chcem aby to nebolo moje, ci jeho ale aby to bolo nase. A aby boli spokojný všetci a aj mama ze som blizko je to len jedna s možností ktoru som navrhla kedze mama odmietla predaj domu lebo stara skola
No tu ma napadla vec, že on s tebou dieťa už nechce, ved vám to neklape. A ty by si chcela mať tri deti s tromi mužmi a nakoniec skončiť sama? možno on by chcel ale s niekym inym
Autorka: Po prvych vetach som tusila, kde je problem. Po vete "Alebo chovaj sa a moze byt aj svadba aj dieťa. " mi je to uz uplne jasne.
Autorka: A tu je tvoj druhy exemplar, ktoreho si chovas ako v bavlnke: "mama by isla snami, pokial by ostala sama boli by to denno denne telefonaty, správy aka som nevdacna dcera a podobne. Uz som si to zazila byvala som prec chvíľu ked som nemala deti."
no ano, bol by váš, na papieri, platili by ste účty na polovicu... lenže realita je taká, že on by na vás doplácal. Proste vy ste 4 osoby, on 1 osoba. Hoci bude platiť polovicu nákladov, tak spotrebuje len 1/5. A nedajboh sa zadarí aj to tretie dieťa, ty zas na rodičáku a on bude živiť 6 ľudí - ešte sa mu čuduješ, že si nejde nohy dolámať za týmto?
Prečo nutne potrebuješ mať s chlapom spoločný dom a spoločné dieťa (keď už dve z dvoch vzťahov máš)? čo sú toto za životné ciele?
@sissy27 takto som sa na to nepozerala. Ze by on doplácal na to ze my sme 4 a viac nakladov.... Vies aky je moj ciel byt RODINA( Aj ked uz mam deti, vedel o tom siel stymto do vzťahu nema stym problém)
@makova333 môžeš mi to priblížiť
@eskop toto napada aj mna. Ja samozrejme beriem aj jeho názor ze pokial to neklape uplne netreba to napr lepiť dieťaťom. Zas tolko rozumu mam. Len mna hlavne stve to ze teda sme sa k sebe vrátili, tak uz by bolo na case riešiť neeco viac...
Určite si najprv ujasnite co od vzťahu očakávate, dajte to dokopy a potom sa zamýšľajte nad dieťaťom. Ak máte nefungujuci vzťah, dieta ho nezachráni
Autorka: Mas pri sebe dvoch toxickych ludi. Jeden podmienuje zotvranie vo vztahu, dom, svadbu... podmienkami, ktore skryva za neurcite "ked sa budes chovat". Si uvedomujes, ze to je absolutne nesplnitelna a najmä dehonestujuca poziadavka? Co akoze spada do "ked sa budes chovat"? To si spravil nejaky zoznam a odskrtava, co si uz splnila a co nie? Predpokladam, ze nie a podmienky dobreho spravania buduv pravidelnych intervaloch aktualizovane a ty budes niekedy blizsie, niekedy dalej od ich splnenia. Ale nikdy, nikdy ich nesplnis, pretoze su tu na to, aby ta devalvovali.
Druheho toxika mas vo svojej matke. Ta pouziva emocionalne vydieranie na to, aby si robila co chce, aby ta dostala tam, kam ona chce.
Tak velmi tuzis po rodine a harmonii, ktore si nemala v detstve, ze si prestala mat uplne svoje vlastne hranice, svoju vlastnu sebahodnotu.
"ked sa budes chovat"... Ty si mas unho svadbu a dieta zasluzit, nejakym "dobrym spravanim"? A to ako preco tento konkretny chlap ti ma urcovat, ako sa mas spravat?
S kludom by som mu povedala, ze ked on sa nemieni "chovat" ako partner, nech si ide, kde chce, najlepsie co najdalej od teba.
Ja viem, ze tuzis po dietati, ale uvedom si, ze dve uz mas, dieta nie je pre tvoju potrebu a nema byt naplnenim tvpjich tuzob, ma byt privedene na svet z lasky.. Vies tretiemu dietatu poskytnut domov, pokojne zazemie, harmonicke vztahy? Co bude s tymi dvoma, ak ostanes sama, tehotna s tretim, a ochories?
@zuzka_t ja ho dieťaťom zachraňovať určite nechcem... Ja chcem zazemie, domou rodinu pohodu. A to chce aj on aspom to tvrdí ale stale sa nechovam tak aby nad rym rozmýšľal ze to chce a potom to povie ved sama si od povec ci je to teraz vhodne... A kedy to potom bude vhodne? Ved keby som mala riešiť co sa mi na nom nepaci alebo co robi zle tak by to nebolo nikdy. Ale nikdy nebudeme podla predstavy toho druheho, je to o tom brat sa aj s chybami a tolerovat sa a robit kompromisy
@stevvvka prave by som to tretie dieta chcela s lasky, priviest do rodiny. Kedze ta prva nevysla a to druhe dieta bolo neplanovane a s je ho otcom som vo vzťahu pokračovať nechcela.. To je dlhy iny príbeh... Ja chcem rodinu, manzela bábätko a asi si vynahradiť to co sa predtym pokazilo.. Tvrdi ze aj on chce rodimu alebo chcel... Proste mi to pride ze akokoľvek sa snazim urobiť dobre dopadne to zle nieje to tak ako to on chcel. A nikdy nieje ta spravna doba...
Autorka: Tak skusim este raz.
"je to o tom brat sa aj s chybami a tolerovat sa a robit kompromisy" On ta neberie aj s chybami. Berie ta ako nieco podradne, co si musi zasluzit jeho priazen.
"Proste mi to pride ze akokoľvek sa snazim urobiť dobre dopadne to zle nieje to tak ako to on chcel. " Nikdy nebudes schopna naplnit tu prazdnu nadobu, nikdy to nebude tak, ako si on predstavuje.
"Ja chcem zazemie, domou rodinu pohodu. A to chce aj on aspom to tvrdí ale stale sa nechovam tak aby nad rym rozmýšľal ze to chce." On NECHCE to co chces ty, milujuci clovek nedava podmienky "ak sa budes chovat ta a tak, potom si ta vezmem". Milujuci clovek chce sbadbu preto, ze niekoho miluje.

Nechoď do toho ak mu neveríš alebo začni s ním ,, odznova,, a odovzdaj mu plnú dôveru, tá je základom každého vztahu. Ps- navštevuje psychológa, pomôže ti aj s tym