icon

6 rokov tápame na jednom mieste

5. apr 2022

Ahojte, mam priatela zajtra to budde 6 rokov co sme spolu. V lete sme mali velku krizu aj sme sa rozisli. Odstahoval sa. Dost sme sa hadali, kvôli blbostiam. Nebola v tom nevera ani nic take. Ja som zacala chodit aj psychologičke keďže som mala dost zle stavy a bela veci s minulosti sa mi vynaralo do zivota a bola som aj dost zla. Po lete ma cakala operacia, a nejako sme sa zase dali dokopy. Ako prisiel lokdown nasťahoval sa. Mam dve deti ( niesu jeho, kazde ma ineho otca)... Ale k veci stale mam pocit akoby 6 rokov tapame na mieste. Bývame u mojej mamy, neposuvame sa nikam.. Ked sa bavime o kupe domu alebo nieco vzdy to skoncil len tak ze sak mozme. Ale nic sa neriesi. Akoby on caka na mna a ja na neho. Ked spomeniem dieťa povie ved ja som uz chcel, vraj teraz to medzi nami neni 100%.. Ja vobec neviem kedy ho chcel, mysli asi raz ked mi pri filme pobedal spravíme si babo? A ja ze co ti sibe? Odvtedy to vzdy vytiahne ja som chcel... Alebo chovaj sa a moze byt aj svadba aj dieťa. Ja uz niekedy sa stracam v tom ako sa mam este chovať aby som si konečne zasluzila to ze si po 6 rokoch somnou nieco vybuduje. Lubim ho, lubi deti. Neviem si predstaviť uz priviesť k nim ineho chlapa, ked sme boli od seba dost zle to znášali... Ale Niekedy sa pytam co by bolo kebyže sa nedame dokopy... Niekedy mam chut mu povedať ze ked sa do konca roka ne rozhýbeme ze ideme od seba definitívne... Ja som síce uz vydatá bola možno by mi kľudne atacil len prsten, len pocit ze k sebe patrime.. Ze nieco.. A ohladom dietata, ja uz mozem mat iba jedno. Mam 30 rokov a dva cisárske. On deti miluje vie to snima. Malu susedku rocnu uplne zbožňuje a ked ich vidim sa jasit vzdy to na mna pride ze preco nemame spoločne. Lem nechcem sa vydávat zase ze uz mame dieta zoberme sa.. Ale jednoducho mam pocit ze sme v zacarovanom kruhu... A uz neviem ako mu to vysvetliť vzdy skoncime debatu pri tom uz sme sa o tom. Bavili povedal som ti chovaj sa bude vsetko... ( moj najväčší problem vidi to ze mu nedôverujem ale som velmi opatrna po skúsenostiach a neverim uz nikomu pretoze ma velmi zradili najbližší ludia a on to nevie pochopiť ze ked robi veci take co vo mne vyvolavaju obavy neviem sa tváriť ze som. V pohode. Snazim sa na tom pracovať ale jednoducho toto by ani v dalsom vzťahu bol moj problém)..
A k veci ja neviem ale uz niekedy si velmi hryziemdo jazyka ze nezvladam to ako ame stále na mieste.. Ze kolko mam este čakať kym sa niekam pohneme.. Ale bojim sa tuto temu otvoriť lebo vzdy s toho vznikne hadka a ticha domácnost tak na 3 dni... Uz aj jeho mama veľakrát ked sme u nich ze kedy bude vnúča.. Aj ked sme boli rozideny som snou vela komunilovala mam ju rada aj ona mna... Velmi by mi chybali ale uz to niekedy naozaj nedavam necitim sa šťastná...

dietata ja uz môžem mat iba jedno, mam 3p rokov

Strana
z2
autor
5. apr 2022

@makova333 no hej toto som aj s psychoskou preberala ze ake mam pocity ale tak om mi potom povie ze sa hram na chúďatko ako sa ja snažím a vsetci mi ubližujú a v konečnom dôsledku som neni ja ta dobra ale ja ta zla

makova333
5. apr 2022

Autorka: A co ti ma povedat? Som hajzel, vsetko obratim proti tebe a fakt si ta nikdy nezoberiem, iba ti budem robit zo zivota peklo? Co by tym dosiahol? Iba ak odrezanie od svojho zdroja energie, pri ktorom je to take jednoduche... Ale toto on nechce. On chce mat zdroj po ruke. Aspon dovtedy, kym nema nahradu.

diamond007
5. apr 2022

V partnerskom vzťahu nie je hra na dobrého a zlého, ani lepšieho a horšieho

autor
5. apr 2022

@makova333 zacinam sa desit toho co pises... Dnes zas problem.. Lebo som slubila ze nieco vydzvihnem po ceste ked pojdem zo synom s kostola samozrejme som zabudla ( mne treba pripomínať) on bol doma na telefone cely cas a ked som prisla domou tal sa ma spytal ci som preto bola ja ze prepac zabudla som ( fakt som zabudla , som od 4 hore, ale on to povazuje ze on ked nieco chhce vyserem sa nanho) takze dnes bude zase ticha domacnost 🙄

zmrzlinka2021
5. apr 2022

Kolko mas prosim ta rokov?

stanislavicenka
5. apr 2022

To je zvlastna reakcia od muza, ze ty sa mas spravat, a vsetko bude. To by bol moj byvaly partner. A zvlastne spominas, ze deti ma rad. Ze sa jasi s malou susedkou? A co tvoje deti? A ze im uz nechces oredstavit niekoho ineho? Vies, vsetko je to o tom, ako to podas. Je normalne, ze sa dvaja ludia rozidu, ked si nerozumeju, nenormalne je, ked sa hadaju ako Psy, a ostavaju spolu z neznameho dovodu, alebo skor u teba zo strachu 🤷

stanulienkat
5. apr 2022

Preboha!!! Niekyore ste kde rozum ponechali?? Vztah-nevztah..3 deti s 3 muzmi??? Fuha.. Hlavne, ze chodis do kostola. Nasilu lepit vztah, lebo si si vysnivala imaginarnu rodinu. Cele zle.

sarain
5. apr 2022

Prosím ťa, zamysli sa naozaj nad touto svojou vetou na margo Vášho spoločného dieťaťa : "Ved keby som mala riešiť co sa mi na nom nepaci alebo co robi zle tak by to nebolo nikdy" Inak povedané, keby si sa reálne zaoberala tým, ako sa správa, tak s ním žiadne dieťa nechceš. Takže zatiaľ si vyberáš preliadanie, aby si nebola konfrontovaná s tým,že toto naozaj nie je ten správny chlap.

autor
5. apr 2022
autor
5. apr 2022

@stanulienkat zatiaľ su to len dve deti, mne je jedno kto si co myslí o tom kde som rozum nechala, ked som sa vydala nepočítala som stym ze sa rozvediem zial okolnosti boli take ze sme to nezvládli, boli smr mlady a rozvod bol jedune riešenie. Teraz by som vela veci tiez urobila inak. Ale to je minulosť. Druhe dieťa bola nahoda, bohužiaľ nerozvaznost moja uvedomujem si, jeho otec sice scel somnou byt zial nevedel sa správať k mojmu synovi a psychicky ma deptal a nelubila som ho. Momentálneho partnera lubim aj napriek všetkému ma aj veľa dobrých vlastnosti, moje deti zbožňuje hra sa snima naučí, chodil k lekárovi on snima a podobne veci. Takže preto by som chcela aby pocitil aj to byt otcom naozaj

makova333
6. apr 2022

Autorka: Asi som ta vydesila stale malo, lebo ho stale chces. Tak nech je ako chces 🙂

diamond007
6. apr 2022

@makova333 problém je v nej, nie v ňom podľa mňa 😶

makova333
6. apr 2022

@diamond007 problem je vo vsetkych troch. Aj v matke, aj vo fesakovi a aj v nej. Ona nevie vystupit z dvoch toxickych vztahov, lebo chce spokojnu rodinu. Akurat, ze nevie ako ma vyzerat lebo ju nikdy nezazila pri matke a tak si vybera partnera podla toho co pozna zo svojej rodiny, cize zas toxika s ktorym tu stastnu rodinu nevytvori. Ale ona stale dufa, ze ak sa bude snazit, tak ano. Toto iste pravdepodobne zazivala pri matke "ak sa bude snazit maminka bude na nu dobra", ale beda, ak nieco nebude podla nej. A tak sa v tom macha dokola. Na jej obranu, nie je to lahke vystupit z toxickych vztahov ked to mas vstepovane odmalicka.

autor
6. apr 2022

@makova333 je probelm aj v mne ja sinto uvedomujem ja netvrdím ze je on len ten zly alebo ze mama je len ta zla... Ja viem ze som taka aka som. Ale ano vzor doma som ziadny nemala, a cokolvek sa doma mojej mame nepacilo zlyzla som si to. A je to tak doteraz.

makova333
6. apr 2022

Autorka: Tak rob nieco preto, aby si tento model nedavala dalej svojim detom. Musis vystupit z toho zacarovaneho kruhu.

amanta5
6. apr 2022

Si dospelá 30 ročná žena, s dvoma deťmi. Už si dosť stará (a dúfam že i rozumná) na to, aby si si nechala niečo diktovať. A ešte si zlyznut niečo, tak ak nie si sociálne odkázaná byť u mamy, zdvihla by som sa a odišla. Neviem prečo je mama ZŤP, dôvody môžu byť rôzne. Ale predsa ti v tomto veku nemôže diktovať ako máš žiť. Mali by ste sa navzajom rešpektovať.
A k tomu tvojmu partnerovi detto. Z tvojho popisu mám silný pocit, že ťa len využíva. A najmä tebou manipuluje. Dievča to je cesta do pekla... O pár rokov budeš zdeptaná ty i tvoje deti.

Strana
z2