Aká je skutočná hodnota ženy v dnešnej spoločnosti?
Neviem preco ale mala som rank taku uvahu. Za jedno na mna vsade vyskakuju prispevky ako si ma byt zena vedoma svojej hodnoty aj vo vztahu aj celkovo. Ma mat vysoke naroky na kuza atd..a za druhe zas vsade na sietach vidim tu zensku hodnotu. Ci uz zname alebo nezname, zadane ci slobodne, kazda druha pridava lacne fotky s naspulenou hubou, ritou, prsiami, poponahe fotky, zarezane tangace a poza ze im vidno az do utrob pomaly. Co ma toto spolocne s hodnotou zeny? 🤔 Nerozumiem tymto trendom. Ano viem nemam si to vsimat starat sa, zi a nechaj zit apod. Ale aky ma toto vsetko vplyv aj na vztahy, casto su tu temy ako chlap pozera a sleduje taketo profily atd. Na jednej strane zenam vadi, aki su chlapi. Na strane druhej to zeny same podporuju, lacno sa ponukaju a znizuju svoju hodnotu. Ako to vnimate vy? A myslim si ze to ma dost velky vplyv aj na mladsie roxniky a dotykansa to kaudeh z nas..tie ktore mate dvery asi pochopite..
Zien je viac druhov. Su tie zeny, ktore sa prezentuju ako lacne damy a su tu tie, ktore poznaju svoju hodnotu.
Nikdy sa nikto nespraval rovnako, cize sa neda cele zenstvo hodit do jedneho vreca. To mas to iste ako s muzmi. Niektorym sa lacnota paci, ini su narocnejsi.
Zaujimave, ze na na mna take prispevky nikde nevyskakuju a ani v okoli nemam ani jednu zenu, ktora by bola napichana a pridavala take fotky takze tu zase ide len o to, ze zalezi v akej socialnej bubline sa pohybujes a aku sledujes. 🤷🏻♀️ A este nieco ti prezradim, zeny a muzi ktori su si vedomi svojej skutocnej hodnoty nemusia si nic dokazovat na socialnych sietach 99% takych ludi ktori aj mna inspirovali a osobne poznam maju prazdny profil alebo pridaju nieco par krat do roka. A lacne zeny tu vzdy boli aj budu 🤣 takze toto za mna nie je ziadna novinka ani novy trend len vdaka socialnym sietam sa to davaju aj take zeny viac do povedomia
Neviem čo sleduješ na sociálnych sieťach a akými ľuďmi si obklopená, ale na mňa takéto príspevky nevyskakujú... áno, viem, že je plný internet takých fotiek, ale mne odporúčané nie sú, pretože sledujem úplne iný obsah a mám vo svojom okolí úplne iné ženy... čiatočne rozumiem čo chceš povedať a nejakým spôsobom aj súhlasím, ale je to strašne zovšeobecnené a tiež sa to netýka len dnešnej doby, stačí si pozrieť klipy zo začiatku tohto tisícročia, aké sporo odeté tety sa v telke krútili a zarábali na tom, len teraz je toho skrz sociálne siete proste viac, lebo každý má priestor sa nejak vyjadriť... za mňa každá žena môže nájsť svoju hodnotu v niečom inom, pre niektorú sú to možno len like a komentáre, ale je aj mnoho influenceriek, ktoré tvoria naozaj niečo hodnotné...a čo sa týka následne vzťahov, tak vrana k vrane sadá,... a čo sa týka mladých slečien, tak ja mám pocit, že v móde je práve oblečenie skôr o tri čísla väčšie, zahalujúce, vrecovité 😅 ale teda toto je vec asi každej generácie, že "škaredo" pozerá na tú mladšiu 😀
Keď sa žena správa ako kráľovná (nie v zmysle nadradenosti ale v zmysle toho že vyžaruje niečo, čo si samé o sebe vyžaduje rešpekt a úctu), tak sa k nej tak budú aj ostatní správať.
//Mimo internetových diskusií a pablbov, ktorí sa správať nevedia//
A máš pravdu, celkovo správanie sa na verejnosti súvisí s vonkajším prejavom - čiže aj odev, úprava zovňajšku, prejav..
Súhlasím s @lenkakravcova , hodnota ženy sa pozná podľa rešpektu, akí jej prejavujú muži. Automaticky, nie že ona si dupkaním a hysterickými výstupmi vynúti. Muži veľmi dobre vedia, ktorá žena je rešpektuhodná.
@0silvia0 no co tak sledujem uz dlhsiu dobu, ta lacnota sa paci 99% chlapov 🙈
@ina2405 s tym suhlasim aj ja, mam to overene sama na sebe. Uz som sa pnastastie poucila z minulosti, kedy som viac davala do vztahu ako do seba a nevracalo sa mi to. Toto je pravda urcite
@lindous no ver ci nie napr na instagrame nesledujem profily takych ,,dam". Jedine co si obcas kuknem su profily kde prezentuju oblecenie, kozmetiku, cvicenie. A to je cele. No nemyslela som modelky ci fitnesky. To je ich praca a je to proste ine. Ano je to zovseobecnene ale urcite je toho v tejto dobe viac a viac a niektori ludia potrebuju putat pozornost za kazdu cenu zjavne
@nynia presne tak bezne clovek prida foto mozno z dovolenky prirodu krajinu alebo proste normalnu fotku a nie same selfie a podobne..a presne ako pises dostavaju sa viac do povedomia. Ovplyvnuju aj mlade baby. A za dalsie chlapi maju lahsiu cestu podvadzat. Je to skor na skodu nez na uzitok myslim si vo viacerych smeroch
@ina2405 fu, ešteže ti muži existujú, co by ste bez nich niektoré robili, ani by ste nevedeli ktorú ženu “treba rešpektovať” ;)
@lenkakravcova ano suhlasim ked sa zena upravi a vyzera zensky pekne celkovo tak tym vysiela uplne inu energiu nez neupravena zena alebo vulgarne a lacno oblecena.
Hodnota každej ženy je taká,akú si sama nastaví.Ak sa niektorá prezentuje ako lacná stetka,jej hodnota je taká istá.Takze toto je individuálna záležitosť
Hodnota žiadneho človeka by nemala byť daná tým ako ho vidia druhí, musí ju nájsť v sebe, vo svojom charaktere a vo svojich činoch... a podľa mňa práve to, že mnohé ženy si myslia, že ich hodnotu určujú muži, vedie k tomu lacnejšiemu prezentovaniu sa, lebo to prináša pozornosť a jednoduchý obdiv aspoň istej skupiny mužov
Ja som napríklad typ ženy čo je veľmi konzervatívna čo sa týka obliekania. Takže u mňa neexistuje výstrih kde mi trčia prsia alebo sukňa ktorá si pomýlila miesto s opaskom . Nosím veci kvalitné ale typu biznis móda, teda blúzky, sukne , nohavice , zatvorené lodičky, kabáty rovného strihu ..všetko čisté strihy, bez blbostí typu volány, čipky . Aj trocha nuda ale ja sa v tom cítim dobre. A musím povedať že som málokedy bola obťažovaná dvojzmyselnými kecami od mužov , či som mala 25 alebo vo veku 50 rokov. Muži veľmi dobre vedia ku komu si to môžu dovoliť a ku komu nie. Oni pozrú na sociálnych sieťach alebo vonku na sporo odeté dámy , majú často aj sprosté pripomienky aj sex by dali bez problémov a radi ale máloktorí by to doma chcel nastálo alebo ako matku svojich detí.
Čo ja viem,zase sa tu niektoré tvária ako "nesledujú" a na ne také príspevky nevyskakuju ...
V podstate väčšinou keď aj mestom letím,či vlakom,hoc kde,väčšinou mám v hlave svoj harmonogram dňa,deti,prácu,školu, povinností,trápenia,čo ešte potrebujem za deň vybaviť....
No niektoré osoby sú naozaj neprehliadnutelne .a hlavne v lete niektoré dámy,akoby z bordelu utiekli ...
Ale tak budiš....Doba je zlá ,iná,....
@bonboniera no pravdaže, čakala som takýto komentár. Zle som sa vyjadrila, nie hodnota ženy, ale hodnota ženy v očiach mužov. To je pre tie, ktoré tu gejdajú, kde sa podeli dobrí chlapi. Tak tí dobrí chlapi sú pri dobrých ženách väčšinou. Každý má, čo si zaslúži.
urcite je to individualne, nejdem to rozoberat,a le teda na mna raketo rpispevky tiez vyskakuju, to nei su nezname zeny, to su zeny z mojho okolia, ktore osobne poznam. neskutcne spulia pery na fotkach na socialnych sietach, vyzera to uplne hrone, neprirodzene. chcu si tym urobit lne pery, pricom si neuvedomuju, ake nepekne a neprirodzene crty okolo pier si tym urobia.
@fantaghiro21 Netvárim sa, naozaj to tak je, ale možno je to tým, že máme rôzne nastavenú hranicu a to čo sú pre autorku či teba lacné príspevky, pre mňa môže byť v pohode a to čo ja považujem, že už je za hranicou, to mám naozaj odfiltrované a známe napr. zo ZŠ, ktoré sa takto prezentovali a vypisovali k tomu "múdre" popisky som si poodstraňovala, lebo aj tak sme neboli v kontake a na ulici by sme sa ledva pozdravili... ja som človek, ktorý nevníma ani na uliciach to čo opisuješ, fakt toto neriešim, samozrejme, že si všeimnem nejaký úplný extrém, ale nemám pocit, že by som denne vídala ženy oblečené ako z bordelu... možno si len ženy z bordelu predsatvujem inak ako ty 😅... a teda hlavne na základe toho neurčujem hodnotu ľudí, tá pre mňa spočíva v niečom inom ako v tom čo majú na sebe, či na tom či má niekto pichutné pery... áno, šaty robia človeka, prvý dojem je dôležitý, určite to o človeku veľa hovorí, ale nie je to všetko a platí to do oboch strán, aj to že sa niekto na prvý pohľad tvári sväto, neznamená, že sa tak správa
Ja si zase myslim, ze ked da zena na internet taku fotku, neznizuje to jej hodnotu. Asi sa sama sebe paci, tak to chce ukazat aj ostatnym. Neznamena to, ze nema hodnotu. Kazda zena sa chce pacit, niektorym asi robi dobre, ked ju pochvalia za to ako vyzera. Ale preto nemusi byt niekto ku komu sa nemame spravat s respektom. Taketo uvazovanie je spiatocnicke
@lindous tak vidis ,písala si:" máš v okolí úplne iné ženy"
No máš,ale mala si tiez tie, ktoré si odfiltrovala...Takzs si v podstate zo začiatku klamala....a na to,ako nesledujes ľudí,máš celkom podrobný popis a prehľad,kto okolo teba sa vyskutuje....
Nikto však nepísal o tom,že zena , ktora nosí veľký výstrih, napichané pery je zlý človek....To si zase nedomyslaj...
Ja som sa už dávnejšie tu vyjadrila v iných diskusiách,čo takéto obliekanie, zvádzanie má za následok ale nejdem to tu riešiť.....
Hovoris o dvoch rozlicnych skupinach zien.
I ked nepopieram, ze tie, co sa predvadzaju poodhalovane, ci aj oblecene, no v roznych dvojzmyselnych pozach (nie zeby na to nemali, prave naopak, obvykle maju krasnu postavu, vedia, co ponukaju a ze si to mozu dovolit. Ze neutrzia hanbu. Lebo postava a tvar sa im fakt vytknut neda.), no vo chvili, ked zbalia chlapa, radi vyzaduju, aby sa k nej choval ako k dame.
Co nefunguje a ona sa stazuje, ze si ju nevazi. Ako sa k nej chova.
Lenze zbalila ho na nieco. To ho pritiahlo. To od nej ocakaval. Za taku ju ma. Nemoze sa cudovat.
To je všetko okej, vždy to tu bolo, predtým si chlapi kupovali časopisy, teraz nemusia majú to takto na webe. Chlapi sú na to fyzické takže oni sa budú pozerať vždy. Čo je ale hrozné, že napichane a špuliace ústa už majú aj chlapci 😅 tie všelijaké hybridy bezpohlavné, toto je to čo by nás malo znepokojovať. Kurvy tu boli vždy 🤷😄
@lindous a píšeš :" a teda hlavne na základe toho neurčujem hodnotu ľudí, tá pre mňa spočíva v niečom inom ako v tom čo majú na sebe, či na tom či má niekto pichutné pery...bla bla bla..."
No ale ty si vlastné bola tá,ktorá na základe hodnotenia oblečenia si prerušila kontakt (píšeš to v úvode-ci tam boli iné dôvody,ale podľa pisania práve tie múdre drísty ,fotky boli prvotným dôvodom na odfiltrovanie)
Takže si vlastné sama ich podľa výzoru odsúdila....
Takže si trošku kakas do úst ...
Mozno v urcitom veku a v urcitej faze zivota, napriklad ked su single a hormony im tlacia na mozog. Mozno nejaky nadrzanec sa pozrie na vytlacene cecky ven.
Ale nie kazdy chlap je nadrzany nevyburenec. Muzi, ktori su v harmonickych partnerstvach, nebudu slintat nad nejakymi fejzbukovymi slapajznami. A mozno zena, ktora sa najprv prezentovala nejakymi fotkami, vyzyvavym vyzorom, casom prehodnoti hodnoty a vizaz. A su aj taki, co v partnerstvach su a aj tak sleduju vselijake vytuningovane hviezdy. Je to individualne
Tak to čo ti tam vyskakuje určuje algoritmus ktorý to zistí na základe toho načo klikas alebo čo pridavas. Ja si tam pridávam fotky z vrcholov hôr teraz v zime viac menej preto aby som si pamätal kde všade som bol..ak tam mám 5 like tak je to úspech 😅a preto vyskakujú v návrhoch hlavne ženy z hôr..čo sa mi vlastne aj páči 😅 takéto čo tam majú 20 fotiek pri zrkadle a všetky fotky také isté to vôbec..asi to tam pridávajú kvôli tomu že z toho majú pozornosť.. síce lacnú a rýchlu
@fantaghiro21 myslela som svoje najbližšie okolie, ktoré aj sledujem na sociálnych sieťach, keďže o tých autorka hovorila, nie že také nie sú v celom meste samozrejme... ale to už by sme sa asi doťahovali za slovíčka... skôr som chcela povedať, že asi má každý inde hranicu čo ešte je a čo už nie je v pohode a preto má niekto pocit, že to na neho vyskakuje z každej strany (lebo to pre neho nie je v pohode) a niekto má pocit, že sa to okolo neho až tak nedeje (lebo to berie bežne), lebo na jeden a ten istý príspevok by sme mali možno rozdielne názory... čo je samozrejme v pohode, len ma tvoj komentár donútil sa nad tým zamyslieť aj týmto spôsobom, nechcela som mu odporovať..
A teda tých ľudí čo som takto poodstraňovala som reálne poznala, mala možnosť si na nich názor vytvoriť na základe správania sa aj mimo sociálnych sietí, nebolo to len kvôli príspevkom a nepoodstraňovala som počas takejto "čistky" len tieto ženy, sformulovala som to asi dosť nešťastne a spomenula som to skôr preto, že ak to autorke tak vadí, má aj takúto možnosť.... a na konci zas hovorím o ľuďoch, ktorých stretnem na ulici a nepoznám ich, teda si ich naozaj nijak nedovolím hodnotiť či vytvárať si na nich názor len na základe toho ako vyzerajú... pre mňa dve výrazne odlišné veci
Moja skúsenosť je, že ak sa "správam ako žena", chlapi ma skôr či neskôr začnú zosmiešňovať, dávať pocit "že toto sú veci, ktorým ženy nerozumejú", berú ma ako prívesok do debaty, ktorý má byť tíško a tváriť sa pekne... Ak dám naopak najavo svoje schopnosti a nedajbože v nich "preštím chlapa", tak sa vraj "správam ako chlap". Záver: Inteligentné, samostatné a šikovné ženy sú vždy cieľom kritiky, lebo sú málo "ženské". "Dosť ženské" ženy sú: chudery, domáce puťky... ak sú k tomu aj extravagantné, tak sú určite ku...kurice. 🤷🏻♀️ A vieš čo je na tom najlepšie? Že napriek tomu to všetko zvládneme 😊 a popri tom vychováme nejaké deti, pomojkáme a vyšleme ich do sveta, udržíme doma oheň a keď treba, aj toho mamuta ulovíme. Bolo to tak pred priemyselnou revolúciou, a je to tak aj teraz, keď sme sa do nej zaradili a zostali nám aj všetky ostatné povinnosti a úlohy.
O hodnote cohokolvek rozhoduje dopyt. Ty si mozes mysliet, ze si kralovna, ak o teba nikto nema zaujem, tak ti to nepomoze. V anglictine existuje veta "macka rozhoduje, ktore mlieko je dobre a ktore nie". O hodnote zeny teda rozhoduju muzi. Rovnako zeny rozhoduju o hodnote muza. Moze sa ti to nepacit, ale nezmenis to.

Tie ktore mate dcery malo byt.. vsimam si to aj v praci, kde sa premelie za den dost zien. Mlade baby lacno oblecene, vsetko von a to aj teraz v zime. Proste mi to pripada ze na strane jednej sa tu rozmaha trend chovaj sa ako kralovna a budu sa k tebe tak chovat vsetci a na strane druhej sa zeny prezentuju ako lahke damy..dufam ze sa tymto nikoho nedotknem. 😌