icon

Ako a kde nájsť životnú lásku?

13. júl 2025

Som 10 rokov sama s deťmi. S mužom nežijeme, je alkoholik. Ťažko sa v dnešnej dobe hľadá láska aj zdravým ľuďom. Ja mám však schizofréniu. Myslíte, že by mal niekto o mňa záujem, keď veľa vecí v dôsledku mojej diagnózy nevládzem robiť? Je mi koľkokrát veľmi ťažko. Cítim sa sama, opustená, nepochopená. Z každej strany sa na mňa váľajú samé problémy. Je to už nad hranicou únosnosti. Máme finančné ťažkosti, pretože môj muž už 4x neuhradil výživné. Z každej práce ho po dvoch týždňoch vyhodia. Podala som na neho v marci aj trestné oznámenie, ale vôbec nič sa nedeje. Na exekútora peniaze nemám. Posledné týždne všetci hladujeme, pretože z môjho invalidného dôchodku po zaplatení nájomného a internetu už na stravu zostane len veľmi málo. Som zo všetkého veľmi vyčerpaná. Minulý rok sa mi zhoršil zdravotný stav a bola som hospitalizovaná. Neviem už, čo mám robiť. Hľadala som si nejakú prácu, ale nikto ma nechce zamestnať, keďže som ZŤP Teraz ani nemôžem ísť robiť, lebo mám kalcifikáty v ramene a v členku a je to dosť bolestivé. Do ramena mi dali injekcie a s členkom som bola na RTG terapii. Teraz budem chodiť na rehabilitácie.

Strana
z13
anonym_5f8afb
22. júl 2025

A tebe nevadí, ze taky zavislak by o teba ako o zenu casom nezavadil, mozno tak na zaciatku vztahu, kym si ta priputa? Budes frustruvana a nervozna ako x- zien ktore tu vypisuju, ze ich ma muz na haku, nepritahuju ich sexualne.Ved jemu to vôbec tam dole pri normalnom styku nemusi fungovať.Toto sú tie varovne signály , ved on ti ich poklada ako na tacke.A ty to prehliadas.Aby si tu o par rokov nepisala, ze si nestastna lebo som pre partnera menej ako vzduch alebo mu to tam dole pri reálnej zene nefunguje.Ty chces ist vedome do vztahu zo zavislakom ktory v zivote nemal realnu zenu🙂) Z blata do kaluze.Ty si nepoucitelna, myslela som, ze v tvojom veku a takej skusenosti budes sakra obozretna.A pri tvojich psych. problemoch aby si neskoncila zle.

earlgrey
22. júl 2025
@anonym_autor

@lacibo nepripadá mi vôbec frustrovaný. Je úplne vyrovnaný.

@anonym_autor Vôbec nie je vyrovnaný...ten zlomok vašej konverzácie, ktorý si tu hodila do éteru stačí na to, aby človek vedel, že ten chlap je úplne ale úplne mimo realného sveta....ale ok, keď tebe vyhovuje, tak super 🤷‍♀️

autor
22. júl 2025
@anonym_a1223a

@earlgrey Autorka ho ospevuje, pretože sama je duševne chorá a nevie, kde je sever. Veď si roky nevie dať do poriadku ani vlastný život, tak ako by mohla fungovať vo vzťahu a normálnym človekom? Tento psychopanic na diaľku je pre ňu ideálny. A @greengirl tu bola roky ako @sbear a aj tá je totálne vyšinutá, aj muž od nej preto odišiel. Stačí si pozrieť jej staré príspevky. Ona je čudáčka, prírodný a duchovný typ, t.j. neupravená, zanedbaná žena s nejakou nediagnostikovanou poruchou, žije s matkou a v realite sa ľuďom vyhýba, nosí slúchadlá, lebo je vadia zvuky, študuje horoskopy, jedáva len rastliny, Teraz aktívne hľadá partnera cez zoznamky, ale rozumie si akurát s podobne narušenými individuámi ako je sama. Predtým tu mala toho zberača odpadkov a autizmom, s ním si rada písala a teraz sa tu našli hneď traja pacienti. To nevymyslíš, to je život, ale netreba to brať vážne.

@anonym_a1223a nenazývala by som psychicky chorých ľudí pacientmi. Je to urážajúce a nikdy neviete, kedy aj vy budete takým istým pacientom,
na starobu určite. Potom si na to spomeniete.

autor
22. júl 2025
@anonym_5f8afb

A tebe nevadí, ze taky zavislak by o teba ako o zenu casom nezavadil, mozno tak na zaciatku vztahu, kym si ta priputa? Budes frustruvana a nervozna ako x- zien ktore tu vypisuju, ze ich ma muz na haku, nepritahuju ich sexualne.Ved jemu to vôbec tam dole pri normalnom styku nemusi fungovať.Toto sú tie varovne signály , ved on ti ich poklada ako na tacke.A ty to prehliadas.Aby si tu o par rokov nepisala, ze si nestastna lebo som pre partnera menej ako vzduch alebo mu to tam dole pri reálnej zene nefunguje.Ty chces ist vedome do vztahu zo zavislakom ktory v zivote nemal realnu zenu🙂) Z blata do kaluze.Ty si nepoucitelna, myslela som, ze v tvojom veku a takej skusenosti budes sakra obozretna.A pri tvojich psych. problemoch aby si neskoncila zle.

@anonym_5f8afb čo mi má akože prekážať? Ja sex k životu nepotrebujem, preto by mi vonkoncom neprekážalo, keby bol aj asexuál. Nech si honí, koľko chce.
Sex je pre mňa úplne nepodstatný. Nepotrebujem ho k životu, už som to tu písala. Ja beriem psychiatrické lieky, po ktorých nemám menštruáciu, ani chuť na sex. Už je to tak dlhé roky. Takže takýto chlap by mi úplne vyhovoval.

autor
22. júl 2025
@earlgrey

@anonym_autor Vôbec nie je vyrovnaný...ten zlomok vašej konverzácie, ktorý si tu hodila do éteru stačí na to, aby človek vedel, že ten chlap je úplne ale úplne mimo realného sveta....ale ok, keď tebe vyhovuje, tak super 🤷‍♀️

@earlgrey on mi napísal, že je so všetkým vyrovnaný a úplne psychicky silný, že jeho nič nezlomí. Keď ho jeden kolega od nervov napadol, tak sa ani nebránil. Modlil sa za neho. Že veľa ľudí si z neho uťahuje a robia si posmešky. Potom sa mu ten kolega ospravedlnil. Mal len nervy na svoju priateľku, ktorá ho v telefonáte vyprovokovala a on len potreboval vypustiť svoju agresiu von a tento panic bol žiaľbohu práve po ruke.

autor
22. júl 2025
@earlgrey

@earlgrey inak ja som tiež úplne mimo reálneho sveta a je mi tak dobre. Kebyže žijem úplne v realite, asi by som bola nonstop hospitalizovaná, alebo by som už dávno nebola medzi živými. Čovek potrebuje občas nejaký únik mimo realitu. Do svojho vymysleného sveta, kde mu je dobre, kde sa cíti ako tak v bezpečí. Aj keď často je to len ilúzia. Niektorí na to majú svoju rodinu, niektorí partnera, niektorí kamarátov. Niektorí používajú na ten únik alkohol, alebo drogy a niektorí ako ja len svoju fantáziu.

earlgrey
22. júl 2025
@anonym_autor

@earlgrey inak ja som tiež úplne mimo reálneho sveta a je mi tak dobre. Kebyže žijem úplne v realite, asi by som bola nonstop hospitalizovaná, alebo by som už dávno nebola medzi živými. Čovek potrebuje občas nejaký únik mimo realitu. Do svojho vymysleného sveta, kde mu je dobre, kde sa cíti ako tak v bezpečí. Aj keď často je to len ilúzia. Niektorí na to majú svoju rodinu, niektorí partnera, niektorí kamarátov. Niektorí používajú na ten únik alkohol, alebo drogy a niektorí ako ja len svoju fantáziu.

@anonym_autor
V poriadku. Veľa šťastia prajem.

autor
22. júl 2025
@earlgrey

@anonym_autor
V poriadku. Veľa šťastia prajem.

@earlgrey ďakujem. Nemusí z toho nášho písania vôbec nič byť, len kamarátstvo na písanie. Aj to je fajn. 🤷

anonym_124783
31. júl 2025
@anonym_autor

@earlgrey ďakujem. Nemusí z toho nášho písania vôbec nič byť, len kamarátstvo na písanie. Aj to je fajn. 🤷

@anonym_autor ahoj, čo máš nové?.Podarilo sa niečo vybaviť s exekútorom? A čo kamarát?. Píše?

autor
8. aug 2025
@anonym_124783

@anonym_autor ahoj, čo máš nové?.Podarilo sa niečo vybaviť s exekútorom? A čo kamarát?. Píše?

@anonym_124783 ahoj. No konečne som vybavila exekútora a minulý týždeň som si dala žiadosť o náhradné výživné, tak snáď sa to už nejak pohne.

autor
8. aug 2025

@anonym_autor baby, neviete mi niektorá poradiť, či sa dá niekde vybaviť aj náhradné výživné na manželku? Lebo na úrade sa dalo vybaviť iba náhradné výživné na deti.

autor
8. aug 2025
@anonym_124783

@anonym_124783 kamarát zatiaľ píše, ale asi sa ani nestretneme. Mal tri týždne dovolenky a nemal sa k tomu, aby sme sa stretli, tak asi kašlem na to.

maruskat
Autor odpoveď zmazal
sbenkova
9. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor baby, neviete mi niektorá poradiť, či sa dá niekde vybaviť aj náhradné výživné na manželku? Lebo na úrade sa dalo vybaviť iba náhradné výživné na deti.

@anonym_autor nie, len exekúcia

sbenkova
9. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_124783 kamarát zatiaľ píše, ale asi sa ani nestretneme. Mal tri týždne dovolenky a nemal sa k tomu, aby sme sa stretli, tak asi kašlem na to.

@anonym_autor jasné, že na to kašli

autor
10. aug 2025
@sbenkova

@anonym_autor nie, len exekúcia

@sbenkova ďakujem

anonym_a5ca28
18. sep 2025

@anonym_autor mám kamarátku, ktorá je síce mladučká, ale má tú istú diagnózu ako ty- schizofréniu. Môže chodiť do roboty, len nesmie chodiť na nočné. Robila pri pase, chodila aj upratovať atď. Skús niečo také, aby si mala trošku väčší príjem, viem že je to ťažké pri takejto diagnóze , ale aspoň nebudeš živoriť a čakať na peniaze od ex, ktorý, ako vidíš ,to má úplne u prdele čo s deťmi a tebou bude.

Strana
z13