icon

Ako a kde nájsť životnú lásku?

13. júl 2025

Som 10 rokov sama s deťmi. S mužom nežijeme, je alkoholik. Ťažko sa v dnešnej dobe hľadá láska aj zdravým ľuďom. Ja mám však schizofréniu. Myslíte, že by mal niekto o mňa záujem, keď veľa vecí v dôsledku mojej diagnózy nevládzem robiť? Je mi koľkokrát veľmi ťažko. Cítim sa sama, opustená, nepochopená. Z každej strany sa na mňa váľajú samé problémy. Je to už nad hranicou únosnosti. Máme finančné ťažkosti, pretože môj muž už 4x neuhradil výživné. Z každej práce ho po dvoch týždňoch vyhodia. Podala som na neho v marci aj trestné oznámenie, ale vôbec nič sa nedeje. Na exekútora peniaze nemám. Posledné týždne všetci hladujeme, pretože z môjho invalidného dôchodku po zaplatení nájomného a internetu už na stravu zostane len veľmi málo. Som zo všetkého veľmi vyčerpaná. Minulý rok sa mi zhoršil zdravotný stav a bola som hospitalizovaná. Neviem už, čo mám robiť. Hľadala som si nejakú prácu, ale nikto ma nechce zamestnať, keďže som ZŤP Teraz ani nemôžem ísť robiť, lebo mám kalcifikáty v ramene a v členku a je to dosť bolestivé. Do ramena mi dali injekcie a s členkom som bola na RTG terapii. Teraz budem chodiť na rehabilitácie.

earlgrey
14. júl 2025
@anonym_autor

@martina21 ja som volala exekútorovi, že koľko to stojí, povedal, že okolo 30-40€. Tak neviem. Neviete mi v Ba odporučiť nejakého bezplatného exekútora?

@anonym_autor 17 ročné dieťa už môže brigádovať...prečo nepomôže? aj tých pár eur čo by donieslo domov by vám pomohlo

autor
14. júl 2025
@martina21

tie poplatky sa neplatia vopred to si zauctuje exekutor a bude to vymahat od manzela nie od teba, chod za nejakym osobne, uvidis, nemozes byt bez penazi a zit bez vyzivneho a on vysmiaty. Neboj sa. Zvladnes to, vybavis a bude lepsie.

@martina21 ďakujem. Len keby som v Ba poznala nejakého dobrého exekútora, ktorý nieje drahý. Ak mi zajtra nepošle výživné, lebo zajtra je termín, tak už budem musieť ísť. Nedá sa takto žiť. Je to hrozné.

autor
14. júl 2025
@earlgrey

@anonym_autor 17 ročné dieťa už môže brigádovať...prečo nepomôže? aj tých pár eur čo by donieslo domov by vám pomohlo

@earlgrey syn chcel brigádovať, ale stroskotalo to na jednej veci. Zakúpil si tašku a tričko bolt, bicykel má, dali mu dokonca aj zmluvu už, ale keďže nemá ešte 18, nechceli mu dať paušál a neobmedzené dáta a bez toho sa to robiť nedá.

grof_monte_christo
14. júl 2025

Z rodiny ti nemá kto pomôcť?

lion777
14. júl 2025

Náhradné výživné si vybav určite, máš isté peniaze každý mesiac. Tak oslov iného exekútora. Chlapa nepotrebuješ teraz, zbytočne problémy, to není len tak. Daj výzvu na ľudialudom.sk a oslov organizáciu jednorodič, dávajú potraviny takýmto rodinám. A trochu sa vzchop. Musíš to vybaviť pre deti, veď nemôžete hladovať v dnešnej dobe. Jedlá je všade dosť a neboj sa, určite sa to podarí.

lion777
14. júl 2025

Tak nech hľadá inú brigádu. Nevzdávať sa

lion777
14. júl 2025

Aj sem sa môžeš ozvať https://pkp.gov.sk/.

anonym_a2fb0c
14. júl 2025

synovi stroskotala jedna brigáda a tak teda sedí doma a ľutuje sa? Veď nech hľadá inú, tak snáď je aj v jeho záujme, aby nebol hladný.

autor
14. júl 2025
@grof_monte_christo

Z rodiny ti nemá kto pomôcť?

@grof_monte_christo mama mi už zomrela, otec je dôchodca. Jediný, kto pomáha je svokra. Aj keď už je na dôchodku, tak pracuje. Sem tam donesie nejaké jedlo a požičala mi už 400€.

autor
14. júl 2025
@lion777

Náhradné výživné si vybav určite, máš isté peniaze každý mesiac. Tak oslov iného exekútora. Chlapa nepotrebuješ teraz, zbytočne problémy, to není len tak. Daj výzvu na ľudialudom.sk a oslov organizáciu jednorodič, dávajú potraviny takýmto rodinám. A trochu sa vzchop. Musíš to vybaviť pre deti, veď nemôžete hladovať v dnešnej dobe. Jedlá je všade dosť a neboj sa, určite sa to podarí.

@lion777 dala som už výzvu na ľudia ľuďom. Je tam cca týždeň, zatiaľ nikto neprispel. ☹️ Myslím, že aj tu druhú organizáciu som oslovila, nevybrali nás, dali nám však poukážky na nákup v Pepcu, čo bolo super, že som nakúpila veci na oblečenie, len z toho sa nenajeme a účty nezaplatíme.

autor
14. júl 2025
@anonym_a2fb0c

synovi stroskotala jedna brigáda a tak teda sedí doma a ľutuje sa? Veď nech hľadá inú, tak snáď je aj v jeho záujme, aby nebol hladný.

@anonym_a2fb0c syn je introvert, chcel robiť iba to, kde moc neprichádza do styku s ľuďmi. Má problémy s komunikáciou. Musím za neho všetko riešiť ja.

autor
14. júl 2025
@lion777

@lion777 raz sme poberali, tuším cez koronu od mestskej časti jedlo z výdajne. Všetko bolo plesnivé, po záruke. No hruza. Ani bezdomovci to odomna nechceli, vyhodili to. Môj syn má laktózovú a histamínovú intoleranciu, takže to bolo fakticky nepoužiteľné. Chlieb bol plesnivý, ovocie plesnivé, jogurty týždeň po záruke. Taká pomoc-žiadna pomoc.

autor
14. júl 2025
@lion777

Aj sem sa môžeš ozvať https://pkp.gov.sk/.

@lion777 ďakujem.

sbenkova
14. júl 2025

skúste sa obrátiť s tým vymáhaním výživného na Centrum právnej pomoci kancelária Bratislava

sbenkova
14. júl 2025

môžu Vám prideliť bezplatne advokáta, ktorý Vám podá návrh, súdny poplatok sa neplatí

sbenkova
14. júl 2025

návrh sa podáva na Okresný súd Banská Bystrica elektronicky, prípadne sa mi ozvite do súkromnej správy, pomôžem Vám s tým

sbenkova
14. júl 2025

aj výživné na seba sa dá vymáhať cez exekúciu

autor
14. júl 2025
@sbenkova

skúste sa obrátiť s tým vymáhaním výživného na Centrum právnej pomoci kancelária Bratislava

@sbenkova Ďakujem vám. Centrum právnej pomoci som navštívila minulý týždeň v stredu, ale viacmenej ohľadom BSM, ale spomínala som im aj neplatenie výživného, len k tomu mi nič extra nepovedal, že by mi s tým vedeli pomôcť s tou exekúciou.

mirola
14. júl 2025
@anonym_autor

@mirola ďakujem za tip, ale aj do takého podniku som už volala, nechali si na mňa kontakt a neozvali sa už, že sú plní.

@anonym_autor je ich na Slovensku 700, ich register je na stranke MPSVR

sbenkova
14. júl 2025
@anonym_autor

@sbenkova Ďakujem vám. Centrum právnej pomoci som navštívila minulý týždeň v stredu, ale viacmenej ohľadom BSM, ale spomínala som im aj neplatenie výživného, len k tomu mi nič extra nepovedal, že by mi s tým vedeli pomôcť s tou exekúciou.

@anonym_autor skúste sa opýtať, určite Vám vedia pomôcť, ak nie, napíšte mi

sbenkova
14. júl 2025

povedzte v Centre právnej pomoci, že potrebujete podať návrh na vykonanie exekúcie na OS BB

martina21
14. júl 2025

zijete v Ba tam mate strasne vela prilezitosti na brigady, urctie sa da najst nieco kde moc nepride do styku s ludmi a mozno by mu prave taka brigada pomohla. Moj syn ma 17 a robi v mekaci uz pocas skoly zacal, da sa to prisposobit skole, kolektiv je mlady davaju si zalezat na zaucani podporuju, moj je velmi spokojny, rad tam chodi, tiez je introvert.

domkakvet
14. júl 2025

@anonym_autor lasku mozes najst aj u svojich deti.

klotildabazarik
14. júl 2025

@anonym_autor naco je vam internet? Ked nemate co jest?

autor
14. júl 2025
@klotildabazarik

@anonym_autor naco je vam internet? Ked nemate co jest?

@klotildabazarik internet, káblovka pevná linka je v jednom balíčku na dva roky. Nedá sa to odhlásiť na mesiac, okrem toho internet využívame denne. Kvôli banke, deti kvôli škole, kvôli emailu. Takisto pevnú linku používam denne kvôli telefonátom. Mám ju v balíčku zadarmo, tým pádom nič neprevolam z kreditu na mobile a tak viem ušetriť. Čudujem sa vašej otázke, pripadá mi úplne hlúpa, keď v dnešnej dobe sa bez internetu nepohnete. A všetci to dobre vedia. Ak by som neplatila internet, pevnú linku a káblovku, tak by som platila 10x viac za data a kredit.

autor
14. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor lasku mozes najst aj u svojich deti.

@domkakvet určite nemôžem lásku nájsť u detí takú, aku majú medzi sebou muž a žena. Takisto ani oporu nemôžem hľadať u malých detí, ktorým mám byť oporou ja ako matka.

domkakvet
14. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet určite nemôžem lásku nájsť u detí takú, aku majú medzi sebou muž a žena. Takisto ani oporu nemôžem hľadať u malých detí, ktorým mám byť oporou ja ako matka.

@anonym_autor taku aku maju medzi sebou muz a zena sice nie, ale su zeny, ktorym to staci a je ich vela, po zlom vztahu po muzovi uz ani netuzia, ale nikdy nevies co pride.

autor
14. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor taku aku maju medzi sebou muz a zena sice nie, ale su zeny, ktorym to staci a je ich vela, po zlom vztahu po muzovi uz ani netuzia, ale nikdy nevies co pride.

@domkakvet ja po zlom vzťahu s mužom takisto netúžim, ale po dobrom vzťahu, lebo som taký nikdy nezažila.

domkakvet
14. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet ja po zlom vzťahu s mužom takisto netúžim, ale po dobrom vzťahu, lebo som taký nikdy nezažila.

@anonym_autor nikdy si nezazila dobry vztah s muzom, tak ako je mozne ze mas dieta a si vydata?