icon

Ako a kde nájsť životnú lásku?

13. júl 2025

Som 10 rokov sama s deťmi. S mužom nežijeme, je alkoholik. Ťažko sa v dnešnej dobe hľadá láska aj zdravým ľuďom. Ja mám však schizofréniu. Myslíte, že by mal niekto o mňa záujem, keď veľa vecí v dôsledku mojej diagnózy nevládzem robiť? Je mi koľkokrát veľmi ťažko. Cítim sa sama, opustená, nepochopená. Z každej strany sa na mňa váľajú samé problémy. Je to už nad hranicou únosnosti. Máme finančné ťažkosti, pretože môj muž už 4x neuhradil výživné. Z každej práce ho po dvoch týždňoch vyhodia. Podala som na neho v marci aj trestné oznámenie, ale vôbec nič sa nedeje. Na exekútora peniaze nemám. Posledné týždne všetci hladujeme, pretože z môjho invalidného dôchodku po zaplatení nájomného a internetu už na stravu zostane len veľmi málo. Som zo všetkého veľmi vyčerpaná. Minulý rok sa mi zhoršil zdravotný stav a bola som hospitalizovaná. Neviem už, čo mám robiť. Hľadala som si nejakú prácu, ale nikto ma nechce zamestnať, keďže som ZŤP Teraz ani nemôžem ísť robiť, lebo mám kalcifikáty v ramene a v členku a je to dosť bolestivé. Do ramena mi dali injekcie a s členkom som bola na RTG terapii. Teraz budem chodiť na rehabilitácie.

autor
15. júl 2025
@morpheuss

@anonym_autor a to sa tá karta nedá vybaviť inak? cez známeho alebo tak podobne? určite sa dá nájsť riešenie... ak chce pracovať, určite to nemôže stroskotať na takej prkotine

@morpheuss aká karta? Máte na myslí toho syna a jeho brigádu? Nedá sa to vybaviť, pýtali sme sa, až bude mať 18 mu to vedia dať. A známeho žiadneho nemám.

anonym_ab468d
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_25cb47 veď práve to je to, nad čím denne rozmýšľam 10 rokov, že už sa mi asi láska naozajstná nepodarí nájsť, čistá, nefalšovaná, ktorá nieje o tom, co kto komu vie ponúknuť. Raz som videla nádherné video, kde bol zdokumentovaný celý jeden deň, kde sa muž staral o svoju ženu, ktorá bola na vozíčku. Ráno ju zobudil, prekladal, dokonca ju česal a maľoval. Bolo to nádherné. To je pravá láska. A takú celý život hľadám.

@anonym_autor to by si ju prv musela nájsť v sebe. V tomto nastavení obete, s cudzími a svojimi problémami, si pritiahnes len ďalšieho takého istého chudáka s dlhmi. Potrebuješ najprv urobiť kroky a rozviesť sa, to ako by si morálne uhrala, keď si este vydatá? Láska je aj o pravde , čistote, morálke a hodnotách. Žiješ v ilúzií , tak sa už zobuď a začni konať. Z toho dna sa treba odraziť a nie sa tam ľutovať.

no_predsa_ja
15. júl 2025

Rozvod by mal byť pre teba prioritou - akonáhle sa teraz zamestnáš, je pravdepodobné, že sa ozve exekútor a siahne ti na mzdu kvôli mužovým dlhom. V podstate si v pasci.

anonym_a2fb0c
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_25cb47 veď práve to je to, nad čím denne rozmýšľam 10 rokov, že už sa mi asi láska naozajstná nepodarí nájsť, čistá, nefalšovaná, ktorá nieje o tom, co kto komu vie ponúknuť. Raz som videla nádherné video, kde bol zdokumentovaný celý jeden deň, kde sa muž staral o svoju ženu, ktorá bola na vozíčku. Ráno ju zobudil, prekladal, dokonca ju česal a maľoval. Bolo to nádherné. To je pravá láska. A takú celý život hľadám.

@anonym_autor no ty chces aby teba niekto cesal, nosil a s laskou sa o teba staral? A budes robit to iste tomu dotycnemu? Ci len ty by si chcela? Budes mu varit, upratovat, s laskou okolo neho behat?

sbenkova
15. júl 2025
@anonym_autor

@marcella1979 písala som vyššie, že som sa bola radiť, muž má už 20tisícové dlhy. Ale právnik mi povedal, že na invalidný dôchodok mi nemôžu siahnuť a keďže nič nevlastním, tak mi nič nemôžu ani zobrať.

@anonym_autor ale ak v budúcnosti niečo nadobudnete, tak by Vám to zobrať mohli, neriskovala by som to a aspoň to zrušenie BSM teda, to sa dá aj tak len do budúcnosti

autor
15. júl 2025
@anonym_ab468d

@anonym_autor to by si ju prv musela nájsť v sebe. V tomto nastavení obete, s cudzími a svojimi problémami, si pritiahnes len ďalšieho takého istého chudáka s dlhmi. Potrebuješ najprv urobiť kroky a rozviesť sa, to ako by si morálne uhrala, keď si este vydatá? Láska je aj o pravde , čistote, morálke a hodnotách. Žiješ v ilúzií , tak sa už zobuď a začni konať. Z toho dna sa treba odraziť a nie sa tam ľutovať.

@anonym_ab468d ja som práveže myslela, že až by som našla toho pravého, lásku života, až to by ma nakoplo sa rozviesť. Teraz ten dôvod nemám.

autor
15. júl 2025
@no_predsa_ja

Rozvod by mal byť pre teba prioritou - akonáhle sa teraz zamestnáš, je pravdepodobné, že sa ozve exekútor a siahne ti na mzdu kvôli mužovým dlhom. V podstate si v pasci.

@no_predsa_ja nemá on exekútora. Zatiaľ. A už som tu 6x písala, že nemôžu mi siahnuť na invalidný dôchodok a že keď nič nevlastním, nič mi nemôžu zobrať.

cimage
15. júl 2025

V prvom rade poslat syna na hocijaku brigadu. V BA ich je urcite najviac. Aj ked je introvert. Nemozes cely zivot za neho vybavovat veci a po skole bude musiet pracovat tak ci tak. Bolt nie je jedina donaska, nech skusi ine, ked na tom tak lipne. Radsej bude hladovat, ako keby mal otvorit usta? Moze byt vo vyrobe, nemusi so zakaznikmi dojst do kontaktu. Alebo v obchodaku moze dokladat tovar.
Potom podaj hned o rozvod, lebo sa dostanete do vacsich problemov. Tvojho muza to netankuje, tak sa musite vy chranit.

autor
15. júl 2025
@anonym_a2fb0c

@anonym_autor no ty chces aby teba niekto cesal, nosil a s laskou sa o teba staral? A budes robit to iste tomu dotycnemu? Ci len ty by si chcela? Budes mu varit, upratovat, s laskou okolo neho behat?

@anonym_a2fb0c ja som nikde nepísala, že chcem, aby ma niekto česal. Treba vedieť čítať s porozumením. A vyššie som písala, aj ti, aku mám diagnózu. Kto ju pozná, vie, čo to vsetko obnáša. Písala som aj to, že mám schválenú osobnú asistenciu na pomoc s varením, upratovaním a nákupmi. Ja mám aj pruh a diastázu, takže nemôžem vláčiť ťažké veci, takže od partnera by som očakávala v tomto ohľade pomoc.

autor
15. júl 2025
@cimage

V prvom rade poslat syna na hocijaku brigadu. V BA ich je urcite najviac. Aj ked je introvert. Nemozes cely zivot za neho vybavovat veci a po skole bude musiet pracovat tak ci tak. Bolt nie je jedina donaska, nech skusi ine, ked na tom tak lipne. Radsej bude hladovat, ako keby mal otvorit usta? Moze byt vo vyrobe, nemusi so zakaznikmi dojst do kontaktu. Alebo v obchodaku moze dokladat tovar.
Potom podaj hned o rozvod, lebo sa dostanete do vacsich problemov. Tvojho muza to netankuje, tak sa musite vy chranit.

@cimage syna posielam na nejakú brigádu, ale nechce ísť. Nepovedal mi dôvod, iba toľko, že nemá čas. Asi si chce ešte užiť predposledné prázdniny.

cimage
15. júl 2025
@anonym_autor

@cimage syna posielam na nejakú brigádu, ale nechce ísť. Nepovedal mi dôvod, iba toľko, že nemá čas. Asi si chce ešte užiť predposledné prázdniny.

@anonym_autor to je naozaj super, ze si chce uzit, ale musi pochopit, ze ako chlap v rodine by sa mal pricinit o jeho chod. Hlavne ak vie, ze jeho mama zo zdravotnych dovodov nemoze fungovat na 100%. Ja som tiez brigadovala cez prazdniny a aj som si ich uzila. Ved tam nebude 24hod. Nemusi robit ani kazdy den, ale kazde € sa hodi.

autor
15. júl 2025
@cimage

@cimage inak ten rozvod tiež niečo stojí, nemám na to aktuálne, keď riešim prioritne, aby bolo čo do úst. A takisto nemám na to psychickú silu. Pri tom všetkom, čo musím aktuálne riešiť, by ma to položilo úplne a to ozaj nepotrebujem, ďalšiu hospitalizáciu.

autor
15. júl 2025
@cimage

@anonym_autor to je naozaj super, ze si chce uzit, ale musi pochopit, ze ako chlap v rodine by sa mal pricinit o jeho chod. Hlavne ak vie, ze jeho mama zo zdravotnych dovodov nemoze fungovat na 100%. Ja som tiez brigadovala cez prazdniny a aj som si ich uzila. Ved tam nebude 24hod. Nemusi robit ani kazdy den, ale kazde € sa hodi.

@cimage ja to viem. Ale asi s ním nepohnem.

anonym_ab468d
15. júl 2025
@anonym_autor

@cimage ja to viem. Ale asi s ním nepohnem.

@anonym_autor tak ale v tejto skúške, sa teraz čaká na tvoj krok. Pomôž si sám, aj pán Boh ti pomôže. Potrebuješ to urobiť elegantné tak, aby si vyviazla, s čo najmenšimi nasledkami. Je mnoho ľudí, ktorí majú kompetencie a vedia pomôcť, myslím že táto téma je už u konca. Bolo všetko poradene a teraz sa už len čaká na tvoje kroky. Máš net a čas, za deň sa toho dá vybaviť mnoho.
A s tým chlapom, to tak nefunguje. Momentálne je to holub na streche. Ilúzia egá , ktorá sa nestane.

anonym_bab161
15. júl 2025

Keď bude mať syn 18 rokov, mohol by si na teba požiadať o osobnú asistenciu , keďže podľa teba máš na ňu nárok - ale pokiaľ viem, prideľuje si osobám vo vzdelávacom alebo pracovnom procese. A čo sa týka rozvodu - chápem, že ťa brzdia náboženské i finančné dôvody, ale na manželove dlhy môžeš raz doplatiť, keď nastúpiš do práce a budeš mať aj iný príjem, než ID.

autor
15. júl 2025
@anonym_bab161

Keď bude mať syn 18 rokov, mohol by si na teba požiadať o osobnú asistenciu , keďže podľa teba máš na ňu nárok - ale pokiaľ viem, prideľuje si osobám vo vzdelávacom alebo pracovnom procese. A čo sa týka rozvodu - chápem, že ťa brzdia náboženské i finančné dôvody, ale na manželove dlhy môžeš raz doplatiť, keď nastúpiš do práce a budeš mať aj iný príjem, než ID.

@anonym_bab161 osobná asistencia sa prideľuje ZŤP osobám. Ja mám už dve asistentky. Syn mi bohužiaľ nemôže robiť asistenciu, lebo členovia rodiny môžu túto činnosť vykonávať iba 4 hodiny denne a iba na zákonom stanovené úkony, čo je väčšinou prebaľovanie, polohovanie atď.

tanija133
15. júl 2025

Muzov neries, ries samu seba,a jedine deti.... tiez by som si podala nahradne vyzivne na deti , aby si dostavala od statu... ano musit podat ale exekuciu.. jednrazovy poplatok okolo cca 100 e , by si musela zaplatit, ale pozeraj sa na to, o kolko mesacne viac budete mat.... https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

sbenkova
15. júl 2025

pri podaní návrhu na rozvod sa dá požiadať o oslobodenie od súdneho poplatku, čiže ani tých 100 eur by ste nemuseli platiť, aj advokáta môže dať Centrum právnej pomoci bezplatne

sbenkova
15. júl 2025

viem, že je to ťažké, aj mne to trvalo niekoľko rokov, ale veľmi Vám to pomôže aj psychicky, aj právne

sbenkova
15. júl 2025
@anonym_autor

@no_predsa_ja nemá on exekútora. Zatiaľ. A už som tu 6x písala, že nemôžu mi siahnuť na invalidný dôchodok a že keď nič nevlastním, nič mi nemôžu zobrať.

@anonym_autor môžu, ak bude prevyšovať nepostihnuteľnú sumu

sbenkova
15. júl 2025

aj na invalidný dôchodok môže exekútor siahnuť, ak bude prevyšovať sumu nepostihnuteľnú exekúciou,

autor
15. júl 2025
@5ka25

@anonym_autor
Posli mi prosim link na ludialudom vyzvu, kludne do spravy

@5ka25 poslala som už asi 3 správy, ale neviem, či prišli, lebo je tam taký modrý kruh.

greengirl
16. júl 2025

Ahoj, teda k tvojej otázke priamo: Ako a kde nájsť životnú lásku? Ja som sama presne 10 rokov s jedným dieťaťom. Doteraz ma hľadanie lásky v podobe muža ani veľmi nelákalo. Mala som síce dvere otvorené, ale nijako aktívne som sa tomu nevenovala. V prvom rade, ak chceš nájsť láskavého muža, potrebuješ sa dať dokopy. Bohužial, ináč pritiahneš len narcistu alebo násilníka. A ako žena, potrebuješ sa chrániť. Láskavého muža, ktorý ti pomôže v živote nájdeš. Ja som teda na zoznamkách už 7 mesiacov a sú muži, ktorí tiež žijú samy dlhé roky bez partnerky, bez sexu a túžia tiež po vzťahu. Ale muž si povie, že radšej bude sám, ako s núdznou ženou s nevysporiadaným životom. To neznamená, že sa potrebuješ komplet prerobiť. Ale ak začneš teraz na sebe pracovať, určite nájdeš čo hladáš. Mne to ide tiež pomaly... láskavého verného a nápomocného muža pritiahnuť chce čas.

autor
16. júl 2025
@greengirl

Ahoj, teda k tvojej otázke priamo: Ako a kde nájsť životnú lásku? Ja som sama presne 10 rokov s jedným dieťaťom. Doteraz ma hľadanie lásky v podobe muža ani veľmi nelákalo. Mala som síce dvere otvorené, ale nijako aktívne som sa tomu nevenovala. V prvom rade, ak chceš nájsť láskavého muža, potrebuješ sa dať dokopy. Bohužial, ináč pritiahneš len narcistu alebo násilníka. A ako žena, potrebuješ sa chrániť. Láskavého muža, ktorý ti pomôže v živote nájdeš. Ja som teda na zoznamkách už 7 mesiacov a sú muži, ktorí tiež žijú samy dlhé roky bez partnerky, bez sexu a túžia tiež po vzťahu. Ale muž si povie, že radšej bude sám, ako s núdznou ženou s nevysporiadaným životom. To neznamená, že sa potrebuješ komplet prerobiť. Ale ak začneš teraz na sebe pracovať, určite nájdeš čo hladáš. Mne to ide tiež pomaly... láskavého verného a nápomocného muža pritiahnuť chce čas.

@greengirl a ako to myslíš, dať sa dokopy? Ja myslím, že som v kope.

anonym_a2fb0c
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no nie si v kope. Máš nedoriešenú minulosť, nie si rozvedená, nemáš čo jesť, nemáš peniaze, potrebuješ osobnú asistenciu, nevládzeš žiaľ nič robiť, syn si nehľadá brigádu, si psychicky frustrovaná. Tie príklady o čistej láske, čo si sem dala, to sú vzťahy, kde majú partneri niečo spolu odžité a keď sa jednemu niečo stane, tak sa o seba postarajú. V tomto stave akom si, pochybujem, že príde životná láska, ktorá prevezme všetko bremeno tvojho života a začne ťa neskonale milovať a nosiť na rukách len preto, že existuješ, toto sa stáva v telenovelách. Sorry za úprimnosť.

greengirl
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak aby som to zjednodušila, treba vyžarovať lásku a radosť zo života, spokojnosť a to vačšinu času svojho roku. Ak toto dokážeš, pritiahneš muža, akého by si chcela a aj si ho udržíš. Ja na tom pracujem tiež...

autor
16. júl 2025
@greengirl

@anonym_autor tak aby som to zjednodušila, treba vyžarovať lásku a radosť zo života, spokojnosť a to vačšinu času svojho roku. Ak toto dokážeš, pritiahneš muža, akého by si chcela a aj si ho udržíš. Ja na tom pracujem tiež...

@greengirl hmm. No, kto by už len v mojom prípade a s mojimi problémami vyžaroval radosť zo života. Aj cez to všetko, čo musím riešiť a prežívať som ale za svoj život vďačná.

greengirl
16. júl 2025
@anonym_autor

@greengirl hmm. No, kto by už len v mojom prípade a s mojimi problémami vyžaroval radosť zo života. Aj cez to všetko, čo musím riešiť a prežívať som ale za svoj život vďačná.

@anonym_autor tak potom skôr hľadať lásku a oporu v Bohovy. Nie každá žena má to šťastie nájsť si dobrého muža. Stačí dobrý kolektív v nejakom náboženstve, kde sa cítite dobre a ľudia vám aj pomôžu. Každopádne ak sa viete zdravšie stravovať, už to je úspech ku šťastiu. Muž alkoholik, ten má čo robiť sám so sebou.

greengirl
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jednoznačne hľadajte lásku v Bohovy, to čo píšete, je príliš ťažké na to, aby vás zachránil nejaký normálny muž. Vyčkajte, kým sa dáte dokopy nejako a stabilizujete. Ak sa cítite slabá, tak to pritiahne iba slabých mužov a bude to ešte horšie.

0silvia0
Autor odpoveď zmazal