icon

Ako bojovať, keď nádej mizne?

23. nov 2024

ako bojovat pred clovekom ktoremu nedavaju sance a tvarit sa ze este ma sancu
mam pocit ze sa zblaznim :(((((((((((((((((((((((((((
par mesiacov dozadu nic nebolo a teraz umiera
nevladzem

pecatica
24. nov 2024

A ak ho mas rada, tak v sebe najdes silu, a budes vladat. Pravdedpodobne pojdes na dlh, ale v tom danom case zo seba vydolujes to najviac. A mozno skus tu oslovit niekoho mimo hlavneho fora {sukromne}, kto si tymto presiel, a vypis sa z toho, ono to dost pomaha.

autor
24. nov 2024

@pecatica ano tiez si myslim snazime sa

autor
24. nov 2024

@pecatica dakujem

tilly
24. nov 2024

Najhoršie, čo môžeš urobiť je plakať a lamentovať pred ním.
Je to náročné, drž sa

grof_monte_christo
24. nov 2024

Môjmu priateľovi zomrela žena na rakovinu, 46 ročná. O tom, že je to tak vážne, sa od lekárov dozvedel v poslednej chvíli. Že je už moc neskoro na liečbu. Jeho žena o tom nevedela. V ten deň sa pred ňou v nemocnici rozplakal a ona sa ho pýtala prečo plače. Ešte v tu noc v nemocnici zomrela. Som sa ho pýtala, či sa s ňou nechcel nejako rozlúčiť a na to mi povedal, ze to by psychicky nezvládol.

autor
24. nov 2024

@grof_monte_christo toto uplne chapem

autor
24. nov 2024

@tilly snazime sa :(

rebellefleur
24. nov 2024

Autorka, ked je dotycny v takom stave, v akom pises, nemusis mu nic ani hovorit o tom, ze je to bez sance..to vie aj sam..

macatt
24. nov 2024

Mne opisovala kamarátka ako to mala s mamou…
Bolo to veľmi pekné🥹, naplánovali maminu smrť do každého detailu, čo jej oblečú, aký bude mať veniec, za koľko € a koho treba zavolať na kar.
Často sa pri tom rehotali, mama chcela, aby bolo všetko podľa jej predstáv..
Každý deň sa lúčili a objímali ako by mal byť posledný..dlho to netrvalo, detaily si nepamätám, revala som a rehorala zároveň, keď hovorila ako sa doťahovali za detaily..
Tak si hovorím, že chcela by som tak odísť, že všetci budú presne vedieť čo a ako..

guudy
24. nov 2024

@macatt presne preto je dolezite mat vsetky informacie. Rovnake som si prezila tento rok s velmi blizkou kamaratkou. Vsetko sme prebrali ohladom umierania, pohrebu, co dalej…slubila som jej, ze sa o jej dospelu dceru postarame, budeme tu pre nu…aj toto kamaratke pomohlo byt zmierena a pokojna. Taky bol aj jej odchod. ❤️

malaliliaeli
24. nov 2024

Napíš mi správu 🙏

euka210
24. nov 2024

Ja by som teda chcela vediet, ze umieram a moj cas sa krati rychlejsie ako beznemu cloveku.

macatt
24. nov 2024

@guudy Hmm, Ach🥹
Kamarátova mamina dokonca po sebe poupratovala..
Zistili jej nádor na mozgu a dávali pol roka života a ona povyhadzovala svoje veci, oblečenie, skartovala doklady a tiež nechala pokyny k pohrebu..
Robili si z nej srandu, že sa pochováva, lebo chce nový šatník, ale žiaľ už po 3 mesiacoch bol koniec..

guudy
25. nov 2024

@macatt mne osobne je takyto pristup velmi blizky❤️

priscilla07
25. nov 2024

Vygoogli si Vladimíra Kafku, úplne iný pohľad na rakovinu. Tiež sa poobhliadni nad prírodnými produktami ktoré môžu prispieť a predĺžiť kvalitu život: Chaga Sibírska, Coriolus.,.

guudy
25. nov 2024

@priscilla07 ale prosim ta…sarlatanov si schovaj niekde….autorkin pribuzny umiera. Zvysit komfort zostavajuceho casu mu pomozu lieky na tlmenie priznakov/bolesti.

martinadomianova
25. nov 2024

Toto by som ja nedokázala, ze sa tváriť, že nič, že vyzdravie. Ja by som mu povedala pravdu a nenechávala ho v nevedomosti.

andymady
25. nov 2024

Toto je fakt tazke, ale ma naozaj pravo vediet pravdu. Nikto nevie, kolko este bude zit, ale ten clovek musi citit, ze sa nieco deje, ked je zrazu priputany na lozko. Emocie su v poriadku. Mozte sa vsetci silno modlit, mozte poziadat v kostole, znamych, atd aby sa vrucne modlili za jeho uzdravenie. Moze sa stat, ze sa stane zazrak a vylieci sa. Lekari na toto nemaju vysvetlenie. A odovzdat to Bohu...tu bolest, aj vsetky prosby. 🙏🏻❤️‍🔥 Snazit sa ho niecim potesit, odputat mysel....

mantilka
25. nov 2024

@euka210 V to never, že chces počuť že Konečná.

janulik2008
25. nov 2024

@macatt ja si myslim ze clovek citi ze sa blizi jeho cas. Suseda, stara zena uz nedokazala vela prejst a tusim den pred alebo v den ked zomrela tak presla od domu k branicke a pozerala sa na ulicu. Pritom naozaj uz nevladala a vravela ze ona ide za ujom, ze pojde za ujom ... 😔

mantilka
25. nov 2024

Ja som pred rokmi takmer zomrela, nemohla som jesť...nie anorexia. Všetci sa o mňa bali ale nikto mi nepovedal, že Konečná....ani moja mamka. Vedela som, že je predo mnou už len pár dní, modlili sme sa...a našli lekára, ktorý má vyliečil za 3 týždne. Bol to zázrak. Ten lekár urobil na mne pokus. Až po rokoch som povedala mamke, "viem že som skoro zomrela aj ty si to vedela mami."..bola lekárka. Odpovedala: "Ano, skoro si zomrela. "
A nepovedala mi to v čase, keď som "odchádzala".
Ani ja som jej neoznámila v terminálom štádiu rakoviny, že zlyhávajú orgány, je koniec celej liečby, zomrieš dnes, o týždeň , do mesiaca....aj keď to tušila. Vedela že zlyhava pečeň aj oblicky.
Toto sa fakt nerobí!
Kto nebol na prahu smrti, NIČ o tom nevie.
Autorka, želám ti veľa síl.

martul
25. nov 2024

@priscilla07 takých ako ty, by som dala trestne stihat, keby to bolo mozne.

autor
25. nov 2024

@mantilka presne

autor
25. nov 2024

@martinadomianova myslim ze sprosty nie je

autor
25. nov 2024

@mantilka dakujem za pochopenie presne toto si podla mna nezasluzi :(

pieksamaki
25. nov 2024

@macatt ano, niekto chce aj právnu pomoc na záver vo svojich veciach co komu odkázať, lebo nevládze uz spísať......je to úplne normálne...podľa typu človeka sa tak aj na záver chce zariadiť....pre niekoho sú papiere mat v poriadku dôležité......presne aj keď niekto nechce aby mali druhi starosti s pohrebom alebo pohrebným miestom, tak mysli na to .....

simca06022011
25. nov 2024

moje nervy.. ako chapem, ze to mate tazke, ale nechapem co riesis... proste ma nevyliecitelnu chorobu, bodka. Neda sa urobit nic, len to udrziavat a musi si ked tak uzivat primerane stavu a fungovat. Tak to tak treba brat, nebavit sa o tom, nevyrevovat, nevyvolavat neustale debaty o chorobe. Travit cas inak.
Neda sa bavit o otm, ci mu to poviem, nepoviem...

autor
25. nov 2024

@simca06022011 ked to nazvali takto

''Ako bojovať pred človekom, ktorému nedávajú šance?''

neviem kto prepisuje nazvy, ale zasluzil by si Oskara za fantaziu pri tvoreni textu.

skor som chcela poradit ako ventilovat to aby som pred nim neplakala. lebo to urcite nikto nechce len je to tazke. proste co ludom pomaha zvladat ich pocit, okrem psycho liekov a sportu...

simca06022011
25. nov 2024

aha chapem... cize nie jemu, ale sebe ako pomoct.. no na dlh, prekonat sa a uzivat si chvile. na ostante bude cas potom.

autor
25. nov 2024

@simca06022011 ja sama mam zdravotne problemy, teda aj toto co je uz cez, mi zhorsuje moj stav. fyzicky aj psychicky. no viem ze teraz musim zit pre neho hlavne len islo o to ako to psychicky zvladat bez liekov . jemu chcem pomoct tym aby som pred nim sa totalne neopustila a nezrutila.