Ako bojovať, keď nádej mizne?
ako bojovat pred clovekom ktoremu nedavaju sance a tvarit sa ze este ma sancu
mam pocit ze sa zblaznim :(((((((((((((((((((((((((((
par mesiacov dozadu nic nebolo a teraz umiera
nevladzem
Mame rovnakú situáciu a úprimne je mi to veľmi blízka osoba a sama si to snažím nepripúšťať. Keď som s tou osobou bavím sa s ňou viac menej ako vždy, hráme karty, ukazujem fotky deti, pozeráme telku a diskutujeme a dotycnom programe. Často je to ťažké a trhá mi srdce ako sa trápi. Ale jedine čo tej osobe pomoze je to,že sa budete pri nej usmievať a rozveselovat ju aj keď vnútri plačete. Treba si užiť každú chvíľku s tou osobou.
@pecatica dakujem
@natiblaskova to je mimluto :( a kto je chory?
dnes povedal ze by chcel ist domov, no neda sa :( pretoze mi nedokazeme sa on postarat ako v nemocnici. :(
@natiblaskova 🍀
Je to hrozné a čoho rakovinu ma to už ozaj nieje šanca?
Možno chce byť posledný čas s vami doma a je mu jedno či sa viete postarať.
Mamku si chceli v nemocnici nechať, práve bol zákaz návštev kvôli chrípkovemu obdobiu. My sme čakali vonku lebo ju vyšetrovali. Mamka odmietla ostať, síce tam bolo riziko nákazy a tým pádom by jej len príťažilo. To povedala ako dôvod, ale možno chcela byť len s nami. Takú vzájomnú radosť, keď vyšla spoza dverí...na vozíku...ste nevideli. Bála som sa, že ju už neuvidím...zomrie v nemocnici sama. Nevedeli sme sa tak postarať, ale boli sme pri nej do posledného výdychu...nebola sama. ♥️♥️ Zomrela o 3.00 ráno a boli sme pri nej.
@mantilka :(
Ty sama dotycneho cloveka poznas. Ale odpovedz si pravdivo, toto tajenie je dobre pre teba, alebo prenho? A budes vediet odpoved. Ked prichadza koniec a si uplne odkazany na okolie, z tvojej dostojnosti uz nezostava vela. Nemas ziadnu kontrolu nad svojim telom, vsetko uz bezi pomino tvoje prianie a schopnosti. A ak ti zoberu aj tu poslednu stipku sebauvedomenia a pravdy tvoji najblizsi, len aby si to ulahcili, ty uz nemas ani silu sa branit a hlavne ani nie je u koho. Ako vravim, ty musis vediet co je najlepsie pre toho cloveka, ale len a len pre neho. On na vyber nema, ty ano.
Svokra ale je mi moc blízka. Mamu mám ďaleko a ona mi ju jak keby trocha nahrádza 😔a neviete ho zobrať aspoň na vozíku na prechádzku? Keď bola svokra v nemocnici tak to dovolili
@natiblaskova leziaci pacient :(
Aj u nas

Prezivanie je rozne. A ked aj pri tom cloveku popustis emocie v ramci medzi, tak sa nic nestane. Niekto potrebuje lieky, niekomu staci rozpravanie /kamaratom, rodinnym prislusnikom, knazom/, niekto sa uzavrie do seba, a pusti to von, ked z neho vsetko opadne a pritom navonok moze posobit vyrovnane, niekto zavrie dvere na izbe a vyreve sa potom. Minimalne ak chces ist bez psycholiekov, tak si davaj aspon magnezium. Ak chces, tak sa ozvi do IP.