icon

Ako byť asertívna voči svokre?

26. jún 2025

Otazka je jednoducha ako byt viac asertivna voci svokre? Pozname sa skoro 9 rokov a vzdy ustupujem, viete vychova starsi maju pravdu, prednost bla bla. Mala som na haku jednym uchom dnu druhym von no odkedy mame deti 3 roky.. uz mi to poriadne zacina vadit. Nieco poviem a bud sa tvari ze nepocuje. Alebo pretoci ocami alebo povie naco je to dobre, oduje sa a ja ustupim lebo sa mi s nou nechce bojovat ale uz mi to fakt zacina vadit byt stale ticho pre poooj v rodine. A tvarit sa ze nic.

nyusika
26. jún 2025

nerozumiem...a co ma ona akoze robit ? to, co jen ty poveis ?

nemusite byt kamaratky, ale slusne komunikovat mozete.
ona nech si robi svoje, ty tiez a vybavene

colsami
26. jún 2025

Ved ignoruj. Snad spolu nebyvate a raz za cas navstevu prezijes. A ak je s tym velky problem, nech jej povie muz - pripadne s detmi bude chodievat aj sam, nemusis tam byt kazdy raz

autor
26. jún 2025
@nyusika

nerozumiem...a co ma ona akoze robit ? to, co jen ty poveis ?

nemusite byt kamaratky, ale slusne komunikovat mozete.
ona nech si robi svoje, ty tiez a vybavene

@nyusika nie ako ze ona ma robit co jej poviem ale ked jej poviem nedavajte sladku vodu synovi ona da. Poviem jej podajte mi syna ona ho radsrj da do kocika aj ked ho nepriputa lebo ona to neviem..( 10 mesacne) namiesto toho aby mi ho dala do ruky. A to stojim vedla nej. Poviem neposielajte fotky deti kadekomu aj tak posiela. Lebo ved to je ten a ten.. ako mne je jedno nech si robi co chce pisem len od kedy mame deti tak mi to vadi

luccija
26. jún 2025

Tak jej neposielaj fotky a minimálne sa stretávaj

autor
26. jún 2025

Vadia mi veci skrz deti. Syn povie ze chce chodit bosi a uz ho vyzuva, poviem jej nevyzuvajte ho prechladne a ona ma na haku.. minule ideme do obchodu vo velkom meste a syn papuce vravim prezut a zacala som ho na parkovisku prezuvat ako sedel v kosiku tak ona prekrucala ocami ze navo je to dobre.. tak ako kto chodi v papuciach co chodi po byte aj po obchode..

hopatko
26. jún 2025

Tak jej slusne vysvetli, co si pre deti nezelas a neprajes, ak to neakceptuje tak sa staraj a vychovavaj deti sama...obmedzit kontakt.

nyusika
26. jún 2025

nehovor jej, aby ti podala syna - normalne ho rovno vezmi

sladka voda by vadila aj mne - ked to spravi prted tebou, normalne by som jej povedala, ze toto sa u vas nerobi a ked to nevie respektovat, nemusi mu davat nic.

ked posiela fotky daleh - ziadne nedostane.

netrabe z toho robit zas taku dramu, normalne sa da vsetko zariadit 🙂
len musis byt fakt dosledna a mat na toto jednotny nazor s manzelom

nyusika
26. jún 2025

fotografioe sa daju elegantne vyriesit - posierlaj fotky na jedno pozretie, napriklad

zaklad je - kerd nieco chcem docielit - ja sa postaram o vysledok. necakam, ze druhi sa budu spravat tak, ako ja chcem.

autor
26. jún 2025
@nyusika

nehovor jej, aby ti podala syna - normalne ho rovno vezmi

sladka voda by vadila aj mne - ked to spravi prted tebou, normalne by som jej povedala, ze toto sa u vas nerobi a ked to nevie respektovat, nemusi mu davat nic.

ked posiela fotky daleh - ziadne nedostane.

netrabe z toho robit zas taku dramu, normalne sa da vsetko zariadit 🙂
len musis byt fakt dosledna a mat na toto jednotny nazor s manzelom

@nyusika s manzelom mame jednotny nazor lenze on jej nepovie nic a kopec veci si ani nevsimne.
Fotky si spravi aj sama 100. Proste zoberie telefon a foti. Ako cokolvek jej slusne poviem vysvetlim stale nic. Uz som aj chlapovi povedala ze raz asi vybuchnem. Uz sa stalo aj take ze som si chcela syna vziat a nechcela mi ho dat z ruk.. kocikovat neprisla ani raz ale isli sme spolu na vilet tak ona chce kocikovat a ja jej vravim ja tam mam mobil kabelku veci pre deti ja musim mat kocik pri sebe ja budem kocikovat tak uz som bola za najhorsiu ze som jej nechcela dat kocik ale uprimne ja som chcela mat dieta a kocik a veci pri sebe.

nyusika
26. jún 2025

tak vybuchni, vazne...mne malo co vadi - ale sladkosti, sladke vody, posielanie fotografii....toto je uuuplne cez ciaru.
ja by som vybuchla v tomto pripade.

obucanie, obliekanie a ostatne "pindy" ma absolutne nevyvadzaju z miery - iba tie slakdsti a fotky

a ta story s kocikom, to bolo fakt trapne...ved si si mala vziat kabelku a neriesit takuto sprostost - kto bude tlacit kocik.

proste obe mate to svoje....

kavasmliekom
26. jún 2025

Na fotky by som jej rázne povedala, že si to neprajem, ináč ju nahlasim 😄, sladkú vodu by som pred ňou vyliala.
Kabelku si si mohla zobrať a kočík jej dať. To mi už príde ako škriepky malých detí, keď dvaja chcú tú istú hračku...

hopatko
26. jún 2025

Sladka voda, sladkosti, fotky, to vsetko su cervene ciary pre mna, cez ktore neprejde ani tank, ani svokra. Koniec koncov, TY si zodpovedna za svoje deti a mas okamzite zakrocit a vyliat sladku vodu a ponuknut dietatu cistu vodu. Vyzuje dieta, tak ho obujem, som predsa jeho mama. Nechapem, co je na tom zlozite. Tvoje deti, tvoja zodpovednost. Opisujes situacie v obchode, na vylete, na co ju so sebou beries? To je tiez tvoja zodpovednost.

autor
26. jún 2025
@nyusika

tak vybuchni, vazne...mne malo co vadi - ale sladkosti, sladke vody, posielanie fotografii....toto je uuuplne cez ciaru.
ja by som vybuchla v tomto pripade.

obucanie, obliekanie a ostatne "pindy" ma absolutne nevyvadzaju z miery - iba tie slakdsti a fotky

a ta story s kocikom, to bolo fakt trapne...ved si si mala vziat kabelku a neriesit takuto sprostost - kto bude tlacit kocik.

proste obe mate to svoje....

@nyusika vidis kazdeho trapia ine pindy.. a mna napriklad aj to ze ked idem 1x v zivote so svojim malinkym synom na vilet po celej zime doma tak chcem ist s nim. Spravit si s nim fotku a zaroven mat vsetko po ruke co mam v kociari. A nie pozerat 500metrov za svokrou ako sa ona ponahla s kociarom a mojimi vecami ktovie kde. Uz 3 roky nosim kabelku na kociari nie cez rameno.znie to jednoducho ale nie je ked si nabalis veci ze ju na ramene niest nebudes.

autor
26. jún 2025

Ono prikladov moze a je kopec niektore znesitelne niektore menej .. princip je ale rovnaky. Mama na haku ci ide o vaznu vec ci o somarinu a ja sa pytam ako snou komunikovat Aby ma brala vazne

spenat9
26. jún 2025

Treba jej to povedat, trvat na svojom s neriesit ci bude pokoj v rodine.. pokial ona nebude akceptovat veci ktore ty ako matka hovorisntak ten pokoj v rodine nebude.. bud to pochopi alebo by som obmedzila kontskt.. vobec by som sa s nou nesrala

ivanakal
26. jún 2025

Chybu robis, ze ustupujes.. Raz ked nieco povies, stoj si za svojim. A casom sa nauci, ze neustupis..

januska12323
26. jún 2025

Kým budeš ustupovať stále bude hranicu prekračovať.

7lenka11
26. jún 2025

Stoj si za svojim slovom a keď to nejde, dôrazne zopakuj. Mne už párkrát pretiekol pohár trpezlivosti pri starých rodičoch. Dôrazne som ich na niečo upozornila, pripomenula som im, že my sme rodičia.. spočiatku si z toho nič nerobili, ale ako sa kopili tieto situácie, tak začali byť umiernenejší.. proste po čase pochopili, že sú veci, ktoré nám vadia..

0silvia0
26. jún 2025

A nie je nejako pricasto v tvojej blizkosti? Ona chodi k vam, ci ty k nej?

autor
26. jún 2025

@0silvia0 no ano sme casto lebo byvame nedaleko seba a stale proste nejakym sposobom sa stretneme. Manzel je tam doma, mame tam kopec roznych veci co sa nam na byt nezmestia a tak tam chodime.

drobcek100
27. jún 2025

Urobiť z jej domácnosti sklad je OK, ale urobiť si v kľude kávu s koláčikom a porozprávať sa prečo to chceš tak a tak, povedať v kľude a vysvetliť. Veď nie je retard. Vilet je s "y" 🙂.