icon

Ako byť pre ľudí zaujímavým človekom?

3. sep 2025

Ahojte som 31 ročná žena. Vždy som si hovorila ze tam kde som proste nepatrím. Na ZŠ na SŠ v práci. Lenže ja nepatrím akosi nikam, všade sú úplne ini ľudia ako ja. Skúšala som si nájsť kamošky v fb skupinách na ihrisku na výletoch keď som dakde bola s deťmi. Nemám vo svojom živote dlhodobo nikoho. Ak sem tam niekto tak dočasne. Aj ľudí počúvam co mi hovoria aj poradím ak o to stoja aj som ochotná kdekoľvek ísť. Aj keď máme spoločné záujmy a podobnú povahu nefunguje to a ja neviem prečo, vzdy bez spätnej väzby. Príde im do života niekto nový a je zaujímavejší. Neviem kde je problém, snažím sa, či som aktívna ci pasívna stále je to zle, či som sama sebou alebo skúšala byt niekym iným je to tiež zle. Kedy ste si našli skutočnú kamarátku spriaznenú dušu?

777januska777
3. sep 2025

Ja osobne som velmi zvláštny človek. A tak ti poviem, ze mam a teda vzdy som mala problem zapadnúť. Ale zas ja si uvedomujem preco a aké su moje chyby a teda chapem ak sa so mnou niekto nechce bavit. Ono mozno to je cesta, reálne si uvedomit aka si a aké mas chyby a kedze ja poznam svoje chyby a uvedomujem si, ze som svojska, je pre mna ľahšie nekritizovat chyby druhych a snažiť sa byt k nim viac tolerantná. Vieš mozno si hladas ludi pre ktorých nie si zaujímavá a ini ludia zas nie su zaujímaví pre teba. Najskôr podla mna zisti kto si a prijmi sa a potom az hľadaj druhych.

summer138
3. sep 2025

@anonym_autor odkiaľ si?

zuzanita1609
3. sep 2025

Od škôlky mám,na základnej sa pribalili a zo strednej ozaj len pár, s ktorými sa kontaktujem. Možno veľmi analyzuješ priateľstvá, možno prečo by si mala byť v kontakte,aj keď vyjdeš školy a možno práve preto,aby ostali priateľstvá aj po škole. My sa s babami dohodneme raz za pol roka na mieste a dátume a ten kvikot,stískanie,objímanie nemá konca,potom nastáva to,keď riešime svoje životy (väčšinou pri víne)🤭😁. To ozaj nie je nik z tvojej minulosti,zo škôl,kto by ťa rád videl,pokecal,ani triedna? 😊

anonym_100963
3. sep 2025

Cez svoje hobby. Ja som tiez "divná" podľa koníka určite, aj podľa mojej rodiny, ale. Mám sa rada taká ako som, to veľmi pomáha. Našla som si priateľov, ktorí majú spoločné veci s mojím hobby, s vecami ktoré robím každý deň, aj keď nie sú priamo fyzicky pri mne - ale sme každý deň na telefóne na discorde a viem že keby niečo spoľahnúť sa môžem. Videla som sa s každým z nich boli sme na dovolenke jeden u druhého, tretieho etc. fungujem na štýle 3 super priatelia a zvyšok kamaráti ale máme svoju Core skupinu, kde spolu zapadame.

minenkaa
3. sep 2025

@anonym_autor ja napríklad vôbec nepoznám čo je to mať najlepšiu kamarátku ,nikdy som v tom nič nevidela

gribka1
3. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor ja napríklad vôbec nepoznám čo je to mať najlepšiu kamarátku ,nikdy som v tom nič nevidela

@minenkaa Ja zas neviem, čo to vlastne je najlepšia kamarátka, čo si pod tým predstaviť.

mk1111111111
3. sep 2025
@gribka1

@minenkaa Ja zas neviem, čo to vlastne je najlepšia kamarátka, čo si pod tým predstaviť.

@gribka1 to je niekto cudzi, koho vezmes za rodinu a mozes sa na neho vzdy spolahnut

gribka1
3. sep 2025
@mk1111111111

@gribka1 to je niekto cudzi, koho vezmes za rodinu a mozes sa na neho vzdy spolahnut

@mk1111111111 Veď takých ľudí je v okolí dosť, určite je niekto, kto pomôže, nemusí to byť len najlepšia kamarátka, môžu to byť dobrí známi, kolegovia... Myslela som, že to je viac unikátny vzťah. Skôr by som čakala, že je to osoba, ktorá vie o nás viac do hĺbky ako ostatní. Obrovská dôvera.

lilstar111
3. sep 2025

@anonym_autor treba zit naplno, odstahovat sa skusit nieco uplne ine vyjst z toho co poznate… byt zvedavy skusat co vas laka a zaujima

ghost2323
3. sep 2025

@anonym_autor Určite buď vždy sama sebou, lebo ak niekto chce byť v tvojej spoločnosti tak preto aká si. Kde je "problém" ťažko povedať ale keď tí ľudia tak ľahko odišli z tvojho života tak asi nebude problém len v tebe, keď predtým chceli tráviť s tebou čas. Ja som mal/mám skutočného najlepšieho kamaráta až na výške (presťahoval sa, tak je slabší kontakt) a odvtedy alebo predtým nikto taký ako on. Čo môžem povedať je, že môžeš ďalej spoznávať ľudí, nikdy nevieš kedy stretneš niekoho, ským si tak dobre sadneš a budeš vedieť aké je to mať dobré kamarátky.

mk1111111111
3. sep 2025
@gribka1

@mk1111111111 Veď takých ľudí je v okolí dosť, určite je niekto, kto pomôže, nemusí to byť len najlepšia kamarátka, môžu to byť dobrí známi, kolegovia... Myslela som, že to je viac unikátny vzťah. Skôr by som čakala, že je to osoba, ktorá vie o nás viac do hĺbky ako ostatní. Obrovská dôvera.

@gribka1kolega a dobry znamy, to je nieco ine. Takych mame neurekom. Najlepsi priatel je Tvoje druhe JA, plava s Tebou zivotom v dobrom, aj v zlom, vzdy je tam, kde ho treba. A nic za to necaka. A Ty mubtonoplacas rovnako.

anonym_100963
3. sep 2025
@gribka1

@gribka1 pre mňa je to spriaznená duša. Niekto, kto fakt pozná aj to najtemnejsie v tebe co existuje, je to človek ktorému povieš hocičo a vieš že mu môžeš veriť na 1000% keď máte iné názory a robís volovinu povie ti to priamo, lebo mu záleží na tvojom dobre, žiadne white lies. Pochopí, aj podporí. Človek pri ktorom máš pocit že ho poznáš celý život ba aj skôr aj keď sa poznáte kratšie. A pravdaže platí to aj v opačnom smere. Akurát nemáš záujem s tým človekom spat a mať deti 😂

gribka1
3. sep 2025
@mk1111111111

@gribka1kolega a dobry znamy, to je nieco ine. Takych mame neurekom. Najlepsi priatel je Tvoje druhe JA, plava s Tebou zivotom v dobrom, aj v zlom, vzdy je tam, kde ho treba. A nic za to necaka. A Ty mubtonoplacas rovnako.

@mk1111111111 Tak, ale realita je taká, že každý takého človeka vo svojom živote nemá. Preto by ale daný človek nemal byť z toho smutný. Mať takého človeka je zázrak a byť za neho vďačný a to je super.

gribka1
3. sep 2025
@anonym_100963

@gribka1 pre mňa je to spriaznená duša. Niekto, kto fakt pozná aj to najtemnejsie v tebe co existuje, je to človek ktorému povieš hocičo a vieš že mu môžeš veriť na 1000% keď máte iné názory a robís volovinu povie ti to priamo, lebo mu záleží na tvojom dobre, žiadne white lies. Pochopí, aj podporí. Človek pri ktorom máš pocit že ho poznáš celý život ba aj skôr aj keď sa poznáte kratšie. A pravdaže platí to aj v opačnom smere. Akurát nemáš záujem s tým človekom spat a mať deti 😂

@anonym_100963 Presne toto je tá definícia 😁. Len ako vravím, nemá každý takéto šťastie. A toto hľadajú, ale to sa nehľadá, ten človek tam jednoducho je.

mk1111111111
3. sep 2025
@gribka1

@mk1111111111 Tak, ale realita je taká, že každý takého človeka vo svojom živote nemá. Preto by ale daný človek nemal byť z toho smutný. Mať takého človeka je zázrak a byť za neho vďačný a to je super.

@gribka1 ved ja netvrdim, ze ma kazdy. Ale, kazdemu by som dopriala

gribka1
3. sep 2025
@mk1111111111

@gribka1 ved ja netvrdim, ze ma kazdy. Ale, kazdemu by som dopriala

@mk1111111111 Chápem, prajem, len píše, že nemá, tak aby to brala, že je to bežné.

viera012345
3. sep 2025

@anonym_autor Prečo by mal byť niekto pre ľudí zaujímavým človekom? Takýto cieľ som mala kedysi/a nepíšem to so snahou uraziť Vás/kedysi v puberte som chcela byť ore iných zaujímavá a získať ich priazeň.Za roky po tomto období, vždy bol okruh ľudí, ktorí vyhľadávali moju spoločnosť/aj ja ich/a boli ludia, ktorí ma nemuseli/casto ani ja uch/

ivangeline
3. sep 2025

Prestaň si myslieť, že si ina, čudná a oddeľovať sa. Začni s tým, že pochop a ži realitu. Sme si podobní, s obdobnými problémami, nedokonalí, že prežívame podobne veci, len nereagujete na ne rovnako.. Odkedy sa nevyclenujem, tak nachádzam kopec ľudí, s kt sa viem porozprávať, pričom som nadviazala aj hlbšie priateľstva..

anonym_81c6cc
4. sep 2025

@anonym_autor Ako tu uz bolo spomenute, nie vsetci mame top priatelku/priatelov, ktori by nas zrali. Ja sa napr. neprijemne potim a napriek mojmu urputnemu boju (extra hygiena, strava, botox do pot.zliaz), asi nie kazdemu voniam a moze to odhanat par ludi. Mala som znameho, ktory bol zaujimavy, chytry, scestovany a z neho siel totalne nevysvetliteny, nakazlivy smutok, musela som s nim obmedzit kontakty ja sama. Ono sa to stava a niekedy to cele ani nema pricinu. Nezufaj, spoj sa s ludmi nenasilne bez snahy zapacit sa v nejakom hobby. A to je vsetko. Nepotrebujes byt clovekom, zktoreho budu vsetci paf. To prenechajme extrovertom, hviezdam. Niekto to ma prirodzene v sebe ;⁠-⁠)